- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Anno, amikor még volt, ezerszer használhatóbb volt az iWiW.
A Facebookot tényleg rühellem, számtalan ok miatt -- mint pl. az Általad említett fájlkezelést. De az egy maillistán még kezelhetetlenebb, hiszen a levelek között kell keresgélni.
Vannak saját levelezőlistáim a saját szerveremen, 20-30 fős közösségeknek. Mégis inkább használják több helyett is a Facebook-csoportot.
De ha egy régi ismerőst keresek, legjobb eséllyel a Facebookon találom meg.
Tavaly a 30 évforduló okán kerestem rá az erasmusos évfolyamomra, ami anno 15 országot képviselt. A találatok 90%-a facebookos volt, a maradék fele hivatalos oldal (mert az illető közéleti szereplő lett) a másik fele pedig elérhetetlen.Mi legyen akkor ma reálisan, ha nem Facebook?
MaCS
-
Akkor finomítok: "a Facebook kvázi közművé nőtte ki magát".
Értelmes emberek is a Facebooknál fognak kikötni egy létszám fölött, mivel ez a "fallback" megoldás.
A jelenlegi évfolyamomon kb. 150-en vagyunk (többsége nem informatikus), aminek kb. a bő fele jár be órákra. Mégis milyen más megoldás lenne a társaság összefogására, kommunikációjára, mint a Facebook? Mindezt úgy, hogy ne kelljen extra erőfeszítést belevinni, tehát tényleg mindenki számára könnyedén elérhető legyen?
Én is ismerek iskolás gyerekeket és tanárokat, akik egyetértenek abban, hogy az iskola nem használ(hat) Facebookot. De egyben azt is tényként kezelik, hogy minden osztály első dolga, hogy saját Facebbok-csoportot hoz létre, az iskolától függetlenül, és onnantól kezdve a hiányzókkal a jegyzetmegosztástól kezdve a buliszervezésen át a hírcseréig mindent itt fognak megvitatni. És szinte minden osztályban vannak, akiknek a szülei tiltják a Facebookot -- és ezek a gyerekek általában szépen kirekesztődnek a közösségből.
Abban van logika, hogy egy nagy közös platform legyen -- hiszen ez az egész lényege. (Ezt akár több kisebb integrációjával is meg lehetNE oldani.) És amíg ez piaci vállalkozás, addig ez többé-kevésbé olyan lesz, mint a Facebook -- mert valahol ez a gazdasági szükségszerűség.
Szerintem...
MaCS
-
Azie
őstag
kár, hogy hiába volt prémiumom, a yt throttle kinyírta a chrome-om, csak mert az adblock be van kapcsolva. smol indi kampani /facepalm. a hétvégén már mindent kipróbáltam, hogy mi lehet az oka, aztán ma láttam redditen, hogy mekkora balf*sz a google, hogy az előfizetőket is megsz*patta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Gombászkönyvek egyben
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest