Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• DrGonzo22

őstag

válasz Lacix29 #31 üzenetére

Nekem sajnos elmosódik, most vettem amúgy csak észre, olvasás közben minek huzogassam? :)
    Amúgy a crt-nek, a tft-nek is megvan a maga előnye, meg hátránya. Nekem samsung 173p-m van (PVA), öcsémnek EIZO F730 (crt). Gyakran váltogattuk a monitorokat, kb. 3-4 nap kell az átálláshoz:), utána mindig a megszokott fog 'élethűbbnek' tűnni: más dolgok zavarnak az egyikben, és megint mások a másikban. DE a tft-t addig nézem ameddig akarom, nem fájdul meg a szemem...- míg crt-m volt ez gyakran előfordult (persze az fps ellen, ahol órákon át egy fix pontot bámulsz nem véd semmi- ülve maradsz, megmerevedik a nyakad stb. én gyakran beleszédültem... ezért már nem is játszom, csak AA-t ahol meg hát 5-6 percenként állhatok fel...)
    A 100Hz és a nagyobb között meg egyértelműen van különbség, a 100Hz az ippenhogy a biológiai küszöb az érzékelés terén-az agyat még bőven megdolgoztatja. Ezt nem is monitorvita okán tudom, hanem biológusnak készültem valaha, és fizikatanárnőmmel beszéltem a dologról, ő mondott érdekes kísérleteket, ahol hagyományos neoncső, 100Hzre emelt neoncső, és 'sima izzó' által megvilágított teremben dolgoztatták uazokat az embereket (matematika teszt, memorizálások...) közben mérték is az egyes agyterületek energiafelhaználását, ill. aktivitását. A neonos termekben az agy óriási energiát fordított a külvilági fények szinkronizálására, ezért csökkent a teljesítmény, ill. gyorsabban kifáradtak... Szóval az a 100Hz messze nem egy csoda, és valamifajta végső megoldástól meg nagyon messze van.

(Flat crt-hez eddig még nem volt szerencsém- most a gömbölyű crt sokkal jobban zavar, mint a kis utánhúzás a tft-n)

Új hozzászólás Aktív témák