Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolja
tag
Üdv hozzáértők!
Ha honlapon sötét háttéren találhatóak linkek (fehér betűk)
, az aktív link körül mindig megmaradnak a focus pontok, valamilyen css taggal ki lehet ezeket iktatni??
Valahogy ennek a mintájára:a:hover {
text-decoration: none;
}Előre is kössz!!
Hoppá hamár homár
:
esetleg a Skype beépülő részeit (telefonszám kiemelgetés) letiltani ...??? -
Ronyman
aktív tag
Hát végülis logót.... de na szóval nem lenne más csak kiírva a cég neve, csak a betűknek rönkfákból kellene állnia. Tehát rönkökből kellene felépíteni a betűket.
Az oké, hogy képszerkesztő, csak na nem igazán tudom melyiket használjam, meg hogy hogyan!!!!! Ezért kérdeztem, hogy hátha van olyan program amibe csak a szöveget kell beírni, majd a betűt kitöltené valamilyen képpel... passz nem vagyok jértas a témában
-
Ronyman
aktív tag
Segítségeteket szeretném kérni, egy honlap létrehozásához. Vagyis már a nagyrésze meg van, csak az ismerősöm egy feliratott szeretne készíttetni velem

Lényeg az lenne, hogy ő ilyen rönk fákkal foglalkozik és olyan felirat kellene neki, amiben a cég neve ilyen rönkfákkal lenne kiírva. Milyen programmal lehet ezt kivitelezni?
A honlapot összedobtam... csak ez a dolog akasztott meg...
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. Ronyman
-
gsc73
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Kedves Sk8erPeter!
Nagyon köszönöm a magyarázatod, tanácsaid!

Így már tényleg el tudok indulni egy "modernebb világ" felé. a PHP-ről azt sem tudom, hogy eszik-e vagy isszák, úgyhogy azt kihagyom....ez nekem csak egy hobbi, sok egyéb dolog mellett, így a div elemekkel, táblázatokkal (ahol kell) és CSS-sel mag a DW-vel el leszek egy darabig...Köszi, Üdv: g.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Inv1sus
üzenetére
Mármint gondolom akarod mondani PDO (nem POD), PHP Data Objects.
Hátha megoldja: [link], [link], [link]
"A temporary solution is to use INT value (1002) instead of constant.""It appears to only be availabe using the mysqlnd driver.
Try replacing it with the integer it represents; 1002, if I am not mistaken." -
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Én is felraktam saját kezűleg a honlapot és nekem ilyen hibáim már nem is jelentek meg

Viszont most ez a jelenlegi kép: [link]A php-ban POD van használva és nem ismeri fel a freeweb. Legalábbis szerintem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Azért volt benned ez a görcsös ragaszkodás, mert régen mindig a frame-eket nyomatták, amikor a fejléc, lábléc és a főtartalom külön keretbe kerültek, így nem kellett újratöltődniük. A frame-ek használata azonban számtalan ok miatt kiment a divatból, elavultnak számít, rossz és kerülendő, az elsődleges ellenérv vele szemben az, hogy rendkívül sok bosszúságot okozhat és kényelmetlen a használata, módosítása, kezelése.
Nézd meg a legtöbb mai honlapot, általában az egész tartalom újratöltődik (egy példa a Weblabor egyik lapjáról: [link]). Persze kivéve a Flash-es szar honlapokat (na, a legtöbb ilyentől kimegyek a fazonomból, ritka az igényes Flash-honlap, ami jól kombinálja a sima (X)HTML, CSS, ... elemeket a Flash-sel), meg az egyéb megoldásúakat.
És jó ez így, nem a menü és a fejléc újratöltődése fog releváns időbe kerülni normális esetben, főleg, hogy a böngészők gyorsítótárazzák a tartalmat, és ezt még segítik az egyéb cache-elési algoritmusok szerver vagy kliens oldalon.
Azt is lehet csinálni, amiről itt a topicban pont nemrég beszéltünk, hogy ha a frame-ekhez hasonlóan szeretnéd külön fájlokban kezelni az egyes tartalmakat, akkor PHP-vel oldod meg az include-olást:
<?php include 'header.html'; ?>
és így ha egy helyen módosítod a tartalmat, akkor az összes többi aloldalnál is fog módosulni (ahol szintén include-olod ezeket a fájlokat).
Azt is meg lehet csinálni, hogy PHP-alapú az egész, és dinamikusan töltöd be a tartalmakat, attól függően, mit ír be a felhasználó a címsorba.
Még számtalan megoldást le lehetne írni. Én személy szerint a PHP-s megoldást elég kényelmesnek és rugalmasan kezelhetőnek tartom. -
gsc73
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Hát, ahogy így első körben olvasgatom, nem is könnyű a téma (AJAX) számomra, de akkor hogyan? Vagy fölösleges ezzel foglalkozni? Újratölti, újratölti és kész? Valahogy bennem mindig az volt, hogy a menü, fejléc, logo mozdulatlan...
Üdv: g.
-
Inv1sus
addikt
Tudtok mondani valami olyan tárhelyet, ahol rengeteg minden megvan engedve és ingyenes?

Mert társam csinált egy honlapot de mindenhol van valami hiba. Freeweben például ezt írja:
Warning: require() [function.require]: Unable to access /storages/storage1/w/wp/wpportal/public_html/conf.php in /storages/storage1/w/wp/wpportal/public_html/init.php on line 4
Warning: require(/storages/storage1/w/wp/wpportal/public_html/conf.php) [function.require]: failed to open stream: Permission denied in /storages/storage1/w/wp/wpportal/public_html/init.php on line 4
Fatal error: require
-
gsc73
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Húúúú, ez nagyon jól néz ki! Pontosan erre gondoltam, hogy valami ilyesmit kellene.....
Gyuri16: köszönöm a megerősítéseket és a tanácsokat. az AJAX kifejezéssel találkozam az elmúlt napokban, miközben keresgéltem, de nem voltam biztos benne, hogy ez kell nekem, de látom hogy ez kell, vagy legalábbis ez kellene. Ha kódokat kell irogatni, akkor bajban leszek ha nem szájbarágósan van leírva, de tudom, hogy merre induljak.
-
Gyuri16
senior tag
igen, nem jo frameket, tablekat hasznalni dizajnra.
masik reszeben ha jol ertem azt kerded, hogyan lehetne betolteni ugy az oldalt, hogy a menu ne toltodjon ujra. egyszeru valasz, hogy erre az esetek tobbsegeben nincs szukseg. ha megnezel egy veletlenszeruen valasztott weboldalt, akkor a menuelemekre valo kattintas utan ujratoltodik az egesz. ha most ismerkedsz a weblapkeszitessel akkor plane nem kell ilyennel foglalkozni.
termeszetesen meg lehet oldani amit akarsz javascripttel. kialakitasz egy menu divet, es egy divet a tartalomnak. az utobbiba dinamikusan fogod betolteni a megfelelo html oldalt. a kulcsszo: ajax. google ilyen peldat dobott (nem probaltam, de jol nez ki): [link]
-
gsc73
aktív tag
Sziasztok!
Menü kialakítással kapcsolatos kérdésem lenne. (nagyon) Kezdő, hobby szinten ismerkedő státuszban vagyok a weboldalak létrehozásával kapcsoltban. (mivel nem ebből élek (nem is fogok) így kódot írni nem nagyon szeretnék.......
)Korábban az MS Frontpage-vel próbálkoztam egyszerűbb oldalakat létrehozni, ahol tipikusan a beágyazott kerettel (gondolom ez az iFrame?) hoztam létre a menüt, és a tartalmat, így egy-egy menüpont kiválasztásánál nem töltődött újra az egész oldal, csak a központi keretben megváltozott tartalom.
Most kicsit komolyabban kezdett érdekelni a téma, így olvasgattam............sokszor találkoztam azzal, hogy az iframe „veszélyes”, nem jó, korszerűtlen, meg a táblázatok sem jók (legalábbis az alapoldal struktúra kialakítására), de a <div> elemek az igaziak. Aztán jött a képbe a Dreamweaver.
Végigolvastam a „DW CS3 egyszerűen” könyvecskét, ami elég jó, de a menü készítésének mozzanatai, illetve az egész alapelvet ezzel kapcsolatban nem értem. Abból a szempontból nem értem, hogy hogyan valósul meg az, hogy a menüben egy-egy menüre kattintás után ne kelljen újratölteni az egész oldalt. A könyv utolsó részében a szájtok kezelése részben a „Templates” (sablonok) oldalak létrehozásával lesz kialakítva a végleges oldalszerkezet. Ez az egész – számomra igen bonyolult procedúra – azt eredményezni, amit szeretnék? Tulajdonképpen hogyan? Vagy ha nem az a jó megközelítés, akkor hogyan?
Tudna egy kis magyarázattal segíteni valaki? Nagyon örülnék annak is, ha olyan DW "szempontjából" lenne a válasz, mert nagyjából már megismertem az ott használatos fogalmakat, elnevezéseket, illetve a kezelőfelületet is.
-
Inv1sus
addikt
Ki szeretném kérni a véleményeteket, hogy szerintetek ez animációnak számít-e. Én az utolsó rész szerint csináltam, tehát javascript-el. Azért érdekelne, mert a szakdogámba kellett volna egy animáció, de csak ilyesmi van benne.

-
DeltaPower
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
monolitikus template vs moduláris template vs lefordítható template téma
futási sebességben a lefordítható nyer, lemezhasználatban a monolitikus, bővíthetőségben a moduláris. igazából a mono template ott bukik el, ha van egy csomó beloldalad, aminek más a layoutja, tipikusan ilyen egy webshop (kategórialista, terméklista, terméknézet, termékgaléria-nézet, kosárnézet, megrendelőlap nézet, user adatlap nézet stbstb). ezeknél már komolyan bejön az alkalmazáslogika a templateben, ha egybe akarod építeni. azt meg ugye mindenki szajkózza, hogy el kell választani az alkalmazáslogikát a kinézettől 
-
cucka
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
csak hát ez azzal jár, hogy minden oldalletöltéskor ennyiszer kell cöcögtetni a vinyó(ka)t a servernek hogy összevadássza a dolgokat.
Nem cöcögtet semmit. Ezért van a vinyóban cache, ezért cache-el az oprendszer és erre találták ki a különféle, magasabb szintű cache-elési megoldásokat is.meg a tartalmi résznek is egy kiíratás, így phpban összeszedek minden adatot 1-1 tömbbe, include az 1db templét oszt jóvan. szerintem ez így tök átlátható és a servert is jobban kíméli.
Nagy projektnél ez nem túl jó megközelítés, rugalmatlan és nem igazán segíti elő a kód újrafelhasználhatóságát. Azzal szerintem nem érdemes foglalkozni, hogy a szerver mennyire gyorsan tudja összeszedni a fileokat. Egy normális, használható szervernél ez az idő konvergál a nullához, lassú szerver esetén pedig ígyis úgyis lassú lesz a weboldal. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
na ha már itt tartunk, akkor akár ki is tárgyalhatnánk, hogy mennyire előnyös egy oldalt sokmillió templétre darabolni versus 1 nagyra. anno ahol dolgoztam, úgy csináltuk, hogy volt header.tpl, footer.tpl, menu.tpl, ilyenbox.tpl, olyanbox.tpl, naptárka.tpl, tökömtuggyami.tpl stb és ezt mind include-dal húztuk be egyesével minden oldalon. csak hát ez azzal jár, hogy minden oldalletöltéskor ennyiszer kell cöcögtetni a vinyó(ka)t a servernek hogy összevadássza a dolgokat. én mióta magánban nyomom, rászoktam arra, hogy van 1 db templét ami az összes nemváltozó cucc, header, footer, html váz, és a menü helyén egy for ciklusos kiíratás (ha adminból változtatható a menü, ha fix akkor az is megy bele a templétbe), meg a tartalmi résznek is egy kiíratás, így phpban összeszedek minden adatot 1-1 tömbbe, include az 1db templét oszt jóvan. szerintem ez így tök átlátható és a servert is jobban kíméli.
-
Paarthurnax
senior tag
HTML Joke:
Student: "How do you spell HTML?"

Ezt a W3C oldalán találtam. Igazi informatikus vicc.

-
DeltaPower
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
szebb megoldás, ha csinálsz egy alap layoutot, és azt duplikálod annyiszor ahány menüpont van, aztán átszerkeszted a tartalmi részt, és persze még szebb megoldás a szerveroldali kód. ugyanakkor ahhoz, hogy az alap html tagek használatát megértsék az olyanok, akiknek a tudása max a word-excel-explorer-outlook táján van, elég a frameset is. kb ennyit ér a legtöbb tizenpár órás weblapkészítő tanfolyam.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Lehet jó lenne egy terjedelmesebb első hsz., amiben ezek benne vannak és a téma címébe kirakni, hogy "olvasd el az első hsz.-t".
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Kérj meg egy moderátort, és berakja neked.

-
Paarthurnax
senior tag
Kezd mondjuk itt: http://www.w3schools.com és töltsd le a Notepad++ programot amivel lészíteni fogod.
A W3Schools-t be lehetne rakni egyébként az első hsz-ba, mert szerintem alap és sok érdeklődő megtalálná ott a választ, sőt még ki is tudja próbálni módosításokkal élesben a funkciókat. Angoltudás nem árt...

-
Scyber
csendes tag
hogy tudok ill hol csinálni a legegyszerűbben weblapot
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Louloudaki
üzenetére
"include ('leftMenu.tpl'); az inkább, minek ide php menü mikor tudjuk az összes menüpontot és nem kell változtatgatni"
Én is ugyanerről beszéltem.
Te is PHP-kódot írtál. 
Lehetne akár
<?php include ('Pistike_Bt.hu'); ?>
is, az se változtatna a lényegen.
Szóval érted.Azt a másik Pistike Bt.-t meg majd jól felvásároljuk.

-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
include ('leftMenu.tpl'); az inkább, minek ide php menü mikor tudjuk az összes menüpontot és nem kell változtatgatni
btw, egy templét is elég akár körbe az oldalnak, úgyis csak a közepe változik a tartalommal. frameset valóban fölösleges nyűg ehhez.pistike.hu egy viccmagazin oldala, pistike bt-re guglizva nem jött be semmi céges dolog, csak az általános pistike bété kommentek. megfontolandó, se weblapjuk, se találat, tárgyaljunk velük.

-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
Jaj, hagyjuk már ezt a frameset-et! Manapság ezt elvárni, sőt, használni? Ugyan már, ne legyünk komolytalanok... Valamit is magára adó honlapkészítőnek manapság eszébe se jutna ilyesmit használni egy honlapon, főleg, hogy bőven helyettesíthető a frameset egyéb eszközökkel - pl. némi PHP-vel, vagy más módon. Legalábbis sehol nem látok olyan kikötést, hogy nem használható szerveroldali szkriptnyelv.
Most komolyan, frameset kényelmetlen, gusztustalan használata helyett miért nem egyszerűbb a következő sort berakni a megfelelő helyre?
<?php include 'left_menu.php'; ?>
Ennyi PHP-használat talán belefér...
Ha meg az űrlap feldolgozását sem kérik, tehát igazából szinte semmilyen dinamikus tartalom nincs benne, akkor még kevesebb is két napnál. Akár egynapos munkával össze lehet hozni. A dizájn izélgetése hosszabb időt vehet igénybe, de komolytalan munkánál felesleges. Mondjuk még a galériával lehetne talán elp×csölődni, én mondjuk arra inkább dinamikus tartalmat alkalmaznék, de akkor is rövid idő alatt elkészíthető a feladat.(#2864) tkazmer: affene, akkor valami más nevet kell kitalálni.

-
tkazmer
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
teljesen amatőr szint
ami ezt egy kicsit megingatta bennem, az a képátméretezés volt, ahhoz azért megfelelő szoftverek, azok kezelésének tudása is kell. persze, írtam is, Louloudaki 50-60ezres megoldása remek lehet, kizárólag a feladatot tekintve.amúgy a pistike bt már sajnos foglalt név, '95 óta létezik, budapesten, romániai magánszemélyek családi vállalkozásaként

-
Szonyka
csendes tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Igen, én is így értelmeztem a feladatot, de nekem még ez is sok, ehhez a szakterülethez nem értek. Szóval egy 1 éves tanfolyamon, ahol a "méregkeverést" tanulták, csak azért volt ez is benne, hogy teljen az idő, nameg hogy ennyivel többet tudjanak róluk legombolni - mert 30-40-50 óra alatt túl sokat nem lehet megtanulni a weboldal készítésből - szóval nemhiszem hogy a tanár olyan weboldalt kérne tőlük "vizsgamunkaként", ahol bármelyik 3-4-5 csillagos szálloda, panzió igényeit is kielégítené. Tehát a lényeg ... egyszerű legyen ... azért legalább egy 3-t kapjon rá ... és olcsó.
-
DeltaPower
addikt
ez tipikus web-gyorstalpaló feladat, kb amiket elvárnak:
(sorry de WALL OF TEXT jön)
1. Az oldalaknak egységes felépítésűnek, egységes kinézetűnek és jól áttekinthetőnek kell lenniük, minden oldal címe tartalmazza az Apartmanház nevét, és az adott oldal címét. Az szerzője minden lapon legyen megadva, használjon magyar nyelvet és UTF-8 kódolást.
FRAMESET fejléc menü lábléc, statikus, HEAD-ban levő tagek használata2. A képeket különálló mappába gyűjtse össze.
minden képet a /kepek stb mappába, ne a html-ek közé ömlesztve3. Az oldalak szerkezete előre meghatározott:
o minden lap tetején jelenjen meg az apartmanról készített kép, a cég logója és neve
frameset fejléc, IMG tag használatao minden lap alján jelenjen meg a cég címe, és e-mail címe (melyre kattintva levelet lehet nekik írni), valamint a weblap szerkesztőjének neve
frameset lábléc, email link használatao A tartalmi rész két részből áll, jobb oldalon menü, bal oldalon a tartalmi elemek jelenjenek meg.
frameset jobb menü, bal tartalom4. A menünek minden oldalon a következő menüpontokat kell tartalmaznia:
a. Kezdőlap (Üdvözlet az oldalra látogatónak, Ezen a lapon ismertesse az apartmanház szobáit, azok felszereltségét)
azon a lapon legyenek ezek amivel a frameset indul, statikusb. Szolgáltatások (többszintű felsorolással sorolja fel az apartmanház szolgáltatásait)
c. Árak/Akciók (Egy táblázatban foglalja össze hogy mennyibe kerülnek az egyes szobák az egyes turisztikai szezonokban. Ismertessen 2 csomagot, melyben kedvezményes szálláslehetőségről tájékoztatja az olvasót)
azért hogy tudja használni a target-et és a table-td. Galéria (Legalább 6 képen mutassa be az Apartmanházat kívülről és belülről. A képeket két méretben kell elkészíteni, a kis méretű képek jelenjenek meg a galériában, és ha rákattintunk a kis méretű képre, akkor egy új lapon jelenjen meg a nagyméretű változata.)
img tag megint, és szintén target=_blanke. Foglalás (Űrlap, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelő megadja
űrlap, de feldolgozásról nincs szó, nem szokták kérni(!!)f. Elérhetőség (ismertesse az Apartmanház pontos címét, telefonját, megközelítési módját, valamint egy Google térképrészletet)
googlemap printscreen és képként beszúr, vagy lehet iframeben is, esetleg script taggel betenni, de az már más szint. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tkazmer
üzenetére
De még mindig nem egy iskolai feladathoz mérten írod le a feladatot.
Legalábbis amit én ez alapján el tudnék képzelni, az inkább az, hogy megmutasd, hogy nagyjából ilyen egy teljesen alapvető honlap váza. Te meg nagyban és profizmusban gondolkodsz, de ehhez szerintem nem az kell, hanem teljesen amatőr szint, néhány képpel, egy-egy űrlappal, menüponttal, legfőképp statikus tartalommal (az űrlapot leszámítva).
Ha meg nem, hanem ennél komolyabb kell, akkor egy ilyen suliban a tanár nagyjából bek@phatja, de most komolyan. 
(#2859) Louloudaki: remek ötlet,ráadásul a Pistike Bt. egy honlapkészítő cégnél nagyon egyedi név lenne.
(ki tudja, hátha ez lenne többek közt a sikerünk kulcsa
)
Már csak kicsit több szabadidő kell, és akár mehet is a biznisz.
-
tkazmer
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
a minimál design nincs a feltételek között (nyilván az "iskolai feladat" éppen a minimáldesignra utal, de normál esetben egy panziónak nem elég annyi), egy "design szolgáltatás" (3 rendes, profi designterv + sitebuid) meg ott kezdődik, hogy 80-100e. Admin felület ugyan valóban nem volt kikötés, de szerintem a "normális" weboldalhoz hozzá tartozik, hogy van admin felülete - legalábbis mi nem szállítunk weboldalt admin felület nélkül.
azt, hogy nem kért adatbázist a foglalásokhoz ebből még nem lehet látni (tőlünk kértek már úgy fórumot, hogy "ne fórum legyen, mert azokban mindig alacsony színvonalon megy a társalgás, hanem témák, amikhez hozzá lehet szólni, amikről lehet beszélgetni"), ha meg végül kell adatbázis, az azért is macera (tehát idő=>pénz), mert ugye intézni kell adatkezelési azonosítót, stb.
és akkor még arról nem is beszéltünk, hogy egy profi projectmegvalósításnak menete az igényfelmérés, a rendszerterv készítés, konzultációk, stb., amik mind-mind dobnak az áron nyilván való okokból kifolyólag.
profi szinten én ezt 200 és 250 közé lőném be, most nem kalkulálok utána hogy pontosan mennyi lenne meg ugye mint írtam, ehhez meg kell lennie az igényfelmérésnek is (egy pársoros fórumhozzászólás nyilván még nem specifikáció, amire rendszertervet lehet alapozni). persze a magyar piacon, főleg vidéken, ez sok esetben ágyúval a verébre-ként érződhet, de egy ennél fejlettebb piacon a weboldalfejlesztésnek is megvan a maga menete és rendje.amit leírtál, az tényleg jó lehet 50-60ból (+áfa), de én azt meg nem érzem megfelelőnek (hosszú távon a tulaj sem, hiszen sokba kerül neki pl. a frissítés, a bővítés, stb.), a fentebb leírtak 50-60ból történő megvalósítását (nyilván a részletes igényfelmérés, rendszerterv-készítés elmarad, a 3 designterv vagy 3 paca vagy 1 paca vagy jobb esetben 1 rendesen kidolgozott terv, stb.) neveztem pistike bt. színvonalnak, nem akartalak megsérteni

(#2858) Sk8erPeter
Azért a többszázezer forint egyébként is kicsit túlzás. Ez sztem legfeljebb akkor lenne igaz, ha valami nagyon komoly oldal készülne, teljes mértékű testreszabhatóságot lehetővé tévő admin felülettel, dizájnos külsővel és számos egyéb feature-rel.
így igaz, egy apartmanháznak meg inkább ez kell, ha tényleg akar pl. online szállásfoglalókat. (ugye nem vitás, hogy a gagyi felület nem ébreszt bizalmat a látogatókban...).
azért írtam az 50-60-at, mert az iskolai feladat szőrszálhasogatóan a fentieknek megfelelő (tehát nem megoldás, hanem specifikáció centrikus) megoldása tényleg olyasmi árban van, általánosságban említettem a több 100ezret, mint egy remek panzió honlap árat, ami kb a fentieket tudja. -
Louloudaki
aktív tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
te, nem alapítunk együtt egy pistike bt-t?
szabadidőm nekem is van és most pangás van azoknál a cégeknél ahova bedolgozom
képzeld mennyi referenciánk lenne a rengeteg fórumról ahol pistike bt-t emlegetnek mindig. 
mod: írtam neki privit, hogy hogyér az annyi, de még nem jött válasz, kíváncsian várom. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
tkazmer
üzenetére
Na ne már... A feladat kiírásában elég egyszerű dolgok szerepelnek, és mivel nyilvánvalóan egy iskolai feladathoz nem várnak el túl sokat, ezt legfeljebb két nap alatt simán be lehetne fejezni, kényelmes tempóban, ha pl. elküldik előre a dizájnról az elképzelést. De mivel iskolai feladat, ezért csillivillinek sem kell lennie, tehát akkor még a dizájnnal sem kell túl sokat szarakodni, főleg, ha van az embernek egy alap sablonja, ami alapján a korábbi honlapjait is elkészítette (vagy csak simán kimásolja a korábbi lapjairól a kódot, és a megfelelő helyeken átírogatja)...
Azért a többszázezer forint egyébként is kicsit túlzás. Ez sztem legfeljebb akkor lenne igaz, ha valami nagyon komoly oldal készülne, teljes mértékű testreszabhatóságot lehetővé tévő admin felülettel, dizájnos külsővel és számos egyéb feature-rel.Szerk.: mellesleg az a csekélyke díjazás engem is érdekelne, ha méltányos, akkor szabadidőmben szívesen elkészíteném Pistike Bt. szinten.

-
Louloudaki
aktív tag
válasz
tkazmer
üzenetére
pistike btnél komolyabb vagyok, de sztem egy ilyen lap nem több 50-60nál (meg esetleg +áfa), ultraminimál dizájn, csomó static rizsa, egy lightbox képgaléria, a foglalós űrlap meg email küldés a tulajnak, nem kért hozzá admin felületet se adatbázist a foglalásokhoz. mi ezen a több100ezer?

-
tkazmer
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
ez így alaphangon 50-60 pistike bt módra is (normálisan meg simán több 100e...), annyit kétlem, hogy sokan szánnának egy iskolai feladatra

esetleg valami egyetemistát lehetne keresni, akinek szintén ilyen feladatot kell végrehajtania, és ha saját magának már úgyis megcsinálja, akkor az a "csekélyke díjazás" elég lehet ahhoz, hogy ami már megvan neki, azt odaadja másnak is.
-
Szonyka
csendes tag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Hát sajnos ez a feladat, ezen én is csodálkoztam, de itt van írásban, abból másoltam ki. Lehet hogy a tanárnak valamelyik rokon/haver ilyen irányban vállakozik, és így gondolta legalább az alapját elkészíteni a weboldalnak, amit később csak finomhangolni kell ... ...
-
Szonyka
csendes tag
Sziasztok!
Egy nagy kérésem lenne hozzátok. Egy nagyon jó barátom gyógyszertári szakasszisztensi tanfolyamot csinálja, ahol "tanulnak" weblapkészítést is, valami nagyon alapfokon, de őt annyira nem hozza tűzbe. De ... ... most kaptak egy feladatot, hogy április végére össze kell nekik dobni egy kezdetleges honlapot jegyzettömben - notepad (nevezze mindenki, ahogy akarja) különben a többi tantárgyból hiába kitűnő, nem kapja meg a papírt. Szóval lenne-e egy kedves, segítőkész emberke, aki összedobná a feladatot? Nem kell hogy 5-st kapjon érte, már egy 3-al is kiegyezne. PÜ-ben, utána pedig msn-en elérhető vagyok a részletekkel.
De párat ide is bemásolok:1. Az oldalaknak egységes felépítésűnek, egységes kinézetűnek és jól áttekinthetőnek kell lenniük, minden oldal címe tartalmazza az Apartmanház nevét, és az adott oldal címét. Az szerzője minden lapon legyen megadva, használjon magyar nyelvet és UTF-8 kódolást.
2. A képeket különálló mappába gyűjtse össze.
3. Az oldalak szerkezete előre meghatározott:
o minden lap tetején jelenjen meg az apartmanról készített kép, a cég logója és neve
o minden lap alján jelenjen meg a cég címe, és e-mail címe (melyre kattintva levelet lehet nekik írni), valamint a weblap szerkesztőjének neve
o A tartalmi rész két részből áll, jobb oldalon menü, bal oldalon a tartalmi elemek jelenjenek meg.
4. A menünek minden oldalon a következő menüpontokat kell tartalmaznia:
a. Kezdőlap (Üdvözlet az oldalra látogatónak, Ezen a lapon ismertesse az apartmanház szobáit, azok felszereltségét)
b. Szolgáltatások (többszintű felsorolással sorolja fel az apartmanház szolgáltatásait)
c. Árak/Akciók (Egy táblázatban foglalja össze hogy mennyibe kerülnek az egyes szobák az egyes turisztikai szezonokban. Ismertessen 2 csomagot, melyben kedvezményes szálláslehetőségről tájékoztatja az olvasót)
d. Galéria (Legalább 6 képen mutassa be az Apartmanházat kívülről és belülről. A képeket két méretben kell elkészíteni, a kis méretű képek jelenjenek meg a galériában, és ha rákattintunk a kis méretű képre, akkor egy új lapon jelenjen meg a nagyméretű változata.)
e. Foglalás (Űrlap, amely lehetővé teszi, hogy a megrendelő megadja
f. Elérhetőség (ismertesse az Apartmanház pontos címét, telefonját, megközelítési módját, valamint egy Google térképrészletet)Röviden ennyi. Bővebben privát vagy msn. Fizetni túlsokat nem tud, leginkább a vatikáni valuta jöhet szóba, de egy csekélyke díjazás szóbajöhet
. -
Inv1sus
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Köszi

-
jordan9
csendes tag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni.
Találtam egy számomra jó WPress témát, és ez a suckerfish menüje van és nem boldogulok vele, van aki tud ebben nekem segíteni h hogyan tudom beállítani rendesen.
A fejléc alatt lenne egy pár menü.IGY nézne ki????? [link]
Hogyan tudom beállítani.
Köszi a segítséget. -
Inv1sus
addikt
Newhostingon domaint meg tárhelyet szeretnék regisztrálni és van egy ilyen opció:
DNS szolgáltatás: Nem a regisztrátor kezeli vagy Regisztrátor kezeli lehetőségekkel.Ez alatt mit kell érteni?
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
A szép és rendezett kód nem függ a nyelvtől - html4-ben is lehet szép, letisztult kódot írni. Az, hogy az xml-ben valamivel szigorúbb a nyelv, e szempontból mellékes.
És igen, én is jobban szeretem az xhtml-t, jobban kézreáll. -
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
[ULTRAOFF]
Ez de sz@r.
Pont a hátad mögött álltam a B társalgóban, amikor írtad ezt a hsz-t. Vicces ilyen módon megtudni, hogy kik állnak a nickek mögött...

[/ULTRAOFF]
-
biker
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
nekem semmit nem reagál, sak a kezdő diát látom.
chrome 4.1.249
FF3.6 belefagyott, stbja, chrome-ban nem jelenik meg a nyíl a kezdő dián, ezért nem tudni, mit kell tenni a lépéshez
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Ez jó hír, akkor maradok a XHTML Strict-nél. Szeretem, mert letisztult és rendezett struktúrája van.
Az előző cikkhez még csatolnám Mark Pilgrim HTML5 leírását videók készítéséről: [link] -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Paarthurnax
üzenetére
HTML5-ben valid a mostani xhtml is - rád van bízva, hogy valid xml-e a kódod, lehetőség, de nem követelmény. Én maradok ennél a későbbiekben is.
-
Paarthurnax
senior tag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Régebben azt gondoltam, hogy majd az XHTML lesz tovább fejlesztve és egészen eddig minden fejlesztést XHTML Strict-ben adtam át, de ezek szerint az zsákutca és vissza kell lassan szoknom a HTML Strict szabványhoz.
A prezentációt én is Chrome-al néztem, nagyon érdekes dolgok vannak benne. Nem tudom mennyit kell várni, hogy implementálhassuk ezeket a funkciókat a mindennapokban, de amíg IE 6 és 7 jelen van a piacon nem hiszem, hogy egyhamar erre sor kerül. -
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Sikerült kiválasztanom a színt, köszi.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Paarthurnax
üzenetére
Nagyon jó, köszi. Itt aztán ki lehet próbálni a böngészők képességeit is... (pl. mi támogatott melyik böngészőben)
Eddig Chrome 5.0.342.9 beta, FF 3.5.9, Opera 10.10 (mindegyik Ubuntu alól) közül egyértelműen a Chrome volt a győztes. A videó- és zenelejátszás mondjuk nem ment gördülékenyen egyiknél sem. De nagyon komoly dolgokat lehet majd alkotni HTML5-ben (és szerencsére mindezt Flash nélkül, hátha végre leszoknak a fejlesztők a Flash-ről...
). 
-
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Köszi, ez nagyon hasznos

Esetleg nincs valami ötleted a fehér szín helyett? Az olyan snassz
(egy szín hexa kódja kellene.) -
Paarthurnax
senior tag
Egy érdekes prezentáció a HTML5 képességeiről, ráadásul a prezentáció is HTML5. [link]
-
Kipróbáltam, 350 pixellel már egész jól elfér. Viszont csak az alsó sávot növeli meg, attól függően hogy mennyi szöveg van. Így már egységes méretűek a boxok, de az alsó sáv hol nagyobb mint a másik
Úgyhogy egyelőre visszaraktam 100%-ra.Itt a betűk színét is nagyon gyorsan cseréld le fehérre vagy valami világosabbra mert elég nehéz így olvasni...
Ez jogos, de a "fő" CSS olyan baromi hosszú, hogy még nem volt kedvem nekiállni
Gondolom aki tudja mit kell keresni, az könnyen megtalálja, nekem eltartana egy ideig.Igen, külföldi szerveren van, és nálam is lassú egy kicsit.
-
Immy
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Elvileg megtenné ha csak átírod pixelre.
Viszont olyan méretet válassz amibe mindig beleférsz. Mert ha több sort akarsz majd beleírni csúnyán lefog lógni.
Itt a betűk színét is nagyon gyorsan cseréld le fehérre vagy valami világosabbra mert elég nehéz így olvasni...
(külföldi serveren van a honlap? viszonylag lassan töltött be)
Immy
-
Hehe
Arra már rájöttem hogy ha kivonatot írok egy bejegyzésről, azt oda teszi, így már egy kicsit egységesebb.(#2828) cucka: ez van a box.css-ben:
.box {
width:350px;
margin: 10px 10px 5px 0px;
height:100%;
color:#666;
font: 13px Tahoma, century gothic,Arial,verdana, sans-serif;
float:left;
background:#060606;
}A méret így is a kivonat hosszától függ. Tegyük fel hogy a box height átírom 100%-ról 300px-re, az vajon megtenné?
-
Hogyan lehetne megoldani, hogy a box-ok a főoldalon, amikben a bejegyzések vannak, azonos méretűek legyenek? Mert így elég hülyén néz ki, hogy egyik kisebb mint a másik

-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan problémám és kérdésem hogy adott egy weboldal! Viszont erre a lapra csak képeket szeretnék beszúrni! Egy beépített képnézegetőt szeretnék elhelyezni? Lehetséges ez? ha igen valaki tudna egy kis útmutatást nyújtani?

-
sonar
addikt
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Kösz ezzel kapcsolatban tettem fel egy kérdést a php-s topicban
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Mondtam azóta, hogy visszavonom azt a hozzászólást... Fáradt voltam, amikor írtam, utólag nagy baromság, nem tudom, hogy jött.
Most akkor kitöröltessem egy modival, hogy lenyugodjanak a kedélyek, vagy mi?
-
Tele von Zsinór
őstag
Nézd meg ezt is: Tamper Data
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Miért ne lehetne külső programmal monitorozni? Probléma nélkül, lásd pl. a Wireshark-ot. Mindent tud figyelni, nem is csak a http-t.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Pffff, oké, teljesen igazad van, akkor ez előbbi hozzászólásomat teljesen vissza is vonom, bocs.
Nem is értem magamat, hogy ez most hogy jött nekem.
Úgy látszik, agyamra ment az ebéd. 
(#2818) sonar: próbáld ki azért tényleg a Firebug-ot is, sok mindenre jól jöhet. Vagy az Opera beépítettjét, a DragonFly-t.
-
sonar
addikt
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Közben megtaláltam amit kerestem Live Http headers
-
Sk8erPeter
nagyúr
Én nem tudok ilyenről, ha meg simán külső programmal lehetne monitorozni az oldal által küldözgetett adatokat, az nagy biztonsági rés lenne...(mondjuk ki lehet találni a formban megadott mezők nevéből, hogy milyen $_POST adatok vannak, tehát ha nagyon akarnánk, akkor lehetne vizsgálgatni) úgyhogy ilyen esetben inkább használd a PHP print_r() függvényét.
-
sonar
addikt
Sziasztok,
Milyen segédprogival (esetleg ff addonnal) tudnám monitorozni, hogy milyen adatokat küld el az oldal ha megnyomok egy submit gombot?

-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nekem annyival könnyebb a dolgom, hogy laptoppal mászkálok
A "nem otthon" pedig ugyanaz, mint a "bármilyen nem megbízható hálózat", ahol hatványozottan sérülékeny vagy közbeékelődéses (MitM) támadásokkal szemben. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Kár, hogy sosem szerettem a Firefox-ot, és valszeg a közeljövőben nem is fogok átállni rá.

"nagyon hasznos, ha nem csak otthonról szoktál netezni."
Hogy érted, ha nem csak otthonról szoktam netezni?
Nyilván máshol is netezek, de nem mindenhol tudok telepítgetni FF-hoz kiegészítéseket (pl. jogok hiányában), a másik meg az, hogy ha máshol netezek (most ugye nem arról beszélünk, ha laptopot cipelek magammal - azt egyébként is nehéz lenne, mivel nincs
), akkor kicsit egyszerűbb a kivételekhez hozzáadni azt az egy oldalt, amit böngészek (vagy más böngészőben pl. a továbblépésre kattintani), mint kiegészítést telepítgetni... -
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Nem tudok róla, hogy lenne máshoz, pedig nagyon hasznos, ha nem csak otthonról szoktál netezni.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Ez a Perspectives csak Firefox-hoz van, igaz? Ehhez hasonlóról tudsz más böngészőkhöz?
-
Sk8erPeter
nagyúr
SEO-n kívül még regisztráld a Google-nél az oldalt, így esélyt adsz annak, hogy esetleg előbb indexelje az oldaladat a robot: URL hozzáadása a Google-hoz.
-
válasz
barnam_
üzenetére
Meguntam a tökölést, csináltam egy új oldalt a 000webhost-on, ahogy eredetileg kellett volna. Kell egy nap mire a dns szerverek és a domain egymásra találnak, de utána remélhetőleg működni fog.
A WP-hez meg amúgy is találtam új témákat, úgyhogy vagy újratelepítem, vagy átmásolom majd. -
Sziasztok!
Nem tudom mennyire ide vágó kérdés, de jobb helyet nem találok.
Csináltam egy weblapot, és azt szeretném, hogy a google bizonyos kulcsszavakra hozza az oldalamat, ha lehet az elő oldalon. a keywords-be beírtam ezeket.
Mi tegyek még a sikeres keresés érdekében?
Köszönöm! -
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Hát elvileg nem csak egy adott url-re lehet irányítani, hanem van saját DSN szervere, meg lehet használni más szolgáltató DSN szerverét. Próbáltam a dot.tk-s DSN szervert, úgy hogy "A" DNS-nek megadtam az aggregator.tk-t, IP címnek meg amit a 000webhost ír. "You can also point your domain ("A" DNS record) to IP 64.191.112.117"
Konkrétan erre az IP címre egy error jön be
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
barnam_
üzenetére
Ha emlékem nem csal, a .tk valami átirányítós szolgáltatás, és meg kell mondanod, az adott domain hova irányítson át. Innentől vagy meg van írva jól (mint mondjuk a try.hu) vagy nem - azaz vagy figyelembe veszi, a domainen belül mit kértél, vagy nem. Úgy néz ki, a .tk az utóbbi, rosszabbik verzió, ami fixen a beállított helyre irányít át.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
Írtam: szerintem ízlés dolga. Én sem vennék egy kis webshop oldalára certet, galambra rakétával esete. A BME wiki certjét nekem 2-3 másodperc várakozás után elfogadta a Perspectives, és ment is tovább

-
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Azt próbáltam már, ekkor a linkek tényleg .tk-ra végződnek, de akármelyikre kattintok, csak a főoldal jön be. Próbáltam olyat hogy a dot.tk oldalán beállítom a domain-t meg az IP címet, de errort kapok rá.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór
üzenetére
Na igen, de a kérdésem arra irányult, hogy kell egyáltalán tanúsítvány ilyen esetben?

Én nem fogok komolyabbnak tekinteni egy oldalt attól, mert költöttek egy kis plusz pénzt tanúsítványra, ha egyébként maga az oldal szar.
Persze nyilván egy bank vagy másik komolyabb szervezet esetében fontos.
De ki tudok menni a fazonomból az olyanoktól, mint ami a BME-s wiki oldalon jelentkezik, nem elfogadott tanúsítvány, böngésző figyelmeztet, amíg a kivételekhez nem adom, stb...pl. utóbbi oldal esetén sem tudom, van-e értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VoLTE/VoWiFi
- Yettel topik
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hegesztés topic
- Diablo II: Classic és Resurrected
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- MacBook Pro 14" M3 Pro /11C/14C/18GB/1024GB/ 100% Akku / 2027.12-ig garancia
- Honor Magic 8 Pro 512GB Black Karcmentes! Ajándék 100 Wattos SuperCharge töltő!
- iPad 9th gen 64GB space grey
- Be Quiet Straight Power 1000W Platinum Moduláris Tápegység
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - Számítógép! i7-4790 / GTX 1660 Super / 16GB DDR3 / 500GB SSD / 500w
- BeQuiet! GAMER alap! i9-14900K / Z790 / 32GB 6000MHz / 2TB Gen4 / 1000w Gold! BeszámíTOK
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, az aktív link körül mindig megmaradnak a focus pontok, valamilyen css taggal ki lehet ezeket iktatni??
:

btw, egy templét is elég akár körbe az oldalnak, úgyis csak a közepe változik a tartalommal. frameset valóban fölösleges nyűg ehhez.
)

Gondolom aki tudja mit kell keresni, az könnyen megtalálja, nekem eltartana egy ideig.