Aktív témák
-
Belusmagus
csendes tag
Köszi a tanácsokat!
Ismerkednék szívesen a linux-szal, de a baj az, hogy még elindítani sem tudom, mert jelszót kér, a másik meg az, hogy kell a hely a vinyón mert nincs cdíróm.
Mégegyszer thx! -
reg1
tag
Szia!
1. A win-xp-ben a sajátgép-jobbgomb/kezelés menüpont.....(telepítsd elsőre particiómagic-et legalább 6 os verzió)
2. Ott keresd meg a lemezkezelés pontot.....
3.Ott lesz egy idegen nem felismert partíció(jobb gomb rajta, majd delete!)
4. Partició magic-et elindítod és ott egy csúszka segítségével össze tudod fűzni a felszabadul területet a másikkal,majd reboot -ot kér és kész is!
Másik verzió:
Winxp újratelepítése+újra particionálás,ugysem árt :)))
Bye -
sh4d0w
félisten
válasz
CsendPenge #13 üzenetére
Háááát... ha beállítom a shadow passwordök haasználatát, akkor próbálkozhatsz vele :))
-
sh4d0w
félisten
Nem hátrány, ha több részre van partícionálva a vinyó, mi több, egy nagy tárolókapacitású merevlemeznél kifejezetten előnyös, ha több kisebb partícióra van felosztva, mert így a rendszeradminisztráció sem foglal számottevően sok helyet, illetőleg könnyebb a partíciók kezelése is, valamint sokkal átláthatóbb az egész.
Polesszal meg egyetértek, próbálkozz egy kicsit a Linuxszal, lehet, hogy ráérzel az ''ízére''. :DD -
nap
addikt
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
bebootolsz floppyrol, aztan raereszted az fdisket.
A vegen ne fejts el egy fdisk /mbr parancsot kiadni. -
Polesz
addikt
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
Szerintem jobban jársz, ha ismerkedsz a linux-szal kicsikét :)) Majd rájössz a szépségeire. Játszani meg jó lesz a win. Másra se nagyon ;]
-
HiperG
addikt
PMagic kívéve ha MBR-be van a linux boot loadered akkor bonyorultabb :)))
-
BYpsilon
csendes tag
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
naon egyszeru
XP Disk management-tel szepen letorlod a linux particiot, es ujra partiniconalod a szabad helyet NTFS-sel vagy FAT32-vel, egyetlen hatrany igy ketrszeben lesz a vinyo
bootmenu eltakaritas megint roppant egyszeru, kell egy win98 boot lemez
elinditani vele gepet, majd: fdisk /mbr parancsot kiadni es kesz is -
Jano
senior tag
Nekem LILO-val működött flopiról.
-
tomcs
őstag
boot managert elobb takaritsd ki, pl xp telepitocdvel vagy valahogy.. grub pl linux particiojan szokta tarolni a cuccait..
-
Jano
senior tag
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
Én is partition magiccel szedtem le először töröltem a linux particiót, aztán az alap particióhoz hozzá adtam a particionálatlan részt.
-
_Volkovy_
nagyúr
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
szia
partition magic-el szerintem szépen le tudod pakolni..rámész a partícióra és törlés.nem vagyok egy nagy pm fan de menni fog.:) -
bdav
őstag
válasz
Belusmagus #1 üzenetére
Újra kell particionálnod a vinyodat. Javaslom a powerquest partitionmagicjét, elvben tud áméretezni is partíciót (de ha hagyod külön, akkor is tudsz vele törölni linux particiokat, és átalakítani vagy fat32-formázottra, vagy unformattedre)
-
Belusmagus
csendes tag
Sziasztok!
Kéne egy kis help. A gépen amit használok fel van telepítve a winxp meg a linux operációs rendszer is (a boltból így lett elhozva). A linuxhoz nem értek, meg használni sem használom, ezért le akarom szedni a gépről, mert csak a helyet foglalja.
Ha valaki tudja, hogyan lehet eltávolítani és az a 7 gigát amit használ, xp alatt is használni, az lécci írjon!
Köszi!
Linuxba be sem tudok lépni, mert jelszót kér, és azt meg nem tudok.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- HTC U11 - újra a szorítóban
- OLED monitor topik
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kerékpársportok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest