- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Palika71
őstag
válasz
Jockey007 #1071 üzenetére
Nekem is asszem pont olyan a kártyám, mit a Tied.
De én lecseréltem egy Zalman hőcsövesre anno, mert az IceQ ventillátora ''csörgött'' már újkorában is. Zavaró volt naon.
Persze, emiatt még nem cserélnek kártyát gariba, így nekem kellett segítenem rajta.
Neked tök normális a hangja? Nincs (volt) ilyen tüneted?
Amúgy a Zalman passzív üzemben nem boldogul a kártyával, csak OP1 -gyel. De azzal is csak úgy műxik a csendes 1. fokozatban, hogy az ATITool egyfolytában csak lejjebb akarja állítani a kártyát, és nem feljebb.Játék, és tesztek közben pedig semmi, de semmi probléma nincs a képpel.
Az OP1 2. fokozatban meg borzasztóan hangos, így nekem maradt az alap órajel. -
-
Palika71
őstag
Most néztem utána, hogy a x850xt PE -ben 20MHz -el keményebb a GPU, és 70 -nel a meoria.
Csak azon csodálkozom, hogy az én x800xt PE -m egy évvel korábbi, és 30 ezerrel ólcsóbb.
Ennyit jelentene az pár MHz? Ennyi volt a fejlődés egy év alatt?
Persze az tudom, hogy a Sapphire komolyabb márka a HIS -nél, de hát akkor is. -
Palika71
őstag
Az én HIS -em az Ostrom -tól származik. 2004.09.09. és 116.000.- (ha jól emléxem)
Ha jól láttam a fórumonon, akkor most is ér vagy 35 -öt, és azért csak ennyit, mert az AGP miatt még jól eladható!
Mondjuk ahhoz képest, hogy mennyit esett a kocsim ára ugyanennyi idő alatt, egészen elhanyagolható az értékvesztés!
Te kártyád miben izmosabb az enyémnél?
Mert miután megvettem a karimat anno, kihagytam vagy másfél évet, az idevonatkozó cikkek olvasásából. -
Palika71
őstag
Barátom!
A számból vetted ki a szó!
Csak én ezt így nem mertem idefirkálni, nehogy vadul lehurrogjanak.
Anno a FarCry miatt vettem a meg a karit, de azt hiszem ő joggal igényelte a kemény vasat.
Ezelőtt a MOHAA -val játszottam, és az zsírul szaladt. Pedig azért szvsz, az sem volt sokkal gagyibb grafikával megáldva, mint a FEAR.
Na meg az, hogy 3GB legyen az optimális, roppant vicces, de bazira elképzelhető!
Talán emlékeztek, hogy volt egy letölthető ''film'' a FarCry -ról, aminek az volt a lényege, hogy bemutatták a várható folytatásnak a grafikus motorját, és ezért valós időben renderelte a filmet. Az imént megnéztem, és még mindig odavágós látvány.
X800XT... -
Palika71
őstag
válasz
DigitXT #1024 üzenetére
Sziasztok!
A karim igencsak AGP-s, tehát ezirányú fejlesztés nem nagyon lehetséges.
A mostani konfigommal azért valóban játszható a FEAR, csak azok a bizonyos ''csillivilli-fullextra'' látványok nem látszódhatnak rajta, ami azért igencsak sajnálatos.
Az is érdekes, hogy még az ősidőkben, valamikor 2004 nyarán elindult az X800XT-PRO topic, mindenkinek egyöntetű véleménye volt az, hogy ez a VGA bőven kifogja szolgálni a 4 GHz körüli procikat is, így nem lesz értelme ennél gyorsabb karit kihozni, hiszen a ''lassú'' proci lesz a szűk kersztmetszet.
Így én is megvettem ezt a csodát, és hát pont a FEAR-ig bírta ''csillivillivel'', ami azért mondjuk nem kis teljesítmény.
Szóval, vagy megalkuszunk, vagy költekezünk! -
Palika71
őstag
válasz
DigitXT #1019 üzenetére
Rendszerváltás: s939 3700+ széttolva, egy x1800XL vagy GTO megszaggatva, meg 2GB olyasmi ram, mint az enyém!
Szerintem ez éppen ideális lenne játszogatni, mert a másik amire használom, az az internet, az meg ugye...
De mivel ennyi pénzem egyben valszeg nem most lesz (a hiteleim az egekig érnek, meg a családom sem túl ólcsó hobby), így gondoltam kínomban a proci erősítésre.
A játék pedig, ami nem olyan szép mint szeretném (1280x1024), a FEAR.
Vagy estleg inkább memória duplázás inkább a proci csere helyett? -
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van nekem egy S754-es, 3000+ -os AMD64-em, ami 2400-as FSB-vel ketyeg, szinkronban a RAM-okkal.
A megjelenítésről egy ''régi'' x800xt PE gondoskodik.
Azon tűnődöm, hogy a kialakult AMD-s piaci helyzetre való tekintettel, esetleg kicserélném a CPU-mat egy 3700+ -ra, amik a gyári 2400 MHz helyett, boldogan szaladnak 2800-zal, ráadásul dupla akkora a CACHE-e.
Azt szeretném kérdezni, hogy a lírt csere megvalósítása esetén, mekkora FPS növekedésre számíthatok egy erősebb játékban esetében (kb.% -ban)?
Vagy elvetélt ötlet, és csak a totális rendszerváltás marad?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- 3 nm-es node-on készül a Zen 5?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Gmail
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- HP EliteDesk 800 G5 DM - i5-9500T, 16GB, 256GB SSD
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 12 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest