Bemutatkozott a Honor Note 8

A Huawei fennhatósága alá tartozó gyártó az ígéreteknek megfelelően bemutatta a 6,6 hüvelykes kijelzővel ellátott óriásmobilját.

A néhány hét alatt sikertermékké vált Xiaomi Mi Max után nem sokkal a Honor is bemutatta óriásphabletjét. A Honor Note 8 névre hallgató eszköz természetesen Kínában látott napvilágot, legfőbb érdekessége a 6,6 hüvelykes, 2K felbontású (egész pontosan 1440 x 2560 képpontos) Super AMOLED kijelző, aminek 443 ppi-s képpontsűrűsége ekkora méret mellett nagyon jónak számít. A gyártó állítása szerint 70000:1 kontrasztarányú az akár 4,8 nites fehér fényerősségre leereszkedő megjelenítő, illetve a mostanában elmaradhatatlan 2,5D lekerekítés is adott az üveg szélein.

A Honor Note 8 sem a kényelmes használatáról válik majd híressé.
A Honor Note 8 sem a kényelmes használatáról válik majd híressé, legalábbis egy kézzel történő használat esetén. [+]

Ahogy azt a gyártó készülékeitől megszoktuk, ebbe is saját gyártású lapka került, a Huawei P9-ben kisebb felbontású kijelzővel, de kevesebb memóriával már bizonyított a Kirin 955, ami ebbe is került: processzor szempontjából négy darab, 2,5 gigahertzen maximalizált Cortex-A72 mag és négy darab, 1,8 gigahertzes Cortex-A53 mag dolgozik együtt big.LITTLE elrendezésben, a Mali-T880 MP4-es IGP mellé minden esetben 4 gigabájt RAM tartozik.

A könyvolvasás az egyik fő selling point, a Super AMOLED panel feketéi minden bizonnyal sokat segítenek ebben.
A könyvolvasás az egyik fő selling point, a Super AMOLED panel feketéi minden bizonnyal sokat segítenek ebben. [+]

A hátlapján szimpla érzékelős, 13 megapixeles kamera dolgozik, az RGBW szenzor elé optikai képstabilizátorral kiegészülő, f/2.0 apertúrájú lencse került, videót azonban csak 1080p-ben tud rögzíteni. Szelfiket 8 megapixelben, szintén f/2.0 fényértékű lencsével kiegészülő egység segítségével lőhetünk. Nagy készülékhez nagy akkumulátor illik, ilyen téren pedig a Honor Note 8 sem vall szégyent, 4500 mAh kapacitású akkumulátora állítólag 13 órányi videolejátszást és több mint 2 nap átlagos üzemidőt teszt lehetővé, ráadásul még egy 9 voltos, 2 amperes gyorstöltő is jár hozzá. Az Android 6.0-ra épülő EMUI felületbe került osztott képernyős mód kimondottan hasznos, ha már 6,6 hüvelyk és rengeteg képpont áll rendelkezésünkre.

Osztott képernyős mód is dukál egy ekkora megjelenítőhöz.
Osztott képernyős mód is dukál egy ekkora megjelenítőhöz. [+]

Háromféle színben (fekete/sötétszürke, ezüst/fehér és arany) és ugyanennyi felszereltségi szinttel érkezik a mobil, a rendszermemória minden esetben adott, viszont a 32 gigabájtos alapmodell mellett lesz 64 és 128 gigabájtos változat is, opcionálisan bármelyik bővíthető microSD kártyával. Az alapmodell Kínában közel 100 000 forintnyi összegnek felel meg (2299 jüan), míg a 128 gigabájtos változatért 118 000 forintnyi, 2799 jüant kérnek. Kínában augusztus 9-étől indul a forgalmazás, addig regisztrálni lehet a vásárlásra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés