HTC One - One új a nap alatt

Hirdetés

Éjszakai mód, videózás, Zoe

Minden készüléknél nagy kérdés, hogy gyenge fényviszonyok között éjszakai vagy automata módot használjunk; sok okostelefon ott hasal el, hogy normál módnál képtelen használható felvételeket készíteni, ami sok vesződéshez vezet. A HTC újdonsága szerencsére mindkét módban jó fotókat készít, bár a kimondottan éjjeli felvételekhez ajánlott mód egy picit jobb, mert a fehéregyensúlyt okosabban tekeri, kevésbé lesznek sárgák a kivilágított épületek.


Balra az automata, jobbra az éjszakai móddal készült felvétel

Videó módba kapcsolva egy kicsit kevesebb finomhangolási lehetőségünk van, mint állóképek esetén. A felbontás maximum 1920 x 1080 képpontos (Full HD) lehet, ekkor másodpercenként 30 képkockát rögzít az eszköz. Átkapcsolhatunk lassított felvétel módba is (a felbontás ilyenkor 768 x 432 képpont), aminek ellentéte a Fast HD mód, mely 1280 x 720 pixeles felbontás mellett másodpercenként 60 képkockás sebességet produkál. Aktiválható továbbá a HDR mód is. A teljes felbontású tesztvideót ide, a lassított felvételt pedig ide kattintva lehet megcsodálni.

Tesztalanyunkban debütált a Zoe névre hallgató funkció is, melyet aktiválva a készülék az "exponálás" előtt egy másodpercet, utána pedig három másodpercet rögzít videóként (ennek felbontása 1920 x 1080 pixeles, másodpercenként 30 képkockás sebesség mellett). Ekkor a videózás közben a mobil folyamatosan készíti és fűzi össze a fényképeket, így a felhasználó bármelyik időpillanatot ki tudja választani. Jópofa továbbá, hogy a Zoe felvételek a galériát áttekintő nézetben használva is animálva jelennek meg. Ezeket egyébként egy zenei aláfestéssel össze is fűzhetjük az állóképeinkkel, az elkészült művet pedig a Zoe share segítségével oszthatjuk meg. A dolog szépséghibája, hogy a feltöltött felvételeket mindössze 180 napig tárolja a szerver. A Zoe felvételek előnye egyébként az extra retusálási lehetőségekben rejlik, eltüntethetjük például a képen átszaladó személyeket, kiválaszthatjuk a legelőnyösebb arckifejezést, a szoftver pedig bár nem ad mindig tökéletes végeredményt, meglepően jó hatékonysággal működik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

  • Kapcsolódó cégek:
  • HTC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés