- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4543 üzenetére
kódra nem volt szükség, elegendőnek bizonyult a struktúra újragondolása, amihez köszönöm a segítséget. (a teljes kód egyáltalán nem így néz ki, az űrlapot php generálja, az iframe-et js, itt csak a lényegi módosítást emeltem ki)
nekem sem kedvencem ez az iframe-es megoldás, de nem ismerek jobbat. esetleg ha van más, előnyösebb megoldás, szívesen fogadom. konyhakész kódot nem szeretnék, inkább megoldási elvet.
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4540 üzenetére
most oldódott meg a dolog. a lényeg:
az előző verzió ilyen volt (írtam is, h target-et használtam):
<form target="frame-name" method="post" action="valami.php">...</form>
<iframe name="frame-name"></iframe>azaz a form postolja az adatot a szervernek, ami az iframe-be küldi vissza a választ
most erre írtam át:
<iframe>
<form method="post" action="valami.php">...</form>
</iframe>így a szerver eleve az iframe-be tölti a választ, azaz nincs változás a lap többi részén.
az előbbi chrome-on nem működik, máshol igen. az utóbbi eddig mindenhol működik.
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4537 üzenetére
asszem, némileg félreértettelek. ha a feldolgozóval a szerver-oldali kódra gondolsz, azzal az a bajom, h ha megkapja az űrlapot, már ugrik is az oldalról, azaz nincs meg a módosítandó felület.
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4537 üzenetére
a szülőoldal megadott div-jébe kellene kiírni a szerver válaszát, az iframe-re ilyen szempontból nem feltétlen van szükség, az csak az ajax-szerű működéshez kell. a válasz maga nem releváns, karakterek, amiket php legyárt a fájl feldolgozása során.
szerk: feltöltéshez nincs külön feldolgozó, submit-tal megy. mondjuk onsubmit-ra lehet eseményt aggatni, de egyelőre ez nem merült fel.
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4535 üzenetére
a lényeg az lenne, h ne frissüljön post után a böngésző felület, de a szerver válaszát tudjam kezelni rajta (már a felületen).
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4532 üzenetére
excelt kéne feltölteni, és nem szeretném nulláról újítani a képernyőt (jquery és más keretrendszerek nélkül kellene).
-
jeges
senior tag
mi lehet az oka, h egy iframe-be post-olt űrlapot (target="iframe-name") ff és opera a várt módon kezeli (azaz betölti az iframe-be), chrome viszont új lapon nyitja meg? gugliban kerestem, de egyelőre nem sikerült nyomára bukkanni hasonlónak.
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4458 üzenetére
esetleg mezei user beleírhat vmi temp táblába, ahonnan csak admin "élesíthet".
-
jeges
senior tag
válasz
Inv1sus #4446 üzenetére
ha akárhány "szintű" lehet a formok egymásra hivatkozása, ez kicsit olyan, mint egy ablakkezelő rendszer: van egy "keret", amiben n db objektum (ablak, form, de lehet akármi más is) van, ezeket az objektumokat kezeli, számolja, tartja nyilván a "keret". ha egy objektumnak egy másikra kell hivatkoznia (azaz pl a megnyíló formnak tudnia kell, melyik társa nyitotta), azt a keret kezeli, az objektumok működését pedig egyedileg oldja meg mindegyik.
ehhez kell egy "keret" és egy "ablak" objektum, az előbbi kezeli az utóbbiakat (nyitja, zárja, nyilvántartja őket), az ablakok egyedi működését pedig az utóbbi írja le (itt lehet pl. form generálást, szerver-kommunikációt vezérelni).
ha nincs szükség akárhány szintre, csak mondjuk egyre (azaz a felugróból nem tudsz tovább-ugrani), akkor egyszerűsödik a helyzet, egyetlen "őst" kell nyilvántartani a formokon. ez jóval egyszerűbb, nincs szükség a "keret" objektumra, csak a formot/ablakot kell definiálni - célszerűen önálló objektumként.
persze a fenti igény szerint bővíthető "ablak-szerű" működésekkel, mint az előttem már említett jquery-s dialog, amit átméretezni, mozgatni, modálissá tenni egyaránt lehet.
js-sel megoldható. -
-
jeges
senior tag
az átlátszóság nem csak a háttérre, hanem minden leszármazottra is vonatkozik (azaz az elemben lévő szövegre is). ilyen értelemben ez nem egy nem várt eredmény, hanem a sztenderd szerinti működés. ha nem ez a cél, hanem mondjuk h a szöveg maradjon változatlan, akkor opacity Neked nem lesz jó. a megoldást már előttem leírták.
-
jeges
senior tag
válasz
BlackTiger #4399 üzenetére
nekem most - hirdetések nélkül - jobban tetszik
-
jeges
senior tag
válasz
Sk8erPeter #4389 üzenetére
"Hol vannak itt reklámok?"
közvetlen a "millió dolláros bébi" cím felett, eggyel lentebb jobbra a "Kapcsolódó" felirat alatt, és a láblécben. nekem elsőre ez a három tűnt fel. -
jeges
senior tag
válasz
BlackTiger #4321 üzenetére
röviden: java-val megoldható mind a szerver-, mind a kliens-oldali kódolás. ha a szerveren java fut, az a php helyett fog futni (azaz ezek egymás helyettestői ebből a szempontból). szerver-oldalon elterjedt még az asp. ezzel szemben a javascript kliens-oldali nyelv, annak lehetséges gyakori alternatívája a java kód vagy actionscript (flash).
az adatbázis-szerverrel a szerver-oldali kód kommunikál, mert a kliens-oldal nem biztonságos. -
jeges
senior tag
válasz
BlackTiger #4313 üzenetére
nekem nem világos, mi a szánfék: kliensen javat használsz, szerver-oldalon php-t? jó esetben a kliens semmi módon nem kommunikál az adatbázis-kezelővel, azaz ha php van a szerveren, mindegy, tud-e a java mysql-lel komminukálni (egyébként nyilván tud, de az esetek zömében ez szintén szerver-oldali kódfuttatást jelent)
ha java-t használnál kliens és szerver-oldali nyelvnek is, azt is lehet, de akkor nincs szükség php-ra. ebben az esetben apache helyett pl tomcat vagy egyéb java-t támogató szerver fog kelleni. -
jeges
senior tag
válasz
Nirvatti #3950 üzenetére
némi magyarázat:
i - módosítót érdemes használni, ettől kis/nagybetű mindegy módon értelmezi a motor
+ jelet \s után érdemes használni, hátha valaki beduplázza a szóközt
a két név-részlet közül nem írtad, melyiket milyen hosszúra gondoltad, bár ha jól sejtem, a legrövidebb keresztnevek 3 karakteresek, akkor
/[a-z]{2;60}\s+[a-z]{3;30}/i hozzávetőleg jó lehet (ebbe belefér Fa Pál és Miskulanciáné Eszmeralda is) köv. fejlesztésnek javasolt a háromnevűek támogatása -
jeges
senior tag
válasz
Nirvatti #3950 üzenetére
két lehetőség jut eszembe első blikkre:
\s - ez a sztenderd "szóköz"
\b - ez meg a szóhatár
például \b\w\b felismeri a string elején és végén is a szóhatárokat, \s\w\s viszont csak a szavak közötti szavakat.(escape-elésre figyelni kell, ha new RegExp() fordulattal használod)
neked \s kéne nagyjából így /[a-z]+\s+[a-z]+/i
vagy new RegExp("[a-z]+\\s+[a-z]+", "i")
(+ ékezetek nyilván)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Eredeti játékok OFF topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Vírusirtó topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Autós topik
- E-roller topik
- World of Tanks - MMO
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
- Megkímélt Lenovo Legion 5 15,6" I7 10750H/GTX 1650 4GB/32GB/512GB/HU Bill/Win 11 Pro
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Asus A15 FA506NC 15.6" FHD IPS Ryzen 5 7535HS RTX 3050 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ASUS TUF Gaming Monitor
- 16" Macbook Pro M4 Max 48 GB RAM, EZÜST, HU keyboard- 1 TB SSD 2025.11.11-ig gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest