Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Android szakmai topik
- Macrodroid
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Naras
őstag
válasz #57018880 #1699 üzenetére
Hát, így a leírásod alapján tényleg elég kényes helyzetben vagy ezel kapcsolatban...
Valami olyasmi lehetne számodra a megoldás, ha adott magasság ismétlődését lehetne beállítani css - ben (pl. height:15px repeat auto;), tehát, hogy 15px - es magasságot ismételjen az oldal méretéig (a tartalom alapján ugye), de nemtok róla, hogy ilyen opció lenne benne...
Végülis, lehetne egy ilyet tenni bele, hogy meghatározni egy oldal hosszánál, hogy mindig egy valamekkora méret valahányszorosa legyen. Vagy hogy a méret úgy jöjjön ki, hogy maradék nélkül osztható legyen valamilyen számmal (mérettel, pl. ha megadod neki, hogy 15px ez az érték, akkor az oldalad csak 15-30-45-60-75-... méreteket vehet fel ugye).
Node ez mind csak elméleti dolog, ez már inkább programozói logika, nem sok köze van a css - hez (neked meg az kellene)...Egyetlen esélyed, ha az ismétlődő keretrészt sikerül úgy átrajzolni, hogy szinte mindenhol jól passzoljon...
[ Szerkesztve ]
Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
törölt tag
Hi , mar nem aktualis mert bele vagyunk torodve kollektivan ...amugy mint cucka irta : nincs ra megoldas ..., igen a keretem eleg extrem kivitelezes. (ertsd szep dizajnos ,de csak akkor jon ki az ismetlodes (csatlakozas),ha az ism. kep teljes magassaga ismetlodik...ami ugye nem tud csak fix magassagnal ). Eredetileg is kvazi "fejlec" , "lablec" kozte az ismetlodes volt ...tehat ezzel nincs problema mindig igy epitem fel ,ha ilyen keretesre csinalom az oldalt ,de most kivaltkeppen dekorativ ornamentikaja lett , igy ezt megfelelo CSS nelkul "szivtam".
-
Naras
őstag
válasz #57018880 #1694 üzenetére
Nemtom pontosan hogy ézhet ki a kereted, de azt a megoldást tudom ajánlani talán, hogy felosztod több részre. A tetejét berakod egy fejléc div - be, a közepét repeateled, az alját pedig egy footer - be, így a teteje és az alja megjelenik szépen, a közepe pedig mindig akkora lesz, amekkora az oldal...
Ha valami nagyon színátmenetes, vagy nemtom milyen az egész, akkor nehezebb dolgod van... De akkor is meg tudod csinálni, csak érdemes kicsit módosítgatni rajta, hogy kijöjjön, amit mondtam.
Esetleg linkelj be valami képet, hogy hogyan néz ki ez a keret, és meglássuk, valamit biztosan ki lehet találni rá.
Max létrehozol vagy 20 div - et hozzáDon't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Naras
őstag
HI!
Tudna ajánlani valaki olyan (egyszerűbb) fórum/hozzászólás rendszert, amit be tudok építeni a honlapba anélkül, hogy PHP - t kelljen mögé tennem? Olyasmire gondoltam, ami a saját szerverén fut, és egy kód beillesztésével megjelenik a lapomon. Régen találtam, meg használtam már ilyet, de azt mondjuk frame - s szerkezetben, külön oldalként kellett betölteni. Nekem az kéne, hogy adott div - be illeszkedjen be... ha van ilyen...
Asszem mindent leírtam, előre is köszi...
Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
törölt tag
válasz #57018880 #1691 üzenetére
< Megoldva ...
----------------------------------------
Masik kerdes is felmerult azonban :
Van olyan CSS kod amivel el lehet erni ,hogy az ismetlodeshez felhasznalt kep teljes magassagat ismetelje ? teszem azt az ismetlodo kep w:35 h: 57 ....akkor ugye nekem 200-as magassagnal nem lesz tuti a csatlakozasa a tobbi kephez viszont 228-on meg jolenne....remelem ertheto a dilemmam . Tehat olyan cucc kene ami kitolja addig a cuccot ameg nem jon ki az ismetlodes. -
törölt tag
Sziaztok , mar jo sok oldalt raktam ossze tablazatokkal ,de ez most kisse kifogott rajtam :
A koncepcio : Nem reagal a tablazat (td) a height 100%-ra. Eleg sok ismetlodos cucc van eshat ebbol jott a problema is .XHTML Trans 1.0 - szabvanyban irom (valid) es FF-ben kis CSS "trukkel" (height) sikerult megoldani a dolgot ,de IE-ben sehogy sem lett jo, megprobalom illusztralni ...
HEADER < ezt a bonyodalmak kedveert alapbol kulon tablaba raktam
--------------
Content < itt jon egy komplexebb szerkezet mivel nagyjabol minden ebben van >
------------
--> Amit eddig probaltam ::
tablazat 2 col ...1-1 tabla mindket col-ba
1.tabla 2 col : bal keret - ism y , jobb menu/banner hattere ism y
2. tabla. 3 row :
1. - keret teteje
2. - tabla : 3 col : 1. keret szele bal , 2. tartalom hattere , 3. keret jobb.
3. - ~ alja
-------------
FOOTER < lasd... header-nel
, szoval FF-ben megoldottam ,h CSS -el a szukseges tablazatok magassagat 100%-ra allitottam ,de IE-ben ez nem tuti .Eshat igy a tartalom resz elso td>>>tablajaban levo cuccok nem ismetlodnek mert a tablazat nem nyulik.
Ha van otletetek segitsetek , biztos vmi kis szrsag ,csak mar annyira felhuztam magam ,h nem veszem eszre.
ennyi lenne , koszi -
gorlin
őstag
Ezek szerint van két framem(ami css,ben gondolom nem frame de majdcsak megtanulom)
A bal "frambe" van két menűpont.Minde a kettő más más tartalmat hoz be a jobb oldali frambe.Tehát ezt meg lehet csinálni Css-be?Ahogy láttam hide-ot használ.Ezek szerint addig nem látom a jobb oldal tartalmát amig rámegyek az egyik menűpontra?
Kicsit nehezen értem amit linkeltél tutioralt.De nagyon jónak tűnik.Köszönöm! -
"mod:Lehet hogy hülye kérdés,de Css be hogy lehet megcsinálni hogyha a bal 1 menüpontra megyek akkor a középső boxba megjelenik valami,ha a bal kettőre akkor valami más.
Sehogy, ha az oldal újtatöltése nélkül szeretnéd, akkor javascript-el tudod megoldani."Már hogyne lehetne!
Ez az oldal pl. csak HTML-t és CSS-t tartalmaz:
http://www.pmob.co.uk/temp/3colfixedtest_4.htm
(menj rá a linkekre)[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
cucka
addikt
válasz drShaman #1675 üzenetére
Ha nem tudod, hogy milyen magas a div-ben a tartalom, amit függőlegesen középre szeretnél igazítani, akkor kb. sehogy nem tudod megoldani. (Ha tudod, akkor ott a megoldás, korábban már linkelték)
Ha div-ek helyett táblázatos elrendezést használsz, ott természetesen tökéletesen működik a vertical-align.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
Köszönöm a válaszod ,és akkor mit javasolsz?
Html, css, javascript és php, kb ebben a sorrendben. Ezekkel már össze lehet rakni komolyabb weboldalakat is.Ami alap az természetesen a Html ,Css kód,ezeket már elkezdtem ,szigorúan notepadból.
Javaslok valamilyen rendes szövegszerkesztőt, amely legalább a kód színezését tudja (pl. notepad++ elég jó és ingyenes, de van még ezen kívül nagyon sok jó program..)mod:Lehet hogy hülye kérdés,de Css be hogy lehet megcsinálni hogyha a bal 1 menüpontra megyek akkor a középső boxba megjelenik valami,ha a bal kettőre akkor valami más.
Sehogy, ha az oldal újtatöltése nélkül szeretnéd, akkor javascript-el tudod megoldani. -
drShaman
aktív tag
Azt szeretném, ha egy div-ben az egymás mellett elhelyezett képek függőlegesen középen lennének.
A div stílusjegyei:
display: table-cell;
height: 60px;
text-align: left;
vertical-align: middle;Gondoltam, így jó lesz, de sajnos IE6 alatt nem működik. Ebben szeretném a segítségeteket kérni.
-
gorlin
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod ,és akkor mit javasolsz?
Hosszútávra tervezek,most kezdem a tanulást és rájöttem hogy gányolásba framek,iframekbe nem akarok kezdeni.
Inkább elkezdek php-t tanulni ,amiből annyit szeretnék elérni hogy azzal tudjam összetenni az oldalamat,és esetleg valamilyen nyitott tartalomkezelőt személyre szabni .
Szóval a kérdésem melyik azok a technológiák amik a ha még frissek is ,de mindenképpen megéri velük foglalkozni ,weboldalt építeni?
Ami alap az természetesen a Html ,Css kód,ezeket már elkezdtem ,szigorúan notepadból.
Ha esetleg lenne valami angol tutioral az ajánlott programozásokhoz azt nagyon megköszönném.A választ előre is köszönöm !
mod:Lehet hogy hülye kérdés,de Css be hogy lehet megcsinálni hogyha a bal 1 menüpontra megyek akkor a középső boxba megjelenik valami,ha a bal kettőre akkor valami más.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
legújabban mit használnak a framek helyett a weboldalakon?
Általánosságban véve semmit, ha rákattintasz egy menüpontra, akkor az egész oldal újratöltődik, középen az aktuális tartalommal.
Mostanában nagyon divatos az AJAX, amivel megoldható ugyan, amit szeretnél, de nem triviális a használata, meg nem árt hozzá érteni a javascript-hez.. meg valójában tök fölösleges így csinálni egy oldal alapvető tartalmi részét, a sok felmerülő probléma mellett kevés előnnyel jár.(Kicsit őszintébben: az AJAX-os honlapfejlesztés alapvetően körülményes és szar, azért elterjedt, mert sajnos nincs jobb..)
[ Szerkesztve ]
-
gorlin
őstag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki hogy legújabban mit használnak a framek helyett a weboldalakon?
Css akarok tanulni ,meg html ,és azt szeretném ha rákattintok a bal menű egyik pontjára csak a közepe változzon!Előre is köszönöm a segítséget.
-
cucka
addikt
válasz sirdani #1668 üzenetére
Ha a sablon megoldás megfelelő, akkor igen, fogsz egy sablont és átírod benne a szöveget, az tényleg nem nehéz, megteheted valamilyen szövegszerkesztőben vagy webszerkesztő programban is.
A sablont angolul template-nek hívják, tehát ez a keresési kulcsszó (pl. html template, web template, ilyesmi..) -
-
félisten
Hali!
Hálám örökké üldözni fog!
Nulláztam a margint, paddingot és megy.
Két óra agyalást megspórolhattam volna, ha egyből ide írok.
Néha a legkézenfekvőbb dolgokon siklik át az ember.Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
félisten
Hali!
Nyugodtan beszélhetünk szakmai dolgokról, évek óta dolgozom webre, igaz kizárólag IE alá. Azért kértek meg engem, mert az volt a harci feladat hogy az 5 legnépszerűbb böngésző alatt ugyanúgy menjen a honlap.
Igen, klikkelgetős "szerkesztőt" használok(Dreamweaver CS3), az Adobe teljes webfejlesztő DVD-jét vettem meg. Többek közt ebből élek, csak azért kihívás a dolog, mert az IE alatt eddig mindent meg tudtam írni, de a többi böngészővel nem foglalkoztam(programozás szempontból)
Nem rak be semmit CSS-be, ami a táblát érintené.Íme a "félelmetes" kód!
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
<style type="text/css">
<!--
body {
background-color: #333333;
}
-->
</style></head>
<body>
<table width="674" border="1" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td><p style="color:#FFFFFF">ddsadadsdasdasdsffsfdsf fdsfsdfjkdfjkdsf kglflgkflgkfl</p>
<p style="color:#FFFFFF">dlskfkfdlksfkl qwewqewqew eqwewqewqewqe wewqeqweqwe erwerwerewr trt rtretretrtertrterter tertetertert weqeqeqwewqe ewqewqewqewqeqwe erwrewr rwerewr rwerewrewr ewrwerwerewrew wwwwwwwwwww<br />
</p>
<p style="color:#FFFFFF">qwwwwwwwwwwww<br />
wwwwwwwwwwww</p></td>
</tr>
</table>
</body>
</html>Viszont, valószínüleg megoldottad a próblémám(remélem), most hogy írtad, nekem is beugrott a p margin és egyéb tulajdonságok, tényleg nem egyforma a böngészőkben az alapbeállítás. Délután 2 órán keresztül buheráltam CSS-t, már olyan dolgokat is, hogy az volt a csoda ha egyáltalán megjelent valami a böngészőben. Persze akkor DIV-el.
Köszönöm a segítséged!
Ha nem megy úgy se azért, ha meg megy akkor azért írok vissza.
(de már csak holnap)Mégegyszer köszönöm az ötletet!
Fire.
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
cucka
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1664 üzenetére
Amíg csak beírom a szöveget és nem ütök egy enter-t(paragrafus)
Ezek szerint valamilyen klikkelgetős szerkesztőben készíted. A szerkesztő programok bizony behánynak néha egy-két fölösleges dolgot a html/css-be.Egyébként javaslom, a css-ben állítsd be kézzel a p margin-ját és padding-ját (utóbbit célszerű 0-ra). A table tag-nek pedig cellpadding=0 tulajdonságot is célszerű berakni, bár emlékeim szerint a paragrafus az, amelynél a böngészők más-más padding-ot és margint adnak alapértelmezettként.
-
félisten
Hali!
Igen, bonyolultab leírva, mint ami. Tehat ez egy tábla, amivel nem csinálok az ég világon semmit, nincs CSS, semmi. Amíg csak beírom a szöveget és nem ütök egy enter-t(paragrafus), addig IE7 és FF3 alatt is ugyanaz a látvány fogad. Azonban ahogy a képeken is látod majd, pár enter és az FF3 rosszul jeleniti meg. Az első sor felett is mintha lenne egy üressor meg az utolsó után is. Ha DIV lett volna ott is dettó ez a helyzet.
Fire.
UI: Engem se néznek idiótának, hogy ilyen képeket töltögetek fel......
[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #1660 üzenetére
Kicsit zavaros az egész, igazán közzétehetnél valamilyen példa kódot.
(a stíluslapjaidtól függően elég sokminden okozhatja a körülírt jelenséget..) -
cucka
addikt
válasz sirdani #1661 üzenetére
Amit új köntösbe szeretné bújtatni de tudásom nem sok!té
Hát izé, a weboldalkészítés egy külön szakma, ráadásul a dizájn, a programozás és a flash részét jellemzően külön ember szokta csinálni. Ne várd, hogy itt valaki pár sorban vázolja neked a weboldalkészítés menetét a-tól z-ig, mert lehetetlen, erről a témáról könyveket szoktak írni.Aztán feltettem a wordpress.orgot de ott meg blogot csinált!
A wordpress az egy nyílt forrású blogmotor, tehát még jó, hogy blogot csinált.Négy lehetőséged van:
- Statikus weboldalakat meg tudod csinálni dreamweaver-ben vagy egyéb klikkelgetős szerkesztőben. Azt csak a marketingesek állítják, hogy ezekkel szaktudás nélkül értékelhető végeredményt tudsz produkálni, a valóságban első körben ezekkel valószínüleg szomszédpistike minőségű oldalt fogsz gyártani..
- Dinamikus weboldalhoz megtanulsz használni valamilyen cms rendszert (pl. drupal, joomla ilyenek, de van még egy talicskányi). Természetesen a végeredmény nem lesz 100%-ban olyan, mint amilyet szeretnél, ezek konzerv megoldások.
- Elkezded tanulni a webfejlesztést, aztán ha jól megy, akkor pár hónap/év múlva király oldalt fogsz összerakni.
- Fizetsz valakinek, akinek ez a szakmája és az megcsinálja neked. -
sirdani
tag
Sziasztok!
Jelenleg van egy weboldalam:
www.allasaneten.infoAmit új köntösbe szeretné bújtatni de tudásom nem sok!
Elkezdem joomlaval csinálni de Explorerben szétesik, és a feliratkozó formot nem támogatja:Aztán feltettem a wordpress.orgot de ott meg blogot csinált!
A drupalt is felmásoltam ide:
onlineallas.extra.huDe 404et ír ki!
Tehát kellene egy jó weboldal szerkesztő féleség amit ingyen tárhelyen tudnék használni!
www.profitalouzlet.com
-
félisten
Hali!
A próbléma a következő. Adott egy táblázat(de lehetne div is), 1x1-es. Belerakok pár bekezdést, megjelenítem IE-vel, hibátlan, megjelenítem FF3-al, hibátlan.(hibátlan alatt azt értem, hogy addig tart a tábla magassága ameddig az utolsó sor).
Most jön a cumi. Amikor viszont formázom a bekezdéseket, egyiket középre, másikat sorkizárt, akkor érdekes módon az FF3 úgy jeleníti meg mintha beleraktam volna a végére még egy üres sort, magyarul ,megnő a tábla magassága. Divvel ugyanez, persze IE alatt nincs gond. Azért idegesítő számomra, mert olyan honlapot dobok össze, ami az 5 legismertebb böngésző alatt ugyanúgy fut. Ebből a 10-20 pixeles különbségből(ami a rejtélyes üres sor magasságából adódik) igaz csak esztétikai hiba lenne, de roppantúl ba..za a csörömet, hogy milyen megoldással tudnám ezt kiküszöbölni. Lehet dives megoldás is, sőt talán az lenne a jobb.Gyors és egyértelmű választ várok.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ki mivel szerkeszti a honlapokat?
Én eddig notepad++ meg putra writer. De már kezdem azt érezni, hogy túl sok kódolási munkát végzek aránytalanul.
Most nem a template oldalakról beszélek ahová csak bebiggyesztem a szövegeket meg a linkeket, hanem ha egy komplett site ról van szó? Vagy próbálkozzak vmi content managerrel? Kicsit tanácstalan vagyok.A tudást mástól kapjuk, a siker a mi tehetségünk - Remember: Your life – Your choices!
-
kavicssli
addikt
válasz VladimirR #1654 üzenetére
Óóó főnök nagyon szépen köszönöm! ezt a weblapot heggesztem most! igaz angol nyelvü weblapsablon volt valamikor de amit kilehetet illetve átlehetet irni azt átirtam és saját dolgok is vannak is benne nem is kevés!
Csak most nem jön be a weblap Egész nap szarakakodott még az extra. hu ftp
[ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Azt szeretném kérdezni hogy olyan linket hogyan tudok késziteni ami pl egy szövegre mutatra vagyis egy szóra és automatikusan a oda ugrik! erre gondoltam
[ Szerkesztve ]
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy készitettem egy websablon alapjára egy oldalt [link] de ide feltöltöttem képeket és nem jeleníti meg! Ez mitől lehet! Valakinél megjelenik a sok képem valakinél nem!Pl nekem nem jeleniti meg! De ha Dreamweaverből nyomok egy F12-t tökéletesen megjelenik a weboldal! De amikor feltöltöm az ftp-re onnanstól valakinek megjeleniti valakinek nem!
Valaki remélem tud segiteni!
-
Ősember
őstag
válasz prolika #1648 üzenetére
hello
ha az angol nem gond, akkor itt egy tutorial dreamweaver cs3-hoz én sem értettem hozzá még 3 napja, de azota már összehoztam az oldalam (2hsz-el elörébb van link) még nagyon kevés info van rajta, de a lényeget látni______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
prolika
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni melyik honlapszerkesztőnek kéne nekiállnom mármint megtanulni aztánmeg használni. szeretnék csinálni pár oldalt magamnak és ismerősöknek. lényeg egyszerű legyen olcsó vagy inkább ingyenes de frankó dolgokat lehessen összehozni vele. abszolúz kezdő vagyok ebben a témában.
előre is kösz a segítséget.
üdv: Poki
-
Ősember
őstag
válasz Louloudaki #1636 üzenetére
keresgéltem pár dreamweaver tutorialt és nagyjábol megy már klikk
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
newgamer
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, sokat segítettetek.
-
róland
veterán
válasz newgamer #1643 üzenetére
Ha pedig leginkább információt akarsz közölni valamiről, akkor érdemes egy CMS rendszert megtanulnod. Nem ördöngösség beállítani, s sokat lehet tanulni azon is. Én a saját próba oldalaimon Drupal-t használok, de jók az e107, Joomla, Ruby On Rails, stb. rendszerek is.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
vipisti
tag
válasz newgamer #1643 üzenetére
Google W3C HTML tutor
Statikus weboldalak készítésének többféleképp is nekiállhatsz:
- Szerzel egy Adobe Dreamweavert vagy hasonlót
- Szerzel egy sima text editort, pl PSpad. Ha meg akarod érteni a HTML-t meg a CSS-t, akkor az utóbbi ajánlott. Apránként ki kell próbálnod sorban a lehetőségeket, és ebben a Google lesz a társad
- Vannak webes szolgáltatások is erre a célra, próbáld ki a http://sites.google.com-otHa már funkcionalitást is akarsz a weboldaladba tenni, akkor programoznod is kell, de ebben az esetben mindenképp pengetned kell a HTML-t és CSS-t.
Gnothi seauton.
-
newgamer
aktív tag
Szeretnék weboldalt szerkeszteni, készíteni, kezdő vagyok még, tudnátok valami weboldalt, vagy jegyzetet ajánlani, amin elindulhatnék?
-
lordring
aktív tag
Sziasztok! Egy adott weboldalon meg lehet vhogy nézni, hogy mikor készült? vagy mikor volt feltöltve?
-
passatgt
aktív tag
válasz drShaman #1637 üzenetére
Üdv!
rakj két divet egymásra, az alsón legyen az említett átlátszóság, a fölötte levön pedig ne
<div style="position:absolute;top:0px;left:0px;width:200px;height:200px;background:#000;filter: alpha(opacity=70); opacity: 0.7;"></div>
<div style="position:absolute;top:0px;left:0px;width:200px;height:200px;">Ide jön a szöveg</div> -
drShaman
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával állok szemben, hogy beállítottam egy div-nek, hogy
filter: alpha(opacity=70); opacity: 0.7;
viszont a div-en belül lévő szöveg, illetve képanyag is átlátszó lett. Ezt nem sikerül megszüntetnem, hiába adom meg nekik a 100, illetve az 1.0 értékeket.
Mit lehet ilyenkor csinálni?
-
Ősember
őstag
válasz Louloudaki #1633 üzenetére
meglepö, mi? na de ugy látszik nem uszom meg, hogy ne szokjak át valami másra...
se dreamweaverhez, se frontpage-hez nem értek. dreamweaver teljesen eltér a word-töl, ott 0 vagyok, rontpage meg hasonlit, de akkor is más, lényegében ott is 0 vagyok, tehát mindegy mit kezdenék el megtanulni.
mit ajánlotok? ha már ugy is tanulni kell, akkor valami profibb dolgot tanulnék, hogy legyen is értelme, de nem akarok olyat sem aminél mindenféle számomra felesleges extra funkcio van. láthatjátok, az oldalam nem egy marha nagy igényesség, de böven megfelel a célnak remélem______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Louloudaki
aktív tag
válasz Ősember #1632 üzenetére
word!
a spannak amiben a linkek vannak a képekkel, add meg hogy height="annyi pixel amennyi a kép". ne használj wordöt weblapkészítésre, az a legrosszabb mind közt! akkor már inkább frontpage vagy dreamweaver, word csak trágyát tud generálni. ha nem értesz nagyon html/css-hez akkor is alap tudással táblázattal hibátlanul össze lehet rakni ezt az oldalt frame nélkül meg word nélkül. -
Ősember
őstag
válasz Louloudaki #1630 üzenetére
eredetileg ez csak mezei word. egy csomo mindent hozzátesz magátol, mint pl ezeket a cm értékeket nagyon alapvetö dolgokat tudok csak csinálni. a nagy részét megcsinálom jegyzettömbben és utána megnyitom word-ben a design miatt (pl bentebb kezdje a sorokat meg ilyene, amiket pont még nem teljesen tudok magamtol megcsinálni jegyzettömbben). szoval ezért is van tele mindenféle hülyeséggel az egész. én csak a body részt müveltem többé kevésbé, meg ahol kellett oda betettem a javascriptet.
tehát hogyan is adjam meg a magasságot? nekem is feltünt, hogy explorerben az a gond, hogy szimplán "lentebb kezdi az oldalt". aki látta mi a helyzet ugy is érti mire gondolok______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
vipisti
tag
válasz Louloudaki #1630 üzenetére
A pt, pc, in, cm, mm, px, em, ex, % létező mértékek, de a gyakorlatban még én sem láttam, h valaki pt, px, em, % -on kívül mást használt volna...
[ Szerkesztve ]
Gnothi seauton.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz Ősember #1629 üzenetére
ezt mivel csináltad? valami szerkesztő progival? olyanok vannak benne, amiket még soha nem is láttam. pl: margin:0cm 0cm 0.0001pt; margint mióta lehet megadni centiméterben??? meg pontban? vagy le vagyok maradva, megjött a css3? pföff...
amúgy szerintem a marginokkal van gond meg a magasságokkal. meg ez a menü van egyszer egy divben, azon belül p-ben, az alatt még van egy span is, és egyik cuccnak sem adtál meg magasságot, lehet hogy ezért csúszik össze ie-ben. azt se értem, hogy ha a linkek képek, akkor minek beállítani betűtípust, színt neki, meg font-size-ot? hát ha kép, ez mind el lesz dobva úgyis.
és ne használj frame-ket, ilyen oldalfelépítésnél teljesen fölösleges.amúgy safariban még jobban szét van esve, az első sor szöveg alatt 5px magas fehér sáv, ami kilóg balra a kereten kívül, ugyanez a menü alatt, meg a nyilas sorminta fölött is az alján.
-
Ősember
őstag
hello
az oldalamrol lenne szo... nézzétek meg firefoxban és utána explorerben
operában is jo, de explorerben szétcsuszik. mezei kereteket használok, semmi extra trükk nincs az oldalban... tudja valaki a megoldást?______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
cucka
addikt
válasz vipisti #1623 üzenetére
Ez tök jó példája a css demó oldalnak, ahol bemutatják ugyan, hogy meg lehet csinálni, de a megoldás a valós életben alkalmatlan arra, hogy használd. Pl. itt csak akkor működik minden, ha 27.5em magas a doboz, amit középre akarsz rakni. Ha mondjuk kiderül, hogy legyen 30.17em magas, akkor csak az egész css-t kell átírni, ha kiderül, hogy oda dinamikus tartalom jön, aminek nem tudod a méretét, akkor kezdheted írni a html táblázatot
-
-
kavicssli
addikt
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy adott egy weblap! Hogyan tudom azt megcsinálni mint pl itt [link] hogy a főoldal "oldalakra" van szedve!? erre van valami külön parancs? ADobe DW-t használok! Előre is köszönöm!
-
vipisti
tag
válasz #57018880 #1620 üzenetére
Nézd meg ezen az oldalon a container div-hez tartozó CSS-t.
Gnothi seauton.
-
törölt tag
"(Igen, a sokat szidott táblázatos formázás, lehet köpködni, de bonyolult oldalt div-ekkel sokszor kb. sehogy nem lehet összerakni)"
En nem szidom a tablazatot, tulajdonkeppen ez lett volna az elso div-es oldalam. De amint emlitetted ez mar tul bonyolult div-nek.[ Szerkesztve ]
-
cucka
addikt
válasz #57018880 #1620 üzenetére
röviden - a vertical-align tulajdonság egyedül táblázat celláinál működik az elvárható, normális módon, minden más esetben el lehet felejteni.
Itt egy cikk a témáról: [link](Igen, a sokat szidott táblázatos formázás, lehet köpködni, de bonyolult oldalt div-ekkel sokszor kb. sehogy nem lehet összerakni)
-
-
törölt tag
Sziaztok , megint kellene egykis segitseg :
Az miert van ,hogy a CSS height -re ,ha %-ot allitok be akkor megsem jelenik a background-image -nek berakott hatter? ...
Egy keretet szeretnek osszehozni kepekbol aminek ez lenne a bal (majd jobb) oldala ami lefele nyulna , ha a tartalom bovul.
Ez lehetseges? ,ha van ra megoldas segitsetek kerlek.
jelenleg igynez ki :
---------------------------
.frame_vert_left { background-image:url(images2/vertical_left.png);
background-repeat:repeat-y;
width:29px;
height:50%;
margin-left:35%;
margin-top:-200px;
}
---------------------------
Koszi elore is.
Udv.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz Louloudaki #1615 üzenetére
Cucka megelozott , sajnos IE-ben nem mukodik.
-
cucka
addikt
válasz Louloudaki #1615 üzenetére
a :hover explorer-ben kizárólag az <a> tag-re működik.
(ie6-ban legalábbis, de ennyi pont elég ahhoz, hogy ne lehessen rendesen kihasználni) -
törölt tag
Sziaztok ,
Egyik oldalamra szeretnek sajat [egyedi] 'submit' gombot rakni. Amit CSS-el meg is csinaltam , viszont jolenne ,ha rollovert tudnek belole gyartani. Mar rengeteg dologgal probalkoztam ,de sehogysem sikerult megcsinalnom.
- aki tud ra megoldast ,segitsen megoldani pls..., ( FF-ben es IE)-ben jolenne ,ha mukodne. Ha csak az egyikre van megoldas ,hogy a masikban statikus kepkent megmarad a gomb az is johet.
koszi. -
Attila14
aktív tag
Valaki please HELP! Ultrastats nevü progit akarom telepíteni cwi tárhelyre de valami hiba lép fel a telepítés után, valaki tudna nekem segíteni a telepítésben?
Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
Attila14
aktív tag
Webspell 4.0-val csináltam egy weblapot de nem tudom hogy kell magyarosítani, légyszi valaki mondja l! kezdő vagyok a témában
Ja és a 14 nem a koromat jelöli :)
-
Froclee
őstag
válasz vancha2 #1610 üzenetére
Nekem ez a második tárhelyem az extrán. Az előzőt azért törölték, mert nem volt kezdőlapom (kb2éven keresztül) és csak az adataim tároltam a weblapon. Egyik nap látom hogy letörölték. Írtam emailt a supportnak és teljesen segítőkészek voltak. Azt mondták vagy visszahelyezik a weblapot ideiglenesen hogy letöltsem a cuccokat vagy készítsek kezdőlapot, ahonnan a fájlokra mutatnak hivatkozások. Pikk-pakk visszarakták a weblapom én leszedtem a cuccom és letörölték a tárhelyet. Nos okultam azóta mind példám is mutatja. Nekem ebből a szempontból csak pozitív tapasztalataim vannak az extrával. Szerintem korrektek.
-
vancha2
aktív tag
válasz vakondka #1608 üzenetére
Jaja, azt én is tapasztaltam, amikor pár mp3 fájl miatt 5-600 MB képpel együtt letörölték az osztályom egész weboldalát - persze szó nélkül. A legnagyobb pech az volt benne, hogy egy hét után vettük észre, írtunk a supportnak, ők meg visszaírtak, hogy a letiltás után egy hétig még visszaállítják a tartalmat, ha töröljük az mp3 fájlokat és szólunk nekik, de mivel nálunk már elmúlt az egy hét, töröltek mindent. Csak kicsit voltunk k**va idegesek...
A lényeg, hogy ilyen téren vigyázzatok az extrával!
[ Szerkesztve ]
-
Froclee
őstag
Lányok/fiúk megcsináltam. Ha legközelebb ilyen problémával fordulnak hozzátok mondjátok meg nekik, hogy írjanak mailt a szolgáltatónak (az én esetemben support@extra.hu) és kérjék el a document rootjukat, mert azt vettem észre hogy szinte minden weblapon más. Nekem ez volt: /nfs/extra/s/sn/snippii/wwwroot/ . Köszönöm nektek a fáradozást.
üdv,
harylmu -
vakondka
őstag
Pedig szerintem úgyis működnie kell.
nekem van olyan könyvtáram ami így van levédve, hogy benne van a htaccess, htpasswd és a védett fájlok is.
...a beléptetés pedig szépen működik, ahogy kell...de fizetős tárhelyen.
Viszont ha rosszul van megadva a document roothoz képest a .htpasswd fájl útvonala, akkor azzal lehet ilyen hibát generálni...Ugyen nem bináris módban lett feltöltve a .htaccess és .htpasswd fájlok, hanem txt módban ?
[ Szerkesztve ]
https://toptarget.hu - Online Marketing Ügynökség
-
mm00
aktív tag
válasz Froclee #1601 üzenetére
vedettkonyvtar/.htaccess fálj tartalma:
AuthUserFile /nfs/extra/m/mo/snippii/wwwroot/wwwroot/vedettkonyvtar/.htpasswd
AuthName "Title for Protected Site"
AuthType Basic
Require valid-uservedettkonyvtar/.htpasswd fálj tartalma:
[link] Legenerálja neked milyen sort kell beletenned! -
tildy
nagyúr
válasz Froclee #1601 üzenetére
HEHE lol.
Ne legyenigazam, de ha pont avedettkonyvtarba rakod a htaccess filet, akkor jóhogy nem fogja megnyitni , ha a vedettkonyvtar jogosultságai nem engedik ....."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Froclee
őstag
Az egyik gond az volt, hogy a .htaccess-t egy darab S betűvel írtam. Most szépen kéri a felhasználó nevet, jelszót de ahogy az oké-ra kattintok ez a baja:
"Cannot open .htpasswd file.
/nfs/extra/m/mo/snippii/wwwroot/wwwroot/vedettkonyvtar/.htpasswd"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- LEGO klub
- Mozilla Firefox
- Android szakmai topik
- BestBuy ruhás topik
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest