- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Magisk
- Mit tudunk a Pitaka márkáról, és milyenek a kiegészítőik?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Windows 10 Mobile (Windows Phone) felhasználók szakmai topikja. Off és warez tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #76203 üzenetére
Milyen "többire" nem kell?
Még nem is tudjuk mire lesz... ezek a firmwarek mind ma jelennek meg, és mint írtam még március eleje végéig jön egy-két firmware...
-
Nooeca
senior tag
Megjelent néhány firmware 950, 950XL és 830-ra illetve LG Lancetre még a mai nap folyamán... (nem biztos hogy mind elérhető még).
Március eleje végéig megjelenik az összes firmware, de nem minden modell kap firmware frissítést, mert nem mindenhol van rá szükség.
A Windows 10 kicsit más mint annak idején a 8, vagy a 8.1 mert ott mindig "csomagban" jött a rendszerfrissítés/firmware frissítés itt pedig nem, hiszen többségben a 8.1-es driverek (firmwarek) megfelelnek a 10-esnek is.
-
Nooeca
senior tag
Egyébként aki fél hogy a .107 nem elég jó, nem muszáj rögtön feltenni majd a Windows 10-et...
Valószínű eleinte heti később 2-3 heti rendszerességgel lesznek összegző frissítések, amelyek mint a PC esetében is foltozzák a hibákat...
-
Nooeca
senior tag
Új Mobile build!!!
Azonban ez nem TH2 - az már publikálásra készül...
Hanem egy új nagy csomag kezdete a Redstoné. 10586-ről ugrott 14267-ra a verziószám!
Természetesen publikálásra nem ez, hanem a TH2-es 10586.xx (99%-ra a .107) kerül.
-
Nooeca
senior tag
válasz Lacielvtárs #76016 üzenetére
Ott sem tudom meddig fogsz ragaszkodni mert ha felfrissítik az összes készüléket nem lesz értelme a 8.1-es Storet sokáig használatban tartani.
-
Nooeca
senior tag
A windows 10 gördülékenysége nem függ annyira a hardvertől, mert 8.1 valamivel hardverigényesebb (pont mint PC esetében is).
Az eltérés az eredeti és az Insider között továbbra is max a bugfix lehet... sokan hiszik azt hogy egy .107 és egy másik .107 között nincs különbség, pedig ez nem igaz.
Több 100 több 1000 módosítás van pár delta számértékben, vagyis ha .107-ben módosítanak még pl. 32 helyen valamit az még nem növeli a delta számértékét, közben pedig mégsem ugyanaz mint mondjuk a másik .107-es.
-
Nooeca
senior tag
No most pedig egy lista a frissítési szakaszokról:
Első körben:
640 XL / 640 összes változatai.
930 / 830 / 1520 / Nokia Phi / Nokia Moneypenny / HTC One (M8) for WindowsMásodik körben:
Lumia 635
Lumia 636
Lumia 638
Lumia 730 Dual SIM
Lumia 735
Microsoft Lumia 430
Microsoft Lumia 435
Microsoft Lumia 435 Dual SIM
Microsoft Lumia 435 Dual SIM DTV
Microsoft Lumia 532
Microsoft Lumia 532 Dual SIM
Microsoft Lumia 532 Dual SIM DTV
Microsoft Lumia 535
Microsoft Lumia 535 Dual SIM
Microsoft Lumia 540 Dual SIM
Microsoft Lumia 735Harmadik körben:
Lumia 1020
Lumia 1320
Lumia 520
Lumia 525
Lumia 526
Lumia 620
Lumia 625
Lumia 630
Lumia 630 Dual Sim
Lumia 720
Lumia 822
Lumia 920
Lumia 925
Lumia 928
Lumia ICONEz a Decemberi ütemterv ami elvileg még aktuális.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Február 29-én jelenik meg a Windows 10, valószínűleg nem csak Mexicóban hanem nálunk is.
-
Nooeca
senior tag
Közel-ketelen több országban is frissíthető lett az 535 Windows 10-re.
-
Nooeca
senior tag
válasz ZavaBalazs #75858 üzenetére
+ még az a tény hogy a szolgáltatók közösen tesztelik az MS-el a Windows 10-et, és Február végéig meg lettek kérve hogy ne adják ki a rendszert, azaz megállapodtak egy február végi megjelenésben bőven elegendő tény ahhoz, hogy a Windows 10 jön.
-
Nooeca
senior tag
Ide is leírom, hogy mostmár az MS - pontosabban Gabriel Aul - közzétette, hogy jelenleg a 10586 végfelhasználóknak szánt verziója előkészítése folyik.
-
Nooeca
senior tag
válasz Steelers #75839 üzenetére
Az időkép a saját méréseit és az omsz méréseit figyelembe véve alakítja ki.
Vagyis az időképnek van saját mérési egysége, elvégre webshopjuk is van/volt, ahol te is tudtál magadnak venni több ilyen eszközt.
Az OMSZ adatai nálam sose jöttek be, az időkép jóval pontosabb...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Melack #75836 üzenetére
Nem is az volt a cél, csak régen ki lehetett próbálni.
Az volt a lényege, hogy maga az appkiadó átírja egyedül csak a Google Playre utaló hivatkozásokat az MS Storejára és aztán egyből tölthesse fel az alkalmazását.
Vagyis nem user által futtatott android lett volna az értelme...
-
Nooeca
senior tag
Kijött a .107, elég sok minden lett benne javítva habár a hivatalos közleményben nem volt bőbeszédű Gabe...
https://blogs.windows.com/windowsexperience/2016/02/10/announcing-windows-10-mobile-insider-preview-build-10586-107/
-
Nooeca
senior tag
válasz Partyface007 #75780 üzenetére
Ahhoz nem kellene a deltának változnia... de picit korrigálva "belevettek valami plusz hibát, amit javítani akartak a meglévőeken felül" már helytálló kijelentés.
-
Nooeca
senior tag
PC-re adták ki a .104-et, mobilon már ezen is túl vannak .107-et tesztelik. Nem tudom miért döntöttek úgy, hogy +3-al megtoldják ahelyett hogy kiadták volna a 104-et, de hát ugye ez az MS-nél szokás.
Viszont az elmondható, hogy ez egy olyan nagy frissítés a .71-hez, hogy majdnem hogy 2 insider builddal is felér. A következők lesznek benne javítva:
Edge fixek, csakugyan mint PC-s oldalon, mint pl. a privát böngészés és egyebek...
Migrálás 8.1-ről még jobban finomítva lesz.De elsősorban a teljesítmény / és akkuidő javításra fókuszálnak, többek között úgy, hogy az appok már nem fognak kilépkedni... (azaz elindítod és kilép szó nélkül). Ezt egy olyan "bug" okozza, ami teljesítményt is lop.
Szóval amióta delta buildok jelennek meg, azóta talán ez lesz a legtartalmasabb nem funkciók által - hiszen az már régen végleges - hanem fixek terén. Váratós.
-
Nooeca
senior tag
válasz Plazmacucci #75717 üzenetére
Nekünk nem írt, csak a partnereknek hogy Február végéig várjanak. Minket mezei usereket simán át tudnak vágni, csak az a gond hogy ezt a partnerekkel nem tehetik. Nekik muszáj mondaniuk valamit.
Partyface007: Nem tudom mennyire jó ötlet lenne részükről eljátszani azt hogy most jelenik meg a Windows 10 mobilra, mikor annak idején még az MS közölte, hogy Decemberben kész lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz Partyface007 #75714 üzenetére
520 még lehet prioritást kap a nagy piaci lefedettsége miatt...
512 MB RAM ide vagy oda, de ettől még mehet rá rendszer, ha csak nem kell valamit lebutítani amely komolyabb munkát igényel mert akkor csúszna... de nem hiszem, maximum apphasználat lesz az ahol ez majd jelentkezik.
A 4GB-os háttértárú telefonok vannak kilőve mint az 530.
-
Nooeca
senior tag
válasz tomboy0013 #75713 üzenetére
Nem tudtam hogy 1000 mennyi így fejből Volt már kezemben a telefon, de elfelejtettem a végét, nem volt kedvem ráguglizni.
-
Nooeca
senior tag
válasz Partyface007 #75711 üzenetére
Sokan beleesnek abba a hibába, hogy azt gondolják hogy Február végén itt a Windows 10 akkor már márciusban mindenkinek tölthető... Most itt nem rád gondolok hanem sok fórumot nézek ahol így-ugy várják hogy "Remélem akkor már márciusban tölthetem..."
Csak azt felejtik el hogy az új modelleken kivül (950, 950XL, 650, 550) egyelőre csak a 640 és azok közül is csak az LTE-s kap frissítést, bár a sima is az első körben lesz de már ott lehet 1-2 hét csúszás is.
De pl. ez az 10xx Lumia még az is lehet hogy április végén kap csak frissítést...
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Érdekes a történet mert ha jövőhéten jön a .104/.105 utána max 1 buildra futja és jön a végleges, hiszen itt már nincs visszaút, ugyanis nem csak minket verne át ezzel az MS hanem a partnereit is, akiknek már bejelentette hogy Február végére kész lesz minden.
Szóval ha még ennyien szenvednek itt a migrálással... az eléggé nem arra vall hogy minden tökéletes.
Főleg úgy hogy a .71-ben ez kapott némi javítást és slowon illetve faston is ez a build van szóval...
Tény hogy a jövőheti build is kap javítást migrálásban, de ha ennyire fog az is használni mint most a .71-es akkor az elég gázos.Alapvetően azzal nincs gond hogy vannak apró hibák, de hogy a migrálás ne legyen zökkenőmentes pont és a végén pont ezzel szenvedjen az MS azért az eléggé nem arra vall hogy itt minden békében történjen majd.
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #75683 üzenetére
Az a másik, hogy amikor nem merítettem le, ugyanúgy 2,5 órát írt, ami nem is volt 2,5 óra a gyakorlatban hanem csak 1,5 óra.
Mikor lemerült, nem csak megnőtt ugye az üzemidő 2,5 órára, hanem ténylegesen minimális eltéréssel annyit írt, amennyi ideig is bírta.
A kondíció meg megjavult az AIDA-ban előtte olyan 60-70% körül írta, merítés után 97%. (ezt sem teljesen értem, hiszen 5 óra volt a 100%)
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz this is life #75680 üzenetére
Akkor ez így megmagyarázza miért volt igaza a srácnak, hogy egy lemerítés időnként "helyrepofozza" az aksit. Mert valószínűleg észhezpofozza időnként az egészet az, hogy csak a tartalék müxik.
-
Nooeca
senior tag
válasz SOAD19 #75676 üzenetére
Attól függ, alapvetően ha állandóan lemerül az valóban nem tesz jót az aksinak.
Viszont furcsa vagy nem, én a laptopomat elvittem egy szervizbe, hogy gyorsan merül az aksi, vegyünk bele egy újat, mikor azt mondta a srác ott, hogy mikor merítettem le utoljára. Mondom soha. Hazavittem, lemerítettem teljesen, majd feltöltöttem újra és kb az üzemidő megnőtt a duplájára aksiról.
Eredetileg újonnan 5 óráig bírta, aztán szerviz előtt másfél óráig, mióta lemerítettem azóta pedig 2,5 óráig. Telefonnál is alkalmaztam ezt az elvet, ott is bejön.
De nem szabad így csinálni, csak ha drasztikusan lecsökken az üzemidő, és akkor is csak fél-1 évente.
-
Nooeca
senior tag
válasz Partyface007 #75645 üzenetére
Gondolom már jelentetted az MS-nek visszajelzésként.
Ha látják ugyis javítják majd
-
Nooeca
senior tag
Bekerült a .71 Slow ringre, szóval nem olyan instabil ez a Faston sem ha nem kellett rajta sokat pofozni hogy átkerüljön Slowra.
-
Nooeca
senior tag
válasz tomboy0013 #75627 üzenetére
A 104-ben már valószínűleg lesz javulás appok terén legalábbis ez az elindítod az alkalmazást aztán kilép javítás alatt van. Gondolom hogy ez egyben gyorsítja is a dolgot, hiszen ha valahol becrashel az app az már arra utal hogy valami nem jól müködés és ha nem jól működik akkor nem is gyors.
-
Nooeca
senior tag
Firmware frissítés érhető el a 950/950XL Dual-SIM-es készülékeinek.
A Firmware frissítés leginkább a hálózati problémákat javítja, mint pl. a kétkártyás kezelést, a hálózat minőségét illetve a hangminőséget. A Firmware felelős többek között a helyes GPS Koordinátákért is, szóval ha valahol nem azt mutatja a térkép ahol most van valaki, ott ez megoldás lehet.
Illetve bizonyos szinten "fix"-eket is tartalmaz.
-
Nooeca
senior tag
válasz Partyface007 #75605 üzenetére
Szerintem a legtöbb mobilnak az 5" kell a sikerhez vagy az 5-5,5 közötti colok.
Én pl. nagyon szeretnék egy 5,2"-os telefont, 5,5" már kicsit sok, de még csak-csak elmegy, de nem venném meg. Az 5,7 meg már tényleg sok.
Ritkán használom a Lumia 520-at de akárhányszor a kezembe veszem, olyan oldschool érzés kap el, mint valami régi Nokia 3310-nél (ami még mindig megvan). Sok szép jó emlék, meg hű társ, de akkor is, úgy nézem hogy a piac is úgy gondolja meg az emberiség is, hogy 4,8" alatt legalábbis nincs élet, de kezdem úgy érezni hogy lassan ez már 5" lesz, csak terjedhetne el az 5,2" is.
-
Nooeca
senior tag
Ide is beteszem ezt a videó linket, mert többen kérdőjeleztetek meg azzal hogy hazudok, hogy a 640 füles nélkül lejátssza az FM rádiót. (vagyis hogy egy fülessel beragadjon a rádió úgy, hogy eltávolítása után is használható maradjon az FM rádió.
-
Nooeca
senior tag
válasz bluemirage #75539 üzenetére
De nem is kell nekik hogy megvedd a telefonjukat. Nyugodtan lehetsz androidos vagy iOS-es, ami van nekik az bőven elég, később meg majd lesz több, vagy nem "piacszinten", de ez nem változtat semmin.
-
Nooeca
senior tag
válasz chipesz #75533 üzenetére
A Windows 10-ben sosem volt ennyi potenciál mint most.
Eddig külön platformként egy "vesztes" szegmensként kezelték, és tudták hogy esélyük sincs, hogy rávegyék az embereket a váltásra. Steve kezében volt az egész és mint a 8.1-el de magával a Windows Mobillal is nagy fejbelövést lőtt.
Ezért lett most Nadella a vezető, akinek a kezében már épp eszű ötletek vannak. Ballmerre a legjobb példa, hogy annak idején nem gondolkozott, most megy hogy feljött az android portolása - ami nevetségesen egyszerű, hiszen gyakorlatilag módosítás nélkül futtatható lenne WP-n - kiállt hogy erre szüksége van a WP-nek.
Közben az elmúlt évek alatt eszébe nem jutott ez az ötlet! Pedig akkor sem volt sokkal nehezebb... Úgyhogy róla ennyit.
Most hogy itt ez az Univerzális platform és az iOS Brige, és az Edge - ami jóval több API-t nyújt majd mint most bármely böngésző, azaz jobban testre szabható lesz bővítmények által, mi több, magukat a bővítményeket is lehet "integrálni" elvileg majd Chromeból vagy FF-ből a fejlesztő által, nem annyira halott az ötlet.
Van egy jó Brand jelenleg Lumia néven az összes többi WP gyakorlatilag eltörpül mellette. Ha tényleg tartják majd az ütemet független hogy most le vannak maradva - és majd tudják tolni az új funkciókat a legközelebb majd a Redstoneban nevezetű projektben akkor nagy potenciál van magában a platformban.
Vannak funkciók amiket még én is hiányolok:
-> Nem tudok olyan appról, amely olyan mint az androidnál, hogy megadom a kódot és összekötöm vele a telefont a géppel - hozzáférek a fájlaihoz.
-> Nem tudom pausézni a kamerát.
-> Nem tudok olyan appról, amely összeraknál a videókat mint iOS-en.
-> Nincs Hearthstone - habár sosem játszok, ez az egyetlen ami úgy eltudná űzni az unalmas időket pl. buszon vagy máshol.
-> Nincs semmiféle biztonsági cucc, mint mondjuk androidnál az az ujjlehuzogatás megfelelő írányba vagy extra pinkód, hogyha elalszik a kép, vagy csak én nem tudok róla.Stb.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Ez is egy érdekes mobil:
5,5"
2GB RAM
Qualcomm 1,2x4 (quadcore)
12/5 Megapixel.Márkája Funkers, elvileg valami spanyol cég.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Ahogy olvasom, hétvégén bennmaradt a csapatuk egy része csak azért, hogy hétfőn kaphassunk buildot. Talán most már nagyobb reményeket fűzhetünk a rendszerhez.
-
Nooeca
senior tag
Új build:
.71
Részletek itt.
Többek között a teljesség igénye nélkül:
-> Windows Update stabilitás, javítás.
-> Javított migráció 8.1-ről 10-re.
-> SD kártya javítás.
-> Edge javítás, PDF megjelenítést is beleértve.és még pár egyéb.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz lugosi #75462 üzenetére
Alapon nincsenek ott a szoftveres gombok, de mivel a szélén van a gázpedál, ezért ha akarom ha nem, néha előbukkannak a szoftveres gombok, úgy mint mondjuk akárhol, ha felhúzom a készülék alját.
Nem hiszem hogy maga az app hibás, hiszen ha előjön bárhol a szoftveres gomb, azt nem igen lehet eltüntetni, csak ha frissítem az ablakot (átlépek valahova, majd vissza.)
-
Nooeca
senior tag
Nos, fogalmam sincs hogy Windows 10-ben van-e erre megoldás, vagy tényleg az APP készítők felháborodása jogos, de itt egy kis megmagyarázhatatlan kivitelezés:
Ezt nem tudom magyarázzam-e, oldalt van a gázpedál, na most ha előjön maga a szoftveres gombok, az konkrétan megnyomhatatlan. El kell lépnem máshova, és vissza, hogy azok onnan eltűnjenek.[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz chipesz #75440 üzenetére
Hej! Kommulative frissítések ugyanúgy jönnek majd sima éles verzión is, mint PC esetében a TH2-höz. Ha kapsz egy végleges buildet nem kell a kommulative buildekért (a TH2-eshez persze) külön Insiderkedned.
Teljesen a PC-s szegmens a mobil alapja, volt régebben egy úgynevezett "patch" kedd, mikor gépen consumeres felhasználóknak jöttek egyből a frissítések. Ugyanez a terv mobil szegmensben is.
Insiderkörben is jöhetnek kommulative frissítések, de nagyobb valószínűség van ott buildokra, a kommulatív update pedig éles mobilszegmensben.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Nekem sem 100%-osan világos, hiszen elvileg a "production" az pont az, hogy egy végleges verziót kapj csak a jövőben, azaz kilépj az Insider körből. Ehhez valószínűleg tényleg kell egy firmware update.
De ha ez után te visszanyomod az Insidert valószínűleg átlépsz a Redstoneos buildek fogadásába, hiszen a TH2 már csak bugfix, mint a firmware frissítés is.
950 / 950 XL
550
640 LTEezek kapják meg első körben, illetve még valószínű a 650 is.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
Érdekes ez a cikk.
Hogyha tényleg így van, akkor ez elég sok mindent megmagyarázna.
[ Szerkesztve ]
-
Nooeca
senior tag
válasz confuser #75421 üzenetére
A userek mindig is csodálkoznak rajta, akármelyik fórumra mész, mind tudjuk hogy se idén, se jövőre nem lesz még komoly versenytársa se az androidnak, se az iosnek.
Sőt ezt az MS is tudja. Ha jól hiszem részükre csak egy 5-10%-os piacrészesedés a nagy cél, valahol valami ilyet olvastam az MS-től, persze ez nem azt jelenti, hogy 2-3%-al ne érnék be.
-
Nooeca
senior tag
Ma kikerült egy úgynevezett "Configurator Update" Mobil Fast ringes Insider körre, amely nem valami hibajavítás vagy ilyesmi, hanem egy előkészítés a jövőbeli commulative updatekhez, kliensoldalon. Valószínűleg ezzel úgy jöhetnek majd commulative updatek, hogy ne kelljen magát a rendszert felfrissíteni egy frissebb buildre, hanem mint a Windows esetében.
-
Nooeca
senior tag
válasz Bogyó bá' #75349 üzenetére
Értem én hogy cégszempontból ez nem sokat jelent, de ha igazából csak a Magyar statisztikát nézzük, november-decemberben a Lumia 435 vitte a prímet. Ezen kivül a 640-nél is többször fordult elő készlethiány (azaz többet szerettek volna, mint amire számítottak) - mi több, a 950/950XL is egy felkapott telefon lett a tehetősebbek körében.
A Föld lakosságának nagy része Ázsia, ott pedig nem nagyon kedvelik a WP-t valóban. De legalább nyugtasson meg az a tudat, hogy mi magyarok próbálkozunk
-
Nooeca
senior tag
A Windows Phone támogatni fogja a SIM-es Skype funkciókat is, a "ír" vagy "látta" indikátorokat, de ez szolgáltatói fejlesztést is igényel.
Továbbá itt a megoldás az Insider funkciókból való lelépéshez és áttérni a consumer felhasználóknak szánt legfrissebb kiadásra:
Harmadrészt található a WP-ben egy bug, amely azt okozza, hogyha a mobilforgalom és a WIFI egyszerre aktív, akkor a mobilforgalmat is használja, vagy előtérbe helyezi a WIFI-vel szemben.
-
Nooeca
senior tag
Gyors korrigálta magát a Lumia Facebook oldala, mert még most is azt írogatják, hogy jövő év első felében érkezik a Windows 10 mobilra. Csak hogy ez a szöveg még Decemberbe készülhetett, viszont ahogy nézem, több embernek is szemet szúrt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tilos a warez!
- Tilos az OFF!
- Tilos a függetlenítés!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest