- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Kis telefon hatalmas teleppel
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Azt felejtitek el, hogy ennek mi a társadalmi ára?
Japán fejlett, és perfekcionista.
A GDP nem igazán mutatja meg, hogy közben végtelenül le van maradva a modern gondolkodástól.
A Hiroshi Mikitamit nem véletlenül hülyézték le a japán parlamentben, pedig ez ott nem igazán divat.
Ő elmondta amit elmondott anno, de japán maradt ugyan az a “addig maradok amíg a főnök haza nem megy” szemléletű.
Nem nagyon van egyéni önállóság, kaptárszellem van.
Anno ezért süllyedt el a Yamato is, most meg ezért süllyed Japán maga is.
És ez miatt nem kell nekik az ai sem.
Az majd kiderül, hogy ez jó-e vagy sem.
de jelenleg versenyhátrányt okoz. -
himpike
aktív tag
Az idei évet nem nézem mivel csak a fele telt el szóval 2023as adatok
- **Japan** ranks 28th globally with a GDP per capita of approximately $43,745 (https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)_per_capita) (https://worldpopulationreview.com/country-rankings/gdp-per-capita-by-country).
- **Hungary** ranks 66th with a GDP per capita of about $17,792 (https://worldpopulationreview.com/country-rankings/gdp-per-capita-by-country).These rankings give a perspective on the economic output per person in each of these countries, reflecting their relative positions in the global economy.
-
podtibi
senior tag
válasz
julius666 #24 üzenetére
Mivel nem vagy tisztában(gondolom én) az életmódukkal(azok helyzetével),szokásaikkal,kúltúráikkal, így a jót tudod inkább elképzelni róluk. Egy hete volt szerencsém két olyan emberrel is beszélni akik ott éltek és az egyik a családtagom.
Ne a magyarokból indulj ki és ne is az usa ból, de még ne is európából. Hanem a japánokból, ahhoz viszont ott kell élni.
-
himpike
aktív tag
A GDP kb egyenesen mutatja a jóllét mértékét, Japán a negyedik a világon egy főre jutóban, de szánakozzunk nyugodtan a 16ezresünkkel a kétszer akkorán.
"mással való dugás nem minden esetben minősül megcsalásnak szerintük"
Ennek mi a tövem köze van a megélhetéshez...? -
julius666
addikt
Nézd már meg pls, hogy a kb magyar árak melle milyen ott az átlagjövedelem. Persze minden relatív, USA-hoz képest csórók (bár ez is összetett, lásd eü kérdését), de hozzájuk képest Európa is.
Mi viszont magyarok vagyunk, Magyarországról meg szerintem nem érdemes sajnálni őket, majdhogynem utópia hozzánk képest az az ország.
Ha meg már szarrá dolgoztatás, ajánlom ezt a chartot az itteniek figyelmébe: link
Beteg társadalom témakörében se büszkélkedhetünk attól tartok, öngyilkosság, alkoholizmus statok katasztrofálisak itthon. -
kilua
senior tag
A karoshi inkább az 1970es évek olajválsága idején terjedt el, ma már nem "divat"
Ott (is Európához hasonlóan) az elöregedő társadalom miatt munkaerő hiány van. Ma már ha valakit agyon akarnának dolgoztatni el tud menni másik munkahelyre.
Nem európai szinten persze. A híres/hírhedt japán munkamorál még mindig megvan (Koreában is. Kínában is lásd 996 és az arra adott válasz a lie down flat) csak már nem nagyon van köze az évtizedekkel ezelőttihez amikor is a karoshi kifejezés elterjedt.
-
saw1989
csendes tag
Szerintem igazuk van. Inkább az emberekbe fektessenek.
-
jeni
félisten
válasz
E.Kaufmann #16 üzenetére
Nehéz ott boldogulni ahol lőnek rád.
Pl.:Egyes országok. MAGAD is tudsz országokat ilyenre.
Nehéz ott boldogulni ahol nincsenek meg a feltételek.
Erre is tudsz példákat.
Nehéz ott boldogulni ahol nagyon nagy az elmaradás,nagyon alacsony az infrastruktúra,nagy a munkanélküliség, stb...
Ez csak a töredéke ami miatt az emberek elvándolrolnak és nem akarnak az országukban boldogulni. -
julius666
addikt
Ha van saját házad attól még a MEGÉLHETÉSED/ÉLET lehet drága, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
A bibi ott van, hogy kifejezetten nem drága már kint az élet. Náluk gyakorlatilag évtizedek óta nincs infláció, hozzájuk "drágultunk".
Állami EÜ kiváló, kajálni olcsóbb/ugyanannyi mint itthon(!), tech cuccok, háztartási eszközök ugyanannyik/olcsóbbak, mint itthon (a kínálat meg... na igen). Szolgáltatások talán drágábbak, de nem annyival, mint amennyivel többek keresnek mint mi, minőségük/választék meg megint csak ég és föld.
Japán masszívan jóléti társadalom, skandináv országokhoz mérhető (csak alacsonyabb fizetés+alacsonyabb árak kombóval).
-
himpike
aktív tag
Nem csodálom az ingatlanárakat, mivel nem engednek be bevándorlókat a népesség meg fogy, nő a kínálat. Ha van saját házad attól még a MEGÉLHETÉSED/ÉLET lehet drága, a kettőnek nincs köze egymáshoz.
Ha öröklök egy házat de éppen munkanélküli vagyok akkor maximum az örökölt házban döglök éhen.. -
jeni
félisten
Az aki személyesen nem látta,hogy oda kint a szörnyű életmódú Japánban milyen is az élet az csak zagyvaságokat tud írni.
Tény a társadalom öregszik nagyon ott.
Voltam kint láttam,hogy ott milyenek is a Japánok.
Igaz a 2013-s és a 2024 évek Japánja közti életvitelben vannak már különbségek.
2013-ban jobbak voltak az életkörülmények. -
himpike
aktív tag
Ennyire sok valótlanságot ilyen tömören még sose olvastam.
A japánoknál a karoshi a divat, ami túlórázás miatti halált jelent gyakorlatilag.
Nagyon magas az életszínvonal, ahhoz ész se kell hogy lássuk az egy személyre jutó GDP-ből. Az egészségügy, közlekedés, oktatás szintén nagyon magasan rangsorolt.
Az élet valóban lehet drága az igazán nagy városokban mint Tokio vagy Oszaka.
Munkanélküliség alig van, viszont nagyon elöregedett a társadalom és mivel túlságosan mereven konzervatív pöcsök, ebből lesz baj éppen elég.
Könyörgöm, a világ 3. legnagyobb gazdasága... minek irkálok én itt..? -
hokuszla
senior tag
-
podtibi
senior tag
Hogyan akarna? Ígyis szörnyű a megélhetés japánban.
Nagyrészük albérletben él és sok minden mocskosul drága, a belföldi utazásról ne is beszéljünk. Annyire kell a pénz hogy elfogadott a párkapcsolatokban, ha a nő elmegy mással dugni pénzért. Gyerekválalásnál már mindkét szülő el kell menjen dolgozni. Na ezek után vajon lenne bármi jó abban hogy a gép átvenné a helyüket?
-
kilua
senior tag
Én nem is tudom. Van néhány "youtuber" akik szélsőségesen Kína ellenesek, van néhány akik szélsőségesen Kína pártiak, mintha nem is lenne középút. Mondjuk ha politikáról van szó, akkor szinte mindenhol ezt látni (szerintem nem jó ez így)
Ami japánt illeti, eléggé le vannak maradva ... igaz európa is. Viszont az hogy jelenleg "a megbízhatóság bizonytalansága" jellemzi az MI modelleket egyértelmű.
-
Nem csodálom, még csak most szabadultak meg a floppy-tól.
-
nemlehet
őstag
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Aha, majd azért még egy picit várjunk ezzel a kína nyer dologgal, mert nemhogy beteg, de kb bomló hulla a gazdasági szerkezet miközben sorozatos hosszú távon borzalmas következményekkel járó befektetési döntéseket hoz a CCP.
-
E.Kaufmann
veterán
Akkor el fognak bukni, mert Kína meg használja ott is, ahol nem is kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- További aktív témák...
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest