Bluetooth headsetek minden kategóriából

Hirdetés

Motorola HX1 Endeavor

A Motorola csúcsmodellje különleges darab. Már a csomagoláson is látszik, hogy ez valami speciális képződmény, a Plantronics drágábbik füleséhez hasonló dobozban jön, azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy fémből van a pakk, súlyos darab. Ehhez képest a benne ülő headset elég aprócska, viszont kapunk hozzá hálózati töltőt (microUSB).

Motorola HX1 Endeavor

A HX1 érdekessége nem csupán annyi, hogy két mikrofont használ a zajszűrés miatt, illetve a Motorola által fejlesztett CrystalTalk algoritmus is próbálja mégérthetőbbé tenni a beszédet, hanem van rajta egy bónusz kapcsoló (a hangerőt szabélyozó gombokon felül), amivel aktiválhatjuk a zajos környezetben történő beszélgetés esetében a speciális, a beszédminőséget még tovább javító megoldást. Ez konkrétan úgy működik, hogy a használó fülén belülre kerülő szenzor a csontok rezgéséből segít összeállítani a beszédet. Mindebből a fülest viselő nem sokat vesz észre, ám a másik oldalon a beszélgetőpartner azt tapasztalja, hogy a HX1 tulajdonosának minden szava tökéletesen érthető még extrém esetben is. Próbáltam úgy beszélgetni, hogy tempósab haladó autó ablakán kidugtam a fejem: gond nélkül ment.

Motorola HX1 Endeavor

Mindezek mellett természetesen itt is többféle fülmérethez való dugasz közül választhatunk, de ezek mindegyike csak az általunk "agybadugós" névvel illetett megoldás lehet, ami azon felhasználókat kizárja az élményből, akik nem szeretik, ha a headset bele is ül a lukba. (Emiatt a pontozásnál két pont ugrott is.) A csíptető jobb és bal fülre is áttekerhető, a stabilitás első osztályú, ráadásul ez a füles - angolul - beszél is hozzánk. Nem mindenféle hangeffektekkel tájékoztat a csatlakozásról, a telep állapotáról és a hívásról, hanem egy kellemes női hang bemondja ezeket. Bekapcsolás után tájékoztat az akksi töltöttségéről, ha nincs párosított kézülék, akkor erre felhívja a figyelmet, elmondja a kódot is (négy darab nulla), csatlakozást követően ennek megtörténtét is nyugtázza. Két telefonhoz lehet hozzálőni egyidőben a HX1-et, "phone one" és "phone two" néven hivatkozik ezekre a HX1 a továbbiakban. Ha hívás jön, akkor sem a fülünkbe fog danolászni, hanem a női hang tájékoztat, hogy "call on phone one". A technikai adatok kapcsán megemlítendő még a 7 órás beszélgetési idő, amelyet tapasztalataink szerint vidáman teljesít az eszköz, egyetlen baja, hogy annyira kicsi az egész, hogy könnyen elkallódik a lakásban, autóban, zsebben, ha a felhasználó kicsit rendetlen. Bruttó 33 000 forintos végfelhasználói árával az Endeavor a legdrágább az egész mezőnyben, a fejlett technológiát úgy tűnik, hogy meg kell fizetni.

Motorola HX1 Endeavor
Kényelem (max. 20) Stabilitás (max. 15) Beüzemelés (max. 5) Hangminőség (max. 25) Ergonómia (max. 15) Üzemidő (max. 15) Extrák (max. 5) Összesen
17 14 5 25 13 10,5 5 89,5

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés