Hirdetés
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
childboy
tag
Egy kérdésem lenne:
Van könnyebben megtanulható weblap szerkesztő, ami ha lehet magyarul is tud?

-
vakondka
őstag
Egyik ismerősöm is így járt...
...szóval csinált egy oldalt és egyszer csak trójais lett.
Aztán kiderült az oka:
- az ő gépe lett trójais (először)
- a trójai azt csinálta, hogy keresett a gépén php és html fájlokat és mindenhová beszúrta magát, ami többnyire rejtett iframe, vagy javascript volt.
- mikor legközelebb fellépett, hogy frissítsen, tudtán kívül feltöltötte ezeket a módosított fájlokat is.
- nem tudni, hogy pontosan hogy működik a dolog, mert feltöltés előtt még nem volt benne, lehet, hogy figyelte a trójai az ftp forgalmat és "röptében" csinálta a módosításokat.
Ez után persze "trójais lett" az oldal...pedig jól volt védve minden form mindenféle injection ellen...de ugye ez édeskevésnek bizonyult a fenti esetben...
Egy másik feltételezés szerint azt csinálja a trójai, hogy az ftp hozzáférés adatait küldi el a készítőnek és így kerül bele a script a fájlokba.
Eddig ez a legvalószínűbb, mert miután a szerver rendszergazdája csinált egy "IP cím korlátozás" menüpontot (csak a beállított IP-címről lehet ftp-zni) a probléma megszűnt és nem jött elő többé... -
válasz
DeltaPower
üzenetére
oks hát most le van szedve az oldal hétfőn még írok meg utána kérdezek ezeknek
-
DeltaPower
addikt
igazából lehet trójais attól is, ha van benne felhasználló által szerkeszthető rész (pl. vendégkönyv, fórum, üzenőfal, stb) és javascriptet vagy iframe-es linkeléssel toltak bele az oldalba egy trójaira mutató linket. ez esetben a programozó hibája, mert nem védte le eléggé a formokat. mindenesetre látni kellene az oldalt hogy pontosabbat lehessen mondani.
nekem múltkor az egyik régi oldalam üzenőfalát nyomták teli a spambotok reklámmal, mert nem védtem eléggé a postolást. azóta belekerült egy bot-elhárító kódbeirkálós rész, és nyugtom van nekem és a lap tulajának is. -
válasz
DeltaPower
üzenetére
Konkrétan arrol van szó hogy több száz ezert kifizettünk egy webprogramozonak és az oldal trojais lett és kiváncsi vagyok kinek a hibája.... Kinek a nyakát kell kitörni...

-
DeltaPower
addikt
válasz
szemüveg
üzenetére
gratu az oldalhoz, mintha lenne hozzá érzéked

Steven: általában böngésző/javascript futtató/ocx modul bugját használják ki. vagy egyszerűen eléd dob egy ablakot, hogy xy plugin kell az oldalhoz, te meg jóhiszeműen letöltöd.
weboldal törés csak szerver oldalon, több változata is lehetséges. a lényege mindnek az, hogy írási/root jogot szerezzenek, onnantól már övék a pálya. szintén jellemző, hogy a szerver vagy a modulok bugjaira utaznak.
ha bővebben akarsz tudni erről, neten rengeteg forrás van, csak keresni kell -
lenne egy kérdésem adott egy weboldal trojai is lessz ...
Kérdés meg az hogy ez hogyan lehetséges?
másik kérdés meg az hogy hogyan lehet az hogy valaki letöröl egy weboldalt és feltölt rá mást...
magyarul feltöri ?Mindkettő ugy hogy a webszerver kodját feltörik valami kodkeresővel?
-
szilu84
tag
hi, van itt valaki aki beehive-netui keretrendszert használ webalkalmazás készítéséhez?
-
Immy
őstag
válasz
Louloudaki
üzenetére
Valamiből ihletet kell meríteni
Egyrészt mert nem vagyok designer, másrészt mert így könnyebb és gyorsabb 
-
Immy
őstag
Végig néztem vagy 100 templatet és nem estem hanyatt tőlük. Ha én egy templatet úgy átlakaítok, hogy tényleg senki se mondja meg, köze van az eredetihez akkor "lopást" követek el? (Természetesn a készítőnél csak saját magamat említeném meg
) -
DeltaPower
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
nekem van ilyenem, de egyszerűnek nem mondható... ha gondolod, a scrollozó javascriptet át tudom küldeni.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
Louloudaki
üzenetére
#1279 UP

-
Vico87
tag
Hello!
A guglinál nem adnak valami mintát, esetleg DTD-t, hogy miként kell kinéznie egy sitemap xml fájlnak? Ha igen, akkor egy ellenõrzõ progival elvileg simán le tudod ellenõrizni, hogy megfelel-e a DTD-nek, és hogy jól formált-e. Egyébként lehet, hogy valahol a generátor progi valami bug folytán nem szabályos xml-t produkált.
Persze kézzel is lehet xml-t ellenõrizni

-
Xyron
csendes tag
Hello!
Az lenne a problémám, hogy GOOGLE-re szeretnék sitemap-ot felrakni, de mi után felrakom és ő letölti, mindig hibát jelez "Nem támogatott fájlformátum
A webhelytérkép feltehetően nem támogatott formátumú. Gondoskodjon arról, hogy a webhelytérkép megfeleljen a vonatkozó irányelveinknek, majd küldje el újra. "! Nem tudom mi tévő legyek, az xml - fájlt generátorokkal csináltam, már 3 napja tépem a hajam emiatt! Valaki help pls!
Ui.: Bocsi ha off... -
Vico87
tag
Hello!
Nézd meg ezt az oldalt : CSSZenGarden
Mûvészek csinálják, a HTML minden skinhez ugyanaz, csak a stílus és grafikai elemek változnak. Arra vigyázz, hogy (ahogyan az oldal "disclaimerében" is benne van) ötleteket meríthetsz belõle, a grafikai elemeket csak akkor veheted át, ha felveszed a kapcsolatot a style készítõjével és megengedte, viszont a CSS kódból átvehetsz dolgokat Creative Commons licensz szerint. -
Louloudaki
aktív tag
tudtok olyan kész egyszerű scriptet fotógalériára, ahol egy kép ki van téve nagyban, alul pedig a többi kép sorban és lehet scrollozni jobbra balra őket? a képeket nem kell kategóriákba sorolni, mert egy témára épül a weblap, amibe be kéne szúrni. nem kell olyan komoly, mint a coppermine.
-
Immy
őstag
Sziasztok!
Végre megtaláltam ezt a topikot is! Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy megkért kicsiny falunk polgármestere, hogy csináljak a falunak honlapot. Őszintén szólva még nem jött meg az ihletem és ezért is fordulok a fórumhoz.
Valaki nem tud valamilyen jó weblap sablont? (javascript, css, html megy)
Nézegettem template monster oldalát, de annyira egyikse nyerte el a tetszésemet.
Meg egyáltalán mit rakjak "hőn szeretett" falunk honlapjára?Bármilyen "faluhonlappal" kapcsolatos információt szívesen fogadok.
thx

-
alitak
senior tag
-
cucka
addikt
-
vancha2
aktív tag
Üdv!
Hogy tudom azt megcsinálni, hogy amikor a böngésző betölti a lapot, a focus az első űrlapelemre mutasson. Tehát hogy rögtön ott villogjon benne a kurzor. Valami js scipt lesz?
-
blaces
tag
sziasztok!
Azt akarom, kérdezni, hogy vannak ingyenes weblap sablonok? amiket felhasználhatok minden fajta büntetés nélkül? (szerzői jogdíj megszegése nélkül), csak mert amikor Google barátom ad ki találatokat akkor bizony, időnként ott diszeleg a copyright logo a style lapon...
Még kezdő vagyok ebben, és sajna nem nagyon értek az ilyesmihez, főleg a grafika nem az erőségem, de szeretem ha jól nézz ki a weblap
Köszönettel: Lacc

-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
ez a copyright+dátum hogy műxik? ha van egy 2006os oldalam, amin copyright 2006 van, azt minden évben írjam át az aktuális dátumra vagy ez azt jelenti, hogy 2006tól él a jog?
-
Pubszon
veterán
válasz
DeltaPower
üzenetére
Ezek mind Freewareek?
Ismered ezeket? -
Pubszon
veterán
Hali.
Teljesen nem értek ehez a témához.
Tudnátok nekem ajánlani egy egyszerü és könnyen használható weblaptervező progit, csak alap weblapot akarnék csinálni, nem bonyolultat.
Előre is kössz.
-
RoyalFlush
őstag
üdv.
Szeretnék egy youtube -os videot elhelyezni weboldalamon, de nem is a video volna a lényeges, hanem a dal.<object width="425" height="355">
<param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LaU5T5OsgWA&rel=1">
</param>
<param name="wmode" value="transparent">
</param>
<embed src="http://www.youtube.com/v/LaU5T5OsgWA&rel=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="355">
</embed>
</object>Meglehet azt oldani, hogy automatikusan elinduljon a lejátszás, mert akkor a width és height értékeit módosítanám, hogy ne látszódjon a player.
előre is thx

-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
Köszi az infót, kicsit még utánaolvasok és ezt követően megcsinálom.

-
-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
Közben utánanéztem a google-ban, és rájöttem, hogy ez valamilyen sablon vagy sablon-gyüjtemény. Na ezt én nem használtam, mindelt én csináltam az oldalon.

Írod, hogy
"remélem van kint valami kopirájt szöveg,"Sajnálatos mód eddig nem volt ..., de rögtön kérném is a segítségedet, hogy a fentiekhez hasonló eseteket megelőzzem.
Hogy kell ezt megcsinálni, mit kell, hogy tartalmazzon, és általában hova kell ezt elhelyezni?Mivel ez egy üzleti weboldal egy olyanra lenne szükség, ami nem gátolná a leendő ügyfeleknek pl. az árlista, műszaki info, stb. nyomtatását, ill. másolását, de a jogtalan másolást igen.
Ebben tudnál segíteni?
Előre is köszi. -
DeltaPower
addikt
-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
"... remélem van kint valami kopirájt szöveg, és a saját oldalad nem template alapján készült. ha template alapú, akkor bukott az egész, egy nyílt forrású templatet le lehet másolni, akkor max a tartalmon vitatkozhattok".
Valójában nem tudom, hogy pontosan mi a "tamplete alapján készült oldal", de a teljes weboldalt (a családunk vállalkozásának honlapja) én csináltam, FrontPage progival, és semmilyen külső forrást nem használtam.
Máskülönben első lépésként az oldalon lévő e-mail-ra írtam (csak cégnév és egy e-mail cím van az oldalon), melyben finoman de nyomatékosan felhívtam a figyelmüket az "illegális másolás"-ra, és kértem a tölem lemásolt tartalom és küllem törlését az oldalukról.
Egyben jeleztem, hogy ha ez nem történik meg, akkor kénytelen leszek mindezt jogi úton érvényesíteni.Gondolom, hogy ennek hatására, de már törölték az oldalt az extra.hu-ról, "Error 404" olvasható. [link]
Mindenesetre nagyon remélem, hogy nem helyezték át más szolgáltatóhoz (ingyenes vagy fizetős) az illegálisan másolt tartalmú oldalukat, bár előbb vagy utóbb ugyis megtalálnám ...
-
DeltaPower
addikt
írni kell az extra szerkesztőinek, megjelölni benne az eredeti oldal címét (lehetőleg ahhoz kapcsolódó e-mail címről érdemes írni) és kérni a másolat törlését. ha nem járható út, akkor be lehet ígérni nekik (a másolóknak) némi jogi lépést, pl. jogdíjat fizettetni velük
remélem van kint valami kopirájt szöveg, és a saját oldalad nem template alapján készült. ha template alapú, akkor bukott az egész, egy nyílt forrású templatet le lehet másolni, akkor max a tartalmon vitatkozhattok. -
sz.j
nagyúr
Tudom, hogy nem teljesen ide tartozik, de mivel nem találok a témába illő topikot, itt kérdezném meg.
Mi van akkor, ha a fizetett tárhelyen lévő, több éve meglévő weboldalamat, küllemével és tartalmával együtt egy az egyben "eltulajdonítják", mindössze a cégnevet írták át az övékére.
A készülőfélben lévő oldalukat egy ingyenes (extra.hu) tárhelyén jelentetik meg (két napja).Hogy lehet ezt gyorsan orvosolni?

-
chop
őstag
válasz
DeltaPower
üzenetére
Ezzel konkretan le is fedted a szukseges programokat. Esetleg meg Dreamweaver, de mas tenyleg nem kell.
-
The DJ
addikt
Szia!
Igazad van, valóban nem a legjobb design szempontjából az a két scrollbar. FF alatt nem annyira vészes, de IE-nél eléggé illúzió romboló. Még sok minden tervbe van véve és nem végleges, ezen is szeretnék változtatni, bár hirtelen nem tudom mi lenne a legjobb megoldás.
Ha valakinek van építő jellegű ötlete a problémával vagy egyéb dolgokkal kapcsolatban azt szívesen fogadom
-
The DJ
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
Amit elsőre linkeltél nagyon tetszik, vannak benne jó skinek. Ki is próbáltam, csak tényleg elég illúzióromboló az a nem regisztrált felirat. Próbáltam visszafejteni az swf-et fla-ba, sikerült is, megnyitottam Flash 8-al, próbáltam kiszedni a feliratot, odáig el is jutottam, de utána nem akart rendesen működni

-
DeltaPower
addikt
ha értesz valamennyire a flash-hez, itt leírják hogy kell csinálni
-
Louloudaki
aktív tag
akkor még mindig marad az a lehetőség, hogy mekérded a másik dj-t, honnan szedte azt, vagy lenyúlod, vagy keresel flash programozót, aki megírja neked olyanra amilyenre akarod.
találtam progit is, free flash mp3 player template-ek, egyszerűen testreszabhatóak. bár a kész cumóba belerakja, hogy nem regisztrált verzióval készült. de vannak erre megoldások...
innen letöltheted a trialt: [link]további progik, hátha valamelyik jó: [link]
-
The DJ
addikt
válasz
PazsitZ
üzenetére
Megköveztek, ha azt mondom nekem nem tetszik?

Keresten guglival vagy fél napig, találtam is sokat. Ami tetszett az vagy fizetős volt vagy korlátozott verzió, ami nem tetszett azt meg vagy nem tudtam belőni a tulbonyolítása miatt vagy...nem tetszett
Nekem ilyen kis mini kellene, amit alulra be tudnék szúrni az oldalra és nem zavarna senkit, viszont jól is nézzen ki. Tudom nagyok az igényeim, dehát szeretném az oldalam a lehető legjobbra megcsinálni 
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok véleltenül valami jo, esetleg ingyenes webshop programot?
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Megint én
Alakulgat az oldalam, úgyhogy szép lassan mindent komolyabbra szeretnék kivitelezni. Ezért keresek egy kicsi, ízléses, jól kinéző flash mp3 lejátszót, ami az oldal alján lévő nagy darab ideiglenest válatná le. Olyasmire gondoltam, mint itt a kolléga honlapján felül a bal sarokban: [link] Ha valaki tudna nekem ilyet ajánlani azt megköszönném 
-
tulkaj
csendes tag
Szia !
<head>
<script type="text/javascript">
<!--
function popup() {
window.open( "http://www.google.com/" )
}
//-->
</script>
</head><body>
<form>
<input type="button" onClick="popup()" value="pop">
</form><p onClick="popup()">popup</p>
</body>
Próbáld ki ezt.
A 'window.open'-nek van egyébként egy rakás argumentuma, Neked pl.: a scrollbar kell.
Paraméterezve így néz ki egy pl.:
window.open( "http://www.google.com/", "myWindow", "status = 1, height = 300, width = 300, resizable = 0".Gugliban találva pl.: [link]. Ez remélem segít valamit. Ha nem, vagy félreértettem problémád írd meg, ugyanis visszaolvastam pár hozzászólást, de lehet, hogy nem eleget és nem erről van szó.

Üdv,
tulkaj -
sz.j
nagyúr
válasz
Louloudaki
üzenetére
Síkerült eddig eljutnom, de ez még közel sem az "igazi".
[link]A felugró ablakból mindent, még a görgetősávokat is, el szeretném tüntetni, ne legyen benne semmi más csak a megjelenítendő szöveg.
Ezt, hogy lehet megvalósítani?
-
mcs10
tag
mitől van az hogy amikor feltöltöm a honlap tartalmát, akkor sokszor nem jelenik meg az új hírem, a régit mutaja,de ha frissítek akkor már jó, egyből mértnem úgy töti be?
-
The DJ
addikt
válasz
DeltaPower
üzenetére
Köszi, sikerült
A fórumot hagytam, hogy új ablakban nyíljon meg, mert az iframe-ben tényleg kicsit furcsa lett volna. Tanultam régen weblaptervezést és vannak még emlékeim róla, de a legtöbb dologra saját magam jöttem rá. Ezt az oldalt kb. egy hete csinálgatom. A fejléc és a képek megvoltak már külön, de a többin biza eléggé megizzadtam
Főleg a CSS meg a logok, de jó érzéssel tölt el látni, hogy alakul 
-
DeltaPower
addikt
szerintem csináld úgy, hogy az oldal alja (amiben most a hírek van) legyen egy IFRAME, és target-tel oda töltesz be mindent. egyedül a fórum mutatna kicsit gagyin, bár fene se tudja...
mindenesetre gratula, nem mostanában láttam ehhez hasonló, jól összerakott, egységes oldalt. csak így tovább!

ugye te csináltad és nem egy template-készítőt dícsérgetek?
-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Elég alap kérdés fog következni, dehát én sem tudhatok mindent, főleg nem webszerkesztésből

Adott a következő oldal, amit csinálgatok már egy ideje: [link]
Van ugye az index.html amiben az intro van, amint annak vége átdob az igazi főoldalra ami alatt zene szól egy kis flash lejátszó segítségével, amit az oldal aljára ágyaztam be. Namármost: Felül van a menü, a menüben linkek, én úgy szeretném ezeket megoldani, hogy amikor rájuk kattintok akkor a tartalom ne egy új ablakban jelenjen meg (_blank) és ne is ugyanabban (_self), hanem mondjuk az oldal közepén, ahol most a hírek vannak. Ebben az esetben a zene is szólna tovább és egyszerűbb lenne a böngészés is. Hogy lehetne a legegyszerűbben megoldani? Dreamweaver 8-at használok. -
sz.j
nagyúr
válasz
Louloudaki
üzenetére
"kicsit kéne használni a guglit ..."
Köszi a figyelemfelhívást és a linket is, de már tegnap megtettem. Ime:
[link]
[link]
Az elképzelésemhez talán ez a legjobb
És még egy nagyon jónak igérkező oldal: [link]
Nagyon remélem, hogy ezek segíteni fognak.Köszi az infót és a segítséget.

-
Louloudaki
aktív tag
kicsit kéne használni a guglit, kaptál infót, hogy javascript, van infód, hogy frontpage-ed van, ergó beírod gugliba hogy frontpage javascript és első helyen ezt az oldalt dobja:
[link]
tutorial hogyan és hova illesszünk be frontpage-be kész scripteket.ezután guglizol olyat, hogy javascript popup, fogod a kódot, paraméterezed, hogy mekkora legyen az ablak, hova rakja, link stb, a talált kódból kiderül majd, mit hogy írj, és a tutorial oldalon bemutatott módon belerakod a frontpage-be abba az oldalba, amin használni akarod, majd ha egyéb probléma felmerül, akkor kérdezz.
ha a fent említett két szót beírod, még csomó hasznos oldalt kidob, köztük magyar nyelvűt is.
-
sz.j
nagyúr
"ha elolvastad volna amit írtam, akkor némi agymunkával arra a következtetésre jutsz, hogy popup-ot szeretnél nyitni. na az javascript..."
Én elolvastam és épp a Te írásod "zavart" meg ..., ezért kérdetem rá újból.
Viszont a válaszod alapján Te nem "értelmezted" kellőképp a a hozzászólásomat, mert úgye többször is említettem, hogy Front Page-t használok, ebből mindenféle megerőltető "agymunka" nélkül is látható, hogy nem értek a kódíráshoz..., sajnos." ...hogy a (hányadék) frontpage-ben hogyan kell megcsinálni ..."
"hányadék" (?)
Én a program milyenségét nem tudom megítélni, viszont egy dolog tény.
Azoknak akik hozzám hasonlóan nem vagy csak minimálisan értenek a kódíráshoz, ez a progi (az összes hibájával együtt) nagy segítség.
Ha Te rossznak tartod és erről engem és másokat is informálni akarsz azt megköszönöm, de ha lehetne, akkor egy kicsit visszafogottabb stílusban ...Máskülönben nagyon köszönöm a segítségedet.
-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
Mivel kipróbáltam mindkettőt ( _blank, _self) rájöttem, hogy a _blank a jó.

-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
A Hívatkozás tulajdonságai --> Megjelenítési hely (keret) --> Új ablak útvonalon síkerült megtalánom a "_blank"-ot, és már be is van illesztve a linkbe. (A _self is megvan)
Mindezek ellenére nem történt semmi lényeges változás, az eredeti elképzelésem közelébe sem vagyok, de reménykedem ... [link]

-
cucka
addikt
kicsit pontosabban: egy linknek meg lehet adni, hogy hol nyíljon meg, ez a target tulajdonság. ennek értéke lehet _self (ugyanabban az ablakban, ez az alapértelmezett), _blank (új böngészőablak vagy fül) vagy frame-es oldalnál valamelyik frame neve.
(ezen kívül van még _parent és _self, ezek szintén frame-es oldalaknál működnek)klasszikus felugró ablakot (magyarul popup-ot) javascript-el tudsz nyitni.
-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
Tudom láma kérdés, de biztos ami biztos, megkédezem ..., úgye ez a felugró ablak linkjére értendő (_blank)?

-
DeltaPower
addikt
a link tulajdonságai között kell lennie egy "cél" vagy "ablak" vagy hasonló tulajdonságnak, ahová "_blank", "_self" és hasonló választási lehetőségek vannak (sajna nemtom pontosan megmondani, mert a frontpage száműzve van a gépemről
). itt a "_blank"-ot kell beállítani.mcs10: fix szélességűre kell állítani a táblázatot (pixelben, nem %ban megadva), akkor nem fog szétcsúszni.
-
mcs10
tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
www.africacup.uw.hu ha belépsz akkor a főoldalon vannak a hírek és azok táblázatokban van és ha más felbontásban nézed mint 1024 akkor eldeformálódik...
-
sz.j
nagyúr
válasz
DeltaPower
üzenetére
"ahogy most nézem, nincs neki target se megadna. az minimum kell. "
Mivel nem tudom, hogy azt a kódon belül hová kell írni, azért is kérdeztem meg a # 1211- es hsz-ban.
Ha tudnál segíteni az elképzelésemet megvalósítani, azt is megköszönném.
Természetesen azt is vedd figyelembe, hogy nem értek a kódíráshoz, nem véletlen használom a Front Page-t. -
DeltaPower
addikt
ahogy most nézem, nincs neki target se megadna. az minimum kell.
másik lehetőség: javascriptből window.open()-nel nyitod.
harmadik lehetőség: egy abszolútra pozicionált div-ből csinálod meg az ablakot, ami alapból rejtett, a link javascriptből láthatóvá teszi, az X pedig visszarejti.(mod) mcs10: jó lenne, ha írnál egy linket, akkor egyből látható lenne, hogy mi deformálódik.
-
mcs10
tag
hali!
azt szeretném megcsinálni hogy amit én 1024 ben megcsinálok a site-omon az mondjuk 1280-ban is ugyanakkora méretű legyen és ne deformálja el! Tehát a felbontással kell gondolom valami kodot beillaszteni........??? köszi
-
sz.j
nagyúr
A #1190, ill #1211. a hsz-ban feltett elképzelésekbenés az adodó problémákban tudna valaki segíteni?
Előre is köszönöm.
-
Louloudaki
aktív tag
válasz
DeltaPower
üzenetére
ok köszi!
-
sz.j
nagyúr
válasz
tkazmer
üzenetére
Valamiért (gondolom, hogy a hozzá nem értésem miatt
) nem akar síkerülni ...Ezt a target="_blank" -ot melyik linkhez kell írni, mert most nem úgy működik ahogy szeretném: [link]
Főoldal --> Egyéb --> klikk a próba hivatkozásra.Két próblémám is van:
1. Az Egyéb-oldalon a hivatkozásra kattintva nem csak a kis méretű "ablak" jelenik meg hanem egy oldal amely tartalmazza a kis ablakot is.
Én azt szeretném, hogy az az oldal ahol a hivatkozásra klikkelek az a "háttérben" változatlanul látszodjék és az előtt jelenjen meg az említett kis ablak.2. Az X (Bezárás)-ra kattintva eltünik ez az oldal és megnyílik a kiindulási Egyéb-oldal, de a bajom az, hogy a bezárásra kattintással nem csak eltünik az oldal de egy újabb Egyéb-oldalt nyít meg.
Esetleg tudnál segíteni?
-
alitak
senior tag
-
DeltaPower
addikt
válasz
Louloudaki
üzenetére
a következő megoldást tudom ajánlani: amikor belép valaki, akkor letárolod az azonosítóját/ nevét (vagy ami alapján azonosítani akarod), és a másodpercre pontos dátumot egy adatbázis-táblában, és minden lapletöltésnél frissíted a dátumot. kilépésnél törlöd a táblából, és az 5-10 percnél régebbieket nem számolod bele (az időtartam tetszőleges) a látogatók számába (így max 5 percre fognak beragadni a userek.
ha meg akarod különböztetni a belépett usereket és a nem regisztrált látogatókat, akkor nem a usernevet, hanem mondjuk session ID-t tárolsz.ami egy kicsit fejlettebb megoldás, hogy javascriptben az onUnload eseménynél egy ajax scripttel kilépteteted a felhasználót.
-
Ala
tag
Helló!
Nekem is ilyen kellene.De én nem értek annyira a dolgokhoz mint az előző hozzászóló.Azt hogyan lehetne kiküszöbölni h ne az index.php alapján induljon?Mert az Extra.hu-nál az az alapértelmezett, ill van egy sorrend és azon nm lehet változtani.Sajnos ebbe a sorrendbe a PHP kiterjesztés elöbbre van mint a HTML.
Eléggé gyenge tudású vagyok még.
-
DeviL-B
tag
Sziasztok!!
Valaki tudna nekem használható anyagot webkamra??
Szeretném megjeleníteni a képét egy weboldalon.Köccce

-
Louloudaki
aktív tag
azt tudja valaki, hogy hogyan lehet megoldani, hogy kiírjam az oldalra hogy hány bejelentkezett felhasználó nézelődik éppen? ha beírom adatbázisba és nem a kilépés funkciót használja, csak bezárja az oldalt vagy lefagy, akkor benne marad a táblában és nem jó. de biztos meg lehet oldani, sok fórumnál látom. hogy csinálják?

-
The DJ
addikt
Sziasztok!
Nem egészen weblap készítés, de valahol mégis
Van egy tárhelyem FTP eléréssel, domainnel, subdomainekkel, az alap domain alatt megy az én oldalam, de szeretnék létrehozni egy másik subdomaint, amit ha valaki bepötyög a böngészőjébe akkor azt tudja látni lista szerűen felépítve, amit az FTP tartalmaz. Több helyen láttam már ilyet. Egy hosszú lista könyvtárakkal, mappákkal és ezeket szépen le lehet tölteni. Remélem érthetően tudtam megfogalmazni
A subdomain már megvan, amit nem tudok az az, hogy ezt az FTP tartalmát hogy tudom kilistázni. -
DeltaPower
addikt
amelyik cégnél csináltam a nyári gyakszimat, nemtom mennyire voltak "profik", de kb 4 féle progit használtak: Photoshop, Flash, kódszerkesztő, Total Commander. Plusz persze a böngészők. Én is ezekkel toltam a Flash kivételével (ahhoz nagyon keveset értek), plusz volt saját bevált, beállított, feltuningolt kódszerkesztőm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4203, 94% Akksi
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

eb Page Maker 2.

)