- Prohardver app (nem hivatalos)
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- iGO Primo
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
Aktív témák
-
Ptech
addikt
A BIOS-ban keresd meg az FSB értéket (ami alapból 200, az lesz az). Mint már mondtam, az FSB a memóriát is húzza.
Szvsz ha rögtön 250-re rakod az FSB-t, akkor a RAM miatt nem indul el, azokat is vissza kell rakni:
25% tuning FSB RAM
200->250 400->500 <----- az 500-at a te memóid nem hiszem, hogy bírják, úgy hogy rakd vissza őket 333-ra, AUTO időzítésekre, az FSB-t meg 250-re. -
Ptech
addikt
válasz
NitemaN #1802 üzenetére
Ilyen már volt nálam is, de legtöbbször programhiba miatt, szvsz nem a tuning miatt. Másrészt az FSB tudtommal nem emeli a PCI frekiket, úgyhogy mitől is lenne?
Ha mégis a tuningtól van, akkor az csak egy lefagyás, és olyankor szokott hülye hangokat produkálni a karesz nálam is (1-2 mp-es hangfoszlány ismétlődik, vagy sokkal rövidebb...) -
Ptech
addikt
Ált. az alaplapi szenzorok is v fölé v. alámérnek, de nem valószínű, hogy gyári coolerrel 25fok, szal az a hibás érték. Ennek még több oka lehet, de szvsz nem fontos ez a kérdés.
BIOS-ból tudod húzni, az biztos, keresd meg az ''FSB''-t, ami alapból 200, a 3200 szorzója 10, így jön ki a gyári 2000-es órajel. Ha húzod, az FSB-t vidd feljebb, fokozatosan. A memóriákat rakd manuálba, és ha kell, vegyél vissza belőlük(mert az FSB ezeket is húzza, pl ha 400-ra rakod őket, az FSB-t 250-re, akkor a memók 500-ra kerülnek.), kapcsold ki a CNQ-t, a HT-t rakd 4x-re. Ha lefagy, adhatsz neki egy kis plusz feszt (kb +0.5 - 1V)
ps: gyári hűtéssel is simán bírja a tuningot, csak hangos lesz -
Ptech
addikt
Most 2500-on megy 1,5 V-al, letesztelve UT2k4-el, FarCry-al
stabil. Megpróbáltam 2700-en, de az nem tetszett neki, még 1,6 V-al sem, pedig akkor a ramokat 333-ra raktam, egy kicsit visszavettem az időzítésekből, a HT-t 4*-re (rakjam át a 16*, 16*-ost 8*, 8*-asra?) CNQ kikapcsolva. 5letek?
-
Ptech
addikt
Üdv mindenkinet.
Egy kérdésem lenne, nem vok vmi nagy tuningos, úgyhogy segítséget szeretnék kérni. Elolvastam egy jórészét a topicnak, de nem lettem elég okos...
A konfig:
AN8 (Ultra) nForce4
3200+ Venice E3 stepping
2*512/500 A-Data Vitesta
Giga 6600 GT
Próbálkoztam egy kis tuninggal, de 2500-al már be sem bootol a win.
Levettem a HT-t 4*-re, kikapcsoltam a C'n'Q-t, a ramokat manualban 400-ra raktam, és az FSB-t 250-re, de nem ment. Ugyanez 2400-nál még elketyegett.
Vmit roszzul csináltam, mert szerintem ennek mennie kellene 2700-2800 köröl is, ha lejjebb rakom a ramokat, nem?
Aktív témák
Hirdetés
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- BestBuy topik
- Diablo IV
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen házat vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Futás, futópályák
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest