Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Foremi

tag

válasz juliabrilke #2033 üzenetére

Én a Keepsolid VPN Unlimited szolgáltatását használom fő VPN-nek. A Lifetime csomagot vettem meg (szerintem sokan ez a csomag miatt választják ezt a VPN-t).

AES 256-bit titkosítást használ. Azt, hogy a VPN-re csatlakozva milyen tevékenységet végzel, nem naplózzák, meg erős titkosítást használ, ilyen szempontból teljesen biztonságos és megbízható ez a szolgáltatás.
    Amit naplóznak, hogy milyen eszközről/IP címről csatlakozol a VPN-re, meg mennyi adatforgalmat használsz. Kb. csak statisztikai adatokat gyűjtenek, mert a felhasználók tevékenysége ez alapján nem fejthető vissza. Viszont sokakban bizalmatlanságot kelt ez a naplózás, meg a cég USA-i székhelye, de szerintem alaptalanul.

Egyébként elég jó a szolgáltatás minősége és sebessége, de árban a három éves csomag, vagy a Lifetime éri meg (én akciós árban kaptam meg a Lifetime-t, így tényleg jól jártam vele).

• kushwavez

senior tag

válasz juliabrilke #2033 üzenetére

Leteszteltem 6 különböző VPN-t, mindegyiknél ugyanaz volt a probléma ahol M247 magyar szerver volt, a latency 110ms+ felett. Persze erre sokan azt mondták, hogy ez normális, a support se lát semmi problémát ezzel, így nem is fizettem elő többet a szolgáltatásukra.

Nekem azt mondta a Mullvad support, hogy ez szerintük nem normális és továbbították a magyar M247 providernek az infot/bug reportot. Nyílván további ügyintézés nem történt (és kétlem, hogy fog).

Most az osztrák szerveren elvagyok, de magyar szerverekre csatlakozva elég nagy a latency, bár így is jobb mint magyar vpn szerverre csatlakozva +100ms ping.

A saját ISP-m rendben van, 7/24-be 0 timeout van és mellé ~9ms ping, szóval azt kizártam mint problémaforrás.
    őszintén nem sűrűn használtam VPN-t szóval ez nekem elég új.
    Esetleg ez normális? Tisztában vagyok vele, hogy sok hop van és emiatt természetes a latency növekedés, de nekem nem tűnik természetesnek az, hogy egy Frankfurti vagy egy viennai szerveren jobb mint a magyaron. Valami nem okés a magyar M247 szerverekkel.

Van egy tartalék VPN (Keepsolid), ami más szolgáltatót használ (Astra?), azzal minden ok volt.
    Viszont nézz utána a cégnek, ajánlani inkább csak stream/alap dolgokra merném hiszen amerikai cég kevés infóval.

Kösz az infót, meglesem. az oldaluk alapján elég sketchynek tűnik valóban.. :D

@chros: Több kliens van egy acchoz amit egy router szolgáltat ki.
    Kis sebességeknél okés a dolog, de a multithreading hiánya miatt sajnos az OVPN nem játszik mert nem tud nagy sebességet. Már nem nagyon emlékszem, de még mintha Intel pfSense gépek is aligha birkóznak meg vele pont emiatt.

Jelenleg nincs problémám a kis sebességekkel sem, de később lesz.

Új hozzászólás Aktív témák