HTC One - One új a nap alatt

Hirdetés

Multimédia

A multimédiás eszközöket a Média mappában találjuk, mely a szokásos lejátszók mellett néhány extra programot is rejt. A Watch a tajvani gyártó online videotékáját jelöli, filmek kölcsönzése mellett előzeteseket is nézhetünk segítségével, Magyarországon viszont sajnos nem elérhető. A TuneIn Radio egy internetes rádiószolgáltatást takar, melyben magyar adókat is szép számmal lehet találni. A SoundHound az aktuálisan játszott zenéket tudja felismerni, a használatához internetkapcsolat szükséges. Itt található továbbá a YouTube kliens is, valamint a gyári androidos zenelejátszó (azaz a Play Zene) is előre telepítve elérhető.

A Play Zene mellett egy saját lejátszóval is készült a HTC, mely szimplán a Zene nevet kapta. Nagyjából mindent tud, amire szükség lehet: több szempont helyett listázza a zenéket, kezeli a lejátszási listákat (ezt esetünkben műsorfüzetnek hívják), szépen beépül a képernyőzárba és az értesítési panelbe. Extraként pótolja a hiányzó albumborítókat, kezeli a podcastokat, valamint az unalmas percek elütésére egy közepesen látványos vizualizációs mód is rendelkezésre áll. Sajnálatos módon a hangszínszabályzó kimaradt a repertoárból, ezt a már ismerős hangzásjavító eljárás, az erőteljes mélyhang-többlettel operáló Beats audio a beállítások között aktiválható. Az alkalmazás meg tudja nyitni az .aac, .amr, .ogg, .m4a, .mid, .mp3, .wav és .wma kiterjesztésű fájlokat.

A zenei funkciókat egy FM-rádió erősíti, melynek használatához muszáj egy fülhallgatót vagy egy egyéb, a 3,5 milliméteres aljzatot használó eszközt csatlakoztatnunk. A funkcionalitás rendben van, az állomások automatikus hangolása mellett a velük kapcsolatos információkat is megjeleníti, egy érintéssel indítható a zenefelismerés, mindez egy esztétikus felületen tálalva.

A videólejátszó szintén jól szuperál, egy ekkora kijelző ráadásul már simán alkalmas arra, hogy az ember elüsse a hosszú utazásokat egy-egy sorozatepizóddal. Valószínűleg senkit nem lep meg, hogy a Full HD tartalmakat mindennemű akadás nélkül viszi a telefon, arról nem is beszélve, hogy ezek elképsztően jól mutatnak a kijelzőn. Az srt formátumú feliratokkal is elboldogul (feltéve, ha a mozgókép és a szöveg neve megegyezik), ekkor karakterkódolás is állítható. A program megeszi a .3gp, .3g2, .mp4, .wmv és .avi kiterjesztésű videókat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés