Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• fatpingvin

addikt

válasz Z_A_P #14 üzenetére

elvi és gyakorlati okai is vannak. kezdjük a gyakorlatival :)

jóhoz szokott fejemnek igen körülményes a driverek telepítése (nem megoldhatatlan, csak én mondjuk egy hardvertől elvárom hogy ha a gyártó azt mondja támogatott, akkor az jelentse azt hogy a mainline kernelben benne van a driver source...), valamint olyan dolgok hiányoznak a closed driverből mint a normális framebuffer konzol supportja (értem mögötte a racionálét, de egyszerűen nem hiszem el hogy ez akkora effort lett volna megoldani...) multimonitor supporttal nekem eddig elég rejtélyes problémák adódtak. a nouveau driver meg ugye tényleg nagyjából a legjobb amit ki lehet hozni abból a minimálisból amit a nvidia 3rd party fejlesztőknek lehetővé tesz, ami meg ugye szinte semmi.

az elvi részét a többiek már jórészt leírták. egyrészt ez a működésmód hogy mindent kényszeresen kriptográfiai lakat alatt tartanak ami használhatóvá teszi a hardvert, ennek a tetejére ráépítve a CUDA-s rák, ami nagyjából az x86 GPU-computing analógja, súlyosbítva azzal hogy egyszereplős a piac: azzal hogy rátelepedtek az iparra, lényegében kinyírták a versenyt, az életképesebb, open megoldásoknak nem nagyon maradt platform ahol lendületet tudnának venni. egyébiránt a CUDA se valami mérnöki csoda, ugyanúgy ahogy mondjuk a microsoft directx-e sem az, egy lehetséges megoldás a sok közül.
    a szentimentálisabb része pedig az hogy a cég és a hardvereik működése egyszerűen nem összeegyeztethető azzal ahogy én a computing kérdéshez hozzáállok.

• fatpingvin

addikt

válasz KAMELOT #8 üzenetére

feladata válogatja, nekem az a mottóm hogy "csak nvidiát ne kelljen"

Új hozzászólás Aktív témák