- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Male
nagyúr
válasz
ADAM1337 #1156 üzenetére
Hm, és ha köztes lépésként előbb kihúzod a sajátodra, majd onnan dobod be a másik ablakba, akkor meg simán megy? Elég érdekes... mondjuk én FAR Managert használok, de az ilyenkor letölti először az egyik helyről, majd feltölti a másikra, tehát nem próbálja meg szerveren belül mozdítani. (itt beszélnek a témáról)
-
Male
nagyúr
válasz
VeryByte #1152 üzenetére
Passzív módban próbáljuk elérni. A port tartományt, amit ehhez használ beállítottam, tűzfalon átengedtem, stb.
Kb ez a hálózat lényegi része, amennyire be tudtam most itt gyorsan rajzolni.
Amiért így van... a bal oldali Trade feliratú gépnek kell a backup net (DIGi + Voda), viszont ezt a hálózatot teljesen le is kell választani a jobb oldalitól. Illetve így két wifi hálózat is van, a sima látogató a DIGis wifihez fér hozzá, a jobb oldali belső hálós wifihez ne. Mindkettő biztonsági okokból, illetve azért is, hogy ne terhelhesse a jobb oldali hálózat a load balance routert, illetve a backup netet se használja semmiképpen. -
Male
nagyúr
FTP-t próbálok összehozni, de nem sikerül
Ez alapján csináltam végig. A portot lecseréltem, hogy ne az alap legyen, ezt a routerben át is irányítottam a gépre. A gépen a böngészőt használva, a helyi IP-vel megy is szépen. A net felől viszont addig eljut, hogy a felhasználónevet/jelszót ellenőrzi, elfogadja, aztán:Status: Retrieving directory listing...
Status: Server sent passive reply with unroutable address. Using server address instead.
Command: LIST
Response: 150 Opening BINARY mode data connection.
Error: Connection timed out after 20 seconds of inactivity
Error: Failed to retrieve directory listingAmi a leíráshoz képest eltér nálam: ezen a szerveren RRAS is van, ez osztja tovább a netet a helyi hálóra. Így a Binding részen két IP-t is tudok választani, az egyik a router felé lévő IP, a másik meg a LAN felé lévő IP. Próbáltam mindkettővel, de egyikkel sem megy. Az RRAS-nál a NAT-hoz bedobtam a portok átirányítását a LAN felé lévő IP-re amikor a LAN felé lévő IP-t adtam meg a Bindingnál. A tűzfalon a megfelelő portok nyitva.
Egyrészt a két IP közül melyiket kéne választanom ha a cél, hogy az internet felől legyen elérhető? Másrészt mit csinálok rosszul, amitől nem megy?
-
Male
nagyúr
IIS is van, igen, bár nem tudom mia fenének, de az RRAS felrakásával együtt felkerül alapértelmezetten. (DHCP, DNS, File and Storage services, IIS, Remote Access van most)
Internet felől csak távoli asztallal kell bejelentkezni rá, semmi máshoz nem kell kapcsolódni onnan (az internet megosztás ami miatt ez talán gázos)
Őőőő... nem tudom, ahogy alapértelmezetten volt, úgy van
Az Anonymous nincs alapból tiltva??? Mert engedélyezni biztos nem engedélyeztem, ezért is fura... utána nézek.
RDP kell, igen.... de egyetlen felhasználónak csak.
Köszi, azthiszem kicsit guglizok a hszed alapján most, mert annyira azért nem értek hozzá sajnos
/ ez házi szerver, csak kihasználom, hogy 180 napig ingyen használhatóak ezek, szóval ezért sincs profizmus/
Szerk: Aha, az IIS-nél be volt kapcsolva az Anonymous... letiltottam most.
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Egy kis segítség kéne... reggelre nem volt elérhető a szerver a helyi hálózatról. Mivel kb 3 percem volt megoldani a helyzetet, így monitort rádugni, nyomozni esély sem volt, egyszerűen le lett kapcsolva, és újra elindítva (10 másodpercig gomb nyom kulturált módszerével lekapcs, majd vissza
). Látszólag minden OK, mostmár csak ki kéne deríteni mi a fene történhetett.
Az eseménynaplóban pl ilyenek vannak éjjelről, amit nem igazán értek: katt. Utána még egy kupac audit failure, majd 8:30-kor ismét kettő katt... és ez az utolsó bejegyzés. 8:55-kor néztem, hogy nincs internet ( ez osztja a netet is ), és távoli asztallal sem érhető el a helyi hálóról a szerver.
Mi a fene ez? Valaki bejutott a szerverre, vagy rossz irányba keresgélek?
/az első egy kolumbiai IP cím, a második pedig egy romániai... egyiknek sincs semmi köze a szerverhez/ -
Male
nagyúr
válasz
CsodaPOK #195 üzenetére
Ok
Ellenőriztem utána, az IGP órajelét így is viszaveszi szépen... a lényeg meg ennyi igazából, meg hogy 1024-nél nagyobb felbontást is tud így márA #194-re nem tudsz valamit? Nem értem teljesen ezt a tűzfal részt benne. A "public profile"-nál lehet, hogy csak a publikus hálózathoz tartozó kapcsolatot kellene bepipálni eleve? ( gyak amin bejön az internet ) ...a "private profile"-nál meg csak a helyi hálóhoz tartozót?
....csak akkor alapból miért küld rá mindent mindenre, főleg, hogy be van állítva, melyik public interface, és melyik private interface -
Male
nagyúr
Lassan ezt is megoldom... bár még csak részleges: A WS2012 tűzfala blokkolja a helyi hálóról kiinduló, interneten lévő szerverre irányuló FTP kapcsolatokat... ha a tűzfalnál a "public profile" részen a védett kapcsolatok közül kiveszem a helyi háló elől a pipát (az internet előtt maradhat), akkor máris megy az FTP...
A kérdés, hogy:
- ez most mennyire kockázatos (a helyi háló gépein van tűzfal)
- ...melyik szabály tiltja ezt, mert jobb lenne csak azt megváltoztatni... -
Male
nagyúr
Sajnos új problémába futottam bele. Alaphelyzet:
- WS2012 Standard GUI
- RRAS-sal net megosztva a helyi hálóra ( RRAS-sal települ az IIS is, nem engedi külön... )A gond, hogy FTP-vel nem lehet sehová kapcsolódni a helyi hálón lévő gépekről, kizárólag a szerverről. Valamiért blokkolja a szerver (gondolom), de ötletem sincs, hogy miért és hol. ( Két gép van ezzel az OS-sel, ilyen feladattal, és mindkettőnél ugyan ez a helyzet. )
Gugli nem nagyon segít, minden találat az FTP szerver feladatra való beállításról szól amit találok
Valaki tud megoldást, vagy legalább valami tippet, amiből el tudok indulni? -
Male
nagyúr
Sajnos a VGA driver hiánynál komolyabb szívás megy most.... ugyan az van, mint Win Server 2003-nál: PPPoE-s internetet kell megosztani...
Ez alapján végigvittem a "Select the WAN interface as the public interface.". Ott tértem el, bekattintottam, hogy "Create a new demand deal..."... szépen végiglépdeltem, jelszó, minden beadva.
Megjelent ahogy kell a network interface-eknél... ha rányomok, csatlakozik is. Óra mellett írja is, hogy ennél a kapcsolatnál van internet elérés... aztán ennyi, mert sehol nincs net, de még magán a szerveren sem megy semmi.
(DHCP rész is belőve a helyi hálóra, de az a legkevesebb)Ugyan ez a szívás ment Win Server 2003-nál... csatlakozik, és mégsincs internet, de még magán a szerveren sem. Egy napot kínlódtam, és ha jól rémlik, kraftxld mondott valamit, amit végigcsinálva ment az internet rendesen... a gond, hogy nem emlékszem rá, mi volt (valamit a Ports résznél kellett csinálni, ahol fel van sorolva a rakás WAN miniport... és ott is van a PPPoE-s... de nem lehet semmit kezdeni vele
)
Valaki tudna súgni egy tippet ismét? Mert holnap elviszik az eddigi szerverként funkcionál gépet, és addig meg kéne oldani, különben internet nélkül maradok
-
Male
nagyúr
Nos, eljött az ideje, hogy ezt telepítsem.... egyfelöl ritka ronda a felület (főleg a színei), másfelöl viszont ilyen simán még nem állítottam be Win Servert... szóval kifejezetten tetszik eddig. ( persze semmi extra feladatnem kellett, net osztás, file server funkciók, ilyesmik )
Amivel viszont gondom van: két gépre ment fel, egyik Sandy Bridge-es Celeron, a másik Ivy Bridge-es Celeron, és az integrál VGA van használatba mindkettőnél. Viszont Intel VGA driver.... na az nincs. A Win8-as driver hibaüzenettel elszáll... bár látszólag működik, de nem örülök neki, jó lenne rendesen megoldani.
Van esély? Mivel, honnan?( guglival WS2012 + Intel VGA driver-re van találat, de az nem ezekhez való, úgy láttam )
Szerk: WS2012 Standard, GUI-s verzió.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Autós topik
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- E-roller topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- The Crew sorozat
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest