- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A beépített SIP opcionális, nem minden droid telóban van.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #22777 üzenetére
Tulképp annak indult, mert naívan azt gondoltam, hogy a telefonszám az számnak minősül, amibe ugyebár nem nagyon fér bele a "+" karakter. De, aztán kiderült, hogy a telefonszám az szöveg.
-
törölt tag
válasz
herdsman12 #22768 üzenetére
Így szoktam meg.
-
törölt tag
válasz
KamuMazsola #22634 üzenetére
Én inkább a másik végletet preferálnám. Korlátlan net (pl. Alfa11), és lemondanám a havi 5rugós, 2/0,3 -as, otthoni netemet.
-
törölt tag
válasz
KamuMazsola #22632 üzenetére
Az olcsó netért üsse kavics, megnéznék pár reklámot, de azért biztosan nem, hogy átlag 4Ft helyett, 2Ft legyen a percdíj. Ráadásul ezért még a drága netet is használjam, vagy Wifit keresgéljek azért, hogy reklámokat nézegessek.
-
törölt tag
válasz
gorbep #22520 üzenetére
Nem feltétlenül a VOIP a lényeg. Nekem külföldön általában a net sokkal fontosabb, mint az ingyen percek. Rákereshetek helyekre, eseményekre, segít a városi tájékozódásban, stb. Ha viszont net van, akkor telefonálni is tudok, tehát fölöslegesek az ingyen percek. Azon kívül, csak a roamingot törlik el, a külföldi számok hívása továbbra is feláras marad. Márpedig, hiába lesz olcsó külföldi kártya, ha a Magyar számok hívása feláras. A net, az viszont mindenhol egységes. Nem hiszem, hogy egy külföldi weboldalra szánt adatmennyiséget felárral adnák.
-
törölt tag
Bármelyik Shibby Tomato kompatibilis router tudja. Asus RT-N16 -tal már csináltam ilyet.
-
törölt tag
válasz
lugosi #22433 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy miért számít, hogy hány embernek jelent előnyt? Bárkinek jelenthet előnyt, amivel ha nem él, az az ő baja. Másrészt, minél kevesebben jutnak előnyhöz, annál nagyobb az esély arra, hogy ez az előny megmarad.
tibor23:
Ez a VOIP topik. Évek óta nem használok GSM -et, ezért teljesen érdektelen számomra, hogy hány perc beszélgetés van benne. Mennyi roaming adat van benne, és hogyan juthat az ember ilyen kártyához? Mert ha ottani lakcím, vagy hasonló kell hozzá, akkor megint csak érdektelen, mivel nem kifizetődő ezért román lakcímet fenntartani. -
törölt tag
válasz
lugosi #22426 üzenetére
Szerintem valamit félreértesz. Milyen változást kéne elindítani? Megszűnik az adatroaming, az ilyen módon telefonálás néhány ember játszótere lesz, ezért a szolgáltatóknak nem éri meg fellépni ellene. Kánaán. Megadsz egy Magyar számot, azt elmentik, és azon hívnak. Szted érdekel bárkit az, hogy az milyen szolgáltató száma? Ha 003621...., a számod, akkor azt fogják hívni, és ennyi.
-
törölt tag
válasz
tibor23 #22394 üzenetére
Az Aldi Talkomra 500MB/hét roaming = 5Euro. Tehát, a Telenoros 1GB megfelelője 10 Euró lenne hetente. Árban nem nagy differencia. Előny: működik Svájcban is. Hátrány: Németben csak a kutyaütő E-Plus -ra, és O2 -re enged fel. Én nem látom benne azt, hogy ez annyira tuti lenne. Van jobb ötleted? Mármint olyan, ami nem küld címre semmit, vagyis túristaként, vagy kamu címmel be tudom regisztrálni?
-
törölt tag
válasz
havri1 #22390 üzenetére
Így van. Két havi viszonylatban a belföldi használat aránya nagyobb kell legyen, mint a roamingé. Ez vonatkozik hívásra, és adatra is. Tehát, ha a net miatt veszed, akkor a 14 ropis havidíjért kapott 4GB netedből, csak 2GB -ot használhatsz roamingban. A Telenornál bármilyen kártyához rendelhetsz 1GB/hét netet, 3490Ft -ért. Vagyis, 2GB = 7000Ft. Ha mind a négy hétre rendelsz, az 15 ropi, és van 4GB -od. Kártyásként, minden egyéb megkötés nélkül. Na, akkor most ki törölte el a roamingot?
-
törölt tag
+1
Évente két hét külföldi nyaraláshoz kicsit erős az a havidíj. Most mit csinál az, aki gyakran jár ki, és nem szeretné, ha letiltanák? Beállítja az adathasználat figyelőt 49% -ra. Aztán itthon, hazai hálót terhelve tolja a torrentet, meg a letöltést csak azért, hogy gyorsan meglegyen az 51%. Nagy ötlet, Vodafon! -
törölt tag
válasz
Hgabor73 #22156 üzenetére
20-30 körüli ping -jeim szoktak lenni Telenor 4G -n. MTK 6595, 4.4.2 -es Android, típus az aláírásomban. MobileVoip, Browsercalls stabilan működik. A proximity -vel volt probléma, mert VOIP -nál lezárta a kijelzőt, és bontotta a hívást. Xposed modullal kiiktattam a proximity -t, azóta nincs gond.
-
törölt tag
válasz
itanczos #22124 üzenetére
Nem egészen. Az IOS -t nem ismerem, maradnék az Androidos példánál. Válasszuk ketté a problémát hívásfogadásra, és beszédre! A BT headseten keresztüli hívásfofadás az ugyebár egy "szabványos" Android művelet, amit a Telephony Manager, vagyis az OS végez, de kikényszeríthető az input keyevent 79 -es kóddal, ami a HEADSETHOOK parancs. Ez egy utasítással megállítja a médialejátszást, és fogadja a hívást. Függősége a bejövő hívás. A Viber és társai esetében itt a bökkenő, ugyanis minden a klienseken belül történik, az OS számára egyáltalán nincs bejövő hívás, csupán egy médialejátszás történik. Itt van erről egy hsz. a SoundAbout fejlesztőjétől.
Ami a beszélgetést illeti, annál ott a bibi, hogy egy eszköz nem tud egyszerre BT médialejátszó (A2DP), és BT mono headset is lenni. Márpedig az Android mono fülesre nem ad ki média hangot, A2DP -re pedig nem ad ki hívást. A mono eszközről el lehet hitetni az Androiddal, hogy A2DP, és így gyengébb minőségben, de kiküldhető a médiahang (vagyis, jelen esetben a VOIP hívás). Itt van erről is egy Soundaboutos hsz.
Az én tippem:
Az A2DP valóban nem kétirányú kommunikáció, legalábbis az OS szerint. De, mi van akkor, ha az OS -ben külön regisztrálunk egy BT sztereó fülest, és egy mikrofont? Médialejátszás és hangrögzítés mehet egyszerre. Aztán, mindkettőt ugyanaz a szoftver (VOIP kliens) kezeli le, és csinál belőle kétirányú adatkommunikációt. -
törölt tag
válasz
zeon.hu #22059 üzenetére
Nem feltétlenül. Neki nem kell hangvezérléses automatizálás, csak egy konfigolható parancsikon. Én xShortcut pro -val szoktam ilyet csinálni, de ehhez sztem a free is elég.
-
törölt tag
Kérdezd meg Zeon.hu -t, hogy melyik az a MobileVoip verzió, amivel még működtek a külső intentek! Tudni fogja, hogy miről van szó, mert elég nagy szívfájdalmunk, hogy a külső meghívás lehetőségét egyszer csak megszűntették a MobileVoip -ban. Ha megvan a szükséges verzió, akkor folytassuk!
-
törölt tag
válasz
instantwater #22015 üzenetére
Sztem a MobileVoip a Dellmont szervernek küldi az infót arról, hogy módosítottad az ID -t, és ez alapján a szervernél módosul a beállítás. A Grundwire viszont nem hivatalos kliens, ezért nincs ilyen jellegű kommunikációja a Dellmont szerverrel.
-
törölt tag
válasz
maroni #21953 üzenetére
Vagy én nem értem a kérdést, vagy Te nem érted a nomadikus szám lényegét. A 21 -es szám nem fog GSM rendszeren végződni, csak neten. Ha van nete, akkor kicsörög, ha nincs nete, akkor nem. Ha ez a net roaming díjas, akkor lesz roaming díj. Ha vmi helyi Wifin keresztül csatlakozik a netre, akkor nem lesz roaming díj. A hívó félnek természetesen nem lesz roaming díj, ha Magyar hálózatból hív egy 003621.... számot.
-
törölt tag
válasz
lugosi #21913 üzenetére
Így van. Android esetén, ha az eszközben (pl. tabletek, Android miniPC -k) nincs a phone.framework, akkor nuku direct hívás ("call", vagy "call privileged" intent). Kizárólag a "dial" intent működik. Sőt, közvetlen névjegyzék sincs, mivel az a phone framework függősége. Csak a Google névjegyzékből kezel kontaktokat.
-
törölt tag
válasz
Dluinet #21808 üzenetére
Attól függ, hogy mit tekintünk "okostelónak". Pl. sokan az iPhone -t is annak tartják, pedig az csupán periféria. Beviteli eszköz egy íTunes nevű PC -s alkalmazáshoz. Egy ilyenért valóban 30 -at sem adnék. De, egy olyan teló, ami önállóan is megállja a helyét általános célú számítógépként, az sztem ér 30 -at, vagy akár többet is.
-
törölt tag
válasz
Sayuar #21792 üzenetére
Szövetmintás izé? Méghogy nem bohóckodsz! Telefonálni akarsz, vagy villogni egy puccos névvel, netán egy szexi, szövetmintás alsónacidhoz kell passzoljon a telód? Két éve használom az aláírásomban szereplő noname chinafont, és nem lett emiatt kisebb a farkam. Úgyhogy emiatt fölösleges lenne Samsungot, Vertut, Louis Vutton -t, vagy mittudoménmiamenő telót vennem.
-
törölt tag
válasz
Sayuar #21790 üzenetére
Tart, amíg tart a single SIM, de egyszer úgy is telót kell cserélni. Aki VOIP -ozik, annak ilyenkor praktikus dual SIM -est vennie. Ha meg már az megvan, akkor amíg tart ez a lehetőség, addig jobban jár a Telenorossal. Nem is szólva a vezetékes hívó opcióról, ami szintén csak Telenoros kártyával működik.
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #21772 üzenetére
Neked a Stuntcalls Telekom (Magyar mobil) irányú VOIP hívás tarifája, neki pedig a Telekom csomagja szerint, egy roamingban fogadott GSM hívás tarifája.
-
törölt tag
válasz
instantwater #21623 üzenetére
Ugyanúgy ez is hibás hozzáállás!!! Erre csak egyetlen helyes megoldás lehetséges:
Minden rendszert alkalmassá kell tenni a nomadikus számok kezelésére! -
törölt tag
válasz
Zénó75 #21611 üzenetére
Hát ez az! Hogy akarunk mi "EU -s szilíciumvölgy" lenni, ha a hivatalaink így állnak hozzá az innovációhoz? Az én esetemben már ott csikorogni szoktak a fogaskerekek, hogy Magyar állampolgárként nincs magyarországi lakcímem, "lakcím nélküliként" vagyok bejelentkezve. Egyszerűen nem tudják felfogni, hogy valakinek nincs igénye klasszikus értelemben vett "otthonra". Németországban dolgozom, a párom Spanyolországban él, szinte az egész életem egy utazás, és én szeretek így élni. Menyivel lenne nekem jobb egy GSM szám, mint egy (vagy több) nomadikus? Halló, államigazgatás! Ez itt a XXI. század! Jó reggelt!
-
törölt tag
válasz
itanczos #21602 üzenetére
A következő lépés az volt, hogy közvetlenül az Allianzot hívtam (ami egy 0640 -es szám... khm..). Elmondtam az embernek a story -t. Próbaképpen megpróbált felvinni a rendszerükbe új ügyfélként, de a 21 -es körzetszámos telefonszámot az Allianz rendszere sem fogadta el. Már bocs, de mi ez, ha nem IT hiba? Nem tegnap óta léteznek nomadikus számok. Relatíve rövid időn belül elképzelhető, hogy vki csak ilyennel rendelkezzen. Nem kéne egy ilyen rendszernek ehhez alkalmazkodni?
-
törölt tag
Ma, Flórián tér, FHB kirendeltség és Allianz partner. Kérik a telószámomat.
Hát legyen! 003621..... 21 -es körzetet nem fogad el a gép, telefonszám nélkül nem lehet adathozzáférési nyilatkozatot nyomtatni, aláírt nyilatkozat nélkül nem láthatják a biztosításomat az Allianz rendszerében, így hiába van FHB -s számlám, nem tudom róla befizetni a biztosításomat.
De Magyarország IT nagyhatalom akar lenni. Biztos sikerülni fog ... egyszer ... talán. -
törölt tag
válasz
Blizzardking #21594 üzenetére
Nem ment ki a divatból, én is MobileVoipot használok. A többit már leírták előttem.
-
-
törölt tag
A hívott kutyaközönséges bejövő GSM hívásként kezeli (mivel számára az is). Ha a kártyája nincs roamingban, akkor nincs plusz költsége a hívásfogadásnak. Tehát, ha olyan Magyar számot hívsz, aki épp Magyar hálózatban van, akkor neki nincs plusz költsége a hívásfogadásért.
-
törölt tag
válasz
instantwater #20998 üzenetére
Nekem anno pont ettől lett szimpatikus. A FAQ -ban erre kerek-perec azt írták, hogy akkor buktad az accountot. Mivel minden kliens oldalon titkosítódik, ezért ők sem tudják a jelszavadat, így segíteni sem tudnak, ha elfelejted.
-
törölt tag
"hiperszuperegybőlfelhőbemenős"
Online adatoknál mindenképpen neten vagy, tehát kb. mindegy a "felhőbemenősség". Szerintem az a fontos, hogy kliens oldali titkosítást használjon. Én sok éve LastPass -t használok és nem túlzás a neve. Tényleg csak egyetlen jelszót kell tudnom, semmi másra nincs szükségem, mert automatikusan be is léptet a megjegyzett oldalakra (ha akarom). Bármilyen gépen, bármilyen platformon hozzáférek. -
törölt tag
válasz
#79335424 #20889 üzenetére
Tapasztalás.
Megküzdöttem ezzel az Aldi Talk regisztrációval. Tulképp síma ügy lett volna, csak egy dolog szívatott meg, de az nagyon. Az Aldi Talk jelszót tartalmazó, visszaigazoló e-mail -je a Gmail -emben a bejövő helyett, azonnal a spam -be került. A jelszó nélkül pedig nincs tovább. Eltartott egy darabig, mire rájöttem. -
törölt tag
Dual SIM -es Android telóval szeretnék kamu adatokkal, online aktiválni egy Aldi Talk Prepaid Starter-Setet "Internet-Flatrate XL" csomagra. Van valakinek ebben tapasztalata?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
nubu015 #20774 üzenetére
A Dellmont szervernek ezt nem kell látnia, mivel a külföldön fogadott GSM hívásért a roaming díjat a hívott fizeti. Ez, így a hívottnak nem kifizetődő. Akkor lenne jó, ha neki helyi kártyája lenne, mert akkor neki az fogadott helyi hívásnak minősül nem pedig fogadott roamingnak. Te ugyan egy külföldi számot hívnál, de mivel VOIP -on hívsz, ezért számodra ennek nem lenne jelentősége. Sőt! A barátnőm spanyol mobilszámát olcsóbban hívom, mint egy Magyar mobilszámot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Új INTEL LAMINAR RM1 (LGA1700/1851) nullperces, rézmagos hűtők! GAR/SZÁMLA! A LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RTX 3060Ti/3080/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest