HTC One - One új a nap alatt

Hirdetés

Szoftverek

A tajvani gyártó szokás szerint az alap alkalmazáskínálatot is a saját szájízére faragta, ami mind grafikai, mind funkcionális megújulással jár. A névjegyzék, a tárcsázó és a híváslista egyetlen appból is elérhető, a telefonkönyv számos szolgáltatással szinkronizálható. Továbbra is jól működik a különböző forrásból származó kontaktok összekapcsolása. A naptár esetében is élnek az említett szinkronizálási lehetőségek, az új alkalmazás letisztultabb egyszerűbb külsőt kapott elődjénél. Internetezésre a Chrome mellett a HTC saját böngészőjét is használhatjuk, ami a Google megoldásának két hiányosságát is orvosolja. Egyrészt rendelkezik Flash-támogatással (ez egyébként kikapcsolható), másrészt nagyítás után az aktuális szélességnek megfelelően tördeli a bekezdéseket.

Az extra szoftverek listája igen hosszúra nyúlik, melyek nagy részét szépen mappába rendezte a HTC. A Produktivitás irodai jellegű szoftverekkel van tele, az Eszközökkülönféle célprogramokat tartalmaz. Előbbi egy tudományos műveletek elvégzésére is alkalmas számológépet, egy időjárásjelentőt és egy hangrögzítőt. A Zseblámpa a LED villanót használja fénykeltésre, a Rescue távoli hibaelhárításra szolgál.

A Produktivitás mappában található a Dropbox felhőszolgáltatás kliense, a Polaris Office csomag és egy PDF megjelenítő. A Feljegyzések és a Feladatok jegyzetelésre való programokat takarnak, az utóbbiban elkészített művek mellé riasztást is rendelhetünk. A Car autós panellé alakítja a kijelzőt, a Részvények az aktuális árfolyamokat listázza, ezek mellé előre telepítve Twitter- és Facebook-klienseket is kapunk. A Kid Mode egy, a Windows Phone 8 Gyermeksarkához hasonló megoldást rejt, mellyel egy izolált, csak bizonyos feladatok elvégzésére alkalmas felületet hozhatunk létre.

Érdekes továbbá a TV is, mellyel távirányítóvá varázsolhatjuk a készüléket. A kompatibilis televíziók vezérlésén kívül különféle extra szolgáltatásokat is elérhetünk a digitális adók esetében, mint például a műsorfüzet megjelenítése, valamint az adott adás kezdésére való figyelmeztetés és átkapcsolás.Ezek viszont csak bizonyos országokban működnek, Magyarországon tudomásunk szerint egyelőre nem elérhető a funkció.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés