Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Yettel topik
- iPhone topik
Aktív témák
-
Ch4os
aktív tag
válasz
Samanbacsii #7117 üzenetére
Tehát akkor:
- G1/4 van rajta
- Tudja a négy mem. modult hűteni. kép
- csőcsatlakozás: 1/2" (13mm), 3/8" (10mm), or 1/4" (6mm)Tehát végül is mindent tud amit kérdeztél.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
Samanbacsii #7117 üzenetére
Most ezt komolyan kérdezted, vagy nem tudsz akkor angolul?
Le van írva, vagy a képen látszik minden amit kérdeztél. -
-
Ch4os
aktív tag
Vagy krómozás?
Esetleg Miracle Black?
(Egy autókiállításon láttam, de élőben sokkal gyönyörűbb)
Megtaláltam az én általam készített fotót is róla. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Samanbacsii #6872 üzenetére
Már korábban írtam.
-
Ch4os
aktív tag
Korább fotókon már volt a radi is, a pumpa is ott bujkál, de nem látható.
-
Ch4os
aktív tag
De ezt a fotót nem is "kezdő" fotózta.
Állványról készült, hosszú záridővel semmi vaku csak a gép természetes fénye, ezért jött ki ilyen szépen a piros(szerű) szin. Ha ez élőben néznéd nem lenne ennyire színes.
Amúgy pedig szép. Ahogy G^zC^mp€r gépét is szívesen elfogadnám, de hát azért két 8800 ultra mégis jobb lenne. -
Ch4os
aktív tag
Itt a PH-n is árulnak hővezető ragasztószalagot.
-
Ch4os
aktív tag
Ezeket a süniket, amik a videokártya mem hűtésére szolgálnak milyen módon lehetet feltenni?
Mármint milyen trutyit kell vennem, hogy ottmaradjon? Bármilyen paszta jó? A melegtől majd oda köt elven? -
Ch4os
aktív tag
Tudtok valami tesztet, ahol a pumpákat zaj alapján is összehasonlítják?
pl: DDC vs. D5 de lehet több fajta is.
Szeretnék beszerezni valami halk darabot. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Nyugdíjas #6622 üzenetére
GPU hűtéshez elég a megfelelő lyukakon áttolni két csavart, és oda lehet fogatni a blokkot. nem?
-
Ch4os
aktív tag
Szerintetek akkor egy 8600Gt-re elég lenne csak a GPU hűtés?
Nem akarom húzni a karit.
Ezen az oldalon még a léghűtés nincs is rajta a memóriákon, csak a GPU-n.
Zalman tüsiket rakok a mem-ekre, annak elégnek kell lenni, nem? -
Ch4os
aktív tag
Szeretem ezt a nagy őszinteséget.
Őszintén.
-
Ch4os
aktív tag
-
Ch4os
aktív tag
Egy Innovatek Cool-Matic X1800/19x0 egy 10-esért milyen vétel?
-
Ch4os
aktív tag
válasz
dvdbackuper #6540 üzenetére
Korábban is kérdezték már, én is felteszem.
VGA-ban 8600 GT(S)-re váltanék.
Erre a videokarira, csak teljes hűtés ajánlott? Vagy lehetséges, hogy a magot hűtöm vízzel, a többit pedig passzívan bordával?
Kibirjak a memóriák a hőséget? A házon belül csak a tápventi kavarja a levegőt. -
Ch4os
aktív tag
Kellhet az a 4db D5.
Pl: 4db QCore proci, 4db 8800GTX SLI, 10-20db vinyó
Ezeken átnyomni a vizet egy darab D5-tel már nehézkes lenne.
Na jó persze de ki vesz ilyen gépet, meg minek.
De ha megnyerném az ötöst ... -
Ch4os
aktív tag
válasz
RockHaRD #5580 üzenetére
Nagyon kis hasznos dolog ez a silenstar dual box. Vinyók mostmár tényleg nem léteznek legalábbis zaj alapján.
Probléma annyi, hogy míg a vinyó nem nagyon melegít a rendszert, a melegedő kör első tagja. Ez nem is gond hideg is maradna, de sajna a proci, vidkari melegítenek, és ha a radi nehezen adja le a hőt, vagy passzíva a rendszer, akkor a 35-40°C sőt akár melegebb víz visszamelegítheti a vinyókat. De nekem fontosabb a csend, mint hogy a vinyo dideregjen.B.U.É.K.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
varga911 #5525 üzenetére
Korábban is volt már linkelve.
Itt vannak -
Ch4os
aktív tag
válasz
redraven85 #5441 üzenetére
Én is hallottam már sokaktól, hogy megrepedt nekik.
Hát ezek után én is csak full fém blokkot fogok venni.
Nyugdíjas, akkor lenne egy ilyen kérés! E6300 Dual Core-ra lenne.Meg akkor már cserélni kellene az X800 GT videokarim is, és akkor oda is kellene valami. Valakinek nincs eladó occsó X1900/X1800-asa? Ja és hozzá valami hűtés?
...és akkor már mégjobban megbontva.
Nekem ez a Laing DDC nagyon hangos. Mi a leghalkabb pumpa?Nyugdíjas jöhet PÜ-be is az info/ár. De mástól is jöhet, ha éppen az lenne az évezred üzlete.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
RockHaRD #5377 üzenetére
Tegnap én is szétszedtem a gépet, és a már régebben is említett "zárt rendszerből hova lesz a vizem"-re megoldást találtam. A proci hűtője mellett találtam egy kis vízcseppet.
De akkor már kb. 2-3dl víz lenne a gépemben valahol? (Legalább ennyivel már utánatöltöttem) Szépen párologtathattam.
Amúgy a gép működik probléma nélkül!
Szerintetek, akkor azonnal állítsam le, és cseréljek hűtőt?
Gondolom Nyugdíjas válasza igen lesz. -
-
Ch4os
aktív tag
válasz
redraven85 #5125 üzenetére
Én is azt hittem, hogy nem vezeti az áramot az ioncserélt víz. De akkor ellenállást mérve rajta (folyadékba dugott két pólus) biza volt annak. De ha nem vezeti az áramot, akkor "szakadásnak" kellett volna jelentkeznie, nem?
Gyógyszertárban vett NaturLand-os 500Ft-os 1,5L-es naondrága víz volt.Elsőnek mikor összerakram a vízhűtést nekem 2 helyen is eresztette a vizet (tuningnet-es videokarihűtő csatija nem volt jól meghúzva, és egy repedés miatt), de hát nem géppel együtt indítottam el, hanem csak a pumpát. Ment 30-40 percet, és addigra lehetett már érezni/látni ha valahol ereszt. (Problémát megoldottam egy erős csavarhúzóval, és egy kis pillanatragasztóval.)
-
Ch4os
aktív tag
Régebben már kérdeztem de nem jött válasz!
Nektek is fog a víz a rendszerből? Nekem kb. havonta fél - egy decilitert utána kell önteni. -
Ch4os
aktív tag
Nektek is fogy / elpárolog / megissza a gép / varázslat történik a vízzel?
Nekem kb. havonta utána kell töltenem 1dl folyadékot.
De hol "párolog" el? Le van zárva az egész. -
Ch4os
aktív tag
válasz
Bagira01 #4808 üzenetére
Ekkorát nem kellene ugrania azért.
Amúgy a ZM-WB2 GOLD-alatt nem is támogatott a te procid. (Socket 775) Főleg így szanaszéthúzva.
Annyit nézz már meg, hogy mikor 60C°-ra ugrik, akkor nem veszi vissza a szorzóját, vagy a feszét a procinak? Lehet még több is lenne mint 60 mindenféle védelem nélkül. -
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4775 üzenetére
Ennyi Y alágnál már erős pumpa kell, mert a szétágazás előnye, hogy mindenhova hidegebb víz megy, viszont a víz áramlási sebessége is drasztikusan lecsökken. Másik hátrány lehet, hogy elégazásnál a víz inkább arra fog menni ahol kissebb ellenállásba ütközik, és ha a proci blokkján nagyon nehezen préselődik át a víz, akkor inkább a könnyebb másik utat válassza, így a proci mégjobban melegedik.
-
Ch4os
aktív tag
Amúgy van valami újabb ionos vagy mifenés hűtés is, nem igazán tudom mi a fene az, csak egyszer olvastam valahol.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4769 üzenetére
Ha a pontos sorrend kellene és nincs Y, akkor én így kötném:
- Fet
- SB
- CPU
- NBEsetleg az utolsó kettőt felcserélve.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4763 üzenetére
Komolyra ferdítve: Itt már érdemes páhuzamosítani. Egyik ágon a proci, a másikon a többi. Szerintem. Amúgy pedig logikusan előre mindig a kevésbé melegítő cuccot. Kivételt képez ez alól a proci, mert a tuning meg terhelése miatt ennek nagymértékben változhat a hőleadása, így ez sokszor előrébb kerülhet a sorban.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
WildDaemon #4763 üzenetére
A jövőben majd a víz is tud komunikálni wireless módon, tehát akkora már nem kellenek a csövek.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
redraven85 #4760 üzenetére
Ha ez tényleg egy Gigabyte DS3P, akkor nekem is ilyen van, de az enyém még nincs így feldíszítve.
-
Ch4os
aktív tag
Jövőbeli kérdés.
Mi lesz majd a most is tapasztalható alaplapi heatpipe özönnel ha kicsit kezdenek melegedni a vízhűtések között? Mivel oda légmozgás lett tervezve.
Kitalálnak majd direkt vízhűtésre lapokat? Vagy a hipepipe-okat leszedve megy oda is a helyükre vízhűtés?
Szép lassan már nem lesz egy cm2-nyi (gy.k:négyzetcentiméter) látható hely sem a lapon a víz miatt.Ami persze nem baj.
-
Ch4os
aktív tag
Itt meg tudod nézni a processzorod adatai melett a teljesítményét is. 95-105W között vannak.
-
Ch4os
aktív tag
válasz
varga911 #4630 üzenetére
Nekem is egy Laing DDC van a gépben, viszont ez most a leghangosabb, mint ahogy említetted is. Mivel lehet ezen segíteni? Leszabályozással? Valami dobozba bele lehet tenni? Nem melegszik fel benne? Most épp egy vastag szivacsba van belevágva a formája és abba van beletéve. Így nem rezonál be a házzal, de van még egy kis hangja.
-
Ch4os
aktív tag
Akkor mégis igaz ez a tartályról:
Lehet, hogy hihetetlen, aki nem hisz járjon utána, de a tartály a rendszer legalsó pontján is lehet és még akkor sem folyik ki belőle a folyadék, ha nincs rajta a lezáró kupak. Ugyanis a rendszer a többi részén teljesen zárt és míg a tartály két csöve a tartály vízszintje alatt van, addig nem folyik ki a rendszerből a folyadék. Hiába vannak magasabb pontjai a rendszernek! Ismételten mondom, amíg zárt a rendszer abban az értelemben, hogy a tartály kivételével a környezeti levegővel sehol nem érintkezik a víz, addig a tartályból a fizika törvényei miatt akkor sem folyik ki a víz, ha le van véve a kupakja!!!Forrás:
tuningnet.hu -
Ch4os
aktív tag
Itt is szeretnék jóéjszakát kívánni nyugdíjjas tagjainknak.
-
Ch4os
aktív tag
Tudnátok adni valami linket ahol le van írva az, hogy hogyan kell összerakni egy vízhűtést. Mi miután következzen. Melyik alkatrész, milyen magasan legyen. Magyar, vagy akár angol nyelvű is lehet.
Képekkel, videókkal.
-
Ch4os
aktív tag
Köszi
Nem akarok bálnát a ház oldalára. Elég a tripla. Majd valahogy megoldom egy ventivel a hűtését, és annak vezérlését.
1, szoftveresen alaplapról vezérlem a ventit pl a processzor~/házhőmérsékelt függvényében.
2, Hardveres ventivezérlő hőszenzorával figyelemEbből az első megoldás lehetséges?
Ventivezérlőknél lehetséges, hogy ne adjon 3-4V-ot a ventinek ha úgyse megy (vagy 0V, vagy több mint 5V)? Vagy erre tökéletes a PWM (Pulse-width modulation)? -
Ch4os
aktív tag
Hi!
Megoldásszállítókat keresek.
Ez jól hangzikCél: csendes gép. (minél kevesebb ventillátor (optimális: 1 a tápban), vinyók zajcsillapítással - jelenleg most azok a leghangosabbak)
A tuning nem cél.Így gondoltam, hogy a víz jó megoldás lehet egy passzív/félpasszív (csak akkor kacsolnám be a ventiket ha terhelem) kivitelben.
Két vinyót valami vízzel hűtött dobozba + proci, vidkari, N-bridge hűtése. Erre talán elég egy 3*12-es passzívan? A radit a házba raknám, annak tetejére felfogatva.
A ventit a víz hőmérséklete alapján ha lehet szeretném szabályozni. (Pl: 29 C°-ig - 0V, 30C°-tól exponenciálisan növekedne 5V-tól) Van olyan ventivezérlő ami már tudna ilyet.A konfig:
- Pentium Core2duo 6300 + gyári hűtés jelenleg
- Gigabyte DS3 alap
- 80GB, 300GB vinyo
- Zalman ZM360B-APS táp (ez maradna)
- Antec SLK3000B ház (cserélve egy nagyobb (6 * 5,25) házra, hogy minden beleférjen)
- 2GB memória
- Ati X800 GT + Zalman VF700Cu
- 2 12cm-es venti (vinyok, és hátul)
- 4 csatornás venti vezérlő (ergo 4db "tekerő")Összeépítés, kis barkácsolás nem gond
de a Skoda hűtőradiktól ha lehet kíméljetek.
Valami igényes cuccot szeretnék.Erre lenne kb. 50-60e Költs úgy, mintha ezt magadnak vennéd a fent említett céllal!
Persze ha van valami más vagy olcsóbb megoldás, azt sem vetem meg.Előre is köszi, és várom a válaszokat.
Ch4os
Aktív témák
Hirdetés
- Computex 2025: professzionális gyorsítókkal újít az Intel
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Visszafogva, de még visszatér a GeForce RTX 5090D
- TCL LCD és LED TV-k
- Suzuki topik
- DUNE médialejátszók topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest