Keresés

Aktív témák

• Beck18

tag

válasz Certee #26 üzenetére

Fdisk ált még a legalapabb DOS-os bootlemezen is van. Bootolsz erről a lemezről, majd beirod hogy fdisk.
    Nem mondom, hogz 100%-ra fog működni amit most irok, mert télleg nagyon régen raktam fel 2000et, de amikor elkezdi az installt, majd újraindul akkor állitsd be biosban, hogy már a hdd-ről menjen a boot ne a kislemezekről (nekem anno 4 kislemezről kellett inditani a 2000 telepitést)
    Illetve másik lehetőség, igaz ez is XP alatt volt nálam a másik gépemen, hogy ha úgy inditottam a telepitést, hogy biosban engedélyezve volt az integrált hangkártya akkor mindig kiakadt, próbáld ki, hogy letiltod az integrált dolgokat.
    És win installok nem szeretik ha tuningolva van a gép, nem árt visszavenni mindent alapra.

• tr00p3r

addikt

válasz Certee #26 üzenetére

a W2K telepítéskor megkérdezni, hogy hogy akarod a telepítést:
    akarsz-e particiónálni?
    akarsz-e formatálni?
    ha igen milyen file-rencerre (FAT, FAT32, NTFS)
    nem kell az FDISK szerintem.

ha ragaszkodsz hozzá, akkor meg W98 bootdisk és onnan fdisk!

• Beck18

tag

válasz Certee #23 üzenetére

Fdiskel létrehozol egy akkora particiót amekkora szükséges a win2000nek. Ide felrakod a rendszert majd már elinditva az oprendszer megcsinálod a maradék terület particiónálását. Fdiskkel viszont csak FAT filerendszert tucc csinálni, 2000nek pedig ntfs-t szokás, ettől azonban még működni fog.
    Vagy, régen telepitettem már 2000et, de XP valamennyire hasonlit hozzá, ez telepitéskor felajánlja hogy particiót létrehozása amivel könnyen tucc csinálni akár ntfs-t is, csak itt most nem emlékszem már hogy 2000nél is van-e ilyen lehetőség.
    Még egy megoldás, hogy egy már működő rendszerbe berakod azt a winchestered, amire szeretnéd rakni a 2000et, innen vagy a win lemezkezelőjével vagy pl Partition Magic-kel létrehozod a kivánt particiókat, majd telepidet a már létrehozott particióra a wined.
    Hirtelen ezek jutottak az eszembe.

Aktív témák