Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- Yettel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- MWC 2025: Most akkor van vagy nincs kék Nothing Phone (3a)?
- Mobil flották
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor Watch GS Pro - strapacska
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
IRO21
aktív tag
válasz
flash- #122388 üzenetére
Szia,
Van hányós-hasmenéses járvány is, itt a környékünkön szépen tarolt az elmúlt néhány hétben. Egy-két napos gyengeség, hányás hasmenés volt mindenkinél, utána vége.
Hogy a COVID is tud-e ilyet okozni azt sajnos nem tudom.
Szerintem nézz be a "tudományos" topikba is, ott jobban képben vannak az ilyesmivel kapcsolatban! -
IRO21
aktív tag
Nézz be a konteósokhoz is, ott ősszel már volt erről szó!
A kolléga a kapott oltását a gyártókód ellenőrzése alapján BA4/5-nek gondolja. -
IRO21
aktív tag
"Az egyik leglényegesebb változás, hogy a koronavírus-fertőzöttekkel „szoros kapcsolatba” került diákok és tanárok is bejárhatnak az iskolákba, ha tünetmentesek – vagyis nem fordulhat elő, hogy egész osztályok kerülnek karanténba egy-egy fertőzött tanár vagy tanuló miatt. Ilyenkor azonban öt napig kötelező maszkot viselniük, az órákon is."
-
IRO21
aktív tag
válasz
Yanchi8 #121379 üzenetére
Az EESZT appban kétféle oltási igazolást tudsz lekérni (plusz a teszt és gyógyultsági igazolásokat).
Van a magyar oltási, ami kb. a magyar plasztik kártyának felel meg, és van az uniós, ami elvileg EU kompatibilis.Mi a pandémia alatt csak autóval utaztunk, mindig PCR teszttel. Összesen néhány alkalommal voltunk Ausztriában, Görögországban és Szlovéniában, de hazafelé soha nem kértek semmilyen Covid igazolást.
Repülővel azért lehet, hogy más. -
IRO21
aktív tag
válasz
laszlohu #121117 üzenetére
Talán a látogatókra vonatkozó szabályok okozták a keveredést:
"Felhívták a figyelmet arra, hogy az egészségügyi és szociális intézményekben enyhültek a látogatás feltételei. A miniszteri utasítás szerint azonban a látogatóknak kötelező a maszk viselése a kórház és a szociális intézmények egész területén." -
IRO21
aktív tag
válasz
MaxxDamage #121113 üzenetére
Orvosnál sem kell. [link]
-
IRO21
aktív tag
Magyarországon a koronavírus járvány két éve alatt népességarányosan többen haltak meg, mint a spanyolnátha két évében. Más európai országok a spanyolnátha időszakához képest sokkal alacsonyabb halálozási arányokat értek el, míg mi 126 százalékra „teljesítettünk”.
-
IRO21
aktív tag
válasz
t72killer #120868 üzenetére
És semmilyen egyéb "ösztönző" sem volt Kanadában?
Nálunk tavaly nyáron javában ment a védettségi kártyás korlátozás, és külföldre is csak teszttel vagy oltással tudtunk menni.
Nem tudom, hogy Kanadában ezek közül volt-e valami, de ha igen, akit valamilyen trükkel vettek rá az oltásra az valószínűleg nem fogja támogatni.
És valószínű fél év alatt is sokat változott az emberek hozzáállása. Az omikrontól már sokkal kevesebben félnek, mint a régi verzióktól.
Ez a 70% amúgyis csak az egy oltást kapók aránya volt. Minden körrel egyre többen morzsolódnak le.
Mindegy. Az lett volna a mondandóm lényege, hogy a beoltottak számánál jó eséllyel kevesebb támogatója van az oltáshoz kötött korlátozásoknak, nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy mindenki aki valaha oltást kapott, az a kamionosok ellen van. (Amúgy is a hírek szerint oltottak is tüntettek.)
Egyébként, ahogy K rámutatott, az sem biztos, hogy aki nem ért egyet az oltásokkal és a korlátozással, az támogatja a tüntetést. Szóval az én okoskodásomból sem biztos, hogy helyes arány születik. -
IRO21
aktív tag
Én sem ismerem a kanadai viszonyokat, de nagyon valószínű, hogy a 90% egy része ott is kényszerből kérte az oltást. Ők biztosan nem fogják támogatni sem a kötelező oltást, sem az egyéb korlátozó intézkedéseket.
Plusz, aki önszántából beadatta a két oltást, sem biztos, hogy másokra is rá akarná erőltetni, vagy akár ő is meg akar állni kettőnél. És olyan is biztosan van, aki ugyan oltat, amennyit kell, de a korlátozásokból nem kér, és a kamionosok ezt is képviselik.
Ezzel szemben gondolom abban egyetértünk, hogy az eddig nem oltottak nagy része nem kér sem az oltásokból sem a korlátozásokból, tehát az ő halmazukból elenyésző számú támogató lehet.
Szinte biztos, hogy nincs az a támogatottság 90%. Nem is értem, hogy miért veszi ezt minden média készpénznek.
Én reálisan valahová a harmadik oltást is kérők (jelenleg 45%), és a két oltásosak száma (81%) közé tenném a valós számot. -
-
IRO21
aktív tag
válasz
Coyot #120594 üzenetére
Most látom csak micsoda pörgés volt itt az éjjel!
"4 kórház adatai amik engednek következtetni a teljes képre..."
Ha valóban a teljes képre lehetne belőle következtetni, akkor reprezentatív kutatás lenne, de azt írták, hogy ez nem az. Még ha az is lenne, akkor is egyetlen napra vonatkozik, ebből hosszabb távú adatokra következtetni megint csak félrevezető lehet. Ennél Kásler számai egy fokkal megbízhatóbb eredményt adnának, mert legalább néhány havi adatsor, de valóban ott meg a részletek hiányoznak.
Mindegy, nem fogjuk tudni eldönteni, hogy melyik adatnak lehet hinni, szerintem ne ragozzuk tovább!"Van egy harmadik lehetőség is. Mégpedig az hogy a számokból az derülne, ki hogy a nagy gőggel beszerzett kínai vakcinával és nyertes indulók szónoklása után marha sokan bekerültek a kórházba..."
Igen, ezt is simán el tudom képzelni. A kínai 60 felettieknek adása simán felelőtlenség volt. (Vagy szándékos veszélyeztetés. Majd meglátjuk a nyomozás eredményét!)"Szerintem meg fals irány azt feltételezni, hogy a magyar adatsor nagyban eltérne akár a szomészdos akár más országokétól."
Hát nem tudom... nálunk mindig kicsit furcsa adatok voltak. Én már semmin sem csodálkoznék! -
IRO21
aktív tag
Sajnos nem láttam hivatalosan kiadott magyar kórházi adatokat.
Hivatalosan azt hiszem eddig összesen egy tanulmányt láttam a vakcinákról, amit valami külföldi lapban publikáltak, plusz azt a listát, ami napi bontásban mutatta a fertőzöttek oltottsági státuszát. Ezeket valószínűleg mindenki látta már itt.
Szóval, ha onnan indulunk, hogy Káslernek nem lehet elhinni ezeket az adatokat, akkor további információ hiányában meg is rekedtünk a vitában. -
IRO21
aktív tag
válasz
Coyot #120585 üzenetére
Ki vannak mazsolázva az adatok. Kb. mindegy is, hogy mi alapján, nem reprezentatív. Ez így semmit nem ér.
Még véletlenül sem akartam azt sugallni, hogy Káslernek lehet hinni, elnézést ha ez ment át.
De ahogy Te is írod, hű pártkatona. Miért rontaná az éppen vakcinákat reklámozó kenyéradó gazdái bizniszét azzal, hogy kevésbé hatékonynak tünteti fel az oltásokat? Nekem ebben nincs logika. Inkább azt feltételezném róla, hogy ellenkező irányba lódít
A kormány hallgatásáról két dolgot tudok elképzelni:
Az egyik lehetőség, hogy olyan rosszak a számok, hogy nem szívesen dicsekednének vele és helyette a megfizetett járványcelebekkel mondatják be a reklámot. Azokon nem lehet számon kérni, legtöbbször hozzá is teszik, hogy amit épp mondanak az csak egy kórházra vonatkozik, vagy haveroktól hallották, vagy valami egyebet, amivel rögtön le is rázzák a felelősséget. Ha a kormány nyilatkozik, akkor valami vadat mond (lásd Gulyás 45%-a, vagy a nagy nehezen kiadott 48%-os fertőzöttségi lista), ami könnyen lehet, hogy az igazság, vagy legtöbbször titkolóznak.
A másik lehetőség, hogy direkt tartják homályban a népet. Oszd meg és uralkodj módszerrel egymásnak ugrasztják a két szélsőséges tábort, miközben ők halásznak a zavarosban.
Mindkét verziót el tudom róluk képzelniNem foglalkoztam a szerb adatokkal, ahhoz nem tudok hozzászólni.
Viszont rémlik, hogy mintha Szabolcs linkelt volna egy tanulmányt kínai vakcinákról is, ami nem a szerb volt. Ha érdekel, megkeresem. -
-
IRO21
aktív tag
válasz
Coyot #120558 üzenetére
"De a tapasztalatom sem esik messze mondjuk a MOK közleményétől sem.
És ugye ez az ami hivatalos téjékoztatásnak minősülhet - ha már a kedves kormány cseszik adatot szolgáltatni".Ők maguk is írják, hogy ez a szép látványos ábra nem reprezentatív. Kicsit később Kásler meg is cáfolta. A kórházban fekvők 40, az intenzíven fekvők 30 százaléka volt oltott szeptember 7 és január 3 között. [link]
Arányaiban ez még mindig az oltottaknak kedvez, ahogy a portfóliósok is számolgatták, de nem annyira szép a helyzet, mint a MOK-os ábrán.
Szóval ez valószínűleg inkább vakcina reklám volt, mint hivatalos tájékoztatás. Egy pár nappal azelőtt megjelent hasonló amerikai propagandát másoltak vele. -
IRO21
aktív tag
válasz
Z.É.T. #120511 üzenetére
Köszi! Eddig nem is láttam, hogy az osztrákok is csináltak maguknak egy saját tanulmányt.
Jó példa rá, hogy elég kis mintával bármilyen eredményt ki lehet hozni.Vicces lesz majd erre hivatkozni, amikor megjelenik a speciálisan omikronra kifejlesztett vakcina!
Onnantól majd az antivaxxerek fogják lobogtatni! -
IRO21
aktív tag
"Ausztria felfüggesztheti a koronavírus elleni általános oltási kötelezettséget, ha az orvosokból és jogászokból álló bizottság ezt javasolja - jelentette ki vasárnap a Krone című lapnak Karl Nehammer osztrák kancellár."
"A jogászokból és orvosokból álló bizottság újraértékeli, hogy az oltás kötelezővé tétele továbbra is jogszerű lépés-e" - mondta Nehammer. A kancellár világossá tette, hogy készek megmásítani a jogszabályt, ha a bizottság azt javasolja. -
IRO21
aktív tag
válasz
Lokids #120466 üzenetére
Csak ötletelni tudok, de a nagygykövetség oldalát is nézd át: [link]
Esetleg próbálhatsz egy kétnyelvű igazolást kérni az átesettségről.
"A/3. ÁTESETTSÉG
Azoknak, akik átestek a betegségen, felgyógyulásukról 6 hónapon belüli, de 11 napnál régebbi orvosi igazolást szükséges bemutatniuk (a pozitív teszt dátumától számítódik). Az átesettség tényét az EESZT rendszerben ( https://www.eeszt.gov.hu/hu/nyito-oldal ) vagy a francia TousAntiCovid applikáción ( https://bonjour.tousanticovid.gouv.fr/en/ ) keresztül rögzíteni szükséges ahhoz, hogy a felgyógyultság Franciaországban is bizonyítható legyen érvényes QR kóddal!" -
IRO21
aktív tag
Nyomozás indult a kínai és az orosz vakcinák engedélyezéséről Magyarországon: [link]
"A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást indított hivatali visszaélés és foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt a kínai és az orosz vakcinák engedélyezése ügyében."
-
IRO21
aktív tag
válasz
Z.É.T. #120381 üzenetére
"a komoly topikot, a Vakcinainfó - Az orvos válaszol, vagy az SOS: Korona csoportot nem olvasod, ugye?"
Nem. Régebben bele-belenéztem a komolyba, de az túl komoly volt nekem
Dobson Szabolcs csoportját szoktam még nézni.
De úgy látom ez a cikk többeknek is átlépte az ingerküszöbét -
IRO21
aktív tag
"Coetzee egyike volt azon afrikai orvosoknak, akik novemberben először jelentettek a koronavírus omikron változatáról, akkor azt mondva, hogy az új variáns csak enyhe tüneteket okoz. Állítása szerint akkor több tudós és politikus is megkereste, azt mondva, hogy teljesen rosszul látja, milyen veszélyes az omikron valójában, és azt is hozzátette, hogy ezek a szakértők és politikusok folyamatosan támadták szavaiért."
-
IRO21
aktív tag
válasz
IRO21 #120352 üzenetére
Na, Albertában is. Erre konkrétan azt nyilatkozták, hogy nincs köze a tüntetéshez, szóval akkor biztos az ellenkezője igaz a szomszédos Saskatchewan-ra is
[link]"Közben a Montanával határos Alberta eltörölte az oltási igazolások határátlépéskor történő kötelező bemutatását és az iskolai maszkhasználatot, viszont a tartomány vezetése szerint ennek semmi köze nem volt a kamionos tüntetésekhez, hanem csupán a kedvező járványadatok indokolják az intézkedést."
-
IRO21
aktív tag
Már annyiszor meg akartam kérdezni, most megint eszembe jutott:
Amikor jelentették be a vakcinákat, még a klinikai tesztek alatt, sorra licitáltak egymásra a gyártók, hogy kié hány százalékban véd. Ilyenkor én mindig egyetlen értéket láttam, soha nem részletezték, hogy fertőzés/súlyos betegség/halál ellen mennyire védenek. Én akkor azt gondoltam, hogy a fertőzés ellen véd, teszem azt 97%-ban.
Ez az érték nem ezt jelentette?Illetve, azt szokták mondogatni, hogy van egy FDA szabály/szokás, hogy az 50% alatti hatékonyságú vakcinák nem kapnak engedélyt. Ehhez képest nemrég kapta meg a Moderna a végleges engedélyt. Ez hogy lehet? Már egy ideje omikron van mindenhol, ez ellen már szinte mindenhol csak súlyos betegség és halál elleni védelmet szoktak emlegetni (amit egyébként sem nagyon okoz az omikron). Fertőzés elleni védelme vagy nincs, vagy minimális (vagy akár negatív a hatékonyság, tanulmánytól függően), arra biztos nem adták volna meg az engedélyt.
Tudja valaki ezekre a választ?
Bocs, hogy két év után kérdezem meg, de a fórumokon (nem csak itt) látott viták alapján nem lehetek egyedül a tudatlanságommal.
-
IRO21
aktív tag
Egy kis megerősítés alusipkás fórumtársunknak, aki már régóta írogatja ugyanezt
"Az Egyesült Államok egészségügyi tisztviselői pénteken kijelentették, hogy fontolgatják a legszélesebb körben használt COVID-19-vakcinák első két adagja közötti ajánlott intervallum nyolc hétre történő meghosszabbítását, hogy csökkentsék a szívgyulladás kockázatát és javítsák a védőoltások hatékonyságát- számolt be a Reuters."
[link] -
IRO21
aktív tag
válasz
t72killer #120141 üzenetére
Nekem ez nem jött le, hogy tünetei is vannak.
Én úgy értelmeztem, hogy első alkalommal voltak tünetei, másodszorra csak a teszt mutatta ki, és ott is csak a PCR, az antigén negatív volt.
Ezért tippeltem, hogy ezt az esetet okozhatja az elhúzódó PCR pozitívitás. Kivéve, ha ilyenkor az antigén sem lehet negatív, bár erről nem olvastam semmit.Ha félreértelmeztem, és másodszorra is tünetes, akkor vissza az egész!
-
IRO21
aktív tag
válasz
tibee77 #120133 üzenetére
Valahol olvastam olyat, hogy betegség után még hetekig lehet pozitív a PCR.
Most hirtelen csak Müller Cecíliát találtam, így azt inkább nem hoznám ide bizonyítéknak
Viszont ha ez igaz, akkor lehet, hogy csak erről van szó.
Valakinek van erről infója megbízható helyről, vagy csak nyunyóka hülyesége maradt meg a fejemben? -
IRO21
aktív tag
Ausztriában a felsőház is megszavazta a kötelező oltást: [link]
-
IRO21
aktív tag
Friss Portfólió cikk a kanadai kamionos tiltakozásról.
-
IRO21
aktív tag
Kb. két hete nyilatkozta azt Müller Cecília, hogy a megbetegedések 87%-át okozza az omikron. Szóval, ha lehet neki hinni, akkor még biztosan volt delta is.
Van itt egy másik komolynak nevezett topik is. Az oda írogatok ezzel kelnek és fekszenek. Esetleg ott is érdemes körülnézni, naprakészebb infójuk lehet. -
IRO21
aktív tag
válasz
snecizero #120106 üzenetére
A tüneteid alapján én inkább deltának tippelném ezt. Nálunk is hasonló volt novemberben, amikor az omikront még fel sem fedezték.
Ausztriában múlt héten volt Covid-os fiam két ismerőse. Ők egy-két nap alatt le is tudták az egészet. Én inkább azt gondoltam az omikronnak.
Majd a fórum szakértők megmondják a pontos diagnózist -
IRO21
aktív tag
válasz
IRO21 #120060 üzenetére
A Favipiravírral kapcsolatos feljelentéshez:
Nekem annak idején kimaradt a hír, hogy nálunk is elkezdték gyártani.
Így már érthetőbb, hogy miért pont ezzel foglalkoznak. Valahol el kell passzolni a legyártott mennyiségetTavaly márciusi hír a kormány.hu-n:
Koronavírus elleni gyógyszert gyártó üzemet adtak át Pilisborosjenőn (kormany.hu)
"Kiemelt helyen szerepel a favipiravir tabletta előállítása, amelyet a hazai ellátásban is alkalmazhatnak. A vállalat az elmúlt 3 hónapban 5 millió tablettát gyártott le – tájékoztatott Varga Mihály." -
IRO21
aktív tag
válasz
mézespálinka #120069 üzenetére
Szerintem erre most nem lehet egyértelmű általános választ adni. Pl. amiket én nézek, mert dolgoznak kint rokonok, Németország vagy Ausztria, ott boosterként csak egy adagnak számít a Janssen. Máshol lehet, hogy engedékenyebbek.
Illetve nagyon fontos, hogy más szabályok vonatkoznak az országba beutazásra és mások a szolgáltatások igénybevételére.
A célországot kell megnézni, ha biztosra akar menni. Mondjuk kiindulásnak jó a konzuli szolgálat honlapja, és utána a helyi szabályozások. -
IRO21
aktív tag
A favipiravirról szóló hírek miatt tett feljelentést az OGYÉI | hvg.hu
Kiváncsi vagyok ezzel mi a céljuk. Nagyon sok helyen írtak már róla, külföldi tudományos folyóiratokban is. Mindenkinek nekimennek, vagy van kiszemelt célpontjuk?
Szerk:
Most látom csak, hogy Dobson Szabolcsnak is feltűnt
Koronavírus vakcináció - szakirodalmi tallózó | **Ha ez igaz, akkor történelmet írunk | Facebook -
IRO21
aktív tag
válasz
tylerddd #120008 üzenetére
Én ezt találtam róla Dobson Szabolcs csoportjában:
"Az igazolvány a második oltást követően hat hónapig lesz érvényes, ezután az érvényesség - főszabály szerint - csak a megerősítő harmadik oltás után lesz meghosszabbítva. Ha valaki két oltást követően lesz fertőzött, akkor a fertőzés igazolásától számított 6 hónapig lesz érvényes az igazolványa."
-
IRO21
aktív tag
válasz
Gyarmati_ #119773 üzenetére
Nem szokták közölni a variánst. Nálunk nem is nagyon nézik.
Csak annyit fogsz megtudni, hogy pozitív vagy-e.
Esetleg a tünetekből lehet majd következtetni.
Pl. mi tavaly novemberben estünk át, kivétel nélkül mindenkinek elment a szaglása. Ha minden igaz ez az omikronra már nem jellemző. Én ez alapján a mienket deltának saccoltam.
Van itt pár fórumlakó, akinek a Covid a mindene, biztos tudnak majd mondani valami pontosabbat. -
IRO21
aktív tag
-
IRO21
aktív tag
Oltási nyereményjáték indul Ausztriában.
"Mintegy 1 milliárd eurót - közel 360 milliárd forintot - biztosít a kormány Ausztriában a Covid- vagy oltási lottó névre keresztelt programjában, amely a már védettséggel rendelkezőket és a most oltásra várókat jutalmazza."
"A program keretén belül március 15-től vásárlási utalványokat sorsolnak ki. Mindegy egyes részleges oltás növeli a nyerési esélyt, Nehammer szerint körülbelül minden tizedik oltással rendelkező lakos nyerhet." -
IRO21
aktív tag
válasz
lacafaca #118942 üzenetére
"Rajtuk kívül azok is elveszítik az igazolványt, akik a fertőzésen való áteséssel jutottak hozzá."
Ez vajon tényleg így van, vagy csak ötletelnek?
Én azt tippeltem, hogy új igazolványt nem állítanak ki, de a régi érvényes marad az érvényessége végéig (4 vagy 6 hónap).
Az egyik ismerősöm, aki velünk együtt esett át novemberben de nem ment vele orvoshoz, a héten adta be az igényét. (Nem kell neki különösebben a kártya, csak kíváncsiságból volt antitest teszten, és ha már pozitív lett, megigényete a kártyát is.)
Az elég fura lenne, ha olyat állítanak ki pénzért, ami februárban érvényét veszti. Gondolom kb. addigra jön meg -
IRO21
aktív tag
Talán már csak néhányat kell aludni a negyedik oltásig
"Az operatív törzs részletesen foglalkozott a negyedik oltás kérdésével, jelenleg a nemzetközi tapasztalatokat elemzik, és ezek alapján hamarosan döntés születik arról, hogy szükség lesz-e negyedik adag vakcinára – mondta keddi sajtótájékoztatóján György István, az országos oltási munkacsoport vezetője."
-
IRO21
aktív tag
Megkezdtük a Szputnyik Light engedélyezését
-
IRO21
aktív tag
válasz
BalanceR #118425 üzenetére
Az FB fact checker-ekről jutott eszembe:
Van ez a novemberi ügy, ahol a Pfizer egyik alvállalkozója csalt a vakcina klinikai teszteknél, és a BMJ-n megjelent egy oknyomozó újságíró cikke. [link]Az FB fact checker alvállalkozója (Lead Stories) mindenféle mondvacsinált indokokkal próbálja hiteltelenítení őket. (Pl. hogy a címben nem tüntettek fel hogy csak három helyszínről van szó meg ilyenek).
Már ott tart az ügy, hogy a BMJ nyílt levelet intézett Zuckerberghez 😀
Akit érdekel, érdekes olvasnivaló. -
-
IRO21
aktív tag
válasz
Z.É.T. #118330 üzenetére
Nem értetted félre, teljesen korrekt amit küldtél.
Csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha az alacsony átoltottságú példáidat nézzük, azt is ki lehet olvasni belőle, hogy az oltás előtt jobb volt a helyzet. 😀
Mármint, ha egy országban az oltás előtti és utáni halálozást nézzük.
Tudom, hogy lehet találni olyat is, ami jobban alátámasztja a kívánt eredményt, ne fáradj vele, csak ez így pont vicces volt! -
IRO21
aktív tag
válasz
t72killer #118317 üzenetére
"Lehet bárhogy csűrni-csavarni, oltások nélkül az az utolsó hupli simán olyan magas lenne, mint az előző kettő."
Ez miért törvényszerű?
Ez már egy másik mutáció, amire mondták már azt is, hogy enyhébb megbetegedéseket okoz. A veszélyeztettek egy része elhunyt az előző hullámok alatt. És egyre többen találkoznak valamilyen formában a vírussal, bennük már kialakul a védelem.
Szerintem semmi fura nincs benne, hogy nem halnak bele annyian, mint az elején. -
IRO21
aktív tag
válasz
zolivissza #117790 üzenetére
Ez vajon az uniós gyógyultsági igazolványra is érvényes lesz? Eddig pl. Ausztriában az csak 6 hónapig volt érvényes.
-
IRO21
aktív tag
Rendeltünk 9,5 millió omikron elleni Pfizer vakcinát, amiből 1,5 millió a gyerekeké. 2022 második félév, 2023-ban fog megérkezni.
[link] -
IRO21
aktív tag
Mai cikk a Sinopharm és Szputnyik engedélyezési eljárásáról. Kiadták a dokumentumokat, beperelték az OGYÉI-t. Kíváncsi vagyok lesz-e belőle valami.
[link] (24.hu link)
-
IRO21
aktív tag
Van valami jelenleg érvényes szabály, hogy fertőzésen átesés után mikor lehet oltani?
-
IRO21
aktív tag
válasz
bigmasterg #117457 üzenetére
Január 3-ig még jó az 1db Janssen is.
Most kell gyorsan menni
[link] -
IRO21
aktív tag
Megalakult a hazai oltóanyaggyár munkacsoport
[link] -
IRO21
aktív tag
válasz
BalanceR #117348 üzenetére
Ebben az interjúban Rusvait kérdezik arról, hogy valóban enyhébb megbetegedést okoz-e a delta (2:40-nél).
Azt mondja vannak erre utaló jelek.
Ha valóban így van, akkor részben ez is okozhatja azt, hogy most kevesebben vannak kórházban. Plusz az előző hullámokat a legveszélyeztetettebbek közül már nem élték túl.
Ettől a vakcina még akár működhet is, csak nem biztos, hogy az (vagy egyedül az) okozza a különbséget. -
IRO21
aktív tag
Pfizer update az Omikronról: [link]
-
IRO21
aktív tag
válasz
Alex91 #116442 üzenetére
Gondolom, hogy nem pont ilyen tapasztalatra gondoltál, de én ennyit tudok hozzátenni:
Novemberben a rokonságból összesen 13-an estünk át, vegyesen oltottak és oltatlanok. Nagyjából mindenkinél ugyanazok voltak a tünetek. Nátha, enyhe hőemelkedéssel és pár nap szaglásvesztés és ízlelési anomáliák. (Az ízlelés nem ment el teljesen, csak fura volt.)
Három embert viselt meg kicsit jobban, ők pár napig ki sem keltek az ágyból és izomfájdalomra is panaszkodtak, ők oltottak voltak. (Szputnyik+Jansen, Kínai+azt hiszem Pfizer, a harmadikat nem tudom).Az jutott egyébként eszembe, ha találsz is valakit, aki egymaga esett át oltás előtt és után, az valószínű nem ugyanaz a mutáció lesz. Nálunk, mivel kb. egyszerre történt (bár nem mindenki egymástól, mert nem mindenki találkozott), valószínűsíthető, hogy mindenki ugyanazt kapta el.
-
IRO21
aktív tag
Szlovéniában ezután csak kérésre oltanak Jansennel egy vakcinához köthető haláleset miatt: [link] (portfolio)
-
IRO21
aktív tag
Oltási akcióhét marad a jövő héten is.
5-11 éveseknek december 20 környékén érkezik a vakcina.
[link] -
IRO21
aktív tag
Megjelent Káslerék tanulmánya a 3,7 millió beoltottról, amit már Montenegróban ismertettek októberben:
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Hobby elektronika
- Leállnak a Star Wars: Hunters szerverei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hálózati / IP kamera
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest