Keresés

Aktív témák

• HSNet

aktív tag

válasz Mista Boller #5 üzenetére

Na látom, hogy titeket is megzavart a picipuha elnevezési mizériája, inkább leírom a különbségeket.

Win2k Prof: Irodai felhasználásra szánt oprendszer, lokalizált verziók is léteznek, kezel 1 és 2 processzort is, hardver támogatása mint az összes többié, OpenGL és DirectX játékok is mennek alatta :)
    Tulképpen a Windows NT 4.0 Workstation folytatása.

Win2k Server: na ilyet még életemben nem láttam (csak Developers Edition-ben), de a prof-nak a file-serverré optimalizált verziója, proceszor 1-2, Cluster-t elvileg nem támogat (nem biztos, mint említettem ezt nem haszáltam).
    NT 4.0 Server folytatása

Win2k Advanced Server: bővített szerver funkciók (IIS, DNS, WINS, DHCP, telnet, RAS, Terminal Services, stb...), 1-2 processzor, Clustering engedélyezett (akár active-active is).
    NT 4.0 Server Enterprise Edition folytatása.

Win2k Datacenter Server: na ez az amit otthon nem hiszem, hogy bárki is ki tudna használni :DD ,na röviden igazi multiproc támogatás (2 fölé is), sok-gépes cluster, rengeteg ram, stb... Ez igazándiból nagyon sok felhasználós adatbázisokhoz, webkiszolgálókhoz, vagy levszerverhez ajánlott (ha már valaki feltétlenül MS-ben gondolkodik), esetleg B2B alkalmazásokhoz.
    Elődje pl.: Linuxos Beowulf clusterek ;]

WinXP Home: otthoni felhasználásra szánt oprendszer, kiherélt hálózatkezeléssel, biztonsági beállításokkal, viszont NT alapú kernellel, és Lunával.

WinXP Prof: Irodai felhasználásra, mint a Home, csak nincs kiherélve.

p.s.: bocs a hosszú pofázásért

• Bogyó bá'

nagyúr

válasz Mista Boller #5 üzenetére

Milyen oprendszert használsz jelenleg?
    Mit vársz ettől az új szerzeményedtől?
    igy látatlanban semmi értelme sincs feltelepiteni....:(

Aktív témák