- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
elvi és gyakorlati okai is vannak. kezdjük a gyakorlatival
jóhoz szokott fejemnek igen körülményes a driverek telepítése (nem megoldhatatlan, csak én mondjuk egy hardvertől elvárom hogy ha a gyártó azt mondja támogatott, akkor az jelentse azt hogy a mainline kernelben benne van a driver source...), valamint olyan dolgok hiányoznak a closed driverből mint a normális framebuffer konzol supportja (értem mögötte a racionálét, de egyszerűen nem hiszem el hogy ez akkora effort lett volna megoldani...) multimonitor supporttal nekem eddig elég rejtélyes problémák adódtak. a nouveau driver meg ugye tényleg nagyjából a legjobb amit ki lehet hozni abból a minimálisból amit a nvidia 3rd party fejlesztőknek lehetővé tesz, ami meg ugye szinte semmi.
az elvi részét a többiek már jórészt leírták. egyrészt ez a működésmód hogy mindent kényszeresen kriptográfiai lakat alatt tartanak ami használhatóvá teszi a hardvert, ennek a tetejére ráépítve a CUDA-s rák, ami nagyjából az x86 GPU-computing analógja, súlyosbítva azzal hogy egyszereplős a piac: azzal hogy rátelepedtek az iparra, lényegében kinyírták a versenyt, az életképesebb, open megoldásoknak nem nagyon maradt platform ahol lendületet tudnának venni. egyébiránt a CUDA se valami mérnöki csoda, ugyanúgy ahogy mondjuk a microsoft directx-e sem az, egy lehetséges megoldás a sok közül.
a szentimentálisabb része pedig az hogy a cég és a hardvereik működése egyszerűen nem összeegyeztethető azzal ahogy én a computing kérdéshez hozzáállok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest