Hirdetés
-
Mobilarena
Köszöntünk az 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók Topikjában!
A topik gamer - jellemzően virtuális térhangzású - vezetékes és vezetéknélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kchryss
veterán
SteelSeries oldalán az Arctis Nova 3X Wireless most 25 379,40 Ft
[link] -
kchryss
veterán
válasz
kchryss
üzenetére
Tegnap megjött a Delta II.
Azt hittem nagy fejem van, de ez a fejhallgató tényleg hatalmas, még éppen használható a méret a legkisebb beállításon. Szélességre, szorítóerőre és párnaméretre tökéletes csak a fejpánt lehetne 1 centivel alacsonyabbra ívelve. Füleim kényelmesen elférnek benne.
Sajnos a párnacsere nem olyan egyszerű és roncsolásmentes mint például az astro a50-nél ahol mágnesesen egy pillanat alatt lehet cserélgetni. Szóval hiába van hozzá bőr és szövet párna is, nem fogom tudni cserélgetni, el kellett döntenem melyiket használom inkább. A hangszivárgás viszont egész alacsony, jól zár a fejes és nincs nagy különbség ilyen szempontból a bőr és a szövet párna között. Így maradtam a szövetnél ami nagyon kényelmes hosszú távon is. Kisebb a hangszivárgás kifelé és befelé is ezzel a fejessel szövet párnával, mint az eddig használt olcsó de bőr párnás fejesemnél. Egyébként a bőr párnával is kényelmes volt csak azzal egy idő után beizzad a fülem ezért maradtam a szövetnél.
Hangzás alapból flat beállításon volt és tényleg lapos volt, de szoftverben beállítva már nagyon szépen szól. Ég és föld a különbség az eddigi olcsó fejeseimhez képest.
A szoftver viszont borzasztó. Programozás szempontjából a legegszerűbb olyan szotvert írni ami csak parméterek, értékeket állítgat. Erre egy ilyen tapasztalt it cég mint az asus képes egy ilyen bughalmazt kiadni. Még szerencse hogy elmenti a fejes a beállításokat magába, így elég csak egyszer beállítani és utána már nem kell a szoftvert használni.
Összességében elégedett vagyok. Szerintem jó vétel volt 70-ért.
-
kchryss
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Megrendeltem a Delta II-t.
Jó leárazások vannak ebben az időszakban. Ha valaki rámenne az akciókra megcsinálhatná hogy berendel 10 féle fejest, megtartja azt amelyik legjobban tetszik neki, a többit pedig eladja kis felárral. Talán ki lehetne hozni úgy hogy kb ingyen lenne az amit megtart.

-
kchryss
veterán
Na most már ideje lenne döntenem.
Melyik éri meg most legjobban ezek közül:
Corsair Virtuoso Max - 92e ft-ért
ASUS ROG Delta II - 70e ft-ért
Turtlebeach Stealth 700 Gen 3 - 52e ft-ért -
kchryss
veterán
válasz
kchryss
üzenetére
Fractal Design Scape-ről pedig ma jött ki egy mobilarénás teszt ami főleg a mobilos használat szempontjából elemzi: Fractal Scape – egy majdnem mindenes fejhallgató
-
kchryss
veterán
válasz
Remiel
üzenetére
Párnacserélés megoldás nekem videók alapján az Astro A50-nél tetszik legjobban.
Nagyon praktikusnak tűnik ez a mágneses megoldás, egy pillanat alatt lehet cserélgetni a párnákat.
3:02-nál látni mire gondolok: [link]Majd írd meg milyen az Asus fejes mert jelenleg én is Pelta vagy Delta II fejesben gondolkodom.
Találtam egy videót ahol jól be van mutatva hogy funkcionalitásban miben tér el a Pelta és Delta II, hátha segít valakinek a választásban (kicsit hadar a srác, de azért a lényeget ki lehet hámozni): [link]Illetve youtube algoritmus GadgetryTech bemutató videóit dobálgatja fel és most ezeket nézegetem. Pont azokat a fejeseket mutatja be amik itt szoktak lenni ajánlásnak. Ő ajánlott bemutató videósnak számít?
Például pár videója a gyakran emlegetett fejesek közül:
ASUS ROG Delta II
Turtle Beach Stealth 700 G3
Razer BlackShark V3 Pro
Astro A50 Gen 5
Audeze Maxwell
Corsair Virtuoso Max
Fractal Design Scape
SteelSeries Arctis - Nova Pro -- Nova 7 Gen 2 -- Nova 5 -
kchryss
veterán
válasz
kchryss
üzenetére
Ezeket elvetettem: Fractal Design Scape, Audeze Maxwell, Logitech Astro A50
Razer BlackShark V3 Pro-t drágállom még így akciós áron is.
Egyelőre ezek maradtak a képben: Turtle Beach Stealth 700, ASUS ROG Delta II, Virtuoso Max (ha jelentős leárazást kapna), Arctis Nova Pro vezetékesTurtle Beach-en meddig él a black friday akció? Corsair-nél pedig mikor kezdődik?
-
kchryss
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Minél jobban beleásom magam annál inkább döntésképtelen vagyok. Mindegyik fejes kompromisszumos és nem tudom melyik ujjamba harapjak. Illetve olyan szépen tudsz írni róluk, hogy kedvem lenne mindet megvenni és kipróbálni.
Megtetszett a Logitech Astro A50 is most hogy ilyen jó akcióban van amazonon, de ahhoz kéne vennem jobban záró fülpárnát és lehet gond lenne a mobilitás hiánya is.
Virtuoso Max-ról is olvastam tőled, az ugyanaz mint ami most le van árazva a hivatalos oldalon 200 dollárra? : [link]
Innen ingyenes a szállítás? Jó árban van most? Hangszivárgása a többihez képest?Arctis Nova Pro vezetékes és vezeték nélküli hangzásban különbözik egymástól?
Illetve még egy új szempont:
Jelenleg csak a gyenge alaplapi hangkártyám van Realtek ALC892. Ez kevés lenne az ilyen kategóriájú fejesekhez?
Néztem néhány fejeshez jár külön saját DAC is. Azokkal sokkal jobb lenne a hangminőség?
DAC témában még jobban vakon vagyok mint magában a fejhallgató témában.
Technikai kérdés: ha egy mezei android telefonnal vagy tablettel szeretném használni a fejest mondjuk zenét hallgatni vagy filmet nézni akkor ott mi a helyzet? Csak bluetooth-szal lehetne csatlakoztatni vagy be lehet dugni a dongle-t, DAC-ot a mobilba és tudja kezelni az android? A térhangzás és úgy általánosságban a hangminőség ugyanolyan mint PC-n vagy a telefon lebutítaná? -
kchryss
veterán
Minél többet olvasok és ásom bele jobban magam, annál nehezebb döntenem.

Ahhoz képest hogy eredetileg 30e körül szántam volna rá most már a 100e alatti kategóriát is nézegetem. Első 15e feletti fülesem lenne nekem is. Egyszeri kiadás lenne sok évre előre, nem cserélném a közeljövőben.
Jelenleg a Turtle Beach Stealth 700 a befutó. Mellette szól hogy most jól le van árazva, 135 euró (52e ft) és hogy jó mindenes füles. Ellene szól számomra hogy szerintem a természetes hangzást jobban preferálnám. Bár nem hallgattam még ilyen drága füleseket így nincs nagyon összehasonlítási alapom és ezért nincs is még kialakult ízlésem. Illetve kényelemben nem tudom mennyire van a többi kinézett alatt.
Fractal Design Scape: Mellette szól a természetes hangzás. Ellene szól hogy szinte az egyetlen füles ami most nincs leakciózva ezért nem most éri meg megvenni. És a többinél jobban szivárgó hang?
ASUS ROG Delta II:
Most ez a füles is bejött a képbe. 70e ft-ra le van most árazva. Ha jól olvastam mellette szólna a jó térhangzás és a természetes hangzás.Audeze Maxwell: Ez durván az eredeti keretem felett van, de most saját magához képest jól le van árazva 88e ft-ra. Mellette szólna a természetes hangzás, talán zenehallgatáshoz ez lenne a legjobb? ellene a rosszabb térhangzás, pozícionálás.
Illetve nagyon a keretem felett de 99e ft-ra van most leárazva a Razer BlackShark V3 Pro. Nem tudom ez megérné-e a felárat.
Ezeket a fejeseket összevetné nekem valaki az alábbi szempontok alapján:
1) hangzás, mennyire természetes, mennyire jó zenehallgatáshoz is
2) térhangzás, játékokban pozícionálás
3) kényelem
4) hangszivárgás kifelé -
kchryss
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm a részletes elemzést.
Mikrofon annyira nem lényeges nekem, elég ha hoz egy elvárható minimumot.
Hangizoláció kifelé is a 700-ban jobb? Melyikből szivárog több hang ki? Párna méretben melyik nagyobb? -
kchryss
veterán
Stealth 700 mennyire állhatja meg a helyét játék mellett mindenes fülesként? Fractal Scape vagy ez lenne jobb?
-
kchryss
veterán
Ja egyébként gamer fejes mellett keresek másik fejest is média fogyasztáshoz (zene, filmek, podcastok). A gamer fejesre gondoltam 30e-es keretet a másikra 50e-et. Vagy van esetleg olyan fejes 100e alatt ami játékhoz és zenéhez is jó és kiváltaná a két fejest egyben?
-
kchryss
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
Köszönöm a részletes választ és a többieknek is az ajánlásokat.
Cloud 3 is elég megosztó. Egyébként ha cserélném rajta a fülpárnát akkor jobban elférne benne a fülem vagy az erősen be van határolva a fix szegély miatt? Gondolom csere párnával a párna mélysége az ami erősebben eltérhet az eredetitől és kicsit a szabása, de a szélesség az fix. Mennyibe kerül egy pár jó minőségű szövet párna hozzá?
Most már megvárom a fekete péntekes ajánlatokat és utána döntök hogy arctis nova 3x, hyperx cloud 3 vagy valami komolyabb füles nagy áreséssel. -
kchryss
veterán
válasz
kchryss
üzenetére
Na megnéztem jó pár teszt videót az arctis nova fejhallgatókról és olvasgattam véleményeket is. Elég vegyesek a hozzászólások. Van aki szerint nagyon kényelmes, van aki szerint nagyon nem az, van aki szerint szuper a hangzása van aki szerint szörnyű és rosszabb mint a HyperX Cloud II-é. Ezek alapján nehéz dönteni.
Méretben amúgy elég közepesnek tűnik, akár jó is lehet de az is lehet hogy kicsi a fülemre.
A nova pro-t azt szinte mindenki dicséri az jó lenne és az nagyobbnak is tűnik, csak hát az más liga árkategóriában is. Ha lemenne az ára 50-60e közé akkor elgondolkodnék rajta.
A nova 3 és a nova 1 között jól értelmezem hogy csak annyi a különbség hogy a nova 3 világít és jack mellett van hozzá usb csatlakozó is? Hangzásban van különbség az usb és a jack csatlakozás között? Nova 3 az 25e ft lenne, a nova 1 az csak 16e ft. Ha csak a fent írt dologban térnek el és nincs különbség hangzásban akkor nyilván a nova 1 jobban megérné.
Milyen alternatíva lenne még 30e körül? Kínaiak gamer fülesben nem jók? -
kchryss
veterán
válasz
tomee007007
üzenetére
RiG 600 Pro ha jól látom csak vezeték nélküli. Jobban preferálnám ha van lehetőség vezetékes csatlakozásra. Illetve ahogy írod, ebben a videóban is a fülpárnájának méretét és minőségét kifogásolja a felhasználó: [link]
Annyira nem értek hozzá, amúgy a fülpárnák nem cserélhetőek nagyobbra?
Nova 3-ról még nézek teszteket mert látom most jó árban van.
Pár éve mikor nézelődtem akkor a HyperX Cloud II-t ajánlották sokan. De ha jól tudom annak is elég pici a párnája. A két általad említett fülesnek milyen a hangminősége a Cloud II-höz képest? -
kchryss
veterán
20-30 ezer ft körül melyik füles ajánlott játékokhoz jó térhangzással? Szeretem ha kényelmesen körbeöleli a fülemet a füles így a nagy fülpárna fontos szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 12 256GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4462
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest