Hirdetés

Aktív témák

• McCoy20

tag

Nos elolvastam a cikkeket(a nagy részét és amit fontosnak találtam,egyenlőre a 3.nem)
    Akor egy ilyen hálózatot szereténk a barátaimmal összehozni:
    8 gépet kell hálóba kapcsolni WLAN-on(más-más házakban), a két legtávolabbi pont 1,5km, kell 8 WiFi kártya (tapasztalatok szerint melyiket érdemesebb: USB vagy PCI?, akkor 802.11g (54MBites) kártyákat érdemes beszerezni.
    Az antenákat mindenféleképpen a házon kívülre kell kivezetni (a karikból), max mekkor lehet egy ilyen antenna hossza (hogy ne veszen el a jel).
    Router: az is 54MBites legyen vagy lehet nagyobb is ( gondolom itt is az antenna a lényeg) és ezt is nyitott területre kell elhelyezni.
    Ha nem lenne elég egy Router akkor még egy AP a felső traktusnak és akkor a felső három ember beszélgetne az AP-vel az AP a lenti Routerrel ( és azon keresztül a többi géppel akik a falu másik(lenti) végében vannak).

Én így gondolkodom :F

Elsősorban játékra és fájlok küldözgetésére lenne használva na és beszélgetésre( spóroljunk a telefonon :)
    Engem leginkább az aggaszt hogy elég lesz-e a sávszélesség és hogy látni fogjuk-e egymást. Egy faluról van szó mintahogy már írtam, elvileg sokkal ritkábbak a házak és kb 75%- rálátás van mindenkinek egymásra. Csak a távolság egy picit nagy :O

És itt egy kép: http://www.kepfeltoltes.hu/060321/1051061366n_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Aktív témák