- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
-
REDeath
őstag
válasz
Angelclaw #4237 üzenetére
Nem mivel az a HT sávszélessége, amit maximum 700 ig használ ki a CPU, vagy még addig se... az 1000 csak azért van mert gondoltak a jövőre, hogy jópár év múlva ne kelljen áttervezni... de majd futassd le a teszteket, hidd el nem lesz lassabb.
Amiért 20%-al kisebb órajelen fog menni az nem jelent lassulást, mivel effektíve soha nincs khsználva az 1000Mhz... -
REDeath
őstag
Bios-ból legújabb van fent? a bios frissítés az nekem például sokat segítet, ég és föld a régi és az uj biosom... igaz ez Gigabyte
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #4222 üzenetére
jah és persze az is lehet hogy ram melett a procit is igen visszavetted, a kisebb szorzó az általában behulyíti gépet, de ez is lapfüggő... próbáld ki 12-es szorzóval és nagyobb ''fsb'' vel...
Persze ha a ramokat akarod a gyári maximumon járatni akkor... de mondom probáld ki hogy ramok nincsenek levéve 300-ra, elvégre ez megalázás egy 600 Mhz-es RAM-nak!!!! -
REDeath
őstag
Az úgynevezett kékhalál az mitől lehet? írja hogy fizikai memória listázása stb...
Nem voltcsak kérdem, hogy ha lesz esetleg akkor tudjam hol keressem a hibát... amúgy ha jól sejtem az a windows gyengesége?
-
REDeath
őstag
1.7-ig? az azért szerintem sok lesz, de kipróbálom 1.45 és 1.5-ön. a stabilitáson biztos javít?
3972, 3974
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
mellesleg a ventiknél a biosban hiába állítottam be hogy FAN full speed 30 fok, mert a 30 az tuti megvan és akkor elvileg fullon kéne nyomassa, de semmi változás
És ha valaki tudja a PWM minek a rövidítése azt is megköszönném -
REDeath
őstag
Jaja, szerintem se a RAM-miatt van...
Akor viszont eddig megy proci? 2400? mondjuk eddig csak a cod fagyott ki
Egy megoldás van amúgy még talánha adok egy kis plusz feszt neki, csakhogy: az uj biosban nem ugy tudom adni neki hogy +0,05 volt, stb... hanem előre beállított értétkek közül lehet választani pl. 0,800 tól sokáig
Az enyém haj ól sejtem 1,4 körül megy. Akkor ha lesz ott 1.45 akkor arra kell? és mennyi annak az esélye rob kolléga hogy egyből elfüstöl ha picit is emelem feszt? És az uccsó kérdés, mennyit javít esetleg a stabilitáson?
(amugy amit MooN00 írt, a 8*312 az nem jött be, be se bootolt gép, gonodlom alaplap miatt...)
Ja és mégegyha a hűtőm ventijét akkor maxra felteszem pinátalakítóval, akkor az sokat segít feszemelés esetén ? vagy elfüstölni nem a hőfoktól szokott? gondolom attól a plusz 5 foktól nem lesz baja, ellenben a nagyobb fesz miatt kiéghet...
-
REDeath
őstag
Hi, lenne egy csak félig idekapcsolódó kérdésem, mvel a mai waron is kifagyott CoD2, d még nem teszteltem gépet, annak holnap jön el az ideje, igaz ugyis addig húzom majd amíg jól megy cod..
Na szóval a 42.5-ös késleltetés az jónak mondható, 480-on pörgő raomknál?
Mert 2400 Mhz-en nem tudom úgy visszaosztani ramokat hogy 500-on menjenek.
(még teszt előtt majd codozok ugy sokat, hogy 2500-on a ramok visza vannak osztva 500 alá... talán csak ramok nem bírják...)
ui: KM HC ramok..
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
DeadMeat #3926 üzenetére
Az oké hogy az AMD-t jobbam meghatja egy jó késletetésű ram, de futtass már le tesztet egy 400-as és egy 500-as ram-al amd-procival. a 400-asnak a késleltetése legyen mondjuk 2.5-3-3-6 de ez csak kb. leeht kisebb is... Az 500-as meg legyen 3-4-4-8, de ha nagyon kételkedsz akor tedd gyár időzítésre 3-5-5-10-re. Ha megszakadsz se lesz jobb a DDR400-as a DDR500-as ram-nál, és AMD-proci!
-
REDeath
őstag
Hát a ramokat bírja, de mondom majd többféleképp is letesztelemm a lentebb említett 3 progival, és majd akkor remélem okosabb leszek... igaz ez 2400 se lassú
kezdem 9*277 stabilitás.
utána 8*312 stabilitás, és ha jól megy akkor így tesztelem még cod2-vel. ha menni fog akor meg van oldvaha nem akkor marad 2400, meg atól is függ majd hogy a ram-okat melyik fsb-vel hogy ossza vissza, mert ha már 500-as ramok akkor szeretném őket akörül járatni... (inkább 2400 és majdnem 500-as ramok, mint 2500 és 400 közeli ramok..., mert ha a gép összetett teljesítményét nézzük akkor jobb a gyors ram mint az a plusz 100 Mhz RAM.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
És stabilitás szempontjából melyik jobb? mert nekem ha bírja majd alaplapom akkor mind1 hogy hogy lesz, az elsődleges szempont nálam a stabilitás, persze azután ha majd kiszűrőm hogy nem-e a CoD2 fosakszik
Mert ha 2500ön kisebb szorzó nagyobb fsb-vel menni fog a cod hiba nélkül akkor elég gyértelmű hogy melyik változat marad
-
REDeath
őstag
Amúgy lehet hülyeség ami írok, de ha vékonyabb lenne a mag, ellenben szélesebb meg hoszabb, és kupak nélkül adnák akkor jóval hűvősebben lehetne tartani nem? mert ugye nagyobb lenen a hőleadó dfelület. ez persze csak az én kis elméletem
Nem biztos hogy architekturális szempontból jó ötlet lenne kilapítani a magot -
REDeath
őstag
Hát ja, nem azt mondtam hogy személyes garanciát vállaok
amugy ha nem emlesz feszültéget akkor nem károsodik az esetek 99%-ban. Olyankor max nem indul vagy furcsa dolgok történnek, (nem a kiégésre gondolok
) és azt az ember azért észre veszi, és visszaállítja... Persze ha van esze...
Ma egy MSN-es ismerősöm mondta hogy kupaktalanítani akarta a celeronD-jét (nem tudo mit jelent pontosan) de a lényeg hogy letépte a magot xd. aztán pillanatragasztóval vszatette és elvitte gariztatni, és mivel fizikai sérülést nem találtak adtak újat neki
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3878 üzenetére
ha megy CnQ val is akkor mindegy, de igen kapcsold ki!!!!!! a stabilitásnak nem árt.
2400-ra meg bátran húzd!!! alapfeszen simán elmegy!!
okos volt? xd mi neked az okos? mondom huzd 2400-re és kapcsold ki erre még 4 szer megkérded ugyanazt -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3874 üzenetére
mert elvileg a CnQ az leszabályozza az órajelet, ha nincs kihasználva a processzor, meg kevesebb áramot is ad neki, tehát energiatakarékosság miat, meg ugye a ventiket is szabályozza, ezért van a quiet is
És ugye tuningnál ez pont az antituningot jelenti, bár szerintem megcsinálhatnák hogy öszedolgozzon az emelt órajellel, és azt vegye alapul, és azt szabályozná le ha nincs minden kihasználva. Mert a jelen helyzetben ha be van kapcsolva, jobb esetben, mint nálad is Brigante, elindul a gép, csak épp nem csinál semmit a CnQ, tehát teljesen fölösleges.
Viszont ha meg tuningolva van a gép, és mondjuk elmész és gépet ugy hagyod tölteni de oda meg nem kell mind a 3 Ghz, akor jól jönne, persze csak ha nagyon takarékoskodni akarsz -
REDeath
őstag
hogy kiderítsem hogy 2500 on cak a cod hibázik vagy a gép nem full stabil melyik progikat érdemes lefuttatni?
Memtest
Prime 95
Everest stabilitás teszt
A legjobb lesz ha mind3at futtatom majd, persze nem egyszerreD:
Csak sajna engem az se vigasztal ha szoftverhiba, mert attól még ugyanugy kiakad... -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3852 üzenetére
3200+ os procid van, azt lehet simán 2400 on is járatni gyárival is, hidd el!!
én alapfeszen 2500-on használom és enyém alapon nem 2Ghz hanem 1.8Ghz!!!!
(Bár most tesztelem 2400-on, hogy itt is előfordul-e az a kifagyós dolog amit írtam, mert ma 2.5Ghz-en kétszer is kiakadt a gép, egyszer war közben...)
igaz procinál nem próbáltam a feszemelést, de nem is kell, ha 2400-on fasza lesz akkor elég ez, amugy is játékban nem látom annyira a klömbséget (+ pár FPS)
Amúgy minden más atomstabilan megy 2500-on. (bár létezik a maghasadás, ha értitek mire gondolok)
na nem jártatom tovább a szám, ha 2400-on nem fog szórakozni a CoD2 akkor marad így.
Szóval egy szó mint száz Brigante, 2400 ig húzd bátran!
Most nézem fanatikus lettem, ikszdéé
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3818 üzenetére
az, mondjuk azt nem tudm hogy az elöző verzioban is volt-e benchmark az eszközöknél
csak ennél vettem észre, mivel látam itt képeket és az mind 3 as verzio ezért azt hittem cak abban van, de mondjuk én mindig a legfrisebb softwareeket szeretem hasznlni
kivéve nVidia forcewareabból marad a jó öreg 81.98
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3812 üzenetére
azért azt nem muszály
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3805 üzenetére
annak örülsz hogy az én VGA-m kemencének is elmenne?
-
REDeath
őstag
Ehhez csak annyit hogy az én GPU-m az most is 59-60 fokos, amióta megvetem... terhelés nélkül. gyári hűtő van rajta Club3D...mikor még melegebb volt akkor 66 is volt
terhelésnél 70 fölött is volt
49 az semmi
Azt meg mondjátok meg légyszíves hogy a steppingjét hol tudom megnézni hogy milyen? Érdekelne enyém milyen... thx
UI: még nem vettem pinátalakítot rob, de általába 900és 1100 RPM között mozog, viszont 2500 on is tudna, ugye ez a max nekiígy csöndes és aránylag jól hűt, most megyek is szétnézek biosban, mert szerintem ez az ArcticCooling Silencer .. 2500-on se lenne túl hangos, legalábbis a VGA-nal biztos nem
És azért inkább hűvősebb legyen a proci, ha majd visszateszem a ház oldalát, minthogy halkan mennyen, igaz a ház amugy is eléggé szigetel. Ami hangos benne az csak a VGA, meg az oldalán a plexiben a kis venti, de lehet azt lecserélem valami kis világíós halk darabra, bár így se vészes...
-
REDeath
őstag
Azért ez durva, a sima cpu érzékelő szerint 36 fokos a proci, a cpu dióda szerint meg 41-42...
A dióda az gondolom a magban van belül nem?
-
REDeath
őstag
Most nem azért, tudom hogy AMD-knél a késleltets skoat számít, intelnél meg nem nagyon. De Nálam rengeteget számít hogy 400 vagy 500 mhz-en járnak a RAM-ok, nembeszélve arról hogy 2500 Mhz fölött már nincs elég jó hűtésem.
És persze nem csúcsokat aakrok dönteni, akkor persze, húznám még feljebb. -
REDeath
őstag
-
REDeath
őstag
válasz
REDeath #3748 üzenetére
És ez egy elég régi windows installon van, friss windowson sokkal töbee lenne.
Ezen megy MSN, NOD32, Kerio, billentyűzet progija stb... és sok kicsi sokra megy...
UI: memória írás az 7200 is megvancsak nem futattam le többször benchmarkot, hanem az első tettem fel netre.
Viszont ha valak tudja hogy mitől van az hogy néha csak ugy megjelenik a homokóra a mutató mellett akkor irja meg pls. régebben nem volt, leeht a sok kis hátérben futó progik mahinálnak valamit? és azok miatt? -
REDeath
őstag
[link]
Majd a mai napon kiderül hogy mennyire stabil, ugye cod2 az ami néha picit beszaggat, de ez most uj beállításokkal van, remélem evvel jó leszA jobbklikkes menure rájöttem hogy rögtön bootolás után probáltam, és akkor még a vinyóról be kellett töltse a menut, tehát ezért szaggatot be az
És úgy néz ki jót tesz a procinak ha nagyobb Mhz-en van mert így a Hűtő gyorsabban forog rajtaD: komolyan, másképp nem lehet szabályozni, persze ha valaki tud vmi megoldást erre, akor nem bánnám ha szólna mert szeretném mindig maxon járatni cpu hutot..)
-
REDeath
őstag
HT 3-srorosra van téve, ram visszaosztva, pont 500 korul ketyeg... Tehát pont ugy ahogy gyárilag kiadták a ramot. fesz is rendben ramnál, avval nincs baj... HT-se közelítete meg az 1000-ret ugye, 277*9 en a ht az 277*3 tehát: 831...
Kipróbálom ha adok procinak egy minimális feszt... -
REDeath
őstag
ok thx, esetleg ha pvrt üzenetben elmondadnád hol van az 1600-ért megköszönném.
És az én házam elég jól szigetel, viszont most nyáron mivel nagy meleg van, le van véve az oldala, csökkent is pár fokot a cpu hőmérséklete. most 2400-ra visszavéve, (a lentebb említet fagyási meg lassaban futo gép, gyorsabb cpu izém miatt) alapon 40 fok alatt van, 37-40. Terhelve meg 46-47 maximum, egy AC Silencer 64 Ultra TC-vel...
Mikor az oldallap fent volt, akkor ennél átlagban 4 fokkal volt mlegebb
UI: ekor a szobában is 30 fok flett volt a levegő hőmérséklete xD
Ja és ha tudsz valamit erről a lentebb említett dologról hogy 2500-ön picit szaggatott néha meg a jobbklikkes menure is néha lasabban reagált, 2400-on meg nem, akor ha van időd, esetleg tapasztalatod ilesmivel kapcsolatban akor pls írd le. köszi
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
Na szóval mst hogy maradok 2400-on, (egyébként az is lehet hogy csak cod2-neek nm tetszett hogy fel lett huzva), ja és a hutom egy AC Silencer 64 Ultra TC...
Tehát a kérdésem, mivel jelen esetben is a HDD-m mlegebb mint a procim hogy nem ud valak olsó HDD-hűtőt?
És hogy a 28.5 dB az már zavaró zajszint? -
REDeath
őstag
50 alatt van, terhelés nélkül 37-41 fok, terhelésnél 46 fok kb. most 2400-on járatom, igaz így is gyors a gép
de 2500 mégis csak jobb
ramok KM Hardcore ramok, visszaosztva igy pont 500 korul mennek, HT 3 szoros. késlelteeés auto=3-5-5-10
én arra gondoltam hogy esetleg 2500-on kéne a cpu nak egy kis fesz, hogy stabilabban menjen, és azal is tisztában vok hogy attol tonkre is mehet, épp ezért maradok 2400-on, sőt az is lehet hogy alaplapom miatt laggolgatott picit, mert ugye Gigabyte GA-K8NF-9
az nem egy kifejezeten jo tuninglapszóval mivel 2400 is elég nekem, ezért nem emelek feszt stb.. szerintem...
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3707 üzenetére
Nekem letölti a frissítést, de nem tudja ellenőrizni az aláírást, vagyis szerintem, minden bizonnyal bugos lett az Update, sztem pár nap és megcsinálják.
Amugy ha letöltöd netről az uj verziót, és feltelepíted ugyanott vagy. az uj már 2.3 akárhány, a régi meg 2,8 akárhány... -
REDeath
őstag
hát nekm nem SATA-s de az voszont lehet hogy túlmelegedett a vinyó bár nemtom az milyen hibát okozhat. Atól csak belassulna nem? Gőzöm sincs mi lesz ha tulmelegszik vinyó, aki tudja osza meg tapasztalatait
UI: lehet ez elég gáz de 42 fokig is felmegy néha a vinyó hőmérséklete -
REDeath
őstag
És mi melegedhetett túl? Mert nekem egyedul a chipsetem ami tulmelegedhet. Meg VGA. De VGA az sose melegedet ugy fel hogy fagyjon... meg ennél sokkal nagyobb melegben gameltem és akkor nem fagyott, tehát szerintem a chipset miatt sem, de továbbra is várom mindnkinek a tapasztalatait...
-
REDeath
őstag
Jah lenne egy fontos kérdésem. Ha ugy fagy le egy játék hogy megáll egész gép, hang is kiakad és semmire nem reagál, ctrl-alt-del-re se. numlockot se leeht ki-be kapcsolni, akkor ez mitől van? CPU okozhat ilyet? pls. mindenki aki tudja mi leeht az oka, főleg akinek volt hasonló problémája és megoldotta az pls írja le.
Amúgy stabil a gép, de lehet hogy alapfeszen néha hibázik és ez okozhatja hogy így kiakad gép?
Szóval aki tudja mi a kiváltó oka ennek a típusú fagyásnak az kérem írja le tapasztalatait!!
Esetleg lehet valami szoftverhiba? mondjuk a CoD2-é?
UI: ilyet régen csinált a sima UnrealTournament a régi gépemen, ott semmi se volt húzva. (nem mintha lehetett volna...)
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3641 üzenetére
mert az nem kel elé hogy www.http.com ...............
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3638 üzenetére
Ugye?
-
REDeath
őstag
válasz
C.Brigante #3633 üzenetére
ne dobd ki egyiket se de az everest az jobb, főleg az Utimate edition
-
REDeath
őstag
válasz
twyster #3630 üzenetére
20 Mhz el növeled az ''FSB''-t. mert ugye 10 szeres a szorzód, akor az 10*200=2000 ami most van, a 3500+ os meg 2200 Mhz. annak 220*10 kell.
Meg amit még fontos hogy a HT-link szorzóját vedd vissza 4esre, mert 1000 fölött nem minden alaplap bírja. (HT is a cpu ''FSB''-jétől függ.) Meg ha a ramjaid nem igazán tuningra termettek, akkor azokat is oszd vissza, hogy ne egyenesen arányosan húzza az ''FSB''-vel.
És mielőtt megkérdezed azért írom idézőjelbe az ''FSB''-t mert AMD prociknál nincs szószerint ''FSB''nekik ott van a jó kis HT
:
-
REDeath
őstag
Azt szeretném kérdezni hogy az alplapom könyvének hátán láttam egy kis kártyát a képen, és oda volt írva hogy 6-Dual miracle. Ma utána néztem, (jó tudom késtem majdnem 1 évet de... akkor ne mvolt még netem itthon.. stb..) és már tudom mi az, de ebből 5-öt eddig is tudtam csak azt nem hogy a Gigabyte ezt az 5-öt a 6-Dual technológiák közé sorolta
Na szóval az ide kapcsolódó része az a 6 kozul a DPS (Dual Power System) kártya, amit fentebb említettem. És ehhez azt írják, hogy a jövő processzoraihoz tervezték amikenk majd nagyobb órajel kell, és nagyobb feszültség és áram stb...
Szóval akinek szintén GB lapja van, az használ ilyet tuningoláshoz? Ha igen, ha nem, akkor mit hallot erről, vélemény stb... Ha valaki tud ehhez topikot a fórumban valahol, me én nem találtam akkor adja meg, előre is köszi.
Ezzel csak 1 baj van amugy szerintem. Azt a kis pluszt a CPU-nak biosból lehet adni, órajelemeléshez. A nagyobb áramfelvétel meg mint látjuk nem jött be a GB-nek, mivel az uj Core 2 Duo-k is kevesebbet fogyasztanak, tehát nem jól jósoltak a GBájtosok -
REDeath
őstag
Ja és ha mégis érdekel valakit mért nem tettem vissza oldalát: nővérem el volt menve táborba és az ő ágyára pakoltam az oldallapot. De mivel van támlája az ágynak így ne látszik mi van rajta
szóval egyszerűen nem láttam az oldallapot és mivel baromi lusta vagyok ezért nem is izgatta a fantáziám hogy hol lehet az oldala
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- GTA VI
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung QE65QN95AAT - QLED TV - hez 100 Mbit-es Ethernet port bővítése?
- Gumi és felni topik
- Dacia topic
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Óra topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Kedvenc zene a mai napra
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest