Hirdetés
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
zsoltee10
addikt
Ja, értelek benneteket, nálam a házszellőzés optimalizálva van, de hangja nincs. :)
Végülis nem olyan sok a 39 fok, de kevésnek sem nevezném. tuningnál hátrány lehet a 25 fokkal szemben -
amargo
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
én is csak a kipróbálás kedvéért.. kb 2c melegedet a proci, ami szerintem nem sok 44fokos, a deszka meg most 39.. már jóideje megy a gép, kb 1napja és cseztettem ám rendessen.. kb az idő 90%ban 100%futott a proci tesztek tömkelege. de ezek a hőmérsékletek szerintem jók.. vagy nem:F
-
amargo
addikt
válasz
Viktor77
üzenetére
ejjj elpancserkedtem a dolgot :))
a manuálját átolvastam és kiderült, hogy hülyén áltam hozzá..
nekem most 1600on megy de a feszt kellet emelni mert kifagyot a gép amikor wint indítottam.. linux alat még nem probáltam, holnap ott is megnézem.
köszi, hogy segítettél.. vagy ráébresztetél, hogy nem hiába van kézikönyve :) -
amargo
addikt
most vissza állítottam mindent: 1.4 100FSB itt simán megy, de ha már kicsit is húzni szeretném.. káromkodik. miért van ez?
-
amargo
addikt
hi
lehet, hogy itt tudtok választ adni a problémámra.. amivel eddig nem találkoztam.
a lap bootolásnál ezt a hiba üzenetet adja :''CPU is unworkable or has been changed. Plase recheck -CPU Soft Menu'' ezek után meg is tettem a kérést.. beállítottam neki az optimalizálást.. továbbra is ezt nyögdécselte.. bármit beállítok neki ezt hajtogatja.
a lapom egy abit st6-r tua 1,4 procivel
eddig semmilyen húzásra nem volt hajlandó.. ehetséges, hogy a proci eggyáltalán nem támogatná?
amargo -
lesaux
veterán
45 fok. Az alaplap viszont emelkedik, 31 fok. Ezt nem értem...
-
lesaux
veterán
Mégis sikerült. Úgy tűnik, csak egy kis alvás, és rendbe jön minden.
Csak majd oda kell celluxozni a drautokat. :)) -
zsoltee10
addikt
Ki kell szedni a venti csatijából a fekete, és piros szálakat, úgy, hogy vkény réseket látsz az egyik oldalán, ott egy tűvel, vagy kisollóval benyomod a fém érintkezőn lévő kis karmot, ami megakadályozza, hogy kihúzd a műanyag csatifoglalatból. Majd ezek után a kicsi fém érintkezőket be kell dugni a molex csati megfelelő dugaszaiba.
-
lesaux
veterán
Nem megy. Meg se mozdul a venti.
-
lesaux
veterán
Nincs szixalag. Eltűnt, felszívódott, soha nem is volt. A cellux vezeti az áramot?
-
lesaux
veterán
Bakker, ez szikrázott! :DDD
Be kéne ruháznom egy kis szixalagra. :B
Na viszlát holnap! -
_George
senior tag
lesaux: szerintem minél előbb oldd meg ezt a hűtés elégtelenség problámádat, ugyanis nagyon hamar gép nélküli földönfutóvá válhatsz, ha továbbra is 80 fok körül fog IZZANI a procid...
-
PeliScan
addikt
Nah, akkor egy összefoglaló. :) Tehát ez tökmind1. :) A tápból kijövő drót színei és feszültségei: sárga>12V, piros>5V. A ventiből: sárga> semmi, csak fordulatszám-infót közvetít. piros>feszültség itt ''megy be'' ha 5Vot szeretnél rá, akkor kösd rá a táp piros vezetékét, ha 12öt akkor a táp-sárgát. A venti és táp feketéjét össze, és már megy is. :)
-
lesaux
veterán
Fekete, sárga, piros drótok lógnak a kúlerből. Akkor mit tegyek?
-
lesaux
veterán
Na majd holnap világosban kipróbáljuk.
Köszi mindenkinek. -
J.J. András
őstag
hát szerintem nem mindegy,mert az egyik +12V földelése,ami a sárga mellett van,a másik fekete meg a +5V(=piros kábel) földelése....
na,nem kell ezt a bizonyos MOLEX csatit szétszedni ám! boltban 150 Ft egy MOLEX ÁTALAKÍTÓ akár ventihez,hamár otthon nem tudsz magadnak szerelni egyet...
de amúgy jól írtad le....a venti egyik szélső drótját a +5v-ra dugod, a venti feketéjét pedig a +5V földelésére.... -
Viktor77
titán
válasz
J.J. András
üzenetére
Régen ezeket a csatlakozókat a MOLEX cég gyártotta, még láthatsz ilyet nagyon régi gépekben. Asszem már nincs meg ez a cég, de az elnevezés rajta maradt a csatin.
-
lesaux
veterán
válasz
J.J. András
üzenetére
Szóval amit pl. a vinyóba dugnék, az a tápcsati menjen a kúler drótjaiba?
A piros a pirosba, a fekete a feketébe.
Így?
Ha jól látom, két fekete van. Mindegy, melyik? -
J.J. András
őstag
csak ezeket az utolsó Lesaux hozzászólásokat olvastam el,mert van egy Tua 1200@1600 -as TUSL2-C konfigunk is,amin öcsém vagy játszik,vagy FTPzik, de az a 98°C az nagyon ott van !! :) :C
komolyra: 5 Volton is hangtalanok a ventijeim.... -
lesaux
veterán
Oké, csak én ezekhez nem értek. Nem tudok forrasztani, meg tkp. semmit. Hogy lehet 5V-ra
kötni? Vagy 7-re. Bár akkor már inkább 5. :DDD -
lesaux
veterán
1200-es Tualatin Celeronom van.
Néha aggodalmaskodom, nem fog-e szétégni, mert alapból 78 fok körüli a hőmérséklete. Pár perc videózás után beáll 82-re. CPUburnerrel 94 volt a max., onnan megint csökkenni kezd. (Vajon miért:F)
Nem fog megolvadni a proci alaplappal együtt? -
Orc
senior tag
Nekem egy első szériás 1300-as tualatin celeronom van. A megjelenés után egy héttel vettem és meg is látszik a tuningnál, mert alapfeszen, csak 1508-ig stabil. A proci vége 1600 körül van ami elég gyartra eredménynek tűnik.:O
-
Pupák
tag
Nekem a lenti 900 as cel nyugottan megy 1200Mhz 133as fsbvel de nem is nagyon akarom húzni azé ez se rossz teljesítmény egy ilyen porcitól.
-
_George
senior tag
Up... :)
-
nyuzge
tag
hali!
tenyleg kegyetlenjo proci. nekem jelenleg 1733 on megy. CoolinkH1TB-vel hutom
mostanába max terhelessel 43 fok zárt haznal. 1820-on is stabil csakott 50 fok terhelve, inkabb hagyom igy minthogy elszalljon.
de adjatokmar tanacsot milyen hutoket lehet tusl2c be rakni ami jol hut mer-t a mostanit is csak ugy tudtam berakni hogy férehajtottam egyket kondit :))
szerencsere megusztam:)
nya byez -
Totis
aktív tag
ST6 van a proci alatt. Nem tudom-e megéri venni 2 darab CoolerMaster memória hűtőt 5500Ft-ért.
-
PWR
aktív tag
kezzel tapizos meresi eredmenyeim vannak csak: langyos, nyaron kisse meleg.
a venti höszabalyozos es altalaban alapford-on pörög akkor is, ha 100%-os a cpu terheles (8cm-es venti van a hütön es eleg szep nagy darab a borda, ha jol emlexem ezt 2600-as AMD-ig ajanljak)
a hazban van egy kifujoventi , 8cm-es, mas extra hütes nincsen -
PWR
aktív tag
nekem meg tua (nem cerka) 1133 MHz@1360-on (FSB: 160, PCI 40 vagy 41MHz) atomstabil es mar több, mint fel eve birja es remelem meg birni is fogja egy ideig, nem akarok a közeljövöben uj gepet venni...
Procin alu Titan hütö , halk es hideg :-) -
Totis
aktív tag
Üdv!!!
Nekem egy 1.2-es tuám van 1.6-on Silent Breeze-el. 1.7-en elindul csak belefagy az XP-be. Szerintem a hűtő nem elég neki. Amúgy a memóriákat kell hűteni ha esetleg felrakom 142-re vagy 150-re?:) -
_George
senior tag
mind1! nekem ez így jó és kész...
;] -
shtml
őstag
A legtöbb 1 GHz-es Tua simán elmegy 140, sőt akár 150 MHz FSB-vel is, de elég kevés 1.2 vagy 1.3 GHz-es példány képes ugyanerre. Mivel mindegyik Tua egyazon gyártósoron készül, igencsak valószínű, hogy az 1.3 gigás példányok alap-órajelen futó részei is simán vinnék a 140-050 MHz FSB-t. Legalábbis kevéssé valószínű, hogy az Intel külön kiválogatta a gyengébb példányokat és ezek szorzóját állítota be 12-re vagy 13-ra.
Szerintem egyezzünk meg abban, hogy a feszültség ÉS a hőmérséklet is közrejátszik.
A hőmérsékletről annyit, hogy a processzormag és a hűtőborda felülete közötti hőellenállás értéke egy adott installációnál fix érték. Ezt a fix értéket akkor sem tudod csökkenteni, ha helikopter légcsavarjával fújod a bordára a 25 fokos levegőt. Sőt ez a fix hőellenállás akkor is meghatároz egy elérhető minimum-hőmérsékletet, ha folyékony nitrogénnel hűtöd a bordát. Ezt úgy képzeld el, hogy ha egy 1 kOhmos ellenálláson keresztül hajtasz meg egy villanykályhát, akkor az nemigen fog működni, hiába használsz egyébként 20 mm2 keresztmetszetű vezetékeket.
Amúgy annyiban egyetértek veled, hogy én is félek a vízhűtéstől, eddig nem is használtam. De amint platformváltásra kényszerülök (Athlon vagy P4), valószínűleg át fogok térni a vízhűtésre, még ha eleinte parázni fogok is. -
dr.Mura
tag
Flame! Flame! Flame! Egy hitetlen a fórumon! Azt merte mondani, hogy ''léghűtés rulez''! Láttam! :)
Ezzel kapcsolatosan volt már több fórum. Szerintem érdemes meggondolni a vízhűtést, mint alternatívát. Tesóm éppen most van Bécsben és beszerez pár apróságot a vízhűtéséhez (Innovatek InnovaCool2) ami egy Athlon XP 1700+-ot 2200 Mhz-en (tehát nem 2200+-on!) 22 C ambient mellett 36 C-n tart full load-on (24/7/365 Seti számítás 100 % proc leterhelés). Ezt sajna nem nagyon lehet megverni levegővel, különösen úgy nem, hogy a vízhűtés szinte teljesen hangtalan.
Egyszóval cool. És még én is össze tudom rakni, pedig a kézügyességem alulról konvergál a nullához. Meg egyébként jogász vagyok. Ennél nagyobb hendikeppel nem indul senki. -
_George
senior tag
NEM VITÁZNI AKAROK,
DE Szerintem procikat nem Ghzes értékekre terveznek, hanem az alapórajel a döntő, és ez ha alapban 100 Mhz, akkor abból létezik olyan ami bírja a 133at, (erre hasonló példa a régi 300as celeronok amikből volt olyan ami 450ről volt visszavéve 300ra (egyszerűen az fsbt visszavették 100ról 66ra és eladták 300asként!)nekem is egy ilyen figyel otthon gond nélkül 450en fesz. emelés nélkül megy már idestova 3 éve...)
A félvezetők pedig a nagyobb feszültségtől mehetnek tönkre...
Az pedig hogy az én procim, és még sok másnak is megy 133as fsbvel, szerencse, de én még egyszer mondom DIREKT ilyet válogattattam!!!
Ja és a hőmérsékletekről pedig annyit hogy Tuanal az 50 fok még megfelelő
de ha feltekerem a CU5Tb potiját és így forog a 7 centis venti közel 5000 rpm-et, akkor maximum 45 fokos (de rengeteget számít a házban lévő hő, pl. ha 25 fok van ben t akkor max 40 fok...)
De nekem megfelel 50 fokon halk hűtővel is 1807 Mhzen...
vagy 40 fok körül 1300on is...
Nagyobb gépet pedig ha lenne pénzem Vennék, de NINCS.
AZért egy-két akár 2 Gigás P4 Celeront is röhögve megeszik ez a gép, Mivel azért a 256 cache rengeteget számít...
Vízhűtés pedig nem kell, mert azon vagyok hogy a sz.gép házba nem való a H2O
_--Léghűtés Rulez--_ :) -
shtml
őstag
A Tua procikat nem 1.8 GHz-re tervezték, ez jóval a gyári specifikáció fölött van. Ezt az extrém terhelést hosszabb-rövidebb ideig bírják, a tiéd tovább bírta, pzkw processzora a jelek szerint rövidebb ideig. Az pedig sajnos tapasztalati tény, hogy nem szeretik az 50 fokos és efölötti hőmérsékletet, ilyenkor a félvezető rétegek diffúziója felgyorsul, ettől hamarabb mennek tönkre.
Amúgy nekem csak 1,46 GHz-en (11*133) mennek a Tua processzoraim, pedig alapfeszen bírják az 1.6 GHz-et is, följebb meg nem is próbáltam. Nekem ennyi is elég. Ha majd nagyobb teljesítményre lesz szükségem, akkor platformot váltok.
A legtöbb vízhűtés jóval 50 fok alá vinné le. -
pzkw
csendes tag
Miért nem tudok a feszültségen állítani a BIOS-ban? Az erre szolgáló opció sem elérhető az 'Advanced' menüpontban (ASUS TUSL2-C). BIOS-frissítés kellene?
-
_George
senior tag
Örülök hogy te le tudtad hűteni a Tua procitdat @1,8 Ghzen titan cu5tbvel minimális fordulat semmi hanggal 50 fok alá...
Mert nekem sajnos nyáron a 35 fokos melegben nem sikerül ez alá mennem..
Ha a sapkáját levettem volna, akkor nyertem volna vele 5 fokot, de akkor nem lett volna rá gari...
De ha neked ilyen körülmények mellett ez magas hő, akkor nyugodtan találhatsz rá valami hűtőt, ami 50 fok alá visz egy ''agyonhúzott'' Tua-t, és még hanga sincs...
DE majd mondd el lécci melyik ez a hűtő :) -
pzkw
csendes tag
Ok, tegnap kipróbáltam a procit 13x133=1729 Mhz-en. Soha nem látott benchmark eredmények, a Sandra szerint csak memóia tesztekben maradt el a pIV 2 Ghz-től (full willamette). Pontszámokat nem közlök, mivel a gép első és utolsó rekordja volt ezen a frekin. Többször nem bootolt...
Most 13x125-ön megy,(100:100:33 osztón) a PCI-vel nem tudok mit kezdeni. Így stabil.
A vidkarim is húztam, 235/275 stabil. A DDR-nek kb itt a vége, a magot pedig nem merem jobban húzni. Szerintetek mehet 240 (GF3Ti500 órajel) értékre, vagy fölé??? Milyen jelei vannak, ha ''fárad'' a GPU???
Thanx
Pzkw -
shtml
őstag
-
_George
senior tag
jól teszed ha MÉG NEM ÚJÍTASZ!
még én sem terverzem, de ha adhatok egy tanácsot, akkor nem 132-n járasd, mert nagyon nagy feszt kap így a pci!!!!!!!!!
133on inkább, úgy a pci is csak 33 Mhzen megy, és a teljesítmény ia jobb lesz , mivel nem lesz passzív tuning....
:) üdv: George
(ja! nekem gef4 ti4200al, 1807 Mhzen, 512 sdvel 8700 pötty a 3d2003ban, de most cserélem a vid karit egy jobban húzhatóra....) -
pzkw
csendes tag
Sziasztok!
AsusTUSL2-C, 1.3 Ghz PIII cel tua. 256 Mb SD 133.
A gép 13*132=1716 Mhz-en üzemel, gyári hűtővel, zárt házban max. 55 fok (ősszel :)
Mellesleg 7335 pont 3d mark 2001-ben (default). Video GF3Ti200 225/455
Nem is újítok gépbe még jó fél évig! -
_George
senior tag
a proci meghalt :(
még jo hogy garis... talán kicserélik (NAGYON remélem)
addig egy 633-assal kell kihuzzam -
bendi
tag
Amúgy nekem is volt egy 1000-es Tua cerkám... Kicsit megbütyköltem vmi Titán bordát, hogy leszedtem róla a 6 centis süvölvény ventit, és rátettem egy 8-ast... Mivel a borda egyik irányban 8, másikban 6 centis volt, így a venti széle lelóg, legalább a memóriák is hűtve vannak a TUSL2C-n:))
1540MHz, de azért, mert a memóknak vhol ott volt a vége. -
Mosqu!to
addikt
hát sztem ez nem nagy szám. a cerkákat mindig is lehetett hűzni mint az atom. és nem akarlak kiábrándítani de a te 1800mhz-s cerkád kb annyit tud mint egy 1200mhz-s Athlon.
-
_George
senior tag
ezt inkább a hardver piac rovatba kellene...
-
franko
csendes tag
Eladó: Abit ST6 alaplap, 1200mhz tualatin proci (1600-on stabil), 256mb sdram 30000ft.
-
Pala
veterán
Nekem is 1300-as Tualatinom van, de nem lehet húzni az Intel D815EEA2L alaplapommal. Kérdés: ez azért van, mert az alaplap nem engedi, vagy mert a BIOS régi? Pedig benne vannak a fesz. és az fsb állítások, csak mind le van tiltva
-
_George
senior tag
Idő közben szert tettem egy Titan Cu5tb hűtőre (olcso pénzért), kis poirozás után (csak annyira hogy lássam magam benne...) most ez csücsül a procin!
Ha nincs hajtva csak 1300on, a hűtő forulatszáma a minimumon (még hangja sincs igy)--> maximum használat alatt 30 fokos házhővel legmagasabb értéke: 47 fok!!!
Ha meg van húzva és a hűtő forog 4400-4800at akkor a maximum hőmérséklete ugyanezen házhőnél: 50 fok.:))
Gondolom köszönhető ez a full-réz bordának is!
Gondolkodom azon is, hogy a prociról levenni a magvédő sapkát és simán csak a procira rakni a bordát, de két akadálya van:
1:A proci még garis
2:Nm tudom hogy olyan könnyen lehet-e venni mint a P4eknél?:U -
hobizoli
nagyúr
-
lakosk
tag
A lapom egy ACORP 815ep1-es.A VCORE 1,50V.
-
_George
senior tag
válasz
enzo_ferrari
üzenetére
egyszerüen annyi a dolgod, hogy beolvastatod egy image fájl kezelő progival: pl Daemon tools, vagy Alcohol 120%...sb.. :))
-
_George
senior tag
válasz
enzo_ferrari
üzenetére
egyszerüen annyi a dolgod, hogy beolvastatod egy image fájl kezelő progival: pl Daemon tools, vagy Alcohol 120%...sb.. :))
-
lakosk
tag
CSao!Nekem is 1300-as celeronom van,de nekem gagyi a lapom,szóval nem lehet feszt állítani csak fsb-t.Így alapfeszen a proci 130*13 -on megy=1690MHz. Véleményetek szerint meddig tudnám feljebb emelni az fsb-t,ha tudnék feszt is adni neki?ja még annyit,hogy 133-on is tudok bootolni,de nem stabil!
-
enzo_ferrari
tag
OFF
lécci segítsetek!!!!!!!!!!!!!!!!
Valamiért nem tudok új témát nyitni, csak hozzászólni.
Valaki megtenné ezt helyettem?
a téma neve: .iso kérdés??? SOS!!!
és a szöveg:
Sziasztok!
''Van egy ''tömörített'' DVD filmem, ami iso kiterjesztésű, és nem tudom hogy kell vele bánni, hogy a vinyóról élvezhessen a filmet...
Plz, Help!
Thx''
köszi valakinek
ON :U -
jcs
tag
Hali!
Valakinek tua1300+st-6-ja van? Mé nem lehet nekem 4/4/1 leosztást eszközölnöm?
Egyszerűen ujraindul a gép és nem kapcsolódik be a monitor! ? -
pRedATor
tag
Vki megírhatná, hogy a Tua-hoz milyen hûtést használ, mert jó lenne vmi nem órdítós, de jó hûtôt szereznem. Az enyémre most egy FOP38as borda és egy 0,15A-es 8centis van felheggesztve, mert már meguntam az eredeti FOP38as ordítását. Igaz így terhelés mellett a 45rôl felment a hômérséklet 50 fokra, de legalább csend van.
-
_t0Mi_
aktív tag
Hátigen, énis szeressem most a gépemet ami tt nyomul... mostmár beraktam egy erősebb spire hűtőt, meg 2 hűtőt eszkábáltam plusz bele, aztán 1500on megy az 1300as és 42-43 fok.. a lap meg 30-31... de ha kicsit emelek már elszámol ha 1600ra rakom meg el se indul... :)
-
janati
őstag
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Félelmetes hogy ilyen ostobaságot le mersz ide írni....
Nekem volt 1.2-es Tua-m, 1.4-en ment fesz.emelés nélkül Tusl2c-ben.
Ezt cseréltem le BE7-Raid+2Ghz Cerka párosra. És alapból is állva hagyja a mostani rendszer az akkorit. Nem beszélve hogy most 2.8-on megy a Cerka...
Egy 1.5 órás Tmpegenc kódolás a Tua-val 4 óra volt, most pedig max. 2 óra....
Na ennyit a ''nyers erőről''. A rendes P4-nek pedig BÁRMELYIK tagja lezúzza a Tua-t. Ebben biztos lehetsz.
Egy dolog igaz: az 1.7-es Willa.Cerka valóban egy nagyon gyenge proci. Na azt még alapon is lenyomja egy 1.2-es TuaCerka... De te nem ezt írtad! -
Atlantis
veterán
Nem olvastam végig a topicot, lehet, hogy már kérdezték: az 1,2-es meddig engedte húzni magát? Nekem anno 1,6-ig ment, szintén Tusl-2C-vel. Azt hittem, a lap eleve nem enged egy procit sem 1,6 fölé.
Szerencsének, megy válaogatott procinak köszönheted(meg hogy ki merted próbálni:) ) -
_t0Mi_
aktív tag
Akkor mégis mennyire vegyem? :) Ha fenntebb nemsokat megy.. max 1550 lentebb meg nem akarom venni...
-
_t0Mi_
aktív tag
Hát lehetséges h az nem stimmel... mindenesetre most beleraktam procihűtő mellé egy eszkábált bizbaszt, aztán egyenlőre még nem fagyott le 1.5ön.. :U
-
_t0Mi_
aktív tag
Huh de mákos vagy, nekem tök ugyanaz a config... 1300 celeron tualatin, TUSL2-C, 2*256(133) ram, csak a videókártyám szarabb kicsit, gef3ti200 128ddr... alap inteles hűtővel nem tudok rajta 200mhzet húzni :O valaki nem tudja miért??? :F
-
Hequila
őstag
Hali!
Lenne egy kérdésem, mégpedig az, hogy 1,1 -es tualatinnak 1,6 volt sok-e (alapból 1,45, ami +1,5 voltot jelent)? 50 fok körül van (viszont azt nem tudom, hogy terhelve vagy terhelés nélkül, az okokat lejjebb találjátok)Egyébként ez is bírja a 133-as FSB-t gond nélkül, eredmények nem álnak a rendelkezésemre, hogy mennyivel lett jobb, ugyanis nem az enyém.
Más.
Ugyan nem tualatin, hanem coppermine, és nem a haveré, hanem az enyém. Alapból 850-es, ebből lett +0,3 volt és 133-as FSB segítségével 1133-as.
Nem akarok a P4 FAN CLUB lelki világába taposni, de már így is több millió művelet per másodpercet (MIPS) kap szandrában, mint egy 1,6 GHz-es P4-es.
u.i:
A legutosló jó Intel széria a tualatin volt. -
_George
senior tag
Bocs az előző link szar! ez itt a jo: [L]http://kep.tar.hu/sz_george/index.phtml?aid=27579490[/L]
-
_George
senior tag
Ezen a linken hamarosan találtok bővebbet a prociról: [L]http://www.extra.hu/sz_george[/L]
-
_George
senior tag
''hogy 1700-1800mhz-en '' <--ha azt nézed ez csak a megahertzek különbsége, mert ugye minél ''nagyobb'' egy intel proci, annál nagyobb a szorzója emiatt vannak a nagy változások. Például, ha egy Gigás cerkát huztál 10*100Mhz=1000Mhz/10*133=1330 (330 MHz), de ezzel szemben például, ha már 14*100=1400Mhz/14*133=1862Mhz (462 Mhz)
-
Sanya
nagyúr
válasz
access_denied
üzenetére
Na az az igazi tuningproci. neked volt ilyen?q
-
Loha
veterán
Én űgy vettem észre, hogy a most újonnan kaqpható Tua cerkák nagyon tuningbarátok! Az elején azt hallottam hogy az újabb B steppingesek szarabbak, de most miután sorra hallom, hogy 1700-1800mhz-en is elketyegnek ezt erősen megkérdőjelezném! :)
-
neduddki
nagyúr
HI!
Szep eredmeny gratula!!! Miko rjeonneka tesztek????????????
udv
neduddki -
pRedATor
tag
Elôször is Gratula!
Nékem egy 1,1-es Tua-m van amit sajna most visszafog egy kókány memóriamodul ezért nem megy csak 130on, de nemsokára beiktatok egy KingStont! Ja, én ST6ot használok.
Ami engem érdekelne, hogy milyen hûtést használtok, mert le akarom cserélni azt az ordíto Globalwin FOPomat...
U.i.: szerintem rakjál be egy fényképet a bootról vagy egy wcpuid-s screenshootot a jelenlegi Tua-dról és akkor IPX is elhiszi, hogy nem csak a levegôbe beszélsz és akkor lezárhatnátok ezt a vitát -
Olivér
csendes tag
válasz
access_denied
üzenetére
Hát igen azt örömmámot ami a Cyrix DX-2 66om 80-ra felhúzása után ért, hát azt máig se tudta semmilyen drog v alkohol reprodukálni (a régi szép idők)
-
access_denied
senior tag
A tuningproci...386-SX20-> 80 Mhz! 300%-os sebességnövekedés.
-
Olivér
csendes tag
Mármint a proci alapfeszen ha valakinek esetleg félreérthető lett volna a mondatszerkesztésem :)
-
Olivér
csendes tag
Hi All! Ha már ennyire belemelegedtetek ebben a tua vitába akkor én is kérdeznék valamit, az hogy van hogy az én 1,4-esem 1,55-nél (114) kifúj? Gigabyte 6OXT-A (Solano az is) 133-as CL2es RAM 256MB alapfeszen (nem lehet változtatni ebbe a k*rvába pedig úgy volt a gigabytok jól húzhatók)
-
access_denied
senior tag
válasz
Phantom Lord
üzenetére
És még nem is mondtam, hogy a 2-es p4 cel legalább megy 2.660-on, de jó esetben 3.2-n vagy még magasabb órajelen. Azzal asztán hasonlithatod a tual procit....
-
access_denied
senior tag
Azért amikor p4-el hasonlitgattok össze tualatint, akkor azon is érdemes elgondolkodni, hogy a memória sebessége is nyom a latba, amikor egy gép sebességét nézzük. Árról ne beszéljünk, mert dd, sd szinta ugyanolyan árban van.
-
access_denied
senior tag
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Bődületes baromság amit mondasz.
-
IPX
csendes tag
Én próbáltam ST6-ban és Tusl2-C-ben is, CL2-es RAM-okkal és Chieftec táppal. Ezekben a lapokban és RAM-okkal 1.1-es Tua 145 MHz-en is simán ment. A tőled vett 1.2-es Tualatinnak viszont 125 MHz-en volt a vége, SEMMILYEN beállításban (FSB:RAM:PCI, max. 1,675 Vcore stb.) nem ment följebb egyik lapban sem, még csak be sem bootolt.
A levelemre, melyben a beállításokat kérdeztem, 3 hét alatt nem válaszoltál és most itt sem írtad meg, neked milyen beállításokkal ment 133-on. Ezek után kiabálás helyett vagy megírod ide a fórumba, milyen beállítások mellett ment neked stabilan 1 napig 133-on, vagy fenntartom azt, hogy igenis becsaptál.
(120-125-ön elfutó 1.2-es Tuát sokkal olcsóbban is vehettem volna, én csakis azért vettem tőled 8000-ért, mert azt állítottad, hogy stabilan ment 133-on.) -
-
_George
senior tag
válasz
duhoskutya
üzenetére
Igen! ráadásul feszemlés nélkül! A lényeg, hogy válogatott proci, tehát tesztelték ismerősők a nagykerben, akiktől vettem! (Annak idején az 1200as is válogatott volt!)
-
IPX
csendes tag
Hm. Ha ezt a procit egyszer majd eladásra kínálod fel, akkor a vevő jól teszi, ha saját maga ellenőrzi, milyen FSB-t bír el. Az említett 1200-as Tualatint ui. én vettem meg tőled a [L]http://prohardver.hu/rios2_uzenetek.php?from=15962[/L] alapján. A 8. üzenetben azt írtad, hogy régebben 1 napig stabilan ment 133-as FSB-vel, de mostanában nem próbáltad.
Nekem 1,675 V-on sem megy 125 MHz fölé (alaplap és RAM bírná, 1.1-es proci simán megy benne 145-os FSB-vel). Még június 22-én e-mailben kérdeztelek, neked milyen beállításokkal ment 133-as FSB-vel, de erre a levelemre azóta sem válaszoltál. Ezek alapján úgy gondolom, vagy időközben ronccsá húztad a processzort (nem csak 1 napig), vagy soha az életben nem ment neked 133 MHz-en.
Sokáig gondolkoztam, regisztráljak-e csak azért, hogy ezt megírjam. Ma végül megtettem, mert úgy érzem, alaposan félrevezettél. -
KTompi
aktív tag
Hi!
Nekem ''csak'' egy 1.2GHz-s TuaCeleron van Tusl2C-ben, de 1,5GHz felé sajnos nem hajlandó menni semmi áron... (133MHz-en meg sem mukkan, csak sípol az alaplap...)
Azért gratula az 1.8GHz-hez! -
biga
őstag
válasz
Phantom Lord
üzenetére
Csak viszonyítási alapként és példaként írtam a 2Ghz-es cerkát, nem pontos, mért adatként, mégis mindenki (szinte) ezen akadt fenn. :))
-
slug
senior tag
Nekem is húzva van 1.2-es cerka. Hőmérséklete nem haladja meg az 48-at,
néha folyamatosan 48, de nem vészes. -
Tibisz
aktív tag
válasz
steve1207_
üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek, csak volt itt olyan hozzászólás ami az 1,8-as P4 teljesítményéhez hasonlítja. Evvel az elméletben csak pár dolog nem jó:
-P4-ben 512 k cache van ami nincs késleltetve
-több a pipeline feldolgozó szál a P4-ben
-SSE 2
-amit pedig nagyon nem szabad elfelejteni, hogy a P4-et is lehet tuningolni!
Visszatérve, gratula a procidhoz, nekem is volt ilyen, de nem lehetett ennyire húzni. :) -
steve1207_
csendes tag
Hi all!
Nekem is volt még anno Tualatinom és nagyon cool proci volt. 1GH-es 1,6on stabilan ment, 1,7Gh-zen meg csak a hűvösebb napokon nyitott ablaknál.
Én nagyon meg voltam elégedve a teljesítményével.
Szerintem elég jó volt az alaphoz az a +600 700MHz.
Szal cool procit fogtál ki!
Gratula
Csáó -
biga
őstag
-
Rox
tag
100-as, vagy 133-as FSB-vel?
133-as memóriáim vannak, de a 100-as FSB-vel nem használom ki a memeket. -
Drizzt
nagyúr
Gratulálok.
-
_George
senior tag
NEm is tudom hol kezdjem! Szoval tavaly előtt ilyenkor asszem vettem egy 1200 Tua.t egy TUSL2-Cvel! (persze k* drágán a mostani árakhoz képest de mind1) MOst rászántam magam egy procicserére, és mivel jött is vevő az 1200asra, ezért válogattattam magamnak haverral egy 1300ast. Nem pazarlom tovább a szót A Tény a proci @1807-en :C még lazán stabilan megy! És a fesz. is csak 1,550 V (Alapban 1,500) Szóval mindenkinek ajánlom ezt T-s alaplaphoz! Ha már itt tartunk a hőmérséklete pedig a jol megszokott tualatin hő! 40-50 fok a tuningolás mértékétől főggően. Véleményeket, észrevételeket, kérdéseket várok! Ajánlom minden T-s jelzésű alaplapba!
Aktív témák
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Pánik a memóriapiacon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- Samus: Linkin Park - In The End (Demo)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Autós kamerák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- A rend őrei
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F17 - 17.3" FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év garancia
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest