- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Hedgehanter #12437 üzenetére
Anno a 15"os 151MP-men volt 3 zöld pixel 3-4cm-es karikán belül... a monitor keretet fent megszorítottam két ujjal eltünt... eltelt 1-2hét előjött megint... szorongatás eltünés... ez ment 2-3hónapig amikor egyszer úgyeltünt hogy azóta vissza se jött
-
Lucif-R
senior tag
Igazából a "baragadt" pixelek meggyógyítására használják több kevesebb sikerrel. Vannak pixelek amik a sok ki be kapcsolgatás hatására felélednek... mivel nem tudod hogy most "szakadás" vagy éppen csak "nem" jutott oda folyadék a bibi igy érdemes elősszőr neki küldeni a SW megoldást ha az nem nyert akkor van még kettő másik: [link] [link]
Garancia nincs egyik re sem... többen irták hogy sikerült nekik 1-2 pixel meggyógyítása de főként subpixelt irtak ahogy olvastam. A lényeg hogy ésszel csináld akármit is csinálsz.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Hedgehanter #12432 üzenetére
mivel ez egy ilyen movie volt igy nem
de teljesképen is mennek rajta a dolgok
monnyuk diablo2 eléggé pixel háború
szal annak marad az ablak
-
Lucif-R
senior tag
Hedgehanter: 19" 970P van melette a 15"ös 151MP-t most az ágyamon "altatom" azt úgyis csak TV-zésre haszánltam
debug: Igen a képen furamód nem látszik a külömbség... a HannsG majdnem 2x olyan hosszú mint a 970P
28"vs17,5" nekem is fura volt első megközelítésben... monnyuk lehet ők a monitorra értik hogy 28" mert a 19"-hez képes madjnem 2x olyan vastag a kávája.
attiati: Sztem is szép... fura mert ahányszor leülök elé elkezdek vigyorogni hogy "kiba'nagy"
94,400 HUF volt ED-nél kiszállítással. Neszivass a pixelhibával TE
az csak a DPT ( death pixel tester ) curzora...
kb 3x néztem meg a képet mire rájöttem mire gondoltál... hülye... ilyennel nem viccelünk
TN paneles... 28" ban egy SPVA vagy IPS kb 2-3x ennyiben lett volna.
Mauzes: Mennyél neki nagyítóval, és akkor látod hogy mennyi pixeled gajdult meg. Én is azzal néztem át ma a 28" hát efáradtam a végére
A másik hogy próbáld meg egy pixel stresszelővel meggyógyítani... UDpix vagy DPT ( google ) és azzal nyomjá neki 1 nap villogtatást... nagyon nagyon sok esetben segít... ha más nem mivel a bolt tudja hogy interneten vásároltad ( nyoma marad ) sőt sztem ők is küldtek neked levelet igy tudod bizonyítani hogy gyereke ez weben lett véve... ha nagyon nem akarják kicserélni akkor 8 napon belül el tudsz állni a vásárlástól ( minden kérdés nelkül vissza kell adni a pénzedet nekik... törvény... persze ha a monitor eredeti csomagolása és állapota megvan )
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Hedgehanter #12400 üzenetére
Pár tesztkép hogy milyen is a monitor - van benne fekete fehér piros zöld kék / HDFilm1080P / 3Dmark2006 tesztkép.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Hedgehanter #12400 üzenetére
Lesz mindenről kép, picassa-ra fogom feltenni ( adatlapomon van link ). Majd írok ha meglesz.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Lucif-R #11964 üzenetére
Hát jelentkezek is
örömmel értesítem kedves fórumlakókat hogy dülledő mellel hogy: 28" széles a vigyorom
de tényleg...
Szal értelmesre fordítva: Bővült a " táram itthon egy 28" HannsG HG281 -al. @ ED.
Egynelőre nincs pixelhiba, nagyítóval végigmentem az egész monitoron és RGB - BW szineken. Szinhűsége hagy némi kívánni valót maga után, de majd szépen hozzá igazítom a 970P-hez. Fényereje bántó... vissza kellett venni 35re hogy elviselhető legyen. Betük élesek, nem árnyékosak. Nagy karnyújtásnyira vagyok a monitortól de nem látok sötétedést vagy világosodást a monitor szélei felé pillogva. Bevilágítása jelentéktelen ( bal fent van egy vékonyka halványabb csík ). Egyenlőre azt mondom megérte. Megnézek egy két 1080P filmet és akkor tudok pontosabbat mondani.
Ami a külsőt illeti:
- tetején a webcamera helye kicsit fura de nem vészes ( sötétben úgyse látszik )
- talpa kicsi és inkább széltiben terjeszkedik, de mégis eléggé masszívan tartja a monitort
- specifikációival ellentétben állítható a magassága, dönthető, forgathatóNekem külsöre is bejött ez a vétel.
-
Lucif-R
senior tag
Na úgy tűnik hogy jövhéten megrendelem ED-nél a HannsG 28"-ast. Inkább igy veszem mint hogy bemegyek mert így 8 npaon belül vissza tudom küldeni ( és csak olyan 2k huf ), hogyha nagyon nem jön be a monitor ( szinek, bevil stb ) és tudok helyette rendelni másikat ( azt nem tudom hogy ugyanolyat ilyenkor lehet e koldulni... hátha az jobb... olvastam hogy jó kéz kell hozzá
) vagy ha nagyon nem jön át akkor Samu26" kilimanjaro lesz helyette. Pixel bibis visszaküldést azt ők állják. Na majd rendeléskor újra jelentkezek.
-
Lucif-R
senior tag
ED nem siet a válasszal... legalább annyit írhatnának hogy jóvan nézzük... vagy valami...
de amint látom LORD.hu -n is van ilyen monitor legalábbis a HG281DJ kiadás ( ami még mindig a gyász széria )... de mondták irjak lehet tudnak szerválni másfajtát is...
Viszont DEPO.hu bekapogathatja a kukikámat mert előszeretettel irja hogy HG281DJB széria pár boltra... azt a boltra benézve meg csak DJ-s vagy DPB
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Sas madár #11761 üzenetére
Igen most nagyon meg és rá vagyok katkatkat
Hát ennyi pénzért naná hogy megéri... amúgy nem bevezető ár sztem... ahogy nézegettem már tavaly karácsony körül is 500-600 dollár körüli áron adogatták ami ~95k HUF. Ez ennyi és pont
Néztem Pü-t meg válaszoltam is
Dupla meg Tripla Hsz-eket a modkerben lehet töröltetni ha nagyon fontos. -
Lucif-R
senior tag
válasz
Sas madár #11742 üzenetére
Na írtam az ED-seknek hogy mikéne
remélem meg tudják oldani okosban a dolgot. Túlságosan is belebuzultam most ebbe a HannsG 28"asba bár egy 26"os Kilimanjaro sem lenne rossz csak az a 2"
meg 20k val drágább... ( monnyuk 20k hmhmh ) IPON jókat írt róla csak alul bevilágítós amúgy meg felhősen bevilágításos [link]
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Sas madár #11737 üzenetére
Nu annyit haladtam előre hogy amint nézegettem a HannsG/Spree oldalát kiderült hogy a edigitál az valami partnerük ( meg még egy rakat bót @ budapest ). Fehívtam EDigiéket mondták küldjek emailt és akkor felveszik a kapcsolatot a Hannsékkal és kiderítik lehet e rendelni ilyet náluk. Igazából a pixel gari miatt nézegetem főleg az EDigit mert néztem IPON-ban is de nekik nem nagyon van pixel garijuk ha jóltudom.
Na mind1 irok Edigitálnak hogy tudnak e szerezni Hannspree HF289H vagy Hanns-G HG281DJB -t mert ez a két opció van, ja és hogy mennyiért is.
Ja Edigites srác rá akart beszélni egy SAMU kilimanjaro 24"-re az most 89k körül van míg a 26"os meg 114k körül.
há nem tom... utánna olvasok de ha jól olvastam annyira nem tutik azok ( bár samu az azért jókat gyárt és a mostanim is egy 970P ).
-
Lucif-R
senior tag
válasz
Sas madár #11705 üzenetére
Igen én is ettől "félek" hogy az a csomagolás része
Amúgy most erősen bajban vagyok mert mint kiderül 4 féle 28" as Hanns van.
1,) Hanns-G HG281DPB - csak dönthető és forgatható
2,) Hanns-G HG281DJB - magasságállítós talp, minden más ugyan az
3,) Hannspree HF289H 28 - újabb kiadása a 281nek ( nem tudom hogy ugyan az e a gyártó de eddig mindenhol mintha egy gyártóként említenék )
4,) HannsG HG281DJ <--- edigitálban )
Nos nekem a maaság állítós lenne jó, vagy a HF289. Amint láttam HUN földön HF289 nincs legalábbis nem nagyon találtam, nálunk meg a 4féle van amin semmit sem lehet állítani. Szal most 1000L kutakodom hogy melyiket is lehet nálunk még beszerezni.
-
Lucif-R
senior tag
Sziasztok,
Megnéztem őtet : HannsG HG281DJ
Amit megvizualizáltam élőben az hogy a betekintési szöge alulról vészes csak. Oldalról ( jobb/ball ) és fentről nem nagyon láttam változást a szinekben. Igazából az alulról való betekintési szöge ami nem tetszett mert eléggé hamar torzulzak a szinek de úgyis szemből nézi az ember ( illetve ágyról kicsit lentről de lehet álványozható és akkor karos álványon meg utánna dönthető a monitor )
Sajnos a kép minőségét nem tudtam ellenőrizni mert a digitálban valami iszonyat nagyon randán pixelesen convertált jpg-t hasnzáltak slideoztatni... szal igazából nem lehetettem képminőségben okosabb, kérdeztem nem lehet valami felbontásban jobb képet rátuszkolni de aszondták nem... sztem megpróbálom azt hogy viszek laptopot saját képekkel meg valami filmel azt megpróbálom rádugatni hogy teszteljük le... ennyire azé csak rugalmasak
remélem...
Amúgy fura hogy ilyen olcsó igaz TN+film-es de ahozképes amekkora, meg az ára... ahozképest én eddig kb csak jókat olvastam róla... ( kivétel hogy pixelhiba hajlamos ) de majd szerdán vagy csüt veszem meg és akkor 5nap-os lesz a pixel garanciám
addig meg nyuzom 5napig folyamatosan... ( ismerőssel irattam C++ progit ami állítható időkkel váltogatja az alapszineket meg a fekete fehéret... majd bejáratom 4napig igy... ).
Ha van valaki akinek van és láttam itt a fórumon hogy van az irjon már róla hogy most igy több nap hét esetleg hónap után mi a véleménye róla.
-
Lucif-R
senior tag
válasz
B-L-A-C-K #7993 üzenetére
Jo akkor a DEL-t is felveszem a listára... annyira nem gyün be a DEL design de ez egész finoman néz ki kivételesen. 170k meg még éppen belefér ha jópénzért elmegy a 970P-m... most néztem USA-ban csak 95k-ra jön ki
azon gondolkodok hogy megrendelem egy kinti ismimhez aki majd elküldi mint ajándék
nekem anno a Samu151mp-n volt 3 subpixel hiba... egyszer valami hülye ötlett nyomán két ujjal összenyomtam a monitor tetejét ott ahol a hiba volt ( fölötte ) és eltünt...
mondom okés... 2-3hét mulva visszajött... megint megnyomtam azt megint eltünt... ezt eljátszottam 5-6x azt egyszer elfelejtett visszajönni a hiba
kis dög azóta is ottvan a 970P mellett 6-7éves lassan
-
Lucif-R
senior tag
Hejhó,
Már pár napja nézegetem a teszteket meg a fórumokat... szeretnék egy PVA-s 24" -es TFT-t. Amiket igy kinéztem azok pk lennének:
Samsung 245T ~ 200k HUF
LG 245PW ~ 140-160 HUFMelyiket ajánljátok esetleg? Ha jól tom mind a kettő PVA-s és egész jókat olvastam mind a kettőről. LG monitorokkal nem nagyon volt még dolgom, otthon Samsung 970P-m van és azt akarom eladása után lecserélni egy 24"-re. Szal kéne kis segítség hogy mégis melyire lenne érdemes váltani.
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- 3D nyomtatás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali mobilos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- LG UltraGear 27GN800 (IPS/2K/144Hz)
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- LG UltraGear 27GP850 (NANO IPS/2K/180hz)
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged