- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 10 és 10 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iOS alkalmazások
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- OnePlus 8 Pro - a túlgondolt
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
mepet
addikt
Kozepsuliban azt a szornyu PIC-et kellett programoznunk C-ben, az egyetemen pedig 8051-est ASM-ben es PIC-et C-ben. Finoman szolva egyik sem arrol szolt, hogy megszerettesse a temat a hallgatokkal.
Mikor megvettem az elso arduinomat (AVR), megdobbentem, hogy basszus, ezt igy is lehet, nem feltetlenul szivas minden mikrokontroller...
-
ROBOTER
addikt
"És ez valahol igaz a 74xx IC-kre is. Borzasztó sokat fogyasztanak. A 40xx IC-k ebben már sokkal jobbak."
Kb. 30 éve van 74HC, HCT, AHC, AHCT és társai, a "klasszikus" sorozatok gyártását a '90-as években elkezdték csökkenteni, majd jó részük megszűnt.
"Fényévekre vannak egymástól."
Mi a francnak? Egy egyszerűbb PIC 16 vagy 18-as, magyar, bruttó ára 1000 Ft alatt van. Gondolhatod mennyi lehet a 10 ezres vagy 100 ezres nagysárendben vásárolt nagykereskedelmi ára... egy mosógépnek nem mindegy? Van benne 4 szelep, 2 motor, 6 digit hétszegmenses kijelző meg vagy 10 LED + kell egy csigalassú A/D multiplex bemenettel és pár diszkrét bemenet. Egy 700 forintos PIC párhuzamosan elvezérel 10 mosógépet.
-
A 74** -t csak példának írtam. Minden tele van egyszerű áramkörökkel, félvezetőkkel. Azt is gyártják valahol, és amikor chiphiány volt, az is hiánycikk volt, nem csak a proci meg az Ethernet vezérlő
8 bites PIC-ek meg - kell tudni programozni
Én sem tudok ezekre, de tudom, hogy én vagyok a kevés
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Küszöbön az androidos PC-k
- Borderlands 4
- Vallás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- aquark: Jó platformer játékokat keresek!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- GARANCIÁLIS BONTATLAN MINDEN MACBOOK AIR M4
- Tyű-ha Lenovo Thinkpad X1 Carbon G8 Profi Érintős Laptop 14" -50% i7-10610U 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- AKCIÓ BONTATLAN GARIS IPHONE 16 PRO ÉS PRO MAX MINDEN SZÍNBEN ÉS TÁRHELLYEL 1 ÉV GARANCIÁVAL
- iPhone 17 Air - összes tárhely és szín bontatlan, viszonteladótól független 1év Apple garanciális
- iPhone 13 128GB midnight-black, független + extra tokok
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- SzinteÚJ! HP Elitebook 860 G9 i7-1255U 32GB 1000GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 15 Pro 256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3500
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest