- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
-
Mobilarena
Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
zelikocc #7060 üzenetére
Egíy roputerről beszéltünk, aminek ismertek a paraméterei. 1G-s lan és egy 40%-kal többet tudó wifi összehasonlításában senkit se érdekel, hogy egy másik eszköz mit tud, szóval feleslegesen magyarázol. Ez olyan ovis színvonal, hogy a te apukádnak hosszabb, amit nem tudok hova tenni.
Felőlem úgy magyarázod félre a tényeket, ahogy akarod. -
Rick4
félisten
válasz
trance89 #7053 üzenetére
Minden rendszerben romlik a sebesség, ha egyszerre akarsz csinálni dolgokat, És persze minél jobban megosztod azt a sávszélt, annyival rosszabb lesz a végére a sebesség, na de mi a preferencia?
Ha fúrás nélkül, 10 perc alatt akarod letudni az otthoni teljes lefedést, és annyi a fontos, hogy legyen mindenhol elérhető, jól működő wifi, ami egy telefon- tablet- noti vonalon akár sima 100Mbit is simán teljesít, ezt tudja, de ahogy nő az eszközök száma, úgy egy sima egyrouteres megoldással is csökken az egységre jutó sávszél...
Nálam ax211-gyel 12.5Gbit sebességgel csatlakoztott a routerhez a gép, valósban tudodd 1.3-1.4Mbit sebességet, miközben a lan rész max 1Gbit. Ha nem jött volna az AX7000, maradtam volna wifin, pedig én is kábel párti vagyok.
Szóval szerintem ez is csak egy lehetőség, mégpedig pont arra, hogy ne kelljen kábelezni, mivel ez a kábel nélküli funkció nem működik egy 10K-s routernél, ezért mindenki eldöntheti, megéri-e neki kiadni azt a plusz pénzt 2-3 ilyenre, amit amúgy kevesebb, mint fele áron kábellel bármilyen routerrel megcsinálhat 5 perc alatt.
A 3 másik router 3 másik SSID-vel sem sokkal rossszabb kombó, csak sokkal olcsóbb így azt gondolom, aki ilyen megoldást választ, az elsősorban a vezeték nélkülisége miatt teszi, de szvsz ha van madzag, nincs sok értelme ezt a routert többdarabos készletben kábeles mesh-re venni. -
Rick4
félisten
válasz
morpheus133 #7051 üzenetére
Nincs értelme a kábelnek, a wifi gyorsabb.
A mesh eleve azért van benne, hogy fúrás, faragás nélkül tudd lefedni a területet, percek alatt legyen wifid a másik emeleten, távoli szobákban is, és a mesh használatával a második- harmadik- negyedik router lan portjai használhatóak maradnak, a kommunikáció pedig a wifin zajlik. Ebben az esetben azok a portok pont olyanok, mint egy switch portjai, bedugsz egy vezetékes eszközt, és van net, látsz lanon belül mindent.Ha vezetéken akarsz csatlakozni, egy 3000ft-os router, vagy egy switch is megtenné, arra túl drága egy ilyen router.
-
Rick4
félisten
válasz
morpheus133 #7049 üzenetére
A hodden ssid a routerek közötti kommunikáció, az elhelyezessel tudod szabályozni, hogy egy folyosón lesz pl a felut a két eszköz között, ahol sosem tsrtozkodsz fixen, így azokon a helyeken, ahol rendszeresen megállsz, ahhoz kapcsolódjon, amivel stabilabb egy gyorsabb lesz a net. Pont ezért adtam el én is a 3600-asokat, lefedtem egy ax7000-essel az egész házat, mindenhol jó a sebesség.
-
Rick4
félisten
válasz
Doky1988 #7044 üzenetére
Szia, én csak az tudom, nekem chrome-on a rumiwifi már nem letölthető, ez augusztusban is téma volt a topicban, utána sima fordítóval is ment, csak összeakadt a menü végén a két szó, és ügyesen kellett kattintatni, aztán kis kutatásra meglett ez, és minden oké vele. Hogy frissebb-e vagy sem, annak a pár szónak szerintem mindegy.
-
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7042 üzenetére
A fordító nem tökéletes, viszont a crome-mal használható app van,. translate mi a neve: [link] Egyébként most már felrakhatsz rá egy global fw-t, és kész vagy.
-
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7036 üzenetére
Abszolút nem az.
-
Rick4
félisten
válasz
Guenwhywer #7031 üzenetére
Ennyit még szánj rá azért: [link] 5 perces feladat.
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #7008 üzenetére
Mondjuk az igaz, hogy a végfok rész lehet erős, ha az antenna nem jobb, de ezen is lehet segíteni, belül szabványos sma csatik vannak, azaz lehet rá jobb antennát tenni, ha ezen múlik. Amúgy ennek az igazi varázsa az, hogy amit tud, az ennyiért kedvező árazású, és az emberek 99%-ának hoz a régi eszközéhez képest, azaz megvan ennek as helye, de lehet te vagy az egay, akinél nem passzol tökéletesen a környezetbe. Ha lenne egy 2G/1G-s neted, egyből éreznéd, mennyit hoz pluszban, az ára felét rögtön felemésztené egy 5 csatis 2.5G switch, ami ebben már benne van.
hogy lett meg amúgy az ip csere?
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #7006 üzenetére
átveszem azt a risszrossz 7000-est...
Amúgy néhány alap, dolog függvénye, mire kapcsolódnak a kliensek, technikailag ezen nem fogsz tudni változtatni, távolság, freki, és csillapítás függő, az viszont rajtad múlik, hogy helyezel el több router, tehát érdemben eltérő kellene legyen minden eszköztől az egyik és a másik elérhetősége, távolsága, hogy mindenképp a közelebbit válasszák ugrálás helyett, de a második eszköz még stabilan kapcsolódjon a fő routerhez. Nálam ugyan hosszúkás a ház, tehát eleve sorban voltak a routerek, azaz kevés eszköz volt bizonytalan a két router között, de máshol is meg lehet a tutit találni.Mondjuk szerencsés lenne, ha bővebben írnál arról, mégis hogy néz ki nálad a ház, az elhelyezés, a szobák, falak, mert ezek nélkül ötletelni elég nehéz.
Furcsa, hogy neked ugyanaz a 3600-hoz képerst, nálam már csak egy router van fent, teszteltem 5 perc eltéréssel a 3600-ashoz képest, két távolabbi pont volt érdekes, ami több fal mögött van, mert közelről egy olcsó is tud jó lenni, és a kavarás elkerülése érdekében egy fix eszközzel mértem, 300-350Mbit sebesség helyet lett 500-550, 500 helyett 7-800 mbit.
Az, hogy milyen jelszinttel kapcsolódik, abszolút másodlagos, az rtékekbőpl gyanítom jobb, hiszen pontosan ugyanzokkal a körülményekkel, amikor csak a router változik, az az 7000 jelentősen jobb értékeket produkált. -
Rick4
félisten
válasz
wwenigma #7002 üzenetére
Az nem rossz ár, én 141--ért vettem, csak az 2023 novemberében volt, és kicsit alacsonyabb volt az usd árfolyam. De még annyiért se láttam azóta sehol.
Ez a magyarítás publikus lesz? Bár ha nincs net, és kínai a nyelv, tök jól elvagyok vele, mert az a 6-8 kattintás már megy érthető feliratok nélkül is, mást meg nincs miért piszkálni rajta. -
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
válasz
xabolcs #6925 üzenetére
Azt írtam, "akkor is" plusz még az is ott van, kinek írtam, tehát nem egy harmadik hozzászóló esetére reagáltam, hanem mano42 hozzászólására, mivel a két eset nem csak hogy a hozzászólók, hanem a probléma esetén is más jellegű, talán Érthető elsőre, hogy nem az első, hanem a második esethez írtam. Hogy mire fel akarod összemosni az elsaő esettel, ahol a router rebootos sztori van, azt nem tudom...
-
Rick4
félisten
válasz
Doky1988 #6910 üzenetére
A telefon csalós lehet, mert nem tudni, a router már mindent kiadott-e magából, a netkapcsolat nagyobb-e, mint a max adatátvitel, de gondolom nem, jön ezekből még több is. Igaz ax7000-es, de a 3600-as ius tudta a 2400/2400-as linksebességet...
Ez itt egy alaplapi AX211-es kártyás mérés egy szobával arrébb, szerintem nem rossz, bár nem használom, mert lanról megyünk, de egynek jó.
-
Rick4
félisten
válasz
nimmrody #6882 üzenetére
Nekem volt a 3600-ason openwrt, igaz, az még akkor volt, mikor a wifi még nem ment csutkán, ezért volt, amelyikre visszaraktam a gyárit, amivel aztán tovább használtam, na az tökéletesen működött, amíg el nem adtam ezeket.
Most ax7000-es van egy éve, azóta egy röccenés se volt, beállítottam a gyári rendszeren mindent, és ennyi. Mivel az openwrt-vel se csinálnák mást, nálam kár bolygatni, pedig elég sok openwrt-s routeren vagyok már túl az elmúlt bő 10 év alatt, de itt majdhogynem kár bántani, ráadásul lehet rátenni dockert a gyári rendszeren, külső tárhelyen usb-n bármi eléfér, és az megy, amit szeretnél, miközben a 2.5G-s csatolók meg a gyors wifi mindent kiszolgál... -
Rick4
félisten
Érdekes, nálam is ment azonnal, pedig volt 5-6 ilyen routerem, gyárival, oWRT-vel, bárhogy.
Talán érdemes lenne egy nagyreset, utána visszaállítani azt a 6-7 dolgot, lehet tösszeakadt valamit.
Minden eszköznek a routerben van adva a fix ip mac cím alapján, és nem az eszköz kér fix ip-t, ugye? -
Rick4
félisten
válasz
woodworm #6853 üzenetére
15 éve volt, volt, mikor naponta került fel friss, nyilván most nincs előttem, mikor melyik volt fent, melyik volt előbb, de úgy rémlett. Nem hiszem, hogy ezzel 2024-ben bárkit is félrevezettem volna, szerintem jelentősége sincs, de apontosításért persze jár a pont.
tlala: Elég sok idő telt el, mire ez a wifi dolog eljutott a gyári szintjére, de ha mostmár stabil, akkor megint ez a tuti.
-
Rick4
félisten
válasz
Imi1981 #6851 üzenetére
AX3600-ra tennéd? Mert ott nem lehet pendrive-ot dugni sehova. Az openwrt nem bonyolult, igaz ezt úgy mondom, hogy már 15-16 éve is használtam az openwrt elődjét a tomatot, dd-wrt-t, Oleg firmware-t még asus WL500gP routeren, és azóta nagyon sok más eszközön fent volt, igazából alapjaiban probléma nélkül ment, mindenhol kibővülek a lehetőségek, de az alapok megmaradtak, az az 5-6 funkció kellett, amit minden router tud. AX3600-nál tettem vissza egyedül a gyárit, nálam a wifi egy kategóriával gyengébb volt vele, mint a gyári rendszerrel, utána meg cseréltem ax7000-re, ezen marad a gyári rendszer, minden tekintetben elégedett vagyok vele. Most még van itt eldobozolva egy openwrt-s tp-link WDR3600-as, 4-5 éve nem volt bekapcsolva, de az egy atomstabil cucc volt, mint mondjuk bármelyik tp-link, mai nálam járt, ellenben 3 asusból 1 meghalt (A WL500gP), a második évekkel később egy AC65P eleresztette a netet, miközben szerinte volt net), a csere router ugyanazt csinálta, gyári rendszer, openwrt, másik tápegység, másik telekjomos modem, másik vezeték, bármitt csinálhattál, szóval asust soha többé, miközben itt van még egy rajtam maradt villámcsapott tp-link WR340g-s router, lan portok már nerm mennek, wifi, wan, minden más igen és lassan 14 éves..
Az openwrt kezdőknek elsőre csere router nélkül nem ajánlott, azaz ha én most kezdő lennék, a fix routert nem bántanám, hanem egy másikra tenném fel az openwrt-t, és amikor már megy, ne adj isten tudom, hogy mit állítok, és mi fog történni, akkor tenném be.
Igazság szerint kevés dolog van, amit az ax3600-as nem tud, pontosabban annyit tud, amennyit egy routernek kell tudnia, a többire ott egy nas, rpi, épített kis szerver, stb stb.
Én szeretem a céleszközöket,és azt vallom, a router egy fojntos hálózati elem, a legkevésbé sérülékeny, vagy legkevesebb frissítést igénylő, legstabilabb rendszerrel kell használni, mert ha baxtatod, nincs net az egész lakásban, és ha a sok baxtatás során tégla lesz, lehet hét végére net nélkül maradsz.
VPN szerver mehet bármi máson is, ax7000-en pl alapból benne van a gyíári rendszerben, 3600-náűl nincs már előttem, ott volt-e ez a menüpont. -
Rick4
félisten
válasz
wwenigma #6844 üzenetére
Nagyon megéri, nálam előtte 3 db AX3600-as osztotta a netet, nyilván nem volt a teljes lefedettségre se szükség, de attól még nem volt gyors, mert jó volt a lefedettség, mert hogy a mesh már csak ilyen, de most mindenhol jobb a jelszint, plusz a kényesebb zhelyeken is gyorsabb is a net, és mivel már minden eszközömön van 2.5G-s lan, ahol fontos a sebesség, csak egy 8-as 2.5G switch kellett, és hiba nélkül megy a 2G/1G optika, pont egy éve van meg az ax7000-es router, azóta egy röccenés se volt.
Amúgy ha 100m2 fölötti kégliben laksz, én megtartanám a 3600-ast, és meshbe raknám. -
Rick4
félisten
Biztos, hogy ugyanazon a hálón vagy, nem a digi eszközének a wifijére vagy feljelentkezve? Esetleg a szomszéd wifije, bármi? Ugyan abban sem vagyok biztos, hogy nem-e maradt ki valami karakter a típusból, de mindenképp törölni kellene más wifi kapcsoaltokat a nem tudjuk milyen eszközből.
-
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #6826 üzenetére
Én csak a saját példámat tudom felhozni, a minap is írtam, bár a legutóbbi összevetés egy openWRT-s ax36000, és egy gyári fw-es ax7000-es között volt, de minél nagyobb volt a távolság, annál jobban teljesített a másikhoz képest az ax7000-es.
Ha le akarod fedni az udvart, és nem kell a gbitz-es wifi, elgondolkodhatsz még egy sokkal olcsóbb kültérei cuccban, pl egy tp link cpe510-es...
-
Rick4
félisten
Nem ismerem az iphone- okat, de szerintem nem ezen múlik, inkább az lesz as gond, hogy amíg én kertes házban élek, te lehet tökmblakásban, nekem 5-6 másik router látszik, de a távolság miatt nem zavarnak bele az itthoni kapcsolatba, amíg nálad legey 50-60 másik wifi kiabál 30m-en belül, feltehetőpleg a router se talál szabad sávot. Anno még teszteltem az AX3600-ast panelben, amíg itthon 2 téglafallal arrébb is ment a 300 mbit, ott 3 panelfal után alig akart menni, 5-10Mbit sebességet sikerült kicsiholni, és mindennel próbálkoztam, az összes sáv annyira tele volt, hogy képtelenség volt zavarásmentes frekit találni.
Pisti222:
Ugyan itt voltak a 3600-asok elcsomagolva, de annyival jobb volt az ax7000 lefedettsége, hogy elő se vettem, lehet neked se fog kelleni a mesh. Viszont szerintem mennie kell, volt itt már más, aki eltérő eszközökkel is sikeresen mesh-elt. 99.9%-ra mondom, hogy menni fog. Én inkább eladnám a helyedben a 3600-asokat, és vennék két ax7000-est. -
Rick4
félisten
Ez kb az 50-60 ezres cuccokkal van egy szinten, bár nézhetjük úgy is, hogy elhaladt felette az idő, mert se usb, se 2.5G lan, viszont rengeteg helyen, ahol nem állnak át 2.5G vagy 10G belső hálóra, meg nincs 2G-s netkapcsolat, oda ez évekig tökéletes lesz, annyiért kár várni.
Ránéztem, jegelve van, és 10 napja nem lépett be az eladó, szóval gondolom nem most, és nem neked jegelte. -
Rick4
félisten
ÉN nem tudom, én utoljára pár hónapja adtam el hármat, akkor már megvolt egy ideje az ax7000, és itt teljesen korrekt lefedettséget biztosít az ax3600-hoz képest, igaz azzal a végén OpenWRT-vel küszködtem, szemrte jó volt, de miuátn ez bekerült, akkor láttam, hogy óriási a külöünbség a távolabbi részeken, ahol 50-70Mbit volt, ott most megy az 500 is.
-
Rick4
félisten
Szerintem ugyanaz van benne, mert az AX36000 is tudott 2400-as linksebességet, csak sajna annak 1G-s lan portjai vannak, azaz kívülről se, meg belülről se lesz ennél gyorsabb hálód.
De azt leszögezhetjük, sokadik éve nagyon korrekt választás az ax3600 azért a pénzért, amennyiért mennek. -
Rick4
félisten
Teljesen jó a google fordító, egyedül az advanced menü csúszik a mesh alá, igaz az 5000-es szélességen is ilyen, de szépen oda lehet kattintani, alá tolva az egeret megy, a többi sima ügy, és nincs nagyon mit álligatni ezeken.
Visszanéztem gyorsan, a legutolsó mentésem május 22, azóta nagyon belépni se volt miért..woodworm: szerintem a háború óta nem nagyon fordít a cucc angolra... Én próbáltam, oroszra jó, de az az egy gomb összecsúszás ott is megvan.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Pl itt van ez is: 12V, de 5.5X2.5-ös a csati. [link] [link] [link] Higgy nekem, én már 20 éve is ezekkel bíbelődtem.. Szóval a jövőbeni keresők számára tegyük nyilvánvaóvá, hog yhelyes infót olvasnak, az általam linkelt átalakító a 12V-os tápegységekhez való, amit az átalakító segítségével kényelmesen beledughatsz a routeredbe, ha szerinted a tápegysége gyengült meg.
-
Rick4
félisten
Áramerősség függvénye, mekkora lesz az adapteren a csati, a gyengébbek 2.1- esek, az erősebbek 2.5- ös belsővel vannak, nyilván azt kell venni, amelyik jó, nekem van ezekből itthon egy kisebb zacskóval, nem is nézem a méretet, csak dugdosom, a második-harmadik már jó szokott lenni.
-
Rick4
félisten
Ha az 5GHz-es megmarad, akkor nem hinném, hogy ez tápegység baj, inkább talán végfok, de nyilván egy próbát megér másik tápegységgel, a gyári csatkoazó méreteit én megmértem pár éve, talán amiatt nehezebb beszerezni egy hozzávalót, de amúgy sima 12V 2A elég lenne 4mmX1.7mm-es dugóval. 1-2 ezer forintos tétel, lehet van is otthon másik eszköz, amivel fel tudod cserélni egy hétre az adaptert, ha nem egyezne a méret, de 12V-os a fesz, és tud legalább 2A-t, akkor még egy 4X1.7-re alakító adapter is játszhat 800 forintért, mivel a nagy átlag 5.5X2.5-ös .
Nincs ajánlott, még senkit se halllotam, hogy rossz adapterről, pláne megszűnő 2.4-es wifi sávra panaszkodott volna. -
Rick4
félisten
válasz
wocsok17 #6761 üzenetére
Értem a problémát. Nálam ugyan nem xiaomi eszközök, de samsung mosógép, okos hosszabbítók, smart tv van, amiknél nyűg lenne egyesével átállítani mindent, ezért amikor lecseréltem az AX3600-at AX7000-re, ugyanazt az SSID-t kapta jelszóval, és megy minden tovább.
Ez a párosítás nálad is csak ennyi? ? Van bármi plusz azon túl, hogy az R1D SSID-je és jelszava van megadva az eszközöknek? tehát kell bármi ezen től az okos eszközöknek? Ha csak ennyi, az AX3600-zal megcsinálod ugyanezt, és itt a kódolás típusa is fontos, gyakorlatilag ugyanúgy felkapcsolódnak rá, tehát menni fog nálad is routercsere után az ax3600-zal, vagy bármilyen másféle routerrel is. -
Rick4
félisten
válasz
wocsok17 #6759 üzenetére
Én fordítva csináltam volna, az ax3600 a fő helyen, és kábellel összekötve a másodikkal, amin a dhcp szerver kikapcsolva, és külön ssid- jelszó állítva. A belső háló egyben marad, amennyibe az első routerről le akarna szakadni a kliens, mert gyenge a jel, az r1d-n pedig erősebb, átlép rá, és működik tovább. És ez gyártófüggetlen megoldás, minden router meg tudja ezt oldani lan- lan portos csatlakozással.
-
Rick4
félisten
válasz
Davebowman #6750 üzenetére
Inkább az a kérdés, van-e bárkinek bármiféle tapasztalata ax36000 után miktotikre váltás során? Mert szerintem a két terület semmilyen szinten nem metszi egymást, akinek egy percig is jó volt az ax3600 a maga alap beállítási lehetőségeivel, az pont azért vette, mert ezekkel is megoldotta a számára fontos dolgokat, és neki az égvilágon semmi szüksége sincs mikrotik cuccokra, meg konzolból álligatásra, ha több dolog kell, ott az openwrt, ami a gbittel azért elboldogul, ha meg több kell, akkor a gbit portos routzert kell cserélni, mindjuk egy ax7000-re. Teljesen más a felhasználótábor, tehát nincs és nem is lesz tömeges tapasztalat, amiből bármiféle konzekvenciát le lehet vonni...
Ha meg mégis lesz egy ember, de ő a konzolt utálja, és a xiaomi egyszerű beállítás felé húz, vagy fordítva, több beállítás kellett volna, de a xiaomival próbálkozott, és végül a mikrotik hozta el a kánaánt, az ő véleménye mitől lesz számodra mérvadó? A két csoportból nincs értelme ide- oda lépkedni, ha egyik volt, és a másik kellett, akkor a kettő közül az egyik egy rossz döntés eredménye volt. -
Rick4
félisten
válasz
forum_user #6748 üzenetére
Az viszont furcsa, ilyet nem szokott egy router se csinálni, pláne ez a router, pláne a kínai rommal.
-
Rick4
félisten
válasz
forum_user #6744 üzenetére
Miléyen csatornán ment, és a szomszéd routerek milyen csatornán milyen jelszintű zavarást produkáltak?
-
Rick4
félisten
Ax7000 mellé szerintem ugyanúgy tehetsz 3000-est, 36000-ast, mint a többi mellé, az összefoglalóban írt módszerek valamelyikével biztosan menni fog.
Légyeges rész, a mesh vezeték nélküli kapcsolatot csinál, de az egyes lerakott routerek lan portjai is használhatók, azaz egy távoli helyiségben vezetékes kapcsolatot kapsz fúrkálás, faragás nélkül is, szerintem ebből kiindlva érdemes egy jövőálló 7000-est venni, annyival nem drágább, de az és tény, hogy két használt 3600-as, vagy majdnem új 3000-es is kijön annyi pénzből, te tudod, melyik a tuti.wifit mindenképp az alapján lődd be, hogy telón pl egy wifi analyzer app mit mond, melyik sáv szabad, melyik telített, hol nem lesz átfedés, és oda célszerű kézzel áttenni a csatit.
-
Rick4
félisten
Nekem is 7000-es van, kertes házban használom, ahol nincs nagy probléma a szomszédok routereivel, egyetlen zavaró pont volt, a wc, ahol a régi ax3600-as már alig nyomott 50-60Mb/s sebességet, viszont ott ugyanaz a telefon (oneplus 8 pro) most nyom 400-akat, erről az oldalról nem változott semmi, tehát ax ax7000-es nyilván valamiben jobb, mint az ax3600-as, viszot az openwrt-s fw nálam sokkal rosszabb értékeket produkált wifin, mint a saját kínai fw-ével, szóval én elfelejtettem egyelőre az openwrt-vel az erőlkösét. Előtte ugyanezt a lefedettséget két ax3600-assal oldottam meg, plusz volt a nyári konyhban még egy harmadik, amivel a telek közepéig volt netem (107m hosszú a telek) igaz már nem méricskélem, mi van az udvaron, mert ha a telefon akar, átvált mobilnetre arra az évi 50MB adatforgalomra, de bentre elég egy eszköz. Már rég nem nyomogatom, mivel mindenhol elég gyors, onnan meg mindegy, hogy 200 vagy 600, de most néztem elégedett vagyok.
hkai:
Érdekesség, hogy egy ax3600-ast felvittem panelbe, és az semmit se jelent, hogy az itteni 30-as válaszfalak ellenére kiválóan megy több falon keresztül is, ellenben a panelben annyira telített minden sáv, hogy 3 panel válaszfal után 5-10Mbit/s sebességgel döcögött az 1000-es digis net, 1m-ről ment a 6-700 is. Váltogattam a csatikat, keresgéltem a viszonylag szabad sávot, de két szobávar arrébb esélytelen volt akár egy 100MB/s sebességet mérni.
Szóval a másik oldal, ogy ha nem megy, hol nem megy? A tanyán a 80-as vályogfal mögött, vagy a panelben a másik 80 router jelét próbálja túlkiabálni? Amíg ezekre nem kapunk választ, nem fogunk tudni segíteni sem. -
Rick4
félisten
válasz
Jakotom #6726 üzenetére
Egészségedre. Ha most neki kellene nekiugorjak egy ilyen routernek, én is az összefoglalóból szedném össze pár perc alatt az összes szükséges fájlt, próbáld végig a fw-eket, nem nagy ügy átpakolni, valamelyikkel úgyis menni fog.
Ezt az okos eszköz dolgot nem értem, nekem csak pár okos hosszabbító, kamera, meg ilyen apróságok vannak, de bármilyen routerrel próbáltam, nálam mindig mentek..
-
Rick4
félisten
Hol volt lekezelő stílus? Te írsz olyat, amiről fogalmad sincs, azaz megpróbálod félrevezetni a topictársat, és megpróbálod lealacsonyítani a topic színvonalát. Én egész pontosan ehhez a színvonalhoz igazítottam a mondnaivalómat, semmiféle lekezelés nem volt ebben, pusztán azt kaptad, amit érdemeltél. Hogy ezt érdemelted, arról viszont nem én tehetek..
Te állítottál olyat, amit leginkább töröltetni kellene, mert ilyen hozzászólásra ebben a csoportban semmi szükség, ha a következő nekifogna olvasni, és azt látja, hogy te meggyőződésből írsz le dolgokat, még képes elhinni, hogy tudod miről beszélsz, miközben nem így van. Jól van az a hozzászólás úgy... -
Rick4
félisten
Minek tanítsalak? Mindenféle linkelgetések helyett inkább csinálj úgy, mint mások, és olvasd el az összefoglalót, ott van minden benne, többek közt még e a mesh- dolog is. Tök egyszerű, 3 perces feladat, mindez magyarul, egyértelműen leírva. Azért küzdöttek, akik azt összeszedték, (többek között én is) hogy az utánunk jövők 1 hét olvasgatés meg bogozgatás helyett 3 perc alatt megcsinálják a magukét.
-
Rick4
félisten
válasz
LamagraPyro #6533 üzenetére
Olvasd el az összefoglalót, benne van.
-
Rick4
félisten
-
Rick4
félisten
Vagy az értő olvasás hiánya,vagy más baj lesz a toronyban..
A kérdés nem lett megváltoztatva, viszont helyesen megválaszolva sem, ezért tettem fel másik kérdést, hátha rá tudlak vezetni, de nem, te inkább támadsz! :D
Gondolom neked ismeretlen fogalom, és persze mögöttes tartalom a DFS, a band steering, a TPC (transmit power control) , opportunistic auto tx, és a többi ehhez kapcsolódó kifejezés...Felőlem azt írogatsz ide, amit akarsz, viszont a stílusod már régóta nem szimpatikus, szóval tedd meg, hogy az én hozzásólásaimat innentől szimplán továbbtekered, és én is így fogok tenni a tieiddel.
Tedd meg a topic színvonalának fenntartása érdekében, hogy nem válaszolsz. -
Rick4
félisten
válasz
pisti222 #6388 üzenetére
Király. Mondjuk vagy van tudás, vagy nincs, de gondold el, neked sikerült, de nem írod le, utána elmész két hére síelni, más megkérdi, és tényleg benne van, hogysenki se járt így, én tudom oda- vissza berhelni leírások alapján, minden sikerült is, de ezt pl magamtól nem tudtam volna. Azaz simán lehet, hogy senki se csinálta ugyanezt a megoldásig.
-
Rick4
félisten
Most is megy, lehet számít ott árnyékolás, és minden más is, kábel és kábel között is sok különbség van. Nem itt a gond, tényleg lehet, hogy az auto negotation nem tetszett a routernek, bár furcsa, hogy egy hát után jött elő másodszor is, már átállítottam fix 2500-ra, de ki tudja, előjön-e vagy soha többé nem hallok felőle...
1400ft-ért nem tétel egy cat6-os 10m-es kábel, 5 perc kicserélni, már meg is rendeltem, csütörtök este meg csere! -
Rick4
félisten
Most megnéztem, cat5e kábel van a hgw és a router közé betéve, szóval még csoda, hogy megy a 2Gbit is... Majd veszek másikat, szerintem határon van, és ez okozza.
Ezen nem tudom, hogy fogok ssh-n belépni, nem tudom, mit kell trükközni hozzá!
Bezzeg a padlásra a kamerának, ami kb 5mbit sávszélt igényel, cat6 megy!
Na hét végén csere....
-
Rick4
félisten
Na találtam is egy aprócska gondot a BE7000-esen, mérem a sebességet, 1G/1G. telekomos hgw pppoe passthrough módban, restartolom, nincs változás. Újraindítom a routert, (kerek 10-kor sikerült, látszik a változás) rögtön jön a 2G lefelé. Igaz azt se tudom, mióta nem megy, nem veszek észre semmit, de azért csak jó lenne tudni, mi a bibi..
-
Rick4
félisten
válasz
Black&White #6365 üzenetére
Nem volt igazi előrelépés, és ez a Oneplus 8pro annyira egyben volt, hogy nem volt értelme cserélni, most ez a wifi sztori se mozgat meg, szóval majd egyszer!
-
Rick4
félisten
válasz
Black&White #6363 üzenetére
Várj, ez így nem jó, megmondták itt, hogy nem is alkalmas rá!
Milyen telefon amúgy? Szerintem az én oneplus 8 pro-m ezt a funkciót nem ismeri!
-
Rick4
félisten
Én teszteltem asztali gépen a wifi részt, 2400-as linksebességet tudtam elérni egy szobával arrébb, és némi fal takarással, ebből mérhetően 1100Mbit jött át, hogy az ax211-es kártya, a router, vagy más miatt nem tudott ennél többet, vagy tényleg "csak" ennyi a max, nem tudom, de wifin 1Gbit sebességgel nem nagyon van mit szégyellni!
-
Rick4
félisten
Számomra teljesen lényegtelen, alkalmas-e vagy sem, ugyanis vevő oldalon eszközöm sincs, ami ismerné ezt a funkciót, a következő 5 évben se hiszem, hogy bármilyen eszközcsere esetén ez lenne a fő prioritás más tulajdonságok előtt, és ennyi pénzért ez a router messze túlteljesít minden téren, szóval ezzel, meg e nélkül is bőven hozta azt, ami várható egy ilyen eszköztől!
-
Rick4
félisten
válasz
wwenigma #6355 üzenetére
Ismerem az oldalt jó 10 ve biztosan, ez a topic is megvolt vétel előtt is, sőt, tegnap is ránéztem, még a dimfish-féle openwrt is innen került fel sok hónappal ezelőtt az ax3600-asra először, csak nekem nem akarta a böngésző letölteni sem a fw-t, pihole, opendns, netvédelem, minden van, valamelyik megakaszthatta, de a router megoldotta magától!
-
Rick4
félisten
Közben nézem, érdekes változás történt valamikor tegnap délután óta, automatikusan ment végbe, tuti nem én csináltam, a router név megbáltozott BE7000-re, és a firmware is frissült az 1.1.7-es verzióra, azaz elvileg innentől már a wifi7 is megy.
Lövésem sincs, hogy lehetne ezt leellenőrizni!
-
Rick4
félisten
Én is azért vettem, mert volt lehetőség váltani 2G/1G-s netre, a nas, gépek hálókártya szinten is tudták a 2.5G-t, a kábelek jók voltak erre, szóval egy router + a 2.5G switch cseréjével kompletten upgradeltem az itthoni hálót.
Amúgy vicc, hogy technikailag elvitt 80-90 ezret, de a speedtesten mérhető a 2G, amúgy ezen túl nem érezni semmi működésbeli különbséget.
-
Rick4
félisten
Na gyorsan össze is kapcsoltam őket, második router bedug és 30 másodpercig benyomva tartott reset gombbal nagy reset, ekkor kezdett az alsó kék led villogni, gombot elengedtem, routert leraktam, átjöttem a másik szobába a géphez, router konfig felületén rányomtam, hogy mesh keresés:
Kb 10 másodperc alatt meg is találta:
Elszöszölt vele 2-3 percet:
Majd készen volt:Kivittem a fürdőszobába a második routert, kád szélén mértem a telefonnal egyet, wifi jel szempontjából nálam ott a legrosszabb a kapcsolat, mindössze 86Mbit-es linksebesség, és 50-60Mbit mérhető sebesség van:
miután odakerült a mesh router, 576Mbit lett a linksebesség, és 200Mbit fölötti a mérhető sebesség!
Ja, és a második meg a hamradik meshbe kötött router lan portjai is használhatóak, nem csak a wifi rész, azaz egy emelettel feljebb fúrkálás nélkül tudsz kábeles lan kapcsolatot kialakítani, de ha akarod, a szomszédnál is...
-
Rick4
félisten
Természetesen járható, van itthon egy ax7000-esem, meg egy ax3600-asom, ez ugyan eladó, de még itt van a dobozában, megnézem neked szívesen, hogy párosodnak-e, de egészen biztos nem lesz gond, régebben volt, hogy nálam 3db AX3600-as ment, semmi macera sincs velük.
Az AX7000-es se fog erősebb jelet sugározni, mint a 3600-as, az 1000mW ráadásul önmagában cska egy szám, a vevő oldaláról is megfelelő vétel és odafelé adás szükséges, ezt nem csak a falak anya, vastagsága, száma befolyásolja, hanem a környék egyéb wifi routerei, amik bármelyik sávon sugározva képesek belekiabálni a kommunikációba, ezáltal 6-8m-re, 2db sima panelfal mögött is lehet alig 5-10 Mbit mérhető sebesség, akadozó kapcsolat, szóval a kábel mindig az igazi, én át is tértem 2.5G-s sebességre, az ax7000-es mellett a nasom és az asztali gépek is 2.5G-s hálókártyások, kellett még egy 8 portos 2.5G switch, a kábelek jók voltak, és repülnek az adatok oda- vissza!
-
Rick4
félisten
válasz
Black&White #6310 üzenetére
OKé, megvan már...
tehát a lényeg, hogy a subnet mask legyen átírva 255.255.0.0-ra, és ekkor restartol, majd megy a 600 kliens, meg persze pár más dolog is megváltozik......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged