Olcsó és ütős lehet a Honor 6X

Komoly siker eddig a Honor 8, amely nem csak egy kvázi csúcskészülék, hanem minden szempontból az is, az árát beleértve. Ha nem is kerül annyiba, mint egy-két (akár házon belüli) rivális, sokan nem akarnak 100 ezer forintnál többet otthagyni egy eszközért, és a Honor 4X és 5X ennél olcsóbban kínált egész jó tulajdonságokat. A sort Honor 6X folytathatja, a kínai hírközlési hatóság, a TENAA szerint a nyolc Cortex-A53 magot tartalmazó Snapdragon 625-tel a fedélzeten. Ez a 14 nanométeres csíkszélességen gyártott SoC elsősorban fogyasztásban és hőkezelésben erős, de azért a lóerőben sem szenved hiányt, a középkategória igényeihez viszonyítva. A grafikus feladatokért az Adreno 506 felel.

Így pózolt a TENAA kamerái előtt a bejelentés előtt álló Honor 6X
Így pózolt a TENAA kamerái előtt a bejelentés előtt álló Honor 6X [+]

A Honor 6X előlapján 5,5 hüvelykes Full HD megjelenítő pihenhet, meg nem nevezett típusú védőüveggel, míg a burkolat java része fémből lehet, egy-egy hátlapi műanyag sávot leszámítva. Az új Honor phabletnek várhatóan lesz 2 és 3 gigabájt RAM-mal szerelt változata, és egy 32 gigabájtos kiszerelése biztosan, míg a PhoneArena az USB-C csatlakozást is megpedzegette. A hivatalos megjelenést, az árazást és persze a hazai piacra való eljutás bővebb információt alighanem bejelentéskor fogjuk megtudni, az mindenesetre jól látszik a fenti fotón, hogy a Huawei P9 és a Honor 8 után a Honor 6X is dupla hátlapi kamerarendszerrel érkezhet, bár várhatóan nem a remek 2 x 12 megapixeles megoldással. Az ujjlenyomat-olvasóról sem kell lemondani, a felhasználói felület pedig EMUI 4.1 lehet, Android 6.0-s alapokon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Előzmények

  • Honor 8 - tisztelet a kivitelnek

    A lehengerlően szép Honor 8 pont azt kínálja, amit a Huawei P9, csak olcsóbban, ez pedig remek hardvert, dupla hátlapi kamerát és rogyásig telepakolt szoftvert jelent.

  • Honor 5X - tisztességes munka

    Komolyan előrelépett a Honor X sorozata egy év alatt, a fémház, a hátlapi ujjlenyomat-olvasó és a Snapdragon 616 kombinációja viszont erősebb konkurenciával találkozik.

  • Honor 4X - négytalálatos

    A vállalat újdonsága lényegében a phabletek között versenyez az 5,5 hüvelykes HD kijelzővel, jó az üzemidő, erős a nyolcmagos processzor, a kamera jó képeket lő és az árat is sikerült eltalálni.

Hirdetés