- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandit21
addikt
A mókás az az h a listán első a pri masterként a 128 megás, eztán jön egy üres hely, majd a sec mast. ként a 700 megás, majd üres hely. A 4ből tehát 2 a vinyóknak de nincs rajta a listán a cd... vagy nem emléxem, és majd 1 hét mire kiderül, de azért ha kérhetem írd le a lehetőségeket és akkor 1 hét mva nem foglak itt fárasztani, mert talán megoldom.
(pl a config.sys-es dolgokra oltári büszke vagyok h eszembe jutott, utoljára ahhoz kell autoexec-et meg cfg.sys-t átírni amikor pl nem akart elindulni a 486-osomon a sc2000 és ez jó 10 éve volt)
re 10# azért nyugi, én kábeleztem be a ventiford szabályzót, meg ilyen csip-csup dolgokat, szóval nem fogok semmit összedugni oda ahova eleve be se fér... szóval érted...
[Szerkesztve] -
Bandit21
addikt
Az az igazság, h tényleg szép lassan fog menni, mert kb 20km-re laknak tőlem, és legközelebb jövő7 közepe-vége felé megyek hozzájuk, és a mostani info-k jónak tűnnek, ezzel lehet előre-lépni, még annyit kérdeznék, (érdekes h ez ilyen fehér folt) de a vinyóknál a kábelezés hogyan játszik szerepet a primary secondary témában?
-
Bandit21
addikt
Erre most kb rájöttem, amikor megírtam az első hsz-t, vagyis közbe kezdtem gyanakodni, csak akkor nem értem, h fdisk-el hogy tudtam törölni a 128 megást dos-ban, és hogy ez miért volt előfeltétele a C: formázásának, mert előtte nem engedte a gép partícionálásra hivatkozva? Emellett azóta DOS-ban nem látszik a 128 megás.
+re 9#
A 700 megás az second master. Kábelezés jumperelés nem gáz, megcsinálok én mindent csak először el kell magyarázni.
[Szerkesztve] -
Bandit21
addikt
Miután az Fdisk-el töröltem a 128 megásat, azóta a dos-ban csak 1 vinyó látható, de bios-ban mégis 2 van, és sajnos nem tudom primary masternek beállítani a nagyobbat. (ez a beállítás ez BIOS-os gombnyomkodás, v kábel átkötéssel oldható meg?)
A ''tegyél mindkettőre egy 100% méretű ''Elsődleges DOS partíció''-t ezt nem értem...Sorry ez milyen parancs v micsoda?
-
Bandit21
addikt
A bootolással nincs baj, meg megvan már a format c: is és elindul az indítólemezzel a telepítő is, csak kilép ezzel a dos rendszertöltő partíció hiánya dumával amit nem értek, mert elvileg adott egy szűz frissen formázott c meghajtó, de a BIOS-ban még mindig partícionálva látható... és a telepítő nem akar rárakni semmit.
-
Bandit21
addikt
Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni, most jön a rizsa, aztán a végén a kérés akit érdekel olvassa el nyugodtan de ha nem az se baj, ha van válasz.
Adott a menyasszonyom, neki az unokahúga, aki kb 10 éves és tanul számtechet, és ezért otthonra ''lett neki'' egy mono vga-s p133 32 mb rammal, meg vmi vinyóval. (szóval ez az a helyzet amikor jövök én és mint új családtag feszítek és 2 perc alatt megoldom a gondot... nem...) Erre kellett vna nekem játékokat tenni. Win95 volt rajta ami annyira indult el akármilyen módban is, h betöltött a szürke háttér, vhogy a futtatást elő tudtam csalogatni de a tallózás gombra már behalt hibaüzenettel. Nem baj, rakok rá win98-at. Be az indítólemez, rendben, boot-ol. De megáll amikor setuppal indítani akarom az installt, mert túl nagy a futtatni kívánt program mérete. Fél óra után eszembe jut, h ilyenkor a rem-el meg devicehigh-al törölni meg felső memóba lehet tenni 1-2 nem használatos dolgot a conig.sys-ben, ettől elindul a scandisk majd a telepítő de le is áll, mert ''érzi'' a régi halott win95-öt. Mivel az döglött, ezért uninstall normálisan nincs. Sebaj majd nyomok egy format c:-t dos-ban. Kiírja, h a lemez partícionálva van... ezért nem lehet. Mind1 del-el törlök szinte mindent róluk. Ekkor megint bepróbálom a telepítőt le is fut az eleje majd közli, h kevés a hely. Mert Ő a 128 megásra akar felmenni... Dosban egy 128 és egy 700 akárhány megás részt lát. Akkor újabb fél óra után eszembe jut az fdisk és ezzel törlöm a partíciót. Bár dos-módban, scandisk is csak 1 vinyót lát, egy 700 akárhány megásat. De BIOS-ban marad a kettéosztottság. De mostmár lemegy a format c:! Ha auto keresést indítok, akkor is csak a 128 megásat akarja primary masternek, és csak secondarynek jön be a 700 valahány megás. Manuálisan sem beállítható. (ezt a támát amúgy nem vágom annyira a vinyókkal - na jó a többit se - szóval lehet itt a gubanc...) A 128 megás meleltt vmi opciónál az van, h normal, a 700 megásnál meg h LBA ha ezeket akárhogy variálom, vagy a 128 megást kiiktatom, rögtön szarakszik a telepítő már a scandisk kilép hibaüzenettel.
Aki nem olvassa végig, a lényeg:
Nem baj, megpóbálom megint, így BIOS szerint 2 DOS-ban 1 látható vinyóval. Le is fut a scandisk, elindul a telepítő majd hibaüzenettel kilép. Az üzenet kb ez:
''SU-0013
A telepítő nem tud létrehozni file-okat az indítómeghajtón.
HPFS vagy Win NT file-ok - nem emléxem- esetére létre kell hoznia egy MS-DOS rendszertöltő partíciót.''
Hát ennyi. A megoldás gondolom egyszerű vmi elkerülte a figyelmem v szimplán eleve nem értek hozzá nem is tagadom de 3 óra alatt nem jöttem rá. Előre is köszönöm a segítséget!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest