-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonl
senior tag
Igen, sejtettem, hogy HDD. Drivereknél arra gondoltam, hogy valamelyik, egyébként Win10 driver kavar be, de erre kisebb esélyt látok. A tapasztalat az, hogy a Defender akkor is kavar, ha le van tiltva. Telepítettem én is 3.-4. gen. gépekre (laptopokra) próbaképp Win11-et és volt, amelyiken lassú volt, de ott kompletten minden. Pedig i5-i7 proci, 8-16GB RAM, SSD, tehát nem az alja konfigok voltak.
Az általad írt problémát , a mentést egyébként én Win10 alatt is tapasztaltam, de csak a tiednél jóval lassabb és HDD-s konfigokon.
Én belenyúltam a rendszerbe és kigyomláltam a Defendert a Jbara2002 scripttel és minden téren jelentős gyorsulást tapasztaltam.
A Defender eltávolítása után már a program nem állítható vissza csak teljes Windows újratelepítéssel, tehát már csak külső AV telepíthető. Ezen kívül hatással lesz a Windows frissítésekre, a Defenderrel összefüggő biztonsági frissítések hibára fognak futni. Nekem ez az egy tippem van, de ne vegyél mérget rá, hogy ez nálad is megoldást fog hozni.
-
martonl
senior tag
Én is leginkább a vírusvédelemre tippelek. Ugye ezt sem írtad, mint ahogy az is lényeges, hogy HDD vagy SSD. Mivel azt írtad, hogy ugyanezen a gépen Win10 alatt nem volt ilyen gondod, így esélyesebb a vírusvédelem. És igen, találkoztam már én is ilyen problémával. Mivel a géped hivatalosan nem támogatott hardver, még driver is beleszólhat a történetbe.
Amiket a többiek írtak, én is csak azt javaslom, AV ideiglenes leállítása, esetleg nézd meg, a kiakadás idején mi történik a CPU, RAM és háttértár használattal.
-
martonl
senior tag
Nem tudom, az összefoglalóban szerepel-e, ha nem, akkor definiálni kéne, mi a minimális elvárás egy probléma leírásánál. Legalább hogy ne kelljen folyton visszakérdezni.
Jelen esetben édeskevés a megadott hardver/szoftver információ, legalábbis nekem, elnézést. Sok hozzászólást megspórolhatnánk, ha le lenne írva, konkrétan milyen hardverrel tapasztalható az adott hiba (ami nem csak a processzort foglalja magában), ill. milyen szoftverrel vagy szoftverekkel akár a Windowson belül, akár külső szoftverről legyen szó. De ez csak a magánvéleményem volt, UFF.
-
Nálam is előjön a probléma, minden előzmény nélkül. Én ilyenkor rögtön megyek a Gépházba, ott Hibaelhárítás/Egyéb hibaelhárítók, és ott elindítom az Internetkapcsolatok menüt. Kb. max 1 perc alatt lefut, és eddig nálam minden esetben, vissza is jött a netkapcsolat, a hiba okára, meg valami olyasmit ír ki mindig, hogy nem volt érvényes IP cím, vagy valami ehhez hasonlót.
-
tomp
félisten
TranslucentTB app!
Tökéletesen megy 22H2-n is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest