Hirdetés
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Október 14-től kapható a Telekom T Phone 3 Pro
- Jövő héten mutatkozik be a OnePlus új szériája
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
Geller
tag
Ecceruen nem ertem. Nem megy.
Mindent kiprobaltam mar. A Yamahat vmilyen szinte latja, de nem jol. Automatikus, nem PnP hardver hozzaadasnal kekhalal a winben.
Es mas ISA-s eszkoz (pl vga) muxik.
Feladom, alaplap sux.
De erdekes, amugy nem fagyizik a gep. Semmi hibauzi.
Es megsem latja meg bios szinten sem.
Azert koszonom mindenkinek a segitseget, asszem felnyitom a kukam fedelet..-)
Geller
Ui:
Abit BH Slot1-es alaplapot keresek, vagy egy jo Biost ehhez (Biost akartak frissiteni, azota nem indul..:))
(Komolyan.) -
Goose-T
veterán
Akkor viszont az alaplappal van valami gebasz. Esetleg Force ESCD update? (Vagy valami opció a BIOS-ban, amiben benne van az ESCD rövidítés -> enabled.) Ja, és minden Legacy ISA dolgot állíts át másra a BIOS-ban (PCI/PnP configuration), mert azokkal a nem PnP kártyáknak foglal erôforrásokat. (!)
[Szerkesztve] -
Geller
tag
A kovetkezo a valtozas:
Az SB-vel tovabbra is semmi.A kartyan van kb 4 Jumper, de mind sajat konfig, tehat pc speaker..stb..nem lenyeges sztem.
Beraktam a yamahat.Driver felrak, manualisan megprobaltam telepiteni. Felrakja, de szol,. hogy csak a kovetkezo beallitasokkal tudja telepiteni a hardvert, ami valoszinuleg ezekkel a beallitasokkal nem fog megfeleloen mukodni, ezert a startmenu/rendszer/eszk..stb-ben konfiguraljam ilyenre.
Ok.
Ujraindit, belemenyek a beallitasokba. Latom, hogy az 5-os, es 11-es IRQ-t hasznalja, atallitom, ujraindit. Az erdekes az, hogy nincs irq utkozes, es a kartya altal felrakott 4 cuccbol 2 mukodik, 2 nem. Tehat a kartya tovabbra sem muxik. IRQ nem utkozik dma-t is atallitottam a biosban, az altala hasznalt 00 ill 01-nel ISA-ra.Vmint az IRQ-t 05 ill. 11-re. Ezeket a beallitasokat mas nem hasznalja, megneztem.
Ami felettebb furcsa, hogy ha autodetectel akarom felismertetni a kartyat (barmenyiket), akkor kekhalal: File name:BIOSXLAT(02)..stb.
Itt tartok.
Geller -
törölt tag
Kipróbáltad a kártyát másik gépbe is? mert lehet hogy a kártya rossz nekem is volt egy ilyen kártyám és olyan szépen füstölt hogy öröm volt nézni:)))))))
-
salazol
őstag
Ha jumperes a kártya, akkor nem plug and play.
Engedd rá az új hardver felismerését.
Ha nem találja, akkor nézd meg az eszközkezelőben, foglalja-e valami az 5-ös IRQ-t. Ha igen, akkor próbáld meg a BIOS-ban beállítani (ha enged ilyet a biosod) az IRQ5-öt legacy ISA-ra. Természesen a jumperelés IRQ5-ön legyen. Ha ezek után sem ismeri fel az új hardver keresése, akkor rossz a kártya. Egyébként driver a W95 óta nem kell az eredeti ISA-s SB16-hoz. -
-
Geller
tag
IRQ 5-re atallitva ISA/EISA-ra.
J8-as Jumper beallitva (SoundPro on Board CMI8330 deaktivalva a J8 Jumperrel).
A biosban az integralt soundpro disabledre allitva.
Mindket ISA slotban megprobaltam az SB -t is es a Yamahat is. Semmi.
Pedig mar a Creativval 3 napja levelezek, meg az alaplapom manualjat is elkuldtek.
Teljesen le vagyok torve.
De nem adom fel!!! Most mar erdekel, hogy mi lehet a problema.
IRQ nem utkozhet, mert ami eszkozok IRQ-t foglalnak, az egyik sem all az 5-n.
Geller -
Geller
tag
A kartya PnP..ezt tudtam, ennek utananeztem. A drivert amit te is megadtal, azt a creativ hp-rol leszedtem. Irtam is nekik. Ok sem tudnak semmi kezzel foghatot. VISZONT:
A FEJLEMENY:
Mielott meg mindenki amatornek nezne egy ilyen kartya felrakasa teren, annak azert elmondanam, hogy mindent megtettem, ami ilyenkor szoba johet. Na de a lenyeg:
Ma szervaltam egy Yamaha YMF-719E-s kartyat...
Nem fogjatok elhinni, mi tortent:
semmi.
:((
A helyzet ua.
mar oprencert is csereltem, felraktam egy ME-t, hatha, de nem.
Az alaplapon (Ali BXCel PC100), a PCI feloli ISA slot vegen van egy Jumper. Mar azt is valtottam, de meg igy sincs semmi.
Mielott valaki azt mondana, hogy ''bazzze, de gyagya, fake a lap'' , annak jeleznem, hogy ha berakok egy halokartyat, az meg ok.....
Na most ilyenkor mi van?
Geller -
Safranek
aktív tag
Már műxik, küldj egy mélt ftp címmel.
-
Geller
tag
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Igen, ez volt az elso, amit leszedtem, magyar oldalrol, de ez csak egy update. SB MIxer, meg mindenfele segedprog...
Alapban az SB 16/32/AWE/SB PnP driver van benne, de az nem jo. Regebben az egyik gepembe volt ilyen chipsetes kartya, es mintha remlene, hogy akkor is spec csak erre a chipsetre illo driverrel sikerult normalisan felraknom..ehhh..:-(
Geller -
Alvin_ti4200
félisten
Ezt már próbáltad?
[L]http://uk.europe.creative.com/support/drivers/product.asp?bypass=1&category=2&os=3&driverlang=&prod=94&drivertype=1[/L] -
Geller
tag
En vagom az irq korul kialakult gyanut, de nincs irq utkozes, mert meg a kartyat sem latja. Ha utkozne az irq, attol meg latna a kartyat, max szolna, hogy utkozes van. De nincs sehol, mivel nincs is kartya. Asszem feladom, es elkonyvelem ugy, hogy hibas a kartya. Bar ha lenne egy driver kifejezetten ehhez a kartyahoz, akkor azert meg eccer raprobalnek. Egyebkent csereltem slotot, semmi valtozas, Bios reset is volt, assenem.
ennyi, thx all megeccer:
Geller -
-
nygma
addikt
milyen os-hez kéne az a driver? mert az sb16-ot MINDEN felismerte nekem. xp-vel ugyan nincs tapasztalatom ilyen téren, de nem hinném, hogy gond lenne vele
[Szerkesztve] -
Geller
tag
Rongyosra scrolloztam az ujjam, de sehol nem talalok SB 16 isa-s hangkartyahoz drivert. Amit eddig probaltam egy sem volt jo. Ha segitene valaki, nagyon megkoszonnem.
Geller
Aktív témák
- Gamer PC - Intel i7-10700K, RTX 3070, 32GB DDR4 RAM
- BONTATLAN! Samsung Q800F 5.1.2 ( HW-Q800F/EN 5.1.2) hangprojektor/soundbar/hangszóró
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3884, 100% Akkumulátor
- Xiaomi 11T Pro / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest