Aktív témák
-
eziskamu
addikt
Igazából én is csak azt ismerem. Ennél mélyebben még nem bajlódtam a hálóval. Lehet hülyeséget mondok, de nem hiszem hogy mindegy, melyik gépen van a monitorozó, mert nem biztos, hogy látja az egész forgalmat, a szerverre meg nem biztos, hogy illik felpakolni, mert csomagfigyelő drivert is telepít (nehogy tovább rontsa a helyzetet, ha valami félre sikerülne)
-
suller
csendes tag
2003 Exchange. A System managerben, a queues-ben nincsenek idegen címek, csak az éppen aktuális kimenő levelek. Milyen jó háéózat monitorozó programot tudnál ajánlani? Én találtam egy 'Whireshark' nevűt, monitoroz is, de sok mindent nem lehet kihámozni belőle, csak azt hogy terhelt az SMTP.
-
eziskamu
addikt
Hát pedig a logolás bekapcsolása és figyelése, vagy pedig valami hálózatmonitorozó progi lehetne megoldás, hogy esetleg valamelyik kliens gép hülyült be, és nyomatná kifele a szemetet, vagy önszorgalomból küld kifele csomagokat (és hova) a 25-ös portról. Hanyas Exchange? Régen volt "szerencsém" hozzá. A System managerben nem írja, miket küldene kifele az SMTP szerver?
-
suller
csendes tag
Sziasztok GURUK!
A segítségeteket szeretném kérni, sokat gugliztam, de nem találtam megoldást a problémámra.
Adott egy Win 2003 SBS szerver, fájl és exchange szerverként használjuk. A netet is 'rajta keresztül' kapja a cég. Természetesen egyben tartományvezérlő is.
Hetek óta írgalmatlan lassú a net. Mire rájöttem mi okozza. Az exchange-be, a 'SERVER -> PROTOCOLS -> SMTP -> Default SMTP virtual server'. Ha ezt lestoppolom, a net teljesen rendben megy (természetesen ekkor nem tudunk levelet küldeni), amint visszaindítom a net újra halott. Kiszolgáló jelentésnél a szerver net használata napi 24 óra...
Tehát valaki/valami használja az SMTP-ket, vagy spam-eket továbbít rajta.
Symantec vírusírtónk vírust nem talál, GFI spam szűrőnk van, elvileg rendben működik.Mxtoolbox.com-on átnéztem a portokat, nem vagyunk openrelay-ek, fekete listára sem kerülünk.
Szerintetek mi lehet a megoldás?
Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel 4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest