Hirdetés
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zolisx4 #121316 üzenetére
Szia!
Érdekes...
Itthon 4-en vagyunk, abból 1-1 családtag elkapta (egyik 3x oltva van + influenza oltással is) és másik 2 fő nem kapta el (másik aki elkapta az sincs oltva 1x sem és tünete alig volt valami, másnapra már semmi baja, aki be volt oltva az meg majd megpusztult...), pedig volt 2x karantén is.
Bár nekem az elmúlt 2 évben volt 4x tüdőgyulladásom, aztán beadattam az oltást ellene (Prevenar és Pneumovax vagy mi a neve ~30k) azóta semmi bajom (kopp-kopp)
COVID oltást egy darabot nem kaptam/nem kértem. -
-
-
-
válasz
zolisx4 #121316 üzenetére
Teljesen maximum valami omikron átesés + utána oltás védhet meg, bár a fene se tudja már, totálisan szétszaladtak a variánsok.
Ilyenek is vannak már, a ba.2-höz képest(!) rögtön két binding domain eltérés - miközben a ba.2 és ba.1 között fényévek vannak, kb mint vuhani vs ba.1:
(forrás)
(emlékeztetőnek a ba.1-2-3:
-
Stanlee
őstag
válasz
zolisx4 #88794 üzenetére
A phase3 ban resztvevo oltottak kozul biztos van, mert ok rontjak az efficacy erteket az oltoanyagnak.
Az en ismeretsegi koromben csak olyan volt aki kb. 10 napra az elso oltas utan lett beteg, de a tobbseguk oltas elott sem kapta el, vagy ha igen, akkor nem tudtak rola...
@Drizzt: ez nem valasz a kerdesre, mert o inkabb azt akarja tudni, hogy 100 masodik oltottbol mennyi lett beteg.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
zolisx4 #88794 üzenetére
Izraelbol vannak ilyen adatok.
"
Health Ministry figures also pointed to the vaccine’s effectiveness. Seventy-four percent of those hospitalized are unvaccinated and just eight percent of patients have received both doses. Of the 41 people in serious condition and hooked up to ECMO machines, 82% have not been vaccinated at all. Of the 38 pregnant women in the hospital due to the coronavirus, none is fully vaccinated.
Tehát akik jelenleg kórházban vannak Covid-19-cel, azok 74%-a egyáltalán nem kapott még oltást, 8% mindkét dózist, s maradék 18% egy dózist. Akik meg [ECMO] gépre vannak kötve, azok 82%-a nem kapott egyetlen dózis vakcinát se még.
" -
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
zolisx4 #87092 üzenetére
Tavaly is ez volt, aztán a bejelentés után északról megindultak délre (rengeteg déli dolgozik északon), hogy a zárás alatt a rokonokkal legyenek. Szépen levitték a virnyákot. Ne legyen igazam, de szerintem most is ez lesz. Szardíniának meg Sziciliának is annyi lesz heteken belül.
-
válasz
zolisx4 #87092 üzenetére
ja, tavaly ilyenkor és nem csak nálunk, hanem egyszerre mindenhol. már rég anekdotáznánk az egészről, Aweriot már százszor sörözött volna nagy társaságban, és lehet, hogy még sehol sem tartanék a támfallal én sem
(lófaxt, én ugyanezt csinálnám
)
tudom, tudom, "nem lehet". hát, ha nem, akkor nem.
-
fatal`
titán
válasz
zolisx4 #79039 üzenetére
Jah, marha érdekes, hogy a megelőzést szolgáló vakcinából nem kell nekik, mert inkább a megelőzésre költenek. Kissé paradox
"azért vannak új koronavírusos esetek, mert isten így büntet meg minket, amiért nem tudtuk korrupció nélkül szolgálni az országot. Ha a vezetők nem tartják be az ígéreteiket, akkor az egész családot büntetni kell."
Igen azért, pestis is azért volt, mert a jóisten büntette az embereket. Aztán a jóisten feltalálta az antibiotikumot, csapvizet, fertőtlenítőt és a tisztaságot. Vagy nem.
Az a baj ezzel, hogy ez a mi problémánk is lesz, mert az ilyen elmebetegek miatt fog mutálódni később.
-
Ezekiell
veterán
-
válasz
zolisx4 #78545 üzenetére
"Egyik ismerősöm küldte hogy ilyet szerezzek be ez jó lehet a mellékhatás ellen."
Hatékony.
Az ismerőseim és munkatársaim között,:
Egy erős fejfájás az oltás napján. Mindenkinek 1-3 nap fájdalom az oltás helyén.
Ezekkel a bogyókkal akár 24 - 72 órára lehet mérsékelni az egyre csökkenő tünetek idejét.Inkább keress valami videót, amiben fényt és energiát küldenek. Legalább annyira hatásos vagy jobb is mint a bogyózás. Garantáltan mentes a mellékhatásoktól és ingyen van.
-
válasz
zolisx4 #78527 üzenetére
Utoljára írom...
1. Az 1800 HO azért kapott listát, mert ott van 10+ 89+ versenyző...(biztosan, nem kérdés)
2. A további 5404 HO meg azért kapta meg a listát, mert hozzanak még 6-t (1 HO-nak több település is lehet, és több (szomszédosnak) HO-nak együtt meg lesz a 6 db 89+-os...)1. esetben megkapják a Modernat-t (egy faxom "köcsög"/10 emberke), el van oltva, nem marad semmi
2. Mennek oltóközire, mert úgy kell összeszedni őket, és az oltóközin van Pfizer (tárolása nem annyi, mint a Moderna-é), amit nem kell miattuk kibaxni...Érted?
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
zolisx4 #78527 üzenetére
Ha ez az alapkoncepció, akkor úgy kellene módosítani, hogy kap egy 10 adagos üvegcsét és a hozzá tartozó regisztrált emberekből egy listát életkor szerint rendezve. Elkezdik felvenni a kapcsolatot, és leszervezni a dolgot. Ha valaki pl. regisztrált, de mára meggondolta magát vagy nem kéri a Moderna-t mert egy másikra várna, akkor jön a lista 11. 12. stb. Ha az csak 69 éves, akkor is ő. +egy pár tartalékost is be kellene szervezni, mert, ha kettő mondjuk nem megy el, nem lesz mégsem otthon, stb., akkor ezek az oltásadagok kárba mennek, ki kell dobni.
A helyzet oka, hogy ilyen fisz-fasz mennyiséggel nem nagyon lehet mit csinálni. Egyetlen üvegcsét kapnak, azt is azért, mert az a legkisebb mennyiség, 10 adagonként van csomagolva, a másik meg 6 adagonként.
Ez a mennyiség is úgy gyűlt össze, hogy félre kellett rakni az előző szállítmányból.Van olyan ország, ahol naponta 66 liter Pfizert adnak be, mi meg nyilván sz*rakodunk a néhány cseppel, amit kaptunk.
A 10 adagos kiszerelés az ide XXL családi gigacsomag. -
válasz
zolisx4 #78506 üzenetére
Ja értem, mint nem értesz... Leesett... Én fogalmaztam nagyon félreérthetően korábban. Úgy értettem, ha csak pár embert is össze tudnak szedni kis településeken és oltják őket, még az is jobb lenne, mint a semmi...
Az 1800 helyen biztosan van 10 darab regisztrált 89+-os emberke és oda (IS) küldték a listákat (másképp nem lenne értelme, hisz egy darab Moderna-t kapnak, amivel 10 embert be lehet oltani, ha nem lenne ennyi emberke, akkor lehetne kidobni...). Ezzel párhuzamosan 5004 praxist jelöltek ki pluszban olyan célra, hogy valahonnan varázsoljanak még elő 6 regisztrált embert (szintén a listát alapul véve és így már van értelme, hogy őket miért szállítják be, hisz elpazarolnák a vakcinát).
Az operatív törzs sajtótájékoztatója (2021.január 29.) (5:27-8:30 közti részt hallgasd csak meg) -
lafaty80
addikt
válasz
zolisx4 #78506 üzenetére
Akkor valami nem kerek a rendszerben
"Az az információ van ha nincs annyi ember akkor nincs oltás" ezt értemém is, de akkor minek küldenének olyan helyre 10adagos oltást, ahol nincs is annyi beoltandó? Vagy akkor ahol jártál ott a doki nem is kapott vakcinát oltásra?
Azért elég blama lenne, hogy küldenek egy háziorvosnak (vagy soknak) 1 körös oltást, és ott derül ki hogy nincs is kit beoltani, vagy nincs meg a 10 (vagy akkor a hétvégén elég sok polgimesternek és családjának lett megint extra lehetőség oltásra)
-
-
válasz
zolisx4 #78481 üzenetére
Ahogy írod is, a háziorvosok kapnak egy listát, az első 10 pácienst olthatják be Moderna-val (akár házhoz kimenve is) ill. még 6 emberkét javasolhatnak oltásra, de őket betegszállító viszi az oltóközpontba/kórházhoz stb stb.és ott kapják meg az oltást, de Ők Pfizer-t kapnak (feltételezem ez utóbbi eset arra vonatkozik, ha valakinek van valami alap- vagy krónikus betegsége és otthonában nem lehetne biztonságosan oltani)
Mondjuk a 10 ember esetén is lehet necces a dolog, mert mi van, ha otthonában oltják és mégis fellép valami súlyos mellékhatás?
Háziorvos max. hívja a mentőt... -
-
-
Floyd80
addikt
válasz
zolisx4 #78082 üzenetére
Így van, ez egy kísérlet. Kínában nem volt szükség tömegek oltására, hiszen nincs járvány. De kellett az értékesítéshez és tessék nálunk most úgy engedélyeznek vakcinát, hogy a gyártó országa csinált egy tömeges oltást azokon, akik nem is akarták és nem is részesei a klinikai teszteknek.
The vaccinations that we are seeing in China are not considered part of the clinical trials. Hundreds of thousands of people in China have been innoculated but we do not have the accurate numbers. My initial estimation was that at least 400,000 people have been inoculated, but Zhejiang authorities have reported that they have administered more than 700,000 doses of the vaccine in the province.
The director of Chinese Center for Disease Control and Prevention (China CDC) was right when he said there was not an urgent need for mass vaccination in China. And there are other concerns. For example, is it ethical to administer the experimental vaccines on perfectly healthy populations? The people might be asked to sign an agreement before receiving the vaccine, but apparently the agreements do not specify or highlight the potential risks involved.And finally, there is a potential risk of severe symptoms due to the problem of antibody dependent enhancement (ADE). When you administer the vaccines on a perfectly healthy person, an ADE process would result in suboptimal antibodies actually facilitating the viral infection of immune cells and the replication of the virus.
-
Floyd80
addikt
válasz
zolisx4 #78077 üzenetére
Tévhit, hogy a COVID-oltásért ne vállalná senki a felelősséget (webbeteg.hu)
Ide küldhetek a garanciális, szavatossági, kártérítési igényedet:
Sinopharm Group Building, No.385, East Longhua Road,
Huangpu District, Shanghai, ChinaViccet félretéve, gondolom csak alá kell írni valamit az oltás előtt és illene kapnod egy tájékoztatót a vakcináról.
-
-
-
válasz
zolisx4 #77926 üzenetére
jó nagy bolond vagy, ha nem oltatnád be magad azzal a vakcinával ráadásul, ami már sok millió vállban ott figyel, tudhatóan biztonságos, izrael ráadásul egy megbízható, nagy mintán nézte és 92%-ban hatásos is volt.
és az is jó nagy bolond, aki még ahhoz sem veszi a fáradságot egy ilyen helyzetben, hogy tájékozódjon és ne fogalmatlan, érzelmi döntést hozzon.
igen, a kormányzati kommunikáció csapnivaló és igen, az alapján az ember nem épít bizalmat, de könyörgöm, azért egy-két óra értő olvasást csak megér már egy ilyen ügy.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
zolisx4 #77926 üzenetére
"Hozzá teszem már én sem."
Erre meg hogyan jutottal? Attol, hogy milyen elfogadhatatlan dolgokat muvel egy politikus, a tudomanyosan igazolt dolgok nem valtoznak. Pfizer, Moderna, AZ johetne nekem barmikor. Ilyen kerdesben nem befolyasol politikusok velemenye. Kinai, meg orosz csak akkor, ha altalam megbizhato orszagban lesz publikalt ph 3 tesztje. Mondjuk ez barmelyik vakcinara igaz. -
válasz
zolisx4 #76556 üzenetére
egyelőre csak pfizer van. ha most oltanak titeket, hurrá, az egy remek cucc, kérjétek, a mellékhatások meg bakfitty ahhoz képest, mint amikor 140-es pulzussal szűkölsz a levegőért lázasan. ha nem a full tünetmenteset húzod a covidból, akkor gondold meg, hogy azoktól a tünetektől hányszor sz.rnád össze magad és hívnád a mentőket.
az, hogy később mi lesz, jó kérdés, de azon elég akkor gondolkodni, amikor előáll vmi helyzet.
az elég jó jel, hogy az oroszok mégis publikálnak mindent és kérnek európai engedélyt is. innentől komolyan lehet őket venni, főleg, mert az egy korszerű vektorvakcina, ráadásul.
a kínaitól én még fázom, de az is lehet jó.
-
daneel_hu
addikt
válasz
zolisx4 #76161 üzenetére
"186 cm magas vagy és 80 kg alatt tartani a súlyod ?? Na és azt hogyan?
Mások is olvasom hogy milyen test súly arányok vannak.
Hát én 176 cm vagyok és 20 éve voltam 65 kg azóta a csontozatom sokkal vastagabb lett."Miért ne lehetne?
Szerintem csak normálisabban kellene étkezni.
A csontozatom elég vékony... tavaly szeptemberben amikor sok meccsem volt könnyen 83 körül tartottam magam. És bőven lett volna még mit leadni.
A 80 kg körüli súly az ideális lenne még 47 évesen is. -
lafaty80
addikt
válasz
zolisx4 #75962 üzenetére
Ezt írtad te:
"A munkáltatók nem kötelezhetik a koronavírus elleni védőoltás beadatására a dolgozóikat."Erre linkeltem cáfolatot:
"Amennyiben a munkahelyi kockázatértékelés alapján az egészséget nem veszélyeztető munkavégzéshez elengedhetetlen a dolgozók immunizálása, a munkáltató elrendelheti azt a hatályos szabályok alapján".Hogy mi a jelen állás, másodlagos. Megtehetik, ha kell, ha mondják nekik, vagy ha akarják.
Hogy nem tartunk ott, az meg nem rajtuk múlik első körben. Gazdasági életben most a túlélés priorítás. Jelenleg nincs mire kényszeríteni, mert nincs elérhető "felesleges" vakcina...
Én egy multinál vagyok, én pl. speciel a saját helyzetemből kiindulva örülnék neki, ha a cég kerülő úton (anyacégen keresztül pl.) tudna beszerezni vakcinát (és nem kínait/oroszt még...), és szólna, hogy be kell adatni, hidd el(Ahogy vezér is mondta, nyitva kell hagyni az ajtókat)
-
lafaty80
addikt
-
Ringman
nagyúr
válasz
zolisx4 #75905 üzenetére
Semmilyen hátrány nem érhet ha nem oltatod be magad.
de:
A Semmelweis Egyetem kétnaponta küldi tesztre azokat a dolgozókat, akik nem oltatják be magukat -
daneel_hu
addikt
válasz
zolisx4 #75896 üzenetére
"Igazából Péntek reggelre (lázas lettem ez nem volt gond mert egy Algopyrin megoldotta igazából nem is említem csak zárójelbe),de a fejem a hátam az össze ízületem ahol hajlik, álmos voltom nem is voltam, fenn itt aludtam,de nagyon rossz volt még a hajam is fájt a fejfájásom az még gyengén meg van mindig.Kb ennyi.
De ugye erről nem volt szó,enyhe tünetek csak vagy semmi,viszont az oltás helye nekem nem fájt csak aznap ,azt írják a második rosszabb lesz,de még tanulmányozom a helyzetet.
Szerk.
Ha még valakinek ilyen előjön én el nem megyek az biztos a másodikra."Ez ló***z az igazi covidhoz képest, csak mondom.
És még nekem is "csak" középszarnak mondanám a tüneteimet – a súlyos az más kávéház lehet. (fulladással, légszomjjal stb...) -
Sir Pocok
őstag
válasz
zolisx4 #75497 üzenetére
Nem teljesen így van. Úgy szólt a megállapodás, hogy olyan gyártóval tagállam nem tárgyalhat amellyel Uniós szintű szerződés van.
Mivel keletről az EU senkivel sem kötött szerződést így tagállami szinten lehetőség van a beszerzésre, de innentől kezdve az Uniós tájékoztatás szerint a felelősség a tagállamot terheli teljes körűen.
-
fatal`
titán
válasz
zolisx4 #75497 üzenetére
Azokra az oltóanyagokra nem lehet, amiből kötött le az Unio. A kínai és az orosz nem ilyen, valószínűleg nem véletlen.
Én nem oltatom magam olyan vakcinával, aminek a kutatási fázisai nem transzparensek és nincsenek az EU-ban engedélyezve.
Ez az egész csak arra jó, hogy az oltási hajlandóságot mégjobban aláássák, egy szokásos zsíros mutyiért.
-
Csatravi
senior tag
válasz
zolisx4 #75002 üzenetére
De. 10 kor oltás, estére már hidegrázás. Másnap reggelre meg minden volt a felsoroltak közül. DE!
A volt akinél a szuri helyét kivéve semmi sem jelentkezett. Tehát NO PARA, nem törvényszerű hogy nálad is bármi fellépne. Nagyon vegyes a kép. A fiataltól az idősebb nyugdíj koros korosztályt figyelembe véve teljesen random, hogy ki mit és mennyi hatást és milyen hosszan tapasztalt. 5-6. napnál mindenkinél teljesen lecsengett. A többségénél kevesebb tünet volt.
Sajna nem tudok potyázni velük az 5G-vel mert szerintem mindegyik hibás csippet kaphatott mert nem javult se a vétel se az adatátvitel sebessége -
Reggie0
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával