-
Mobilarena
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
KL
tag
Nem egy mai darab az sem. Ezt az egyet még nem próbáltam, hogy telepítéskor sincs bent, de már el is távolítottam, meg fizikailag is szedtem ki. A net továbbosztására használom egy másik gép felé.
Igazából a neten sok ilyen panaszt találtam, de megoldást egyet se. Még azt próbálom meg, hogy letiltatom a IP flood detection beállítást a modememről a UPC-vel (ha meg tudják csinálni). Egyes esetekben ez segített.
Kösz a tippeket egyébként!
-
KL
tag
válasz
Sub-ZeRo #7192 üzenetére
Sajnos nem az a baj. Van egy alaplapi és egy pci slotos is hálózati kártya, külön-külön is próbáltam őket (egyiket kivéve, majd a másikat letiltva).
Sőt win xp-t is tettem a gépre, azon faszán ment mindenj, nem szakadt a pingelés, tehát nem hardver hiba.
Ki kell jelentenem, hogy a win 7 egy szar (illetve nem tökéletesek a driverek alá).
Tele van a net ilyen ütközés problémákkal, de az irq kiosztás állítani a win7-ben már nem lehet. Max a BIOS-ban állogathatok, de azt meg felülírja a rendszer. Letiltogattam amit lehetett, de utána is fennáll a probléma.
A vicc, hogy korábban teljesen jó volt, és nem tudom mihez kötni a problémát.
-
KL
tag
válasz
Sweet Lou 6 #7164 üzenetére
"miután feltelepítetted a windows 7-et, próbáld meg, hogy a hálókártyának nem teszel fel drivert, hátha felismeri a windows. ha felismeri akkor pedig csak windows update-ről frissítsd a driverét."
Telepítettem egy tök szűz win 7-et (partíció törlés, formázás, minden ahogy kell). Felismerte a drivereket, először így próbáltam ki, hát hibázik pingelésnél. Utána szépen felrakosgattam a gyáriakat, hibázik továbbra is.
Fogalmam sincs mitől lehet. Időpontilag talán a videokártya cserém lehetett a probléma kezdete környékén, más hardver változásom nem volt.
Egy csomó minden eszköznek ugyanaz az irq-ja, de ütközést nem jelez. Innentől elfogy a tudományom. Eszközkezelőben sem nagyon merek letiltogatni, mert esetleg rányulok valami olyanra, ami miatt telepíthetek újra. És ugyanennek a gép xp alól hiba nélkül pingel
X akta.
-
KL
tag
"Milyen hálókártya drivereket tettél fel a Win7 alá? Engedted a sajátját vagy beerőltettél valami mást?
Tényleg hihetetlen, hogy ezt csak win7 alatt produkálja... nem lehet, hogy sok éves az alaplap és a kártya is?"Az alaplap lemezén lévőt eredetileg, majd a hiba után a gigabyte honlapjáról leszedettet.
Most ott tartok, hogy ugyanerre a gépre felraktam az xp-t, a hiba nem jelentkezik, tehát nem a hardver szar (bár tényleg nem mai a lap). Előtte még próbáltam a win7 sp1-et, azzal is ugyanolyan szar volt.Most újból feltolom a win7-et, a drivereket megpróbálom egyesével adagolni, már amennyire engedi a telepítő.
Valami ütközik az tuti, de ez már meghaladja a képességeimet, hogy megtaláljam.
A fura még az, hogy a PingTestEasy-nél ha pingelem a upc.hu-t, akkor XP alól a TTL 110, win 7 alól a TTL 237.
Nem tudom mi lehet.
-
KL
tag
Helló!
Az alábbi problémám van, eléggé x-aktának tűnik, de hátha van valami ötletetek rá:
Adott egy win7 x64 op. rendszer, egy alaplapi és a egy pci slotos hálókártyával. Kb. 1,5 hónapja a BF3-on vettem észre, hogy levagdalnak időközönként a szerverek. Kipróbáltam, a játék mellett futtatam a ping parancsot, és sajnos tényleg amiatt vágott le, mert szakadt a net (nem érkezett válasz a határidőn belül).
Csesztettem először a UPC-t, de kijöttek laptoppal nem szakadt, ráraktam egy másik gépet (XP) nem szakadt.
Kipróbáltam a pingtesteasy nevű programmal a pci slotos kártyát letiltava az alaplapit, szakadt... (mondjuk ez a pingtesteasy elég jól megfingatja a netet, mert a standard ping beállításoknál sokkal gyorsabban is rá tudja küldeni)
Kipróbáltam az alaplapit kiszedve a pci slotost, szakadt...
Kipróbáltam mindezt csökkentett módban szakadt...
Újraraktam a teljes win7-et szakadt...Mi lehet itt? Valami ütközés?
(most azon vagyok, hogy xp-t dobok fel, kíváncsi vok ott mi fog történni.)
Kösz az esetleges ötleteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest