-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomboy0013
veterán
válasz boncser #71454 üzenetére
Ennyi erővel az érinőgombokon is bukhatna a dolog. Ilyen lesz az 550. Úgy látom azt csinálják mint a droidos gyártók az alsó és felső kategóriával. Inkább a felsőben lesznek a kijelzőn a gombok. Multimédiás használat esetén mondjuk sokkal jobb mint az érintős külön gombok. 930-nál is elég zavaró este, hogy erősebben világít az arcomba a gomb mint a kijelzőn lévő tartalom. 950-nél legalább el lehet majd ilyen esetben tüntetni. Ez egy igen nagy pozitívum a 950 esetén.
-
tomboy0013
veterán
válasz Burt1793 #71378 üzenetére
Most nagyjából 100 kép és 6 rövidebb 4K videó van a telefonomon, rádugtam, megnyitottam a mappát és kb 2-3 másodpercet töltött és belistázott mindent ami azonnal megnyílik ha rámegyek. A képek kb. fele Rich capture-rel készült illetve nagy felbontású minden 2. kép mert mindig úgy csinálom, hogy fullos kép is legyen amit majd később szerkeszthetek. És ez a lent látható Acer Switch 10-zel produkálta USB 2.0-val. Nem tudok mit mondani arra, hogy neked lassú. Hidd el nincs okom kamuzni, engem rohadtul zavar a lassúság és panaszkodnék ezerrel ha lassú lenne, de nem az. Épp a lassulások elkerülése miatt választottam anno a WP platformot is és amiatt tartok ki még mindig mellette. Ha bármi csak egy minimálisan is akadozik az engem már felbosszant és zavarja a szemem. De hát se a telefonnal se az adatátvitellel nincsenek gondjaim. Ragozhatjuk még ezt hozzászólásokon keresztül de nem lesz másképp akkor sem.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz Burt1793 #71376 üzenetére
Én a Win10 telepítése előtt egyáltalán nem indítgattam újra mégsem lassult, ez elmondható volt a 920-ról is. Pont ezért szeretem ezt a platformot, csak használni kell és normálisan működik. Nekem is vannak nagyméretű képeim. A videókat lassan tölti be de a fotókkal nincs gond. Biztosan én vagyok különleges, hogy gond nélkül funkcionál a 930-am, kivéve a mikrofonos dolgot.
-
tomboy0013
veterán
válasz Burt1793 #71353 üzenetére
Én még nem találkoztam közel 1 év alatt semmi lassulással 930-nál, nemtudom a tiéddel mi lehet a probléma. Meg nekem tableten azonnal tölti be Win10 alatt a képeket, ez 8.1-gyel sem volt gond.
Az alkalmazáshiány meg nem rendszer hanem fejlesztő és felhasználó hiba. Ettől még nem lesz rossz a rendszer, maximum néhány embernek gyér az alkalmazáskínálat. Idővel orvosolva lesz. -
-
tomboy0013
veterán
Tud valaki megoldást arra, hogy a Skype-ban újra csak a Skype ismerőseim jelenjenek meg ne az egész telefonkönyv?
-
tomboy0013
veterán
-
tomboy0013
veterán
válasz bluemirage #70816 üzenetére
Ez is egy vélemény a sok közül. Én 920-on is csak az elején használtam glance-t utána már kikapcsoltam. Irritáló volt éjszaka, hogy minden szartól bekapcsolt. Amoleden biztos jobb lehet, de nekem 930-on se hiányzik. Ha előveszem a telót és időt akarok nézni már zsebből kifelé benyomom a gombot, utána meg vissza. Nem olyan bonyolult megnyomni egy gombot. Szerintem iszonyatosan fel van fújva ez a glance-s dolog. De nyilván ez is csak egy vélemény.
-
tomboy0013
veterán
válasz Unlimited #70746 üzenetére
A Samsung még mindig ugyanazzal a dizájnnal dolgozik mint eddig csak az anyaghasználaton változtattak felső kategóriában. A Lumiáknál ezzel sosem volt gond. Kinézet terén a 950/950XL nem igazán téveszthető össze egyetlen Lumiával sem, szóval a dizájn egyedire sikerült, csak sajnos a sima 950 esetén elég bazári lett. De majd meglátjuk élőben milyen lesz.
Egyébként nem az anyag használattal, hanem a jó marketinggel lehet az embereket megfogni. Ebben rejlik a WP gyengeségének oka is és ettől lesz sikeresebb a W10M.
Az meg, hogy most nem mutatták be az új telefonokat nem csoda. Még elég félkész a rendszer, nem kockaztathatták meg a sok bakit. Meg szerintem jobban felfigyelnek az egészre ha külön eseményen történik a bemutató és nem csak egy a sok közül az IFA-n. Persze ez sülhet el máshogy is. -
tomboy0013
veterán
Nálatok nem szórakozik a Facebook app mostanság? Mióta visszatettem a 8.1-et a 930-ra folyton azt csinálja, hogy meg akarok nyitni egy értesítést és azonnal kilép. Ez csak akkor javul meg, ha valaki profilját megnyitom a kapcsolatokba és ott rámegyek a Facebook profiljára. Kilépek majd el indítom az alkalmazást és fut szépen 1-2 óráig és utána megint ezt csinálja. Tegnap letöröltem a Facebook-ot és feltettem a Beta-t. Eddig tökéletesen működött de most már ez is csinálja....
Emellett már régebben is figyeltem, hogy alkalmazásváltóban néha befeketedik minden megnyitott lap. Újraindítás után helyrejön, de pár napon belül megint elkezdi csinálni. Ez is mitől lehet? Az első fél évben nem csinálta a telefon, utána meg igen. -
tomboy0013
veterán
Hogyan tudom átnevezni a WP8.1-es telefonom Windows 10 alatt? Régen volt rá lehetőség a Win-es alkalmazásnál gépen, de például az Útitársban nem találok ilyen lehetőséget.
-
tomboy0013
veterán
Valaki mondjom már nekem egy olyan alkalmazást ahol szinekből tudok kikeverni háttérképet. Össze akarok hozni 1-2 hasonló színt mint ami a W10-ben van gyárilag, de hiába túrom az Áruházat nem találok egy épkézláb app-ot ami ingyenes. A Start Perfect nevű alkalmazással meg lehetne oldani de az is fizetős.
(#70237) csabi94: Az fura, nekem 920-on siralmas a teljesítménye a 10-nek, HR ide vagy oda.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
válasz fi:zi'k #70216 üzenetére
Meg-meg röccen, de olyat biztos, hogy nem csinál hogy a telefonkönyvbe lapozok lefelé aztán megakad a kép és utána 20 névjegyzékkel lentebb van meg hasonlók. Nagyon nem egy kategória a két dolog. De a csengőhangos dologra visszatérve: Leszedek egy alkalmazást, keresek egy csengőhangot és beállítom onnan és kész. Ha komolyabb szerkesztésbe akarok belemenni ahhoz úgyis gép kell, onnan meg megint mindegy hova másolom. Simán úgysem lehet ráengedni egy egész számot mert az meg már milyen? Csengőhangnak a refréneket szokták kivenni és általában nem azzal kezdődnek a zenék, hanem ki kell vágni belőle esetleg halkról indítást belerakni stb. Lehet én vagyok túl igényes ilyen téren, de droidon sem oldanám meg 2 lépésből ezt. A másik dolog meg az, hogy maximum akkor lehet ez a folyamat probléma még ha igénytelenebb is az ember csengőhang téren ha napi 5-ször cserél csengőhangot. Ha meg valaki ilyen arra meg azt mondom meg is érdemli
-
tomboy0013
veterán
válasz gyurkikrisz #70208 üzenetére
Megérteném, hogy fel van háborodva ha nem lehetne megoldani a dolgot. De mivel meg lehet oldani ezért nem értem a fennakadást. Azt sem értem miért kell mindennek a működési elvét az androidhoz hasonlítani... Ez egy másik rendszer más megoldásokkal. Ha olyat akar mint az android akkor mi a francnak vett Windows telefont...
Érdekes olyan emberrel még nem találkoztam aki azzal jött volna ide, hogy mi a francért ilyen fluid a rendszer sebesség és miért nem képes egy picit be-be akadozni mint az android Ezekből vajon miért nem csinálnak ilyen óriási gondokat? Vagy itt már nem működik az összehasonlítás? -
tomboy0013
veterán
válasz tomboy0013 #69931 üzenetére
Valaki? Ötlet?
-
tomboy0013
veterán
Segítséget kérek:
A múltkor már segített valaki abban, hogy a délben történő születésnapok értesítést kikapcsoljam a telefonon. Viszont most megint előjött a dolog. Lehetséges, hogy köze van hozzá hogy a tabletemre feltettem a Win10-et és a telefonomon is az van. De akkor sem indokolja semmi, hogy csipogjon a telefon is meg a tablet is délben. Egyedül az Outlook-on vannak bekapcsolva a születésnapi értesítések mindkét eszköz Posta alkalmazásában, de a webes felületen már régebben kikapcsoltam a születésnapi naptárértesítéseit. A Facebook jelezhetne még, de az is ki van kapcsolva. Gépen ugye hozzá sem lehet adni a naptárhoz. Szóval nem értem, hogy már megint mi a francért kezdett el délben csipogni. Marha idegestő, hogy már minden ki van kapcsolva és mégis nyavalyog ez a ...
Valakinek esetleg még van valami tippje, hogy mit lehetne még csinálni ezzel? -
tomboy0013
veterán
válasz macika69 #69760 üzenetére
Mivel nem lesz Windows Phone 10 ezért az biztos nem fog semmit megmenteni. A Windows 10 Mobile-nak van esélye. Ez sem 1 éven belül fog megtörténni, de szerintem vonzóbb lesz az emberek számára a 10-es Windows mint az eddigiek. Nem azért mert jobb, hanem mert agyon reklámozták már most a Windows 10 nevet. Sok ember agyába beépítik ezért sokkal nagyobb lesz az esélye a vásárló bázis növelésének, mert ugye a reklámban az van, hogy mindenen Windows 10 lesz. Megváltani 2-3 éven belül sem fogják a világot ez több mint valószínű. De lassú víz partot most. Szerintem simán ki fognak harapni egy jelentősebbnek számító szeletet hosszú távon a piacból.
-
tomboy0013
veterán
Az, hogy kinek mi a normális emberfüggő. Régen is voltak böhöm nagy telefonok. Szerintem bőven mobilis egy 5" körüli telefon. De egyébként vannak kisebb telefonok is amik max nem csúcstelók, de ugyanúgy lehet őket tartalom fogyasztásra használni mint a böhöm nagyokat. Ennyi erővel az sem egy egészséges dolog, hogy egy átlag embernek csúcstelefonra van igénye mikor úgysem használja ki. Hogy csúcs telót miért nem raknak össze kompakt méretben az szerintem érthető. Még a nagyoknál sem képesek megoldani rendesen a hűtést, meg a jó akku üzemidőt. Hogy várnánk el egy 4" körüli telefontól jobbat?
-
tomboy0013
veterán
Win10-nél nem lesz gond a nagyobb telefonok esetében sem. Hosszan nyomod a Win jelet és leugrik a kijelző felső része közép tájra(mint az iPhone 6 plusz esetében). Már most teljesen jól használható a TP-ben is. Igaz, jobb lenne ha alapbl lentről lehetne elérni a menüpontokat de legalább valamelyest megoldották a dolgot.
-
tomboy0013
veterán
válasz cattus #69349 üzenetére
Mint lentebb említettem ezt már megcsináltam pár hónapja és ugyangy csipog a telefon. Egyéb megoldás?
Egyébként ha fóliát ragasztok a telefonra érdemes valamilyen folyadékot felhelyezésnél a kijelző meg a fólia közé rakni az egyszerűbb és pormentesebb felhelyezés érdekében, majd pedig kipréselni közülük? Utálom a fóliákat de olyan szinte karcolódik a kijelző, hogy inkább már teszek rá valamit.
-
tomboy0013
veterán
válasz Polllen #69332 üzenetére
Egyesével? Hogyhogy egyesével? Ha az év hátralévő részében van 600 születésnap akkor 600-szor kell kivenni? Most komolyan nincs rá épkézláb megoldás, hogy ne csipogjon a születésnap délben? Google-el sem igazán találok használható megoldást.
(#69333) netpeti98: Menj fel az edigital oldalára és megnézed, nem egy bonyolult dolog.
-
tomboy0013
veterán
Hogyan lehetne kikapcsolni, hogy délben ne jelezze a születésnapokat a telefonom? Már az Outlook fiókomba is kikapcsoltam a születésnapi naptáramban az értesítéseket hónapokkal ezelőtt és mégis csipog délben. Szeretném, ha a naptár csempén jelezné a születésnapokat (meg napátron belül is) de nekem ne pittyegjen állandóan délben mert marha idegesítő. Win10-nél ráadásul nem egyszer pittyen több születésnap esetén mint 8.1-en, hanem amint az egyiket eltüntetem már jön is a következőről az értesítés. Egyszerűen akármit kapcsolok ki-be semmit sem változik az egész, ugyanúgy jelez.
-
-
tomboy0013
veterán
válasz Pirostank #69189 üzenetére
De ez már nem fog változni, vegyél egy új telefont és kész. Csak lépj már túl ezen. Ahogy visszább is olvashattad volt oka. Te választottál egy olyan platformot ami 2 és fél éve szinte nulla piaci részesedéssel bírt. Semmi garancia nem volt rá, hogy egyáltalán létezni fog ma a platform. Ha meg nem tájékozódtál az meg szintén a te hibád.
-
tomboy0013
veterán
Mitől lehet, hogy nem tud a telefonom a háttérben feltölteni egy videót Onedrive-ra? Ameddig nyitva van előttem az alkalmazás addig tölti,de ahogy lekapcsolom a képernyőt vagy átlépek más alkalmazásba(a Onedrive bezárása nélkül) egyből megáll a folyamat. Ha visszalépek pedig folytatódik. Pedig futhat a háttérben a Ondirve, sőt képeknél ezt nem csinálja, azokat a háttérben is feltölti.
Piszok lassan tölti felfelé egyébként és egy 700 megás videónál nem buli, hogy folyton mennie kell a kijelzőnek is közben a megnyitott alkalmazással együtt... -
tomboy0013
veterán
válasz ZavaBalazs #68512 üzenetére
Ez csak egy meglepődött kövér Ninja fej.
-
tomboy0013
veterán
Nálatok is behalt a Store? Nem enged semmit letölteni.
-
tomboy0013
veterán
válasz this is life #64769 üzenetére
512-essel sem nyűglődik a Denim... Anyám 630-a köszöni szépen jól fut Denimmel illetve az én 920-am is.
-
tomboy0013
veterán
válasz hülyegyerek #64556 üzenetére
Azért mert te nem láttál elállt kijelzős 830-at az nem azt jelenti, hogy nincs. Érdekes módon nekem eddig 3 különböző 830 fordult meg a kezemben és mindegyiknek elállt a kijelző eleg csúnyán.
Én tettem be a 930 topikba múltkor haver 830-asát amit igaz hogy leejtett egyszer és azért áll el annyira csúnyán, de azt mondta alap állapotában sem volt sokkal szebb (igazából annyira eláll most hogy ha oldalrol ránézek akkor kiszűrődik a háttér világítás).
Szóval a probléma ott is jelen van, ráadásul nem én vagyok az egyetlen aki ezzel találkozott. Még szerencse hogy ezeket ki lehet szűrni vásárláskor. -
tomboy0013
veterán
válasz hroberto #64536 üzenetére
A kijelzőelállás ugyanúgy jelen van a 830-ak esetében is mint a 930-nál.
(#64535) Morris: Amoledhez képest csalódás lesz az IPS. A 930 képe nagyon szép és az említett lilásodás sem a teljes kijelzőre jellemző hanem automatikus fényerőn este mikor leveszi minimálisra a fényerőt a telefon, akkor a halványszürke részek lilás árnyalatot vesznek fel. De abszolút nem zavaró a dolog. Én igazából észre sem vettem amíg fel nem hívták rá a figyelmem.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Remélem ha kijön 930-ra a TP jobban hasít majd mint 830-on mert azon elég gyász. Szaggatottan megy a görgetés, lassú mint a tetű meg instabil. Nem is értem minek adták ki az első hullámot.
-
tomboy0013
veterán
Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Motion Data 2.0 (Mozgásadatok) appot miért nem engedi telepíteni a 930-asom? Magyar nyelv is van benne szóval nem hinném, hogy régiós gond lenne.
-
tomboy0013
veterán
"Sorry, we can't create your account right now"
Ezt az üzenetet kapom ha meg akarom csinálni a Bing Rewards-os accountomat. Bármit csinálok, régiót is hiába állítok... Valaki valami épkézláb ötletet tud a problémára?Szerk.: Ha magyar az MS fiókom akkor nincs jutalom azt írja.
[ Szerkesztve ]
-
tomboy0013
veterán
Akárhogy próbálom érvényesíteni a 2 év 100gigát egyszerűen nem adja be. Hiába állítok át mindent USA-ra, semmi nem jelenik meg. Eljutok egy olyan felületre is ahol össze kell kapcsolni az MS fiókot a Bing Rewards-al de ott se csinál semmit hiába jelentkezek be az MS fiókkal csak ugyanarra az oldalra dobál vissza. Valaki esetleg egy olyan leírást tud mellékelni ahol Explorerrel vagy Chrome böngészővel valahogy meg lehet oldani?
-
tomboy0013
veterán
válasz hülyegyerek #62781 üzenetére
Ebbe a hibába már én is beleestem egy 920-al, ha gáz van szart sem ér a szerződés csak ha az arcába lépsz az illetőnek. Pereskedhetsz vele évekig és még akkor sem garantált, hogy visszafizeti a kárt. Ráadásul a költségeket neked kell fizetni ilyen esetben is, ami mellesleg a telefon áránál is több lehet. Egyébként én is pont 60-at atam egy T-s darabért anno. A lényeg, hogy én inkább kiizetem most már a normál árat minthogy megkockáztassam mégegyszer, hogy megszivassanak.
-
tomboy0013
veterán
A Seahawks veszített a Super Bowl-on. Hogy lesz így Win10
-
tomboy0013
veterán
Tud valaki olyan alkalmazást amivel kitehetem csempére az "internetmegosztás" és a "képernyő kivetítése" beállításokat?
-
tomboy0013
veterán
válasz bajtokarpi #60625 üzenetére
Kategóriák között bizony ekkora különbségek vannak máshol is. Mindenhol a hardver a különbség. Szerintem abszolút nem meglepő, hogy egy középkategória és felsőkategria között van ekkora differencia az árban. Mellesleg csak javaslatot tettem az időtállóság miatt. Van 2 éves szériás 920-am is ami akkor felsőkategória volt és mára a 930 mellett azért sok szempontból drasztikusan lassabb. 2-3 év múlva mondjuk ez is eléggé meglassul egy akár egy 940 mellett, akkor milyen lesz a 735 Snapi 400-zal meg 1 GB RAM-mal? (költői kérdés) Meg minőségérzetre is elég távol áll egymástól a kettő. Ha van rá keret a 930 minden szempontból jobb választás lehet.
-
tomboy0013
veterán
válasz Partyface007 #60621 üzenetére
Épp azért mondom, hogy 930 alá ne adja mert a többi hardveresen gyengébb jóval. Én is többek közt ezért nem 830-at választottam mert hosszú távon gondolkodom és később ki tudja milyen extra dolgok nem fognak megkapni frissítés formájában a gyengébb telefonok.
-
tomboy0013
veterán
válasz bajtokarpi #60612 üzenetére
2-3 évre én a 930-at ajánlom, attól lentebb ne add.
-
tomboy0013
veterán
Megjelent egy Windows Previewer Beta nevű app a store-ban a korábban érkező frissítésekhez, de nem lehet letölteni. Azt írja: "Sikertelen letöltés, Nincs engedélye az alkalmazás letöltéséhez."
Csak nálam nem működik vagy másnál sem? -
tomboy0013
veterán
válasz Aeroglobus #59883 üzenetére
Én telefonon szoktam törölni az előző biztonsági mentést és nincs gond. Még Onedrive-on sosem töröltem. Próbáld ki úgy hátha működik. Biztonsági mentések kezelése részben kell törölni az előzőt.
-
tomboy0013
veterán
válasz Pinyo16689 #59776 üzenetére
Szerintem mindenképp a 830-at válaszd. Jobb a kamera, eleve megkapja a Lumia Camera 5-öt is, teljesítménybe is egy lehelletnyivel jobb. Üzemidő és belső memória terén is egyértelműen jobb a 830, sőt szerintem a kinézete sem egy lapon említendő a 2 modellnek(bár én a 925-öt mindig elég csúnyácskának tartottam ezért is 920-at vettem régebben is).
-
tomboy0013
veterán
válasz Plazmacucci #59340 üzenetére
Kb. 3 perc.
-
tomboy0013
veterán
Hát az attól függ, hogy kinézetre vagy használhatóságra megy az ember. Nekem azok vannak rögtön a szemem előtt amiket gyakran használok, például egy skype ami még sajnos nem átlátszó. Viszont ha alkalmazással áttetszővé teszem akkor meg az értesítés nincs a csempén. Meg a céges alkalmazásom is egyszínű, de arra még alternatíva sincs, hogy áttetsző legyen. Szóval nálam nem annyira kivitelezhető a dolog De ettől függetlenül olyan a hátterem ami még ezek mellett is jól mutat.
-
tomboy0013
veterán
válasz lugosi #58901 üzenetére
Na várj akkor összefoglalom
Először volt a Nokia Smart Camera nevű app majd a jobb kamerával rendelkező modellek részére megjelent egy Nokia Pro Camera app. Ezt a kettőt később összegyúrták Nokia Camera alkalmazásba. Majd miután a Nokia nevet el kellett hagyni a Microsoft-nak átnevezték az összes Nokia kezdetű alkalmazást Lumiára. Így lett a Lumia Camera app. Majd képbe került a Denim frissítés, amivel a 930/Icon, 830 és 1520 megkapja az újdonságokkal teletűzdelt Lumia Camerát. Viszont így a Régebbi Lumia Camera alkalmazást át kellett nevezni Lumia Camera Classic-ra ami most is elérhető a Store-ban és ez marad azoknak a készülékeknek amin nem Pureview kamera van és mellette 4 magos proci. A Denim frissítéssel az említett készülékek megkapják az új Lumia Camera 5-öt, de ugyanakkor megmaradhat a Lumia Camera Classic is ezeken a telókon, a többire csak a Classic lesz elérhető. -
tomboy0013
veterán
A videó végén van 1-2 fénykép összehasonlítás (Denim vs Cyan) amiből látszik, hogy a denim javít a fényképek minőségén, pl.: jóval kevesebb a zaj a sötét részeknél, illetve picit világosabbak és szín hűbbek a képek. Én már nagyon várom a frissítést!
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Nők, nőügyek (18+)
- Formula-1
- Ingyen kellene, de tegnapra
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Vezetékes FEJhallgatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- További aktív témák...