- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Feltalálta a Google a keresőmotort
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Megvan a Xiaomi 17 Max bemutatójának dátuma is
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 - alap
- iPhone topik
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Polesz
addikt
ftp.sac.sk
Az utilmisc alatt vannak géplassító programok, olyanok amik még dos alatt is futnak. Asszem a slowcpu is ilyen. Egy ilyennel indítassz az autoexec.bat-ban és talán fel tudod rakni a foltot. -
Adrian Mole
senior tag
A MS oldal az update-et a k6-hoz írja, ha jól veszem ki. Athlonról nem ír, csak azt, hogy ott is van problem.
Valamelyik topicban volt valami emu, ami korabeli gépet szimulál, ha jól tudom, windows alatt. Linux alá van több megoldás is. Próbálkozz azzal. -
Marcus
aktív tag
-
Adrian Mole
senior tag
-
rog
addikt
-
Marcus
aktív tag
Lehet, hogy az alaplapot nem ismeri meg, csak generic beállításokkal jut el oda, ahová. Szerintem az alaplap is és más hw is akkor jelent meg, amikor a w95 hw támogatottsága mexűnt. Szerintem próbáld meg linux alól. :)
Pedig az alaplapon egy agp port, és 5 pci busz van, semmi több! :F
-
KovacsUr
addikt
-
Adrian Mole
senior tag
Én is valami ilyesmire gyanakszom.
Szerintem a procit nem szereti.
Az alaplapon semmi extra cucc nincs.
Valaki mondta, hogy vegyem alacsonyabb órajelre a procit, vagy tilstam le a cache-t benne, de azt nem tudom hogy kell.
Pedig, ha felmenne a gépre, biztos úgy suhanna, mint a disznó! :DD :DD :DDLehet, hogy az alaplapot nem ismeri meg, csak generic beállításokkal jut el oda, ahová. Szerintem az alaplap is és más hw is akkor jelent meg, amikor a w95 hw támogatottsága mexűnt. Szerintem próbáld meg linux alól. :)
-
Marcus
aktív tag
Lehet, hogy a többiek most kifütyülnek, de én is szerettem, és máig is szeretem a win '95-öt!
-
rog
addikt
meg is van.
[L]http://www.21st-century.net/Pub/Drivers/AMD/Win95/win95_update_k6.htm[/L] -
Keitaro
addikt
Igen van egy... Anno a k6-2-m miatt használnom is kellett. De az csak a proci részt oldja meg a többit amit felsoroltak nem. Pedig így visszagondolva nem is volt rossz rendszer az :)
-
Marcus
aktív tag
-
Marcus
aktív tag
-
rog
addikt
nekem ugy remlik, hogy 95-hoz van egy patch.
mert a 200(?) mhzknel nagyobb orajelu amd-ken nem igazan mukodik az install. -
sh4d0w
félisten
Szerintem proci miatt, illeve alaplap miatt nem megy fel. Amikor a win 95-öt készítették, akkor még nem voltak ilyen procik. (elágazásbecslés, pipeline, szuperskalár stb) Az alaplapon meg van egy rakat erőforrás, amit nem tud rendesen kezelni 95. Nekem pl. 98 behalt, amikor az alaplapra integrált promise vezérlőre egy vinyót raktam. Azóta sem tudtam a promise-al életre imádkozni. Szóval szerintem tegyél le erről :P (én is gondoltam már rá egyébként)
Szuperskalár már volt, ebben hozott újat a Pentium a 486-hoz képest.
-
KovacsUr
addikt
Valaki mondta, hogy vegyem alacsonyabb órajelre a procit, vagy tilstam le a cache-t benne, de azt nem tudom hogy kell.
Pedig, ha felmenne a gépre, biztos úgy suhanna, mint a disznó! :DD :DD :DDNem feltétlenül :) Pld. a Win2000 is gyorsabb a gépemen, mint a Win98SE (mert jobban használja ki az erőforrásokat)
-
Marcus
aktív tag
Szerintem proci miatt, illeve alaplap miatt nem megy fel. Amikor a win 95-öt készítették, akkor még nem voltak ilyen procik. (elágazásbecslés, pipeline, szuperskalár stb) Az alaplapon meg van egy rakat erőforrás, amit nem tud rendesen kezelni 95. Nekem pl. 98 behalt, amikor az alaplapra integrált promise vezérlőre egy vinyót raktam. Azóta sem tudtam a promise-al életre imádkozni. Szóval szerintem tegyél le erről :P (én is gondoltam már rá egyébként)
Pedig, ha felmenne a gépre, biztos úgy suhanna, mint a disznó! :DD :DD :DD -
Marcus
aktív tag
És a sima 95-öt próbáltad, vagy az osr/2 verziót? Mert a sima 95 csak fat 16-ot kezel, az osr/2 -es már tudja(!) a fat32 -őt is kezelni. Ez is lehet hiba.
Egyébként valószínű, hogy még az újabb osr/2 -es verziót sem fogod tudni működtetni, mert valóban túl jó hozzá a géped. Nekem régebbi gépem van, de nálam is egy halom szenvedés után az osr/2 -es is néhány napon belül összeomlott.
Pedig fasza kis program lenne; 100 mega feltelepítve, gyors, és az újratelepítés is csak néhány perc :COsr/2-öt.
Nem a partcióval van a baj,mert a vinyóról indítom a telepítőt! -
crab
senior tag
Szerintem még a mem is sok neki!
-
Hequila
őstag
És a sima 95-öt próbáltad, vagy az osr/2 verziót? Mert a sima 95 csak fat 16-ot kezel, az osr/2 -es már tudja(!) a fat32 -őt is kezelni. Ez is lehet hiba.
Egyébként valószínű, hogy még az újabb osr/2 -es verziót sem fogod tudni működtetni, mert valóban túl jó hozzá a géped. Nekem régebbi gépem van, de nálam is egy halom szenvedés után az osr/2 -es is néhány napon belül összeomlott.
Pedig fasza kis program lenne; 100 mega feltelepítve, gyors, és az újratelepítés is csak néhány perc :C -
CsendPenge
őstag
Sziasztok!
Nemrég nagyapám 486-osán újra kellett telepíteni a win '95-öt, mert egy eszperantó billentyűzetkiosztó összeomlasztotta.
Lényeg az,hogy kiváncsiságból fel akartam rakni magamnak is a 95-öt.
De az első betöltésnél mindíg azt írja ki:
IOS eszköz inicializálása során windows védelmi hiba.
Újra kell indítani a számítógépet.
A gép:
1600+,abit kg7 lite,384 MB ram 266 mhz, 80 Gb IBM,Gf2 Ti 64mb
Miért nem megy fel a 95?Szerintem proci miatt, illeve alaplap miatt nem megy fel. Amikor a win 95-öt készítették, akkor még nem voltak ilyen procik. (elágazásbecslés, pipeline, szuperskalár stb) Az alaplapon meg van egy rakat erőforrás, amit nem tud rendesen kezelni 95. Nekem pl. 98 behalt, amikor az alaplapra integrált promise vezérlőre egy vinyót raktam. Azóta sem tudtam a promise-al életre imádkozni. Szóval szerintem tegyél le erről :P (én is gondoltam már rá egyébként)
-
X-COM
nagyúr
-
Marcus
aktív tag
-
cyberdog
tag
pedig de jo lenne nosztalgiazni csak erre az uj gepekre nem jok neki
-
AND1
őstag
win95-be a legjobb az a kék 95-ös háttér (asszem van rajta vmi bill.) Az rulezZ :))
-
cyberdog
tag
-
Marcus
aktív tag
Jajj!Most látom csak, hogy a fáradt gőzben nyitottam a topikot!
Elnézést! :o :o :o -
Marcus
aktív tag
Sziasztok!
Nemrég nagyapám 486-osán újra kellett telepíteni a win '95-öt, mert egy eszperantó billentyűzetkiosztó összeomlasztotta.
Lényeg az,hogy kiváncsiságból fel akartam rakni magamnak is a 95-öt.
De az első betöltésnél mindíg azt írja ki:
IOS eszköz inicializálása során windows védelmi hiba.
Újra kell indítani a számítógépet.
A gép:
1600+,abit kg7 lite,384 MB ram 266 mhz, 80 Gb IBM,Gf2 Ti 64mb
Miért nem megy fel a 95?
Aktív témák
-
Fórumok
Mobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- Befellegzett a Destiny 2-nek, júniusban jön az utolsó frissítés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Építő/felújító topik
- EvE Online (Sci-Fi MMORPG)
- További aktív témák...
- Mac Pro 6,1 2013 Late
- GAMER PC! i7-14700 / RTX 5080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold / BeszámítOK !
- ASUS ROG Strix SCAR 16 / Ultra 9 275HX / RTX5090 / 32GB / 2TB NVMe! BeszámítOK
- 27% - Corsair RMx Series RM1000x 1000W 80 PLUS Gold (CP-9020271-EU) Tápegység!
- White AM4 félkonfig! ASUS ROG B550-A + Ryzen 9 5950X BOX + 32GB DDR4 3600Mhz CL17
- Samsung Galaxy A54 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab - AKCIÓ
- Új! Gigabyte Aero X16 UltraSlim Gamer Laptop Ryzen 7 350 32GB 1TB RTX 5060 16" QHD+ 165Hz Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: aiMotive Kft.
Város: Budapest