Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Nothing Ear és Ear (a) - hallgattak a hallgatóságra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyb00
aktív tag
Vizes cuccokról képek, és vélemény Barrow, Koolance, Heatkiller, EK
https://photos.app.goo.gl/hDyGk1wRe6PR69679
Barrow fitting tényleg jó minőségűek, talán az O gyűrűk kicsit gagyik, gyengébb a minősége, de egyáltalán nem rossz. A festés gyenge, könnyen lejön. A 90 fokos elemekben van egy rész ami a víz ellenállását növeli, az egyik irányból fúrva van a csatlakozó, és a furat és a kanyar részben van egy 15% kitakarás, nem tudom jobban elmondani, a képeken lehet látni. nincs meg a tiszta kanyar mint mondjuk egy kézzel hajlított csőben. Nem vettem most másik fittinget így nem tudom milyenek a drága gyártók.
Koolance gyors csatlakozó, ez nagyon durva minőségű, kioldáskor szétpattan, így esélye sincs a víznek kifolynia, szerintem elég nagy az ellenállása.
Heatkiller tube 200, nagyon szép, jók az anyagok.
Csatlakozás egy hulladék, a képen látjátok, hogy a G1/4-es csati felől szar az "illesztés" ez is fúrással készült és nincs elég mélyen befúrva, megint extra ellenállás. Egy ilyen drága terméktől elvárnám, hogy ez meg legyen csinálva rendesen!EK DuraClear cső nekem csalódás, arra számítottam, hogy valóban clear lesz, hát nem az! 1500/méterért nem tudom mennyire drága.
Barrow VGA blokk, A héten talán az is felkerül,
CPU blokkon a 2 fitting csatlakozására mondjatok valamit, (Utolsó pár kép) kell azt még húzni, mert látszik a gumi, és nincs nagyon meghúzva. Nem is nagyon tudom mert ott a másik csati.
[ Szerkesztve ]
-
Petyb00
aktív tag
A fittingeket mennyire kell meghúzni?
Az a bajom ha teljesen betekerem a 90 fokos fittinget, akkor nem abba az irányba áll mint kellene.
-
Petyb00
aktív tag
válasz KAMELOT #59407 üzenetére
Szerintem sosem az a kérdés hogy mekkora a ház, nekem ez van ez tetszik, ebből kell kihozni.
A cél a fontos, nekem mániám a zaj, nem szeretem ha a gép zúg, így én ezért vizezek, nem fő szempont a teljesítmény.Korábbi vízhűtős rendszerem mikor kész lett kiderült hogy a HDD, a legzajosabb, az is kapott hangszigetelt hűtőblokkot, de még így is kicsit hallatszott, majd a teljes ház hangszigetelést kapott, mindezt akkoriban mikor még úgy kellet vadászni a hangszigetelő anyagokat, de a vége az lett hogy néma volt a gép, meg egy "tonna".
Most a 2070 minimális fordulaton idegesítő, de ez még mindig a leghalkabb amit sikerült szerezni, és erre legalább létezik vizes blokk is, más RTX minikre nincs.
Le kellet korlátoznom a teljesítményét a kártyának mert használat közben melegedett, ezért a ventik elkezdtek sokkal hangosabban dolgozni. (így még ki se tudom teljesen használni )A CPU-n van egy nochtua hűtő (az egyetlen ami befér és elég nagy a teljesítménye) amin lecseréltem a ventit egy 12-esre, mert a gyári 9-es gyenge volt, így nyertem valamennyi teljesítményt, de mostanság 50+% körül kell használni a CPU-t és már nagyon kevés a 12-es is.
Először azon gondolkoztam, hogy egy AIO CPU hűtést nézek, és azt ráteszem a gép oldalára, de az csúnya, ez a gépház meg gyönyörű. de akkor még ott a VGA, plusz ezek a hűtések nem biztos, hogy beférnek, kemény a cső, magas a blokk, és korán se biztos, hogy elég halkak (pumpa).
Aztán megnéztem mi az ami ráférne a gép oldalára, 2-es blokk, 280-as nem biztos, hogy elvinné a CPU+VGA-t 0 zajjal.
Ekkor jött egy akciós (féláron) MO-RA, ami tény, hogy ágyúval verébre, de el kell vigye az egész gépet, ha nem is passzívban, de fél-passzívan, a többit leírtam.BARROW fittingeknek átunna néztem, tényleg eléggé ott van, néztem több videót is ahol összevetették őket.
Külön tetszett hogy a barrov esetenként dupla O gyűrűt használ.Köszönöm a tippet a Barrow fittingekhez.
-
Petyb00
aktív tag
válasz KAMELOT #59392 üzenetére
Nagyon nem egyszerű a helyzetem, mert egyedi a gépház.
Kell 2 nagyon alacsony könyök idom a CPU blokkhoz, mert kevés a hely. (ez kényszer, és nincs más választás)
Ezt csak a Bitspower elemmel tudom megoldani, egyik oldala G1/4 apa, másikon meg anya,
anya oldalra kell szorítógyűrűs (2*19€), vagy a bilincses megoldás. (2*14€)Külső hűtés lesz, így gyors csatlakozósra akarom, abból a Koolance QD3 -at néztem ki (2*39€)
Radi: MO-RA3 420 (már megvan)
A világ legszebb tartálya (nekem, plusz MO-RA3-ra szerelhető) - HEATKILLER® Tube 200 (114€)
Pumpa D5 vagy VPP755 (25.000Ft)CPU - HEATKILLER® IV PRO (90€) vagy EK-Velocity AMD RGB - Full Nickel (99€)
VGA - Barrow (nem létezik másik a kártyámhoz) (90 USD)
Kell kettő forgatható könyök idom a VGA-hoz, itt jön a dilemma, hogy akkor ez milyen legyen, Bitspower, de az drága (2*25€) , de gyönyörű vagy sokkal olcsóbban Alphacool (2*9€), de ez meg totálmásként néz ki.
Ennyi, és nem tudom hol faragjak belőle, mert maximalista vagyok.
-
Petyb00
aktív tag
Amúgy az áramlásmérő miért jó? Az egyetlen haszna a számomra, ha leáll a szivattyú akkor jelez, ezen túl bármi?
Ugyan ez a kérdésem a hőmérséklet szenzorokra? Ennek meg végképp nem látom a gyakorlati hasznát.
-
-
Petyb00
aktív tag
válasz F e Z o #59357 üzenetére
Kérdésedre a válasz és az enyémre is:
Azért meglepő az eredmény, hőmérsékletben jobb a régi blokk, viszont ellenállásban rosszabb (egy D5 mellett kb. hol érdekel ), és így összesítésben 2%-al gyengébb a régi, én a hőmérséklet szerint választanék. De jön a szubjektív rész, hogy a velocity jobban tetszik.Most találtam:
https://www.techpowerup.com/reviews/EKWB/EK-Velocity_CPU_Block/6.html[ Szerkesztve ]
-
-
Petyb00
aktív tag
Alphacool Eispumpe VPP755 vs. XPSC (Laing) D5 , valaki használta már ezt a kettő pumpát és van reális tapasztalata a hangjukat illetőleg?
Nekem régen laing d5 (nagy rézfedeles) volt, de az nem egy csendes jószág, és csak úgy sikerült megoldanom, hogy csináltam neki egy lengő gumiágyat ami elnyelte a rezgéseit így a gépház nem vette át a vibrációt. Na ez volt 10 éve, azóta nem követtem a vizes dolgokat.
A most tervezett rendszerben a tartály és a pumpa egyben lenne, és a radiátorra (külső mo-ra3) akarom szerelni, PWM nem feltétel, mert messze túl van tervezve a rendszer, a legcsendesebb fordulaton lesz üzemben, de baromi kényes vagyok a zajokra.
Ezért fontos volna, hogy a lehető leg-leg csendesebb járású pumpát szerezzem be.
[ Szerkesztve ]
-
Petyb00
aktív tag
válasz holczy #59327 üzenetére
Nagyrészt igazad van a többség kiesik, de sikerült találnom 2 olyat ami belefér a kívánt méretbe.
De hogy ennyire nehéz ezeket az adatokat megtalálni!!!!!Szóval akit érdekel low profil 90 fokos HF csati:
(remélem nem néztem be)BP-MBWP-C39 (18mm +5mm menet)
NZL-LXG2-BK (~18mm +menet)A ház, bár nincs jelentősége: https://www.sfflab.com/products/nfc_s4m?variant=44639804105
-
Petyb00
aktív tag
Bocsánat ha értetlenkedek, de én ezt az 5mm-es menethosszt nem találom, vagy ez amolyan általános info?
Ezeket találtam:
Dimensions:
Length: 34mm
Width: 12x18mm
Height: 29mmHose size compatibility : 13/10mm
H-5mm az ami nekem kellene? Ha igen akkor máris kint vagyok a méretből.
Ezekkel kellene inkább próbálkozni, ezen nincs menetes szorító.
És talán kisebb is ha itt is érvényes az a 5mm menet
Dimensions:
Height: 22mm
Width: 35mm
Depth: 17mm
Hose Size: 10mm ID
Fitting Inner Diameter: 8mmSzeretem mikor, egyazon gyártó se használ ugyanolyan méret megadást a termékeinél....
-
Petyb00
aktív tag
Sziasztok!
Még csak vizes rendszert tervezek, korábban volt, így az alapok azthiszem megvannak, HF rendszert szeretnék, külső MO-RA3-al
Volna egy olyan speciális kérdésem, hogy egy 90 fokos csatlakozónak hány miliméter a a menet feletti része?Ilyen adatot nem találtam, és ha a blokk (22mm) és a csati nem fér bele 45mm-be akkor bukó az egész projektem, ennyi helyem van a proci felett.
Akiknek van otthon ilyen 90 fokos csatija meg tudná mérni?Nagyon-nagyon köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Thermaltake TH240 ARGB Sync Black
- Új bontatlan Alphacool Eisblock Aurora Acryl GPX-N RTX 4090 + Backplate (Referencia kàrtyákh (13429)
- EK-Quantum Kinetic FLT 360 D5 PWM D-RGB - Plexi tökéletes állapotban eladó
- BeQuiet Pure Loop 280 mm processzor vízhűtő Új 6hó jótállással!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest