- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- iGO Primo
- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Onedrive sajnos hajlamos fantom bejegyzéseket létrehozni, soha nem kért és nem használt helyeket feltüntetni felhasználói könytárként.
Érdemes egy következetes rendszert kitalálni és sajnos rendszeresen a körmére kell nézni.
Különösen új gépre költözéskor tudnak cifra dolgok történni, élen a jogosultsághiányos fájlokkal...
MaCS
-
VGYke
addikt
Nem is érdekes már a fenti dolog, meguntam a kavarodást, eltávolítottam a fiókomat, majd újra létrehoztam. Nem a win+driverek telepítés a nagy meló, hanem a fiókok rendes "belakása", erre ismét rájöttem.
Most így néz ki az User:
Apróság, de érdekes. Az OneDrive mappának miért nincs felhőikonképe?
Ezután rögtön egy kérdés. Amikor a kép szerinti mappákat engedélyezem, mi fog történni?
Inkább most már kérdezek, még ha butaságot is, mintsem hogy megint összekutyuljam a mentett dolgaimat. -
A név a két helyen azért eltérő, mert a Windowson belül NTFS-linkelés van, ami lehetővé teszi, hogy egy helyre máshonnan, már névről is bejuss. A TC vélhetően a valós elérési utat mutatja.
A felhasználói mappák tényleges helyének (tehát ahová az NTFS-link mutat) az áthelyezése baromi egyszerű: jobb gomb, tulajdonságok, hely.
MaCS
-
csaba951
veterán
Egyébként ezen az oldalon tudod ellenőrizni, hogy az e-mail címed benne van-e valamelyik ismert, nagyobb adatlopásban. Ha igen, akkor azon az oldalon mindenképpen érdemes jelszót cserélni.
Lehetőleg minden oldalon más-más jelszót érdemes használni. Facebook, Google jelszót sehol máshol nem szabad használni. Érdemes kerülni az oldalakra a FB, Google, stb. fiókkal való bejelentkezést. Ha mégis ilyet használsz, jó tudni, hogy ha sikerül valakinek ellopnia a fiókodat, akkor rögtön nem 1, hanem egy csomó szolgáltatás felett veszted el a kontrollodat.
-
Taci
addikt
Használsz valami beépülőt valamelyik Office-apphoz? Vagy bármi más programot, aminek hozzáférést adtál ezekhez?
Ha inkognitó módban megnyitod a webes felületet ( [link] ) és bejelentkezel, milyen nyelven látod a kezelőfelületet? A fogaskerék alatt tudod megváltoztatni a nyelvet, ha szükséges.
Illetve a Dokumentumok mappát mindig létrehozza automatikusan. Le szoktad törölni? Mert ha igen, újra létrehozza - csak valamiért ezek szerint mindig más nyelven.
-
-
Visormail
addikt
"A "Zene" könyvtárat meg hogyan is tudom az OneDrive könyvtáron kívül helyezni?"
Sehogy, a bevezetése óta eltelt nem tudom hány (sok) év alatt, egyáltalán semmit nem fejlődött. Továbbra is kizárólag 1db nyomorult főmappa tartalmát tudja szinkronizálni, csak ennek mondhatod meg a helyét és csak az azon belüli almappák közül válogathatsz, hogy melyiket kéred, melyiket nem.
Akkor tudod a OneDrive mappán kívülre tenni, ha leállítod a szinkronizálását. -
Na,ez, hogy a programok miről szereznek tudomást, egy érdekes kérdés.
Elméletben ugyanis NTFS-linkelés történik a háttérben, és a sajátmappák áthelyezésénél a hivatkozások is frissülnek, amit legalábbis a MS saját programjainak illene figyelemmel kísérnie...
Az őszinte válasz az, hogy nem tudom.
A tanács pedig az, hogy az Outlookben nézd meg, hogy hogyan van megadva a pst-fájl elérési útja, és ha kifejezetten az eredeti mappa fizikai helyére mutat, akkor át tudod állítani. Ha valami furcsa windowsos felső helyre, akkor jó eséllyel lefrissül magától.
MaCS
-
Nem igazán értem, hogy mi történhetett, a Onedrive szerintem önkényesen nem helyez át semmit, szerintem a telepítésnél volt egy erre utaló leokézás.
Visszahelyezni, áthelyezni a nevesített mappákat nem nagy kihívás (az Általad is beilesztett ablakban), az pedig, hogy a saját mappáján belül a Onedrive melyik mappákat szinkronizálja, a felhasználó egyéni döntése a Fiók > Mappák kiválasztása gombon keresztül.
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen digitális videókamerát?
- Le Mans Ultimate
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- VR topik
- Linux felhasználók OFF topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen videókártyát?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged