Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dr faustus

senior tag

válasz Kicker #153 üzenetére

persze mai célokat már ecseteltem: a szabadság, a keféljünk mindenkivel, legyünk szinglik, haverokkal igyunk és hasonlo jelenkori ''értékek''- szóval ezek mellett a klasszikus férfi nő kapcsolat a homályba vész...

Általános Erkölcsi Romláshívővel van dolgom? Sajnálom, én ebben nem hiszek. Én annyit tudok csak, hogy itt van ez a bolygó, rajta több, mint 6 mrd ember, és ez a sok ember mind jobban akar élni, viszont ennek a bolygónak a természeti erőforrásai nagyon is végesek. Most akkor vagy belenyugszik mindenki egy a jelenleginél sokkal rosszabb életszínvonalba, vagy pedig a természet valami úton-módon, de le fogja csökkenteni az emberiség lélekszámát. Ez utóbbi fog bekövetkezni.
    Mert mitől lenne normális a család, a monogám holtodiglan házasság, és a 3 vagy több gyerek? A természet miatt? A természetben sokféle szaporodási, utódgondozási modellt látni, éppen olyan, ami az adott helyzetben a legmegfelelőbb. Régebben a monogám kapcsolat és a sok utód volt a divat. De vajon miért, Isteni sugallatra, a természet parancsszava? Nem hinném. Azért volt ez így, mert a nők alsóbbrendű embernek számítottak, anyagilag függtek a férfiaktól, a sok gyerek pedig a magas halandóság miatt fontos volt. Ezek közül melyik tétel igaz manapság, a modern nyugati civilizációk esetére? Lassan már egyik sem. A klasszikus családmodell jelentősége csökken, és ez nem valami misztikus ''elkurvulás'', ez a természet rendje.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák