- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Mobil flották
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
ZOPO ZP999 PRO LION HEART / 3X
Új hozzászólás Aktív témák
-
silver10
aktív tag
-
Hujikolp
őstag
juliotec nem adja fel a Lollipop-ot
-
Tsubee
csendes tag
Nekem is az nfc-vel van gondom mert nem enged fogadni.
-
Ta85
újonc
Sziasztok!
Egy hónapja vásároltam egy 3X-et, mert untam hogy egy céges és egy privát telefonnal járkálok. Többen ajánlották ezt a készüléket.
Miután el kezdtem használni, baromi sok bug előjött rajta. Pl:
- A GPS nem működik, navigálni nem tudok. (engineer mode-ban, az YGPS menü satelites pontjában látok egy pár műholdat)
- Mielőtt betöltene egy oldalt egy böngészőben baromi sokat gondolkodik, vagy kiírja hogy nincs kapcsolat. (böngészőből Operát és Firefoxot használok, és ezt eljátssza Wifi-vel, vagy adatkapcsolattal is, még úgy is ha H+-van és a seggemen ülök).
- Visszhangzik és recseg beszélgetés közben (fórumbejegyzések elolvasása után beállítva)
- Telefonálás közben ha lehúzom a töltőről újraindul
- Valamikor csak úgy gondol egyet és kikapcsol
- Amikor nem beszélgetek senkivel és teljes a térerő nem fogadja a hívást, csak kapok pár sms-t, hogy kerestekBár el kezdtem olvasni a fórumot az elejétől, sajnos egy idő után elvesztem benne. Így bízva a segítőkészségetekben arra kérnélek Titeket, hogy mondjátok már meg, hogy ez mind garanciális hiba, és küldjem vissza a telefont, vagy szoftveres finomítással orvosolható a probléma?
Amennyiben igen, privátban jelezzétek, hogy vállalkoztok-e a hiba orvoslására, mert én nem érzem magamban az X-Faktort, hogy nulla tudással beletúrjak a telefon lelkébe. (természetesen térítve a fáradozásokat)
Illetve valaki meg tudja mondani, hogy hol tudnám kikapcsolni a sorozatfelvétel módot a kamerán?
Előre is köszi!
Üdv,
A -
Hujikolp
őstag
ZOPO-ék régebben feltöltötték a forráskódot, melyet git-ben le lehetett tölteni. Mellette volt egy ZIP, melyben rengeteg pdf volt. Tudja valaki, hogy azt a pdf-et honnanlehet még letölteni? nem találom...
-
silver10
aktív tag
Remélem mások szerencsésebbek, ill. ügyesebbek lesznek mint én hasonló esetben. Az első garanciális ügyintézéssel kapcsolatos levelet másfél, a 2.-at egy hete küldtem az „aftersale.europe@zopomobile.com" címre. Eddig válaszra sem méltattak. Úgy gondolom ígyekeztem érthetően leírni a hibát egy udvarias levélben. Mellékeltem a PayPal és az EU webshop bizonylatait. Valamint feltüntettem az IMEI számot. Eddig nem túl kecsegtető számomra a hozzáállásuk...
-
Hujikolp
őstag
Van OTA update:
Csak gyári nem root-oltra szabad feltenni, különben bepiszkít. Semmi különös egyébként... -
silver10
aktív tag
válasz
#79335424 #2979 üzenetére
De amúgy bekapcsolva nincs se kékfog, se semmi más és működik a P2P-s fájlátvitel ezzel az NFC-> android beam megoldással. Nem tudom fájlátvitelkor melyik egység sugároz milyen freki stb. De nem is ez a lényeg. Ezen a francos telón nem működik úgy mint a kollégáim Samuin pl. Na EZ itt a BAJ! Nekem pl. nem jelenik meg az Android beam ikon küldésnél
mint nekik. És ezért tettem fel a kérdést mert a beállítási opció viszont szerepel nálunk is. Na remélem így érthető mi a gondom.
-
törölt tag
válasz
silver10 #2978 üzenetére
Csodálkoztam is a reakciódon, mert ennél Te alaposabb szoktál lenni. Az NFC szabvány nem ad lehetőséget ilyen átvitelre. Csodák pedig nincsenek. A topik elején írtam, hogy milyen átviteli sebességet mértem FTP -vel és N -es routerrel (kíváncsi lennék arra, hogy ac -s router -rel, vagy két ac -s teló között mit tud). A különböző elnevezésű megoldások alapja általánosan is használt átviteli mód, csak ezzel-azzal kombinálva. Pl. QR kódos, vagy NFC -s azonosítással.
-
silver10
aktív tag
Próbáltam NFC-Android Beam segítségével a fájlcserét, de kínosan lassan érkezett meg egy kisebb fájl is. Küldésnél pedig meg sem jelent az android beam opció. Semmilyen fájlkezelőben. Az Engineer menüben az NFC résznél nem láttam olyat kikapcsolva , amire gyanakodnék.
-
silver10
aktív tag
Éppen ezt írtam, hogy innen utasítottak el. Csak azt szervízelik amit konkrétan náluk vásároltak. Hangsúlyozták, hogy ők is viszonteladók. A hivatalos oldalon még kapcsolati menű sincs. Az EU shopért felelősséget senki nem vállal(t). Még a topik elején , de lehet, hogy a 998-as topikjában írtam róla, hogy éppen megszűnőben van egy német ZOPO webshop, akik rendkívül elmarasztaloan nyilatkoztak az anyacégről. Akkor kaptam olyan reagálásokat, hogy ez a bolt egy sufni, simlis lehetett, de ez a másik (Német-Portugál) ez tuti! Nekem ez az egész ZOPO, úgy tűnik, egykutya a sok más inkorrekt kínai gyártó-forgalmazóval. Tisztelet a kivételnek. Nem véletlen keresik sokan a magyar garis telókat. A legdrágább telefon mégiscsak a megbízható háttér nélküli.
-
gyűrű
addikt
válasz
silver10 #2971 üzenetére
Itt azt írják hogy ide fordulhatsz..:
zopo@zopomobile.com -
silver10
aktív tag
válasz
yozsee11 #2969 üzenetére
Na mindegy. Elküldtem a Zopomobilshop [link] oldal garanciális ügyintézés menüjében az üzenetet. Csatoltam a vásárlási bizonylatot. (PDF). Majd elválik mi lesz. Mindenesetre már van CN 23-as űrlapom is.
Ja és nem az én telefonomról van szó szerencsére. Csupán rokoni szívességet teszek. Hiába a segítség felelősséggel jár(hat). -
silver10
aktív tag
Valaki garanciáztatott mostanában még EU shopban vásárolt telefont? Ha van ilyen, kíváncsi lennék a tapasztalatára. Kínába kiküldeni... ...hmmmm. Ez itt a szép baleset...
-
silver10
aktív tag
Visszatérve (összegzésképpen) Tsubee alapkérdéséhez, ehhez a telóhoz és egyáltalán az újabb procival (MTK MT6795 , MT6752 , MT6595 , MT6753) rendelkező telefonokhoz - főleg kezdők esetén - már nem érdemes ajánlani az MTK DT-t és Cappa72 blogjában lévő (ezideig remekül használható) leírását, mert ezeknél egyszerűen már így nem működik. Korábbi tapasztalat híján nem fogja érteni miért nem műxik, netán azt hiszi ő bénázik valamit. Lassan eltelik 1 év a 999 megjelenése óta és nem úgy tűnik, hogy a Droid Toolst tovább fejlesztenék.
-
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #2963 üzenetére
Világos, ugyanarról beszélünk. A kérdés csak az, hogy a DD -hez minden körülmények között kell -e root jog. Azóta az engineer menün belül is találtam shellparancs futtatási oehetőséget. Szvsz. új generációs MTK esetén, root nélkül is megoldható a DD mentés és a visszaállításhoz szükséges partíciókiosztás kinyerése.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
#79335424 #2962 üzenetére
Na várj, az alap kérdés az volt, hogy milyen módszerek vannak arra , hogy le legyen mentve a teljes rendszer. Erte a flash tools alkalmas. Viszint a visszarakásra nem. A DD mentés viszont megoldja. Engem nem kell megygyőznöd, én már nagyonrég nem mentegetek. Egy ideje qualcomos telefonjaim vannak. Gyári rom adott és a gyakorlat azt mutatja, hogy az eMMc-t könyebb megölni mint az IMEI-t bukni. Viszont ez nem követendő példa, ha valaki nem biztos a dolgában, akkor igenis hasznos lehet egy mentés, ha más nem. egy teljes NVram. Persze ott a MAUI meta. De ez már egy másik topik témálya...
-
törölt tag
válasz
WOT-H-A-C #2961 üzenetére
A ZP999 gyári partíciókiosztását már akkor linkeltem itt, amikor még rootom sem volt. Símán előhívható engineer menüben. Sztem csak a Terminal Emulator -hoz kell root jogosultság, ADB -hez nem (de ebben nem vagyok 100% -ig biztos). Root nélkül viszont lehet CWM/TWRP -d. Ha az megvan, akkor tudsz indítani Aroma fájlkezelőt, amiben tudsz nyitni terminált. Ilyenkor nem fut az Android, tehát a korlátozásai sem érvényesülnek. A többi telónál nem tudom, hogy mi a szitu. ZP999 -en ez.
-
silver10
aktív tag
válasz
WOT-H-A-C #2949 üzenetére
MT 6592 SoC-ig támogatja igazán az MTK Droid Tools a backupot. Cappa72 blogjában lévő leírás is eddig alkalmazható. MT 6595(M) esetén már nem megy ilyen "simán". A Chinadevices oldalon láttam (számomra) kissé bonyolult leírást és video tutorialt hozzá. De ez utóbbi rendkívül életlen. Felvehették volna egy HyperCam-szerű progival legalább.Nem értek hozzá, de ha jól vettem ki belőle ADB Shell parancsok használatával lehet menteni az MTK DT v2.5.3-mal. Az MTK DT fejlesztése sajnos a v 2.5.3-ig tartott.
-
Tsubee
csendes tag
Köszönöm fiúk
-
Tsubee
csendes tag
Ti profin csináljátok a flash munkát is, ezért az lenne a kérdésem hogy előtte mivel kell lementeni a fontos adatokat mint pl. az imei stb. ?
-
Hujikolp
őstag
válasz
Tommy1982 #2941 üzenetére
Ez nem jó hozzá. Neked szivacsos típus kell, ami rugalmas, de vezet közben. A főpanel bal oldalára kell tenni a procihoz, így érintkezni is fog az LCD-vel.
Én pl a hátlapnál lévő érintkező alá tettem egy kis fólia csíkot (3-4 réteg) így jobban hozzáér az érintkezőhöz.
5mp alatt talál jelet, 1m pontosra belövi, szép zöld és sárgákkal. Piros is néha becsúszik.
Bár nekem a GPS BGA shield.je sem tetszett, így a nyitott résznél hozzátoldottam egy kis fóliát és leforrasztottam a panelra. Így jobban le van árnyékolva az ICA procin lévő vackot is leszedtem, kapott réz fóliát és leforrasztottam azt is, plusz azt a lepattintható shield-et leforrasztottam. Így EMC szempontjából jobb, de még mindig ramdom rezetel
-
Tommy1982
tag
Sziasztok,
korábban olvastam itt, hogy a GPS hibát valami konduktív szivaccsal lehet javítani. Nézegettem ebay-en, és csak ezt találtam: link, illetve hogyan kell vele megcsinálni a javítást?Köszönöm
-
Jessus81
tag
Sziasztok
Ha valaki hasonló gondokkal küzd mint én, hogy döglődik az aksi (random esik / nő az aksi, valamikor 60%nál lekapcsol, aztán már csak 20at mutat) , akkor találtam egy oldalt, ahol van, igaz szerintem nem eredeti:
néztem a .com-os zopo oldalt, de shippingel kb 30$ :S
de ha valaki tud másik alternatívát aksi beszerzésre ne tartsa magába
-
-
gyűrű
addikt
válasz
dubaedit #2932 üzenetére
Ehhez nem "okosóra" kell..
Nálam egy car dvd navi van az autóban. Automatikusan csatlakozik kékfogon a telefonhoz, és be van állítva hogy vezetés közben, egy csengés után felveszi a hívást, és a beépített mikrofonon keresztül beszélek, ill. a rádió hangját némítja, és a navit osztott képernyőre teszi.Ajánlom, de nem olcsó. Nekem 120 rugó volt 1 éve..
Autó specifikus, tökéletesen működik.
Vmi ilyen: típus függő -
törölt tag
válasz
dubaedit #2928 üzenetére
Dehogynincs. De képzeld el a műveletet! Az órát a füledhez rakod? Amikor csörög, akkor leveszed a kezedről, vagy a fejed köré tekered a csuklódat? Vagy az óra kihangosítón bömböl a világba, te meg a mikrofonjába beszélsz, mint Hasselhoff? Mindegyik módszer elég vicces jelenet. Beledughatsz fülest, de ezzel az erővel a telóba is dughatod. Ezért szeretnék olyat, amiben van egy külön BT füles. Azt vezetés közben is használhatnám.
-
törölt tag
válasz
dubaedit #2925 üzenetére
Szoktam nézegetni az okosórás hírek hsz. -eit és úgy látom, hogy eléggé eltérőek az "ideális" okosórákról alkotott elképzelések. Úgy tűnik, hogy pl. az enyém teljesen más, mint a gyártóké.
Nekem a Huawei Talkband jönne be, ha normálisan működne. De, azt viccnek tartom, hogy egy fülesen nincs hangerőállító, okosóraként meg nem tudja megjeleníteni a teló fogadott eseményeit. Azt nem tudom elképzelni, hogy úgy beszélgessek valakivel, mint Hasselhoff KIT -tel. Mindenki hallja, hogy mit mond a másik, vagy a jobb fülemhez kötözöm a bal csuklómat? Mindenképpen vicces jelenet lenne.
-
dubaedit
csendes tag
Sziasztok!
Kitaláltam, hogy meglepem magam és a ZP999-esemet egy okosórával. Van ebben valami tapasztalatotok, hogy melyik kompatibilis vele, illetve milyet érdemes venni? Csak olyan érdekel, amelyikkel telefonálni is lehet blootooth-on keresztül. A ZOPO Z-Watch-ra gondoltam (mégis csak a ZOPO gyártja), de sehol sem tudom megrendelni, mindenhol elfogyott, nincs készleten, stb.
Előre is köszi a válaszokat. -
Tsubee
csendes tag
NFC esetén ha fogadni akarok képet akkor érzékeli de nem fogadja, helyette a play áruházat akarja megnyitni. Ezzel lehet valamit csinálni? Egyébként a play-en nincs elem ahova mutat.
-
Tsubee
csendes tag
Bocs a zavarásért. Az lenne csupán a kérdésem, hogy mi az ami a hátlapon van ráragasztva és arra a telefonból 2 érintkező lóg ki? Én legalábbis nem jöttem rá.
-
törölt tag
válasz
OghGyorgy #2919 üzenetére
Olvastam és be is fogom iratni a telót gyógyító kúrára. A külső vevőt nem emiatt szemeltem ki. Nekem nagyon fontos munkaeszköz a navi és azt vettem a fejembe, hogy veszek egy Tabot és megcsinálom célhardvernek. Autóban nem számít a plusz tápellátás, viszont mindenképpen mobil kialakítás kell, mert cserélgetik alattam a verdákat. Ha neked nem kell, akkor szívesen megvásárolnám.
-
törölt tag
Annyira nincs, hogy már ezt sem lehet kapni.
Egyébként találtam egy kis érdekességet. Külső GPS vevő by Zopo.
-
-
törölt tag
Most erre mit írjak? Meg kell nézni, hogy pontosan mi okozza. Valószínűleg beragadt egy processz, vagy Wifin próbál kapcsolatot teremteni valami elérhetetlen szerverrel, stb.
Oghgyörgy:
Ez rád is vonatkozik. Neked meg egy logcat alkalmazással monitorozni kéne, hogy mi kapcsolgatja vissza. -
OghGyorgy
tag
Sziasztok!
Mi lehet az oka hogy egyáltalán nem tudom kikapcsolni a WiFi-t?
És a mobil net is időről időre "automatikusan" visszakapcsol.Ez a jelenség a GPS jel feljavítása után jelentkezett.
Már újra raktam a romot, és gyakorlatilag újratelepítettem az összes appot.Két okból is bosszantó a dolog. Egyrészt fölös adatforgalom van a mobil neten,
Másrészt erősen csökken így a rendelkezésre álló idő -
sbwolf
aktív tag
válasz
Hujikolp #2907 üzenetére
Így csinálod?
A linkelt driver jó. Most raktam fel 64 bites 8.1-re. Előtte 32 bites win 10-re. A win 10-ben az illesztő program aláírásának letíltása kicsit máshol van. "Minden beállítás vagy Gépház" > "Frissítés és biztonság" >" Helyre állítás" > "Speciális rendszerindítás"
Illetve telefonon be kell kapcsolni az usb hiba keresést.
Egy régebbi útmutató. -
Hujikolp
őstag
válasz
#79335424 #2901 üzenetére
Recoverybe kell menni, majd onnan futtatni az aroma file managert. Azzal már lesz jogod. A legújabb nem jó nálam, az 1.5-ös igen, ha jól emlékszem.
Ha lolli, akkor remélem jobban hozzá lehet férni a kamerához, pl manual zoom. A mostani iso értékeket is talán jobban lehet állítani, meg a raw. De ez csak remény...
-
válasz
Peaceliker #2895 üzenetére
Oké :\
sbwolf: Megnézem. Kösz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- EAFC 25
- Saab, Volvo topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Gitáros topic
- Xbox Series X|S
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest