Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
-
Mobilarena
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Szóval lement a frissítés is, aztán újra elindult. De ezzel már nem szívesen offolok itt. Még reménykedem benne, hogy több külön frissítési csomagról van szó, és nem végtelen ciklusba ragadt win11 telepítőről.
-
coco2
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nyertél, w11 lenne rajta - illetve éppen folyamatban van.
A fizikai partíciót végül feladtam. Maradt a file. Az admin jogú futtatás nem jutott eszembe. Mondjuk szólhatott volna érte, mi a baja.
Egyenlőre elkezdtem felhúzni cd-ről, a telepítés lement, pár újraindulás után (már választottam nyelvet, billentyűzetet, gép nevet) most ott tart, hogy a frissitéseket keresi, és "3/1 lépés - Letöltés 100%". Hát, majd kiderül, hogyan lesz.
-
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
-
Visormail
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Persze hogy számít, a Playerből hiányzik a beállítások fele. Többek közt ez a teljes Display menüpont is. Parancssori paramétereket nem nézegettem azt nem tudom.
-
csabiks
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
köszönöm
-
Thusor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszönöm a linket.
-
Thusor
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a linkeket.
-
_NCT
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nos, ha nem pipálom be, akkor WS08 rögtön jelez, hogy hoppá, a proci (virtuális) nem támogatja a Hyper-V-t, és cseréljem a procit. Ebben igaza is van. Korábban nem is lehetett a cpu-t virtualizálni, ez a 8-as kiadásban újdonság. Tehát gondolom az egy dolog, hogy a Host gépen engedélyezem a virtualizációt, mert az csak a WS8-ra érvényesül, WS8-on belül a guest-ek csak azt a procit "látják", amit a VmWare kínál....Remélem jól gondolom.
Vagy lehet félreértem az egészet, és ez teljesen másra vonatkozik.....

Ha valakinek van ötlete, szívesen várom továbbiakban is, megpróbálok a Vmware Community-n is infót szerezni.

-
_NCT
addikt
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Köszi a választ, igen bekapcsoltam a gépemen a Bios-ban a virtualizációt. Tehát nálam jelenleg így néz ki a dolog, hogy érthetőbb legyen:
WIN7-->VmWare WS8-->WS08-->Hyper-V-->Guest. Tehát az alap oprendszerem, ami közvetlenül a hardverekkel kommunikál, az a W7.
"You can now enable Virtual VT-X/EPT or AMD-V/RVI in the processor settings interface. With this feature, applications running in a guest can take advantage of these virtualization technologies. You can also run 64-bit guest operating systems inside of vSphere running inside Workstation."
Erre alapozva mertem megpróbálni a virtualizálást a virtuális gép alatt.

Ezt a beállítást használtam.
-
dim dim
tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ancient Art of War in the Skies
de ez mindegy, mert amúgy is jól jönne egy ilyen vm
ha nem játék, hát egyéb célra -
dellkereső
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem Guest Additions-t akartál írni?
-
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ó srácok, köszna válaszokat. Akkor én asszem el vok kicsit tájolódva. A VMware Workstation van nálam futtatva, a 7.1.1 build-282343, akkor ez nem kifejezetten játékra lett kitalálva.
Illetve most próbálkozok a Virtual Box-al, ott minden klaffol, kivéve direct3D, a megfelelő kieg telepítés után, most nem ugrik be a neve, de olyan mint a vmware tools, elvileg van direct3D, de egyszerúen nem indul újra a win, és a telepítés sikertelen.
próbálom másik win-nel.
Egy kérdés, akkor a VMware Player egy inkább játékokra kihegyezett verzió???
-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy törje meg, hanem, hogy helyezze üzembe virtuális gép alatt

-
Kvazár
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ááá, így már világos.

Köszi!
-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Az ingyenes VMware converter megcsinálja a virtuális gépet a .tib file-ból.
-
Kvazár
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Kicsit gyér az angolom, ezért az nem világos számomra, hogy ezzel úgy csatolom fel a VHD-t mint egy *.iso-t vagy teljesen ki is tömöríti a megjelölt partícióra?
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja ez a javaslat jobb lett volna ha az MS Virtual PC topikban lett volna megválaszolva részemről, hisz VPC alatt egyből használható a VHD, míg VmWare alatt a VHD-t át kell konvertálni... Bocsesz.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ohhhh vazzzee

-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
a táblázatban csak edit van benne, a szöveget meg lusta voltam elolvasni

VMware Player is a stripped-down version of workstation, so it offers the same virtual hardware as Workstation. In the latest version it can both create and edit virtual machines while it earlier was only possible to run pre-built VMs.
No erre emlékzetem én....az earlier részre 
szerk.: jah hogy a 3. oszlopban az other részen kellett volna kereskednem...no odáig végképp nem jutottam el

-
pzstm
titán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
az oké, hogy ingyenes, de előtte valahogy meg kell csinálni a virtuális masinát, azt meg playerben nem fogja tudni

-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Örülök, hogy megy szépen

-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Akkor a vmware állította be szarul, ne a quick setuppal csináld, hanem normális setuppal

-
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Angol/Magyar bill kavarás lesz.
Amúgy én nem szeretem ezt a quick install-os dolgot, inkább én állítok be mindent, aztán tuti jó lesz
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Ja, én azt hittem ténylegesen a nyers partíciót akarod bekötni.

-
ro_bert17
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
[link]
Kb. mint a VPC-nél nem? -
törölt tag
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
A VmWare Tools feltelepítése elengedhetetlen minden haladó funkcióhoz. A pendrive alaprendszerről való leválasztása nomális dolog, azért, mert a WmWare kizárólagos módon használja a pendrive-okat, és hogy ne legyen ütközés, ezért le kell választania az alaprendszerről.
A bejelentkező képernyő azért jelenik meg, mert a WmWare feltelepíti a virtuális hálózathoz való drivereket, és így a gépünk, s benne minden felhasználó a VmWare virtuális hálózatának lesz a tagja. Ez is így normális. -
kraftxld
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Vmware tools-t feltelepítetted?

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Elemlámpa, zseblámpa
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Újszerű Dell Latitude 7400 14" FHD IPS, i5 8365U, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

No erre emlékzetem én....az earlier részre