Hirdetés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Xiaomi Watch 2 - fast fashion
- Végre hivatalos a legolcsóbb 5G-s készülék
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dayco
tag
Sziasztok, lenne egy problémám.
Eddig hibátlanul működő számítógépem (pontos konfig a nevemre kattintva) miután feltettem az évfordulós frissítést, a következőt produkálja: A gépet amikor altatásba teszem, majd onnan felébred, az adat meghajtó merevlemez tartalma nem érhető el kb. 10 ilyen alkalomból 9x. Ekkor a meghajtó mappáit látom, sokszor még a benne lévő fájlokat is jelzi a fájlkezelő, de azokat se megnyitni, se bele írni nem lehet.
Minden probléma megoldódik azonban újraindítás után... A lemezt a HD Sentinel is hibátlannak jelzi.
Sűrűn csinálom a biztonsági mentéseket, de valahogyan ki kellene deríteni, hogy mi okozza a hibát, hardver vagy szoftver...Ha valaki esetleg találkozott már hasonlóval, vagy van valami ötlete - a teljes újratelepítésen kívül -, akkor azt köszönettel fogadom.
-
Dayco
tag
Nem állítottam semmit át a BIOS-ban. A Hot Swap ennél a lemeznél nem volt bekapcsolva, bekapcsoltam, de így is ugyanazt csinálja. Mindössze azt az átkozott évfordulós frissítést tettem fel, azóta van ez.
Apaxp: Nincs ott a hibrid alvás, ahol kéne lennie. (a már lefrissített laptopomon ott van) De egyébként biztos, hogy nem is volt ez sose bekapcsolva nálam.
Bármi egyéb ötlet valakinek a problémára?
-
Dayco
tag
válasz tordaitibi #49084 üzenetére
A jelszókérés ébresztéskor az évfordulós frissítés óta nem a
"Vezérlőpult\Hardver és hang\Energiagazdálkodási lehetőségek\Rendszerbeállítások" alatt van, hanem a Gépház\Fiókok\Bejelentkezési lehetőségek\ oldalon legfelül.
Én ha ezt Soha-ra teszem, akkor egyből az asztallal jön be alvó állapot után ébredéskor. -
Dayco
tag
Ha már az előző problémámra nem tud senki semmi ötletet, akkor lám, itt egy másik:
Adott egy Windowsos tablet (egészen pontosan egy Lenovo Miix 2, Intel Atom Z3740, 2GB ram 64GB háttértár).
Anno még 8.1-el vettem, a 10-re simán lefrissült, (tiszta telepítés volt ekkor) és azóta is minden tök jó rajta, minden frissítés gond nélkül felment rá. Eddig. Az évfordulós frissítés telepítését a "Windows 10 frissítési segéddel" indítottam rajta, mindent OK-nak ír, elindul a letöltés, majd a telepítés is. Gép újraindul, majd elkezdődik az egyszínű háttér mellett a telepítési folyamat, eljut kb 12%-ig, amikor is először újraindul... és ekkor, fekete képernyő és "A Windows előző verziójának visszaállítása..." és rövidesen vissza is áll minden, nem történik semmi változás.
Egyáltalán honnan lehetne kideríteni, hogy mi volt a hiba, mi miatt nem települt? Se egy hibakód/üzenet sehol.Valakinek valami ötlet?
-
Dayco
tag
Akit esetleg érdekel ennek a problémának a megoldása, hát íme:
Az SSD-m (Samsung 850 EVO 250GB) kezelő / beállító programja, a Samsung Magician, ezzel lehet többek közt firmware-t frissíteni és a RAPID módot aktiválni. Ebből egy régebbi verzió volt fent. Letöröltem, majd feltettem a legújabbat, és azóta működik, mint az évfordulós frissítés előtt...
Erre a kérdésemre viszont továbbra is várom a megoldási javaslatokat.........
-
Dayco
tag
Hát oké, sajnos nincs lehetőségem minden hardveremnek olvasni a topicját, és a Samsung sem figyelmeztetett erre sehogy sem hogy nem ajánlott a saját programjuk, a firmware-ről meg annyit, hogy most baj volt. Így ezt most igenis személyes sikeremnek tartom, hogy rájöttem hogy ez okozta a hibát........
-
Dayco
tag
Sziasztok.
A problémám nagyjából úgy indult, hogy frissíteni szerettem volna a windows-t a legújabb build-re, de az 25%-nál leállt, mondván, hogy egy biztonsági kockázatot jelentő driver miatt ő nem hajlandó feltelepülni, amíg nem frissítem az "AMD RAID Driver (SATA, NVMe RAID)"-et 9.2.0.127-re. Ott volt a link, kattintsak rá, és tegyem fel szépen manuálisan addig nem megy tovább, megvárja. Hát én fel is tettem gyorsan (a .inf-re jobb gomb telepítés) újraindítást kért.
Azóta viszont nem hajlandó a windows elindulni. BSOD: "page fault in nonpaged area"
Újraindul, "kísérlet a javításra" ami nem sikerül neki, indítási javítás, rendszer helyreállítás sem megy.Próbáltam már parancssorból a "chkdsk /f /r" és a "sfc /scannow" parancsokat de ez sem segített.
Nem indul el se csökkentett módban, se hibakereséssel, se sehogy.Aztán most a szívemhez kaptam, mert rádöbbentem, hogy a laptopomon - HP 2GH72EA (15-cb006nh) - nincsen is semmi AMD-s cucc!! (csak erről elfelejtkeztem a kapkodásban - ja és ő meg miért akarta hogy ezt tegyem fel jól??)
Úgyhogy most itt tartok, feltehetőleg a probléma az, hogy az Inteles sata/nvme/raid driver helyett AMD-s lett feltelepítve, de a windows még csökkentett módban sem hajlandó elindulni hogy töröljem vagy valami, és itt most így elakadtam.
Ennek a megoldásában kérném a segítségeteket!
Előre is köszönöm! -
Dayco
tag
Helló,
Erre valakinek van esetleg bármilyen megoldási javaslata/ötlete/tippje/trükkje vagy akármi???
Röviden: Nagy valószínűséggel a SATA/RAID/NWMe Inteles driverek frissítése során AMD-s került telepítésre (a windows "parancsára", azóta a rendszer nem indul, csökkentett módban vagy hibakereséssel sem. Helyette BSOD: Page Fault In Nonpaged Area. Az indítási javítás sem tudja helyrehozni. A gép: HP 2GH72EA
Ilyesfajta problémamegoldásban nem tartom magam analfabétának, de most elakadtam.
Egyáltalán hogyan vághat így szét 2020 hajnalán egy hibás driver egy jól működő rendszert?Köszi bárkinek akinek van ötlete...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest