- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi SIM-ek itthon
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Légies iPhone halvány színei
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Yettel topik
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
-
Mobilarena
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
nightshadow
veterán
-
Dzsekó
addikt
válasz
Jovanny2 #1423 üzenetére
Menüben be/ki kapcsolható, olyasminek kell lennie, hogy "antenna tápfeszültség" vagy valami hasonló.
Dekóderek tudják. Ez azt csinálja, hogy koax kábelen 5V-al visszatáplálja a TV előtt lévő erősítőt a kimenetén keresztül. Az erősítőnek van egy koax bemenete és kimenete, illetve ami nekem van, az a kültéri antennába van beépítve, aktív dipol a neve és csak koax kimenete van, tulajdonképpen innen veszem a jelet a TV-hez.
Eddig ez működött, mert volt dekóder. Viszont most, hogy cserélném a hagyományos TV-t a dekóder feleslegessé válna, kivéve ezt a táplálást. Azt olvastam, hogy a TV-k is tudnak táplálni, de nem tudom, hogy melyik, ezért kérdezem, hogy valakinek van-e infója erről?
USB sajnos nem jó, mert koaxon táplál. Ha nem tudtok ilyen TV-t mondani, akkor sajnos muszáj lesz vennem egy külső tápos erősítőt is. -
lokotusz
csendes tag
válasz
Jovanny2 #1355 üzenetére
Igen ilyen terheléshez már valóban kicsit elavult az x360.
majd jövőre az új 720nál már lehet alapkövetelmény illetve támogatottság lesz a 3D.
Piaci szempontból szerintem nyereséges lehetne a kiadók számára előnyben részesíteni a 3d játékélményt.és ez a 35 nanoseces input lag mennyire észrevehető?
Bár a 20 éves 50cm-es tensai Tv-m után szerintem észrevehetetlen lesz -
lokotusz
csendes tag
válasz
Jovanny2 #1349 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor ez a szolgáltatás miatt gondolom nem törvényszerű az LG megvásárlása
Ha csak a szemüveg függvénye akkor nem lenne probléma, mert amit belinkeltem linket az a szemüveg aktív 3d-hez való. Későbbiekben lesz rá szerinted lehetőség, hogy szoftveresen frissíthető legyen a samu erre a szolgáltatásra? Vagy ez hardware-es tech?
Nagyobbacska tv-n mit értesz konkrétan?
40"-os már nagyobbnak számít?Ja és MW BO2-t nem próbáltátok boxon 3D support miatt?
arra lennék még kíváncsi az mennyire 3d élményt ad -
FktMarton
csendes tag
válasz
Jovanny2 #1340 üzenetére
Néztem tv, monitort eddig és hát a tv mint olyan jobb választásnak tűnt, csak felmerült .. ki tudja
42" lenne az optimális méret de ha nem nyitom ki teljesen az ablakot nem halok bele.
Úgy tervezem hogy gépet kötök rá tehát filmek, netezés, és egy új géppel elkezdenék játékokat is tolni. Amihez persze videokártya is egy jobb fajta dukál ami még nem végleges, pl egy Sapphire Radeon HD7770 1GB GDDR5 ennek csak DVI meg HDMI csatlakozója van, de amíg nincs meg az új gép addig egy laptop kiterjesztett monitornak használnám, ha meg unom a gépet csak át kapcsolnám TV-re.
Köszönöm a válaszokat, esetleg még kérdés? -
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1296 üzenetére
Akkor ne ugorj nekem. Azt írtam, hogy ezt olvastam valahol, ami így igaz. De nem voltam biztos benne, ezért írtam, hogy majd megcáfolnak, ha nem így van. Az elektroszmogtól meg nem félek, hanem leírtam a tapasztalataim. Értelmezni kell a mondataimat és akkor nincs félreértés. Hadd legyen nekem is saját véleményem, ha megengeded.
Én is elfogadom, hogy elégedett vagy a Samsunggal.
Off vége. -
maxinteger
csendes tag
-
válasz
Jovanny2 #1245 üzenetére
Igen, úgy néz ki.
Köszönöm előre is! Forrásomat a készülék megérkezte után szeretném felfedni ha nem probléma, a lényeg annyi hogy iden kedvező áron el tudtam hozni. Hozzáteszem, hogy hivatalosan bejegyzett cég, létező adatokkal, szóval tök jó. Annyit elárulhatok, hogy az általad említett helynél (pcdreamshop) 4-6k-val olcsóbb helyet találtam.
Üdv. core2
-
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #1067 üzenetére
A Philipsekben LG és Sharp panel van (a drágábbakban Sharp). De sokk függ a panel vezérlésétől és a megvilágítástól is, az elektronikában és a képjavító eljárásokban (pl. Perfect Pixel HD, Natural Motion stb.) pedig a Philips mindig is élenjáró volt.
Én is Philips TV-t lesek itthon és a következő is ez lesz. -
Pitu
aktív tag
válasz
Jovanny2 #1115 üzenetére
Nagyon sok képbeállítási lehetőség van, ezeket átbogarászom majd.
Amit viszont észrevettem: amikor tv csatornát váltok, visszavesz a fényerőből/kontrasztból, így csökkentve a felhősödést. Csináltam egy fullHD-s fekete képet, és ha azt nézem meg, szintén ezt csinálja. Kicsit szokni kell még a jelenséget, de szerintem pár nap múlva már nem lesz feltűnő számomra. 3D nagyon tetszik -
nightshadow
veterán
válasz
Jovanny2 #1095 üzenetére
Szerintem azért rosszabb választás, s emiatt nem is ajánlottam, mert az egy erősen butított modell. Gyakorlatilag a D5003 utóda. Sok helyen úgy jelzik, hogy 100Hz CMR, de ez téves, mert ez egy valódi 50Hz-es tévé. Az EH5300 legalább kamu 100Hz-es, sokkal több csatlakozó van rajta, s csak kb. 10k-val drágább az EH5000-nél, így mindenképp megéri.
-
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1090 üzenetére
Én ezt a jelenséget hétvégén vettem észre. Korábban csak sejtettem, hétvégén a saját szememmel láttam, saját fülemmel hallottam. KÖKI terminál, feleségem a ruhaboltban
, én meg unott képpel bandukolok, hogy teljen az idő. Sajnos ott csak Euronics van, amit ki nem állhatok, annyira béna, logikátlan és zsúfolt az el- és berendezése, mintha labirintusnak építették volna. Na, mindegy, bemegyek gondoltam, mert már az üzlet bejárata előtt óriási LG és Samu tv-k 46" körüliek, játékgép rájuk kötve, "hadd játsszon a gyerek, aztán apától majd kikönyörgi karácsonyra" elven mellette, a nem annyira csinos, ámde rettenetesen unott képű "hoztesz" lányok, aki bármilyen kérésre azt válaszoltak, hogy ők csak a játékgépre vigyáznak... Na itt már mosolyogtam magamban, de behatoltam az üzletbe.
A tv-k egymás hegyén hátán, kb. 20 cm állt rendelkezésre ahhoz, hogy megnézzen az ember egy készüléket, ráadásul úgy, hogy annyi tájékoztatás volt rajta, hogy LG/Samsung/Sony Full HD, LCD, LED, 3D és az ár.Semmi termékszám, egyéb infó, tulajdonságok, energiaosztály, bármi. Odajött hozzám egy ürge tudokesegíteni felkiáltással, egy pillanatra felderengett, hogy zavarba hozom, de letettem róla, mert minek.
Viszont hallgattam a vásárlók beszélgetéseit. Ajjjajjjajjjajjjajjajjj!!!
Az egy dolog, hogy nézzük az esztétikát is, sőt ezt el is tudom fogadni (lehet akármilyen jó a kütyü, ha egyszerűen nem illik a helyére), de azért azt nem értem, hogy miért nem néznek az emberek utána a dolgoknak. Kész rablás ami ott megy! 60-70-80 ezres különbségek a webshop árakhoz képest! A legviccesebb az volt, amikor egy másik tv-s bol kirakat előtt két fiatal fickó beszélgetett egy Samsung tv előtt, ami ránézésre a Samsung 32-es EH sorozatából volt 150 ezerért kitéve, hogy aszondja: "ez itt csak 150 ezer, és milyen szép a képe". Egy nappal előtte landolt nálam +17 ezerért a 42-es LM620S. Ennyit erről.
Olyan szívesen odamentem volna vagy 10 emberhez elmondani nekik, hogy ne vegyenek szart, de nem mentem, mert nem gondolom hogy hinnének nekem. Pedig nem kellene sokat keresgélni e neten, hogy bárki megtalálja azokat az elemi információkat, amik ahhoz kellenek, hogy ne válasszon egy rossz ár-érték arányú modellt. OFF vége. -
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1064 üzenetére
@Teodor52: röhögni fogtok, de ezt megnézném 3D-ben.
Miután az LG felkonvertálja, én megnézhetném, ha akarnám.
Egyébként ez a felkonvertálás tényleg buli. Aszittem parasztvakítás, de bizonyos típusú filmeknél nagyon menő. tegnap pl. a Dexter sorozat legutóbbi részét néztem és nagyon penge volt.
-
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #1058 üzenetére
Haha!
Hát, megnéztem a linkeket.
Olvasás alapján nagyjából ugyanaz mindkettő.
Samu: A kínálatban megtalálhatók a legfrissebb filmek, például a Kung Fu Panda 2 trailerei, a világhírű 3D mozijairól közismert IMAX látványos dokumentumfilmjei, valamint számos koncertvideó is.Ez dettó az LG premium.
A Fuso TV többek között népszerű sorozatokat, műsorokat, filmeket, ingyenes internetes tartalmakat nyújt a felhasználóknak. Az alkalmazáson keresztül nagyfelbontásban, kitűnő minőségben érhetők el többek között a TV2, vagy a Viasat adásai. A tévénézők továbbá ingyenesen hozzáférhetnek a Best Hollywood és az SPI Hungary (FilmBox) által forgalmazott mintegy 200 ingyenes, prémium filmhez. A Fuso TV kínálatában több mint 50 000 naponta frissülő online tartalom, mintegy 10 000 órányi naponta frissülő videó szerepel. Az app online zenehallgatásra, valamint a népszerű internetes híroldalak böngészésére is lehetőséget kínál. Mivel rögzíti a felhasználók médiafogyasztási szokásait, preferenciáik alapján hasonló videókat, zenéket és híreket is felajánl számukra.
Ez meg biztos jó valakinek, én tuti nem használnám. Viasat? TV2? Messziről kerülöm el mindkettőt, nem hogy újra meg akarnám nézni. Meg a 200 prémium, ingyenesen forgalmazott film... Az meg mi? Megashark vs. Octopus?A médiafogyasztási szokásokhoz hasonló felajánlások pedig nem túl okosak... Ettől függetlenül ezek az én szokásaim biztos van akinek jó.
Amúgy meg azt vettem észre, hogy a smart az első két-három napban tök jó, utána csak néha napján. Amúgy meg az LG premium csak a 3D-re vonatkozik, a többi "sima" smart tartalom, meg LG appok, amik között azért nagyon sok izgalmas, hasznos található, itt lehet nézelődni.
Szóval le kellene ülni egy Samu és egy LG tv elé egyszerre és nézelődni, és még akkor sem biztos, hogy igazságot tudnánk tenni (ld. egyéni preferenciák), de azért az, hogy a Samu smart-ja, 3d-je fejlettebb, az erős túlzás. Értem én, hogy Neked a Samu szimpatikusabb...
-
Teodor52
senior tag
válasz
Jovanny2 #1052 üzenetére
Ezek szerint 1,5 hete jó tv-ét néztem ki a T-Homenál!
6030-ast választottam és a cikk is erősen ajánlja!Idézet a cikkből:
Melyiket vedd: ha megteheted akkor csakis az EH6030-at. A többi képe a vibrálás/remegés miatt könnyen csalódást okozhat. Az UE40EH6030 most 140e Ft körül kapható. Ha erre nincs pénz akkor a többi közül mindegy melyiket választod, képminőségben mind ugyanolyanok.
Köszönöm a linket,hasznos kis olvasmány!
-
_DiEGO_
őstag
válasz
Jovanny2 #1052 üzenetére
Köszi a linket ... én másképp kerestem , ezért nem bukkantam rá
de így már tiszta
EH6030: az igazi best buy TV. A Samsung fórumban ez az a TV amit az elfogadható minimumnak tartunk, nagyon jó az ár/érték aránya, az EH család csúcsa. Ebbe a típusba valódi 100Hz-es panelt építenek (CMR-el 200Hz), ami látványosan folyamatosabb képet nyújt mint az 50Hz-esek. 3D megjelenítésre is képes. 2D-ben full HD a képe, 3D-ben nem tudni. Van aki szerint fullHD3D, de erre nincs még hiteles mérés sehol. SMART sajnos nincs ebben sem, 1 USB és 2 HDMI csatlakozót kapott.
[Samsung LED TV tudástár - E széria]Akkor jöhetnek az adatok bővebben
-
Shadowfax
addikt
válasz
Jovanny2 #973 üzenetére
Annyi kiegészítést tennék hozzá, hogy a Samsung 6-os széria nem ajánlott játékra. Az input lag értéket kell ilyenkor nézni, mert a válaszidő ennek csak egy része.
A 40EH6030-asé: 70-100 ms, ami borzasztó sok (30ms alatti a jó), a a tavalyi D6560-asé pedig 66ms, ami szintén túl sok. -
TaMat89
csendes tag
-
m0ski
aktív tag
válasz
Jovanny2 #839 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy a Samu esetében valójában csak 50Hz, és a CMR nevű csoda csinál 100-t. Gyanítom, hogy a Panasonic esetében sincs ez másképp.
A kérdés inkább az, hogy ha maradok ebben az árkategóriában, akkor Samsung EH5300 vagy Panasonic TX-L32E5E.
A tulajdonságokat elnézve közel hasonló a kettő. Euronicsban az eladó a Panasonicra próbált rábeszélni.
Ha maradok ezeknél, melyikkel járok jobban? Vagy teljesen mindegy, mert közel azonos tudás, és döntsek egyéni szempontok (dizájn, márkahűség, stb.) alapján -
Fla$hly
aktív tag
-
lorinser
senior tag
válasz
Jovanny2 #781 üzenetére
Régebben a Thomson nagy név volt a TV gyártásban. Nekem volt egy 16:9-es, 82 centis képcsöves Thomson TV-m , Made in France felirattal a hátulján. Már az egyik rokonomnál van és 12-év után még most is működik, szép rajta a kép. Az ugyan ekkor vásárolt nevesebb gyártok Pana, JVC, Samsung, LG termékei már elhullottak vagy vállalhatatlan lett a rajtuk megjelenített kép (Samsung).
Ha most is megnézem egymás mellett ugyan abban az árkategóriában a Thomsont és más gyártókat akkor kimondottan jó a Thomsonon megjelenő kép.
Normális MKV lejátszásra meg médialejátszó kell. -
Madwe
nagyúr
válasz
Jovanny2 #775 üzenetére
A technológiai részével nagyjából tisztában vagyok a piacnak, csak a kínálatával és annak minőségével nem igazán - kevésbé felhősödnek, azt tudom, magamnak jelenleg amúgy olyat vennék (vagy nano ledeset ha felvetne a pénz
) viszont anyának jobban számít a vékonysága. A fenti ajánlatok nem rosszak, mindenképp számításba vesszük őket, köszi!
-
Matisz77
aktív tag
válasz
Jovanny2 #721 üzenetére
Hát köszönöm, holnap olyan délután 5 felé lesz nálam és akkor tesztelem majd mindenféle filmel 3D -vel is!
Meg hát a smart részét és a felhősödést is megpróbálom! Szerintem olyan éjfél felé de legkésőbb szombat délutánig leírom ide a tapasztalatokat! Láttam már az üzletben és nagyon szép a képe de nyilván ez majd itthon derül ki! Remélem a wifi jól fog üzemelni mert a számítógépemen lévő filmeket szeretném elérni! Azt is remélem sebességbe az 1080p -t rendesen átviszi akadozás nélkül! -
Mylow-11
csendes tag
válasz
Jovanny2 #706 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a hozzászólásokat és persze a segítséget, a helyzet úgy alakult, hogy végül egy UE40ES6540 boldog tulajdonosa lettem!
Holnap lesz a beüzemelés, tesztelés, amint van vélemény megosztom veletek. Ha van kérdés erről a tv-ről, persze amint megtanulom én is kezelni, próbálok majd válaszolni!Jó éjszakát!
-
kmarci25
veterán
válasz
Jovanny2 #706 üzenetére
Hát igen. Ízlések és pofonok. Egy ideig nagyon tetszett a Samsung es6100, de most már átálltam a másik oldalra. Igazán érvekkel nem nagyon tudok szolgálni, inkább csak szubjektív, személyes indokokkal. Másrészt pedig én őszintén mondom, nem veszem észre azokat a minőségbeli különbségeket, amikre a hozzáértők panaszkodnak... Nálam a wifi annyira nem játszik, a kávája tényleg szebb a Samsungnak, de a talpa meg az LG-nek. És igen, a forgathatósága számomra fontos. Majd ha meglesz az áru, megbeszélhetjük, hogy beváltotta-e a hozzáfűzött reményeket. Ha nem, max cserélünk két hétre...
-
Matisz77
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest