Bluetooth headsetek minden kategóriából

Hirdetés

Nokia BH-105

Első tesztalanyunk a Nokia BH-105. A név már ismerős lehet, a BH-100-as széria a finnek olcsó headsetjeit jelölik, melyek a kínai gyártók kevésbé ismert, ám rendkívül pénztárcabarát megoldásai ellen vonulnak csatába. Tavaly három ilyen headsetet is teszteltünk, melyek sok dologban különböztek, de közös tulajdonságuk is akadt: a hangminőségük az akkori mezőnyben is közepesnek számított. Jelenlegi modellünk ebben jelentős javulást hozott, ha nem is nagyon sokkal, de hallhatóan jobb, mint régebbi testvérei, telefonálásra teljesen alkalmas. Viszont közel sem hibátlan.

Nokia BH-105

Tartozékok közül csak töltőt kapunk hozzá, ezt el lehet fogadni, sőt, kis túlzással akár nélküle is meglennénk, a cuccot ugyanis bármelyik vékony csatlakozós Nokia töltővel meg lehet etetni, ilyen pedig majdnem minden háztartásban található. Az üzemidő jelentősen csökkent az elődök 8-10 órás beszélgetési idejéhez képest: a BH-105-tel 5 és fél órát tudunk fecsegni, ami sajnos jelentős visszalépés. Szintén problémás lesz a hangerőszabályzó gombok hiánya, igazán nem értem, hogy miért kellett lehagyni őket, mikor a BH-101-en és a más szempontokból igen gyengécske BH-104-en is voltak.

Nokia BH-105
Két színben

A design kifejezetten kellemes, illik a gyártó új készülékeihez, például a Nokia C5-höz, mely e cikk megírása közben pont nálunk volt tesztelésen. A kényelmi faktor nagyjából olyan, mint az elődőknél, a külső zajt a nagyobb méretű gumitányér miatt egy kicsit jobban felfogja, mint amire számítottunk — hogy ez jó-e, azt mindenki maga döntse el. Az viszont biztos, hogy a Nokia BH-105 bruttó 5000 forintos végfelhasználói árával nem csak a mezőny, hanem a finn gyártó legolcsóbb headsetje. Ha a hangminőségbeli javulást nézzük, akkor azt mondhatjuk, hogy egy korrekt ajánlat. Igaz, a még mindig kapható, pontosan ugyanennyibe kerülő Samsung WEP-450 hangminőségben és egyéb tulajdonságaiban is jobb nála, csak ugye nem Nokia.

Nokia BH-105
Kényelem (max. 20) Stabilitás (max. 15) Beüzemelés (max. 5) Hangminőség (max. 25) Ergonómia (max. 15) Üzemidő (max. 15) Extrák (max. 5) Összesen
14 11 5 15 6 8 0 59

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés