Hirdetés
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Légies akkut kap az iPhone 17 Air
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Kvazár
őstag
válasz
HUfantom #49297 üzenetére
Az nerm opció szerinted, ha veszek egy csak GPU hűtőt és egy ilyen ram szettet?
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az Aquatuning-ban kapható ref modellekre való FC-s VGA blokkok közül, van olyan ami jó az én nem ref modell VGA-mra? MSI N460GTX Hawk
Szerk.
A blokknak olyannak kéne lennie, amire rámennek a 19/13 mm-es csatlakozóim. -
Kvazár
őstag
Értem, akkor már csak egy kérdésem van. Megéri-e a 13/19-es cső? Vagy elég a 10/13-as, mert mintha azt olvastam volna, hogy az viszont még elfér rajta.
Vagy szerinted az sem férne el rajta?Mik a tapasztalataid a 13/19-es csővel? Mennyire kezelhető? Sok különbség van egy 10/13-as, és egy 13/19-es között?
-
Kvazár
őstag
Csövekről mi a véleményetek?
Én régen 8/10-es rendszerek használtam, de elértem azok határait.
Szerintetek nagy különbség van egy 10/13-as és egy 13/19-es csövezésű rendszer között? Vagy már 10-es belső után nem lényeges?
-
Kvazár
őstag
Én úgy tudom a két pumpa teljesen másmilyen rendszerekhez való.
- DDC, az sok komponensből álló, viszonylag szűk keresztmetszetű rendszerekkel is szépen boldogul.
- Ezzel szemben a D5, az kevés komponensből álló minimum HF rendszerekhez való, hogy jól működjön.Zsömi:
Nekem is olyasmi tetőm van, mint fentebb linkeltek. Csak az enyémen nincs felirat. -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46106 üzenetére
Megint pontatlan voltam...
Nekem is DDC -1t 10w-m van, és EK szerű teteje van. (De szerintem nem az.) -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46103 üzenetére
DDC pumpám van, ez melyik blokk felé billenti a serpenyőt? (És 3x12-es radim.)
-
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46092 üzenetére
Arra lenne tapasztalatod, hogy a 13/19-es csati melyikre megy rá, és melyikre nem?
Mert az kizáró ok lenne. -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #46092 üzenetére
1366-ra kell, és azt mondják az eladók, hogy mind a 2 jó a 1366-ra. (i7-950)
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Két CPU blokk között vacillálok, tudnátok segíteni?
Két dolog van ami miatt nem tudok dönteni?
1: nem tudom, hogy a 13/19-es hollanderes csati rámenne-e egyáltalán bármelyikre
2: és, hogy melyik a jobb, és tartósabbVersenyzők:
- Watercool Heat Killer 3.0 (réz tetővel)
- Dtek fusion v2Az ár difi (mivel használt termékekről beszélünk) is jelentős, mert a Watercool 1,5x...2x drágább.
-
Kvazár
őstag
válasz
sylard8 #37245 üzenetére
Totál mindegy, hogy milyen gép volt, a TDP a lényeg. Ha a régi termelt 100 W-ot és a mai termel 60 W-ot, akkor hiába 10x gyorsabb/erősebb a mai, azt már nem is kell annyira hűteni.
Egy alap barton 80 W körül volt, egy p4-es intel meg 115 W körül. A mai "csúcs proci" meg 130 W körül. Tehát ami egy régi p4-es simán elvitt passzívan, annak ma sem kell több 1-2 ventinél és hozza az azonos hűtési szintet.
tajcsi: A tetőknek az esztétikán kívül több szerepe is van, de a legfontosabb az, hogy azokon már cserélhető a csatlakozó. Pontosabban olyat teszel rá amilyet csak akarsz. (És amilyet a csövezésed megkíván.)
-
Kvazár
őstag
válasz
yakuza.tora #37222 üzenetére
Áhám, akkor te shteer kategorizálása alapján a 2. csoportba tartozol.
-
Kvazár
őstag
Elég jót használ már így is légből, a mungen, meg a ninja sem hozna neki változást.
Neki tényleg csak a víz az, ami pluszt tudna hozni, de akkor arra sokat kell költeni.
gyurczy: Azoknál a prociknál a gyári hűtő egy katasztrófa! Fullon terhelve 80 fölé megy a hőmérséklete a procinak másodpercek alatt! (Plusz hangos.)
-
Kvazár
őstag
válasz
tajcsi #37191 üzenetére
Ahhoz HF rendszer kell, és minimum egy D5 pumpa. Ami már magában kimeríti a hozzá tartozó tetővel azt a kertet.
Ezzel a rendszerrel azt tudod inkább elérni, hogy "marhára" csendes lesz a géped. Feltéve, ha olyan ventiket használsz, amik alacsony fordulaton is halkak.
Csak példának, ha egy 150 W-os procit akarsz 50 fokon tartani, akkor ezek kellenek:
-Pumpa 65 euro + tető 23 euro
- proci blokk 67 euroTartály, radi maradhat, de cserélni kell a csöveket és a csatikat is.
Viszont egy ilyen rendszer már tényleg egy olyan alapot jelent amire bármi építhető a-nélkül, hogy a jelenlegi egységekből bármit le kéne cserélni.
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
válasz
tajcsi #37185 üzenetére
Annyi lett volna a lényeg, hogy 1 db 12-es radi csak a procidat szépen elviszi.
Ha majd valami közepes vga-t is vizezni akarsz, akkor kell még egy single a házad tetejébe. És jó lesz.
Abban az esetben, ha valami combos vga-t veszel, és nem akarsz fúrni faragni, akkor kell majd valami külső radis megoldás. (pl.: Tt Rocket.)
Ha 8/10-es rendszert használsz, akkor a csövet pl. egy pci helyen gond nélkül ki is lehet hozni a házból.
-
Kvazár
őstag
Lenne ismét egy láma kérdésem:
Ha veszek egy ilyen CPU blokkot: [link]
Akkor csavarokat külön kell hozzá venni?Mert láttam olyan hirdetést, ahol a csavarokat külön írták hozzá.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Ugye ez egy teljesen átlagos D5 szivattyú, csak éppen nincs hozzá tető?
-
Kvazár
őstag
válasz
Whit3Rav3n #37077 üzenetére
Én csak azt nem értem, hogy miért erőlteti ezt a d5 vonalat?!
Nem lenne egyszerűbb keresnie valami ipari, vagy kerti szivattyút? Abból lehet 1 is elég lenne...
-
Kvazár
őstag
válasz
Whit3Rav3n #37042 üzenetére
Elmebeteg!
-
Kvazár
őstag
válasz
Delta-Laca #37034 üzenetére
Azok DDC, vagy D5 szivattyúk?
Egyébként a tulajt az ár nem nagyon zavarhatja, gondolva a pci-e-s SSD-ből a gépében.
-
Kvazár
őstag
válasz
Erdei88 #36991 üzenetére
Ott egy peltier elemet tettek a proci blokk és a proci közé. Ami viszont igencsak veszélyes tud lenni! A peltier elem áramfelvétele hatalmas, és ha valami történik annak a hűtésével, akkor a procinak garantáltan annyi. Arról nem is beszélve, hogy sérülékeny...
Viszont van egy másik megoldás is, amikor a vizet hűtik peltier elemes egységekkel. Az már egy fokkal biztonságosabb.
-
Kvazár
őstag
Azt érti valaki, hogy ezt hogyan hozták össze? Nézd meg a kis videót a hőfokokkal, és megérted mit kérdezek!
TaaT: Túl kicsik a csatlakozói, tehát az sem!
-
Kvazár
őstag
válasz
Skeleton01 #36978 üzenetére
A radi a legkisebb baja. A csövezése túl vékony, a pumpa egy 4e-s ddc-nek a nyomában sincs...
Szerk.: Utána néztem, 289 W hőt termel az a kari, így a radi a legkisebb baját, visszavonom. Az is halovány hozzá!
-
Kvazár
őstag
válasz
Phvhun #36955 üzenetére
Vga-ra:
-120 W hőt tud ez eldisszipálni, ami a te esetedben lehet szűkös: [link]
- Ez viszont 320 W-ot tud, ami még tuninggal is bőven elegendő lenne neked:[link]Az árak esetén jól látod a dolgot. Annyiért csak használt és nem HF alkatrészeket tudsz venni. Viszont, ha jól körülnézel a PH apróján, akkor elég jó dolgokat is ki lehet fogni.
-
Kvazár
őstag
válasz
Phvhun #36948 üzenetére
Akkor inkább vegyél egy ilyen hűtőt 2-3 db 14 centis halk ventivel, és máris töredék árból kihoztad a procit. Vga-ra is van ötletem, ha érdekel.
Bocsi, de két olyan dolgot is írtál ami egy vízhűtéssel nem célszerű/nem hozható össze.
1.: Olcsó vízhűtés sajna a legtöbb esetben rossz is.
2.: Ha nem tuningolsz, akkor nincs értelme a hatalmas hűtési teljesítménynek. -
Kvazár
őstag
válasz
helkis #36943 üzenetére
60 fokra vonatkoztatva a 975W azért igen jelentős szerintem.
Viszont ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy egy plusz radi beiktatásával még nagyon sokat lehet javítani a rendszeren. A sajátomat most azért bontottam le, és kezdtem meg a kiárusítását mert beláttam, hogy elértem a maximumát és nem lehet már többet kihozni belőle. Ugyanis egy tripla és egy dupla radival, és 5 db 800-on pörgő ventivel elértem azt, hogy 1 órányi maxon terhelt proci+vga párossal sem tudtam szoba-hőmérsékletűnél melegebbre melegíteni a vizet, de a proci hőfoktól nem voltam elragadtatva, mert még mindig 50 körüli volt. És ezért én a csövezést és a blokkot hibáztattam. Hiszen itt már más tényleg nem lehetett a jobb eredmény útjában, csak azok a komponensek. (Esetleg még a pumpa.)
De egy meleg vizet, egy pusz radival bármikor lelehet hűteni.Steady74: Nekem van egy elég jelentős Innova mániám, így én arra szavaznék. De az ára sajna nagyon nem baráti sok esetben. Egy tripla radival kiegészítve szerintem bármelyik elbírná a gépedet, és még egy jelentős tuningot is. És ha neked nincs Innova mániád, akkor inkább az elsőt vedd meg, mert az jobban monitorozható.
-
Kvazár
őstag
válasz
Steady74 #36939 üzenetére
Ebben már van kraft rendesen:
Normalmodus:
-Wärmewiderstand: 0,0225 K/W
-Kühlleistung: 775W (40°C Wasser) / 1500W (60°C Wasser)
Silentmodus:
-Wärmewiderstand: 0,038 K/W
-Kühlleistung: 450W (40°C Wasser) / 975W (60°C Wasser)
Ennek tuti elégnek kéne lennie.Egy jó vízhűtés ventijeinek a teljesítménye, hangja és légszállítása a töredéke egy átlagosénak, mert nincs szükség az orkánerejű szélre. Ha a mostanival meg vagy elégedve, akkor jó lesz ehhez is.
Ha meg a gyengébbet veszed és beteszel plusz radit, akkor szvsz az is jó megoldás.helkis: Én is belefutottam nemrég a neten egy igazi munkagépbe: [link]
Amin leeset az állam az az, hogy 192 GB-ig bővíthető a memóriája. -
Kvazár
őstag
válasz
Steady74 #36920 üzenetére
Tényleg brutál egy masina! Ebből a prociból tolt bele 2-t: Intel® Xeon® Processor X5680
A radira visszatérve: Ha közel szobahőmérsékletű vízzel és teljesen hangtalanul akarod használni, akkor kell a 3x3.
De, 6db 1200-es ventikkel egy vastag tripla radival is tuti elég lenne. Csak annak már lenne hangja.Bár nagyon nem egy szinten van a kettő de én egy 9800gt, meg i5-750-et vígan használtam 2 1x12-es radival, max. 800-ról kb. 50%-ra "leszabályzott" (vezérlést használtam, de nem hangzott jól a levezérelt
) ventikkel úgy, hogy a procim terhelve a 60-at sem érte el, és a vid se érte el a 50-et soha. És a HF-el köszönő viszonyban sem volt...
-
Kvazár
őstag
válasz
jones965 #36757 üzenetére
"Magam részéről nem vagyok híve egyik megoldásnak sem pc-n belül. Egy adott rendszerre a megfelelő paraméterekkel bíró szivattyút kell alkalmazni."
Ezzel teljes mértékben egyet értek, csak az ilyen rendszerek gyenge pontja szerintem a szivattyú. Ha az megáll, akkor mindennek vége.
Míg egy kicsit csöpögő csatlakozó, vagy egy megállt venti a radin nem jelenti azt, hogy a rendszernek azonnal vége van.A 2009-es MTH-n a radimnak gyors csatijai voltak, amik sosem eresztettek itthon, de ott a nagy hangnyomástól folyamatosan csöpögött. Viszont azon kívül, hogy én égtem, mint a Reichstag, nem történt semmi.
Ha a pumpám állt volna le, akkor gépnek annyi lett volna.De a tanulság mi? A gyorscsatinak pusztulnia kell, bárki bármit mond.
-
Kvazár
őstag
A vastagabb csővel a rendszer ellenállása csökken. Tehát ez a pumpának csak jót tesz, mert kisebb ellenállás ellenében nem kell annyit erőlködnie, ergo halkabb lesz. És mivel az ellenállás kisebb ezért a fojtás is kisebb lesz rajta, így a térfogat áram is nőhet.
Természetesen ehhez nem csak 1-2 csövet kell kicserélni, hanem lehetőleg az összeset. Majd jöhetnek a HF csatik, blokkok, és egyéb kiegészítők... -
Kvazár
őstag
Amikor én teszteltem a radiátoraim elrendezését az jött ki összesítve, jobb ha sorosan vannak mint párhuzamosan. (Egy tripla 12-es, meg egy dupla 12-es.)
De tényleg csak leheletnyi volt a különbség.Ha annyi pumpád van, lehet megérné redundánsra csinálni a rendszert. Csak azt kell kitapasztalni, hogy sorosan keresztül tudja-e nyomni a folyadékot az egyik a másikon. Mert ha igen, akkor szerintem jobb lenne sorosan elhelyezni őket. Ha meg nem, akkor marad a párhuzamos.
De teszteléskor mindenféleképpen próbáld ki azt, hogy csak 1 pumpa elviszi-e a rendszert, miközben a másik áll. -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36749 üzenetére
A Fein Multimaster hangja viszont olyan, hogy az már fáj! Brutálisan hangos! Azt viszont tartom, hogy hosszú egyenes vágásokhoz ez a legjobb eszköz. Pl.: oldallap, rács...
Viszont a hallást a monoton zaj is tönkre tudja tenni. Senki sem gondolná, de egy irodai zaj is ártalmas hosszútávon a hallásunkra, mert szelektív halláskárosodást okoz. Nem okozhat, hanem okoz. (+ az idegrendszert is hazavágja a monoton zaj.)
-
Kvazár
őstag
válasz
sylard8 #36734 üzenetére
TESCO-Zsömle jól mondja!
Van úgy, hogy vágás közben az egész ház berezonál, és akkor az elviselhetetlenül hangos. Oda a fülvédő mindenféleképpen kell!
Különben is, a látás és a hallás olyan, ha tönkreteszed, akkor annak annyi. Nem egyszer pattant már el "dremel"-es vágás közben a korong, mert megfeszült a lemezben, majd az elröpülő darabok igen csak nagy erővel koppantak a védőszemüvegnek. Ami persze mindig rajtam van.
Dremel hasonmás gép esetén esetén én is olyan árkategóriájú/felszereltségű eszközökre gondolok mint amit jones965 mond. (Annak csak fogorvosi fúró hangja van. Így ha elmész fogorvoshoz, akkor fúrás közben képzelheted azt, hogy éppen moddolsz.
Mert addigra az már egy megszokott hang lesz a számodra. )
-
Kvazár
őstag
válasz
sylard8 #36728 üzenetére
A dekopír nem a legjobb megoldás. A dremel szerű eszközök az optimálisak az ilyen feladatokra.
Dremel-t csak azért nem ajánlom mert túl drága, de fogása az nagyon jó.
Viszont egy jó védőszemüveggel kezd a vásárlást.
Ha hosszú egyeneseket akarsz vágni, és a pénz nem korlát, akkor a rezgő vágókat tudom ajánlani arra a célra. Ilyet gyárt a Fein, meg a Bosch is. Viszont a fülvédő használata hozzá kötelező.
-
-
Kvazár
őstag
válasz
sylard8 #36704 üzenetére
Az csak a rajtszámom.
Jones965 nyert! (Itt még nem a teljes modja látható, mert a versenyre megcsinálta az üres oldallapot is.) -
Kvazár
őstag
Még ahhoz is.
Nekem 2 single vitt egy i5-750-et, meg egy gt9800-at. És bőven elég volt neki.
Oké, amikor teszteltem a duplámmal, meg a triplámmal, akkor sokkal jobbak voltak az értékek. De, a procit akkor is 60 fok alatt tudtam tartani, ha maxon járattam primemal több órán keresztül. [link]
Minden leolvasott érték 1 óra prime és GPU caps után volt. -
-
-
Kvazár
őstag
Köszönöm a válaszokat!
duffbeer: Pont az UV-ba kötsz bele!
-
Kvazár
őstag
Bár már kérdeztem, de most megint megkérdezem, hátha változott a tapasztaltak véleménye.
A kérdés az, hogy megéri 10/8-ról, 16/13-ra váltani?
Úgy számoltam a csatik + a cső 20e-be kerülne.
Viszont 10/8-as rendszerhez van annyi hozzávalóm, hogy vagy 3-4 gépre is elegendő lenne.3RROR: Thx, akkor az lesz.
-
Kvazár
őstag
Szerintetek melyik a jobb blokk?
1: Alphacool HF 14 Livingstone - Y / B Sockel 775/1366/1156
2: Alphacool HF 14 Livingstone - Y / Y sockets 775/1366/1156Az, hogy Y/Y vagy Y/B az mit jelent?
(I7-950-re lenne.) -
Kvazár
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #36621 üzenetére
Ha rendelsz, szólj kérlek pü-ben, mert lehet lehet én is becsatlakoznék.
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Eddig két vizes gépet raktam össze, mind a 2 megjárta az mth-t, és semmi bajuk sem lett.
1 dologra kell figyelni, hogy a tartály kupakját is jól meg kell húzni, ha el akarod dönteni szállítás közben. Viszont arra készülj fel, hogy hosszú gyalogtúrákat ne szervezz a géppel a kezedben, mert esetenként rettenetesen nehézre sikeredik egy vizes gép. -
Kvazár
őstag
válasz
gyurczy #36558 üzenetére
A saját tesztemben, miden mérési adatot 1 óra prime95 +GPUcaps után olvastam le. A proci egy i5-750, és a vga meg egy gf 9800gt volt.
Megnézni már túl sokat nem tudok, mert a lap azóta meghalt, a procit meg eladtam, és a többi rész is hirdetve van. Én meg i7-re váltottam.
-
Kvazár
őstag
válasz
gyurczy #36046 üzenetére
Hali!
Az nem PWM-es csati! Csak a vezeték színek mások, de az sima 3 pines venti csati. Abban nincs semmi extra. A PWM-es meg 4 pin-es.A másik kérdésedre meg:
Egy alaplap a venti csatiján 1 A-t tud leadni 12 V-on, ami 12 W. Tehát a 10 W-os pumpát el kell bírnia. (Ettől függetlenül én sem adnám a tápot közvetlenül az alaplapon keresztül pumpának.)Más: Régen valaki linkelt egy blokk keresőt.
Azt hiszem az EK-é volt, de már nem tudom. Aki emlékszik még rá, az belinkelné megint? Thx.
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy Asus SABERTOOTH X58-as lapoz van-e alaplapi blokk szett?
Thx. Üdv.
-
Kvazár
őstag
Pár hete szó volt arról, hogy radik szendvics elhelyezése megéri-e. Erre valaki mondta, hogy próbáljam ki, és megtudom.
Nos, a szendvicsig nem jutottam el, mert totál feleslegesnek látom az előzetes eredmények esetén már a dupla radit is. Mivel, több radi, több elhelyezési gond, és szerintem nem hozna annyit a hűtésben, hogy megérné.Ezt bizonyítandó egy táblázatba szedtem, a több napos tesztem eredményeit: [link]
Lehet készül majd belőle egy írás is, de addig is szeretném eldönteni, hogy mit válasszak a végleges megvalósításhoz. A számok azt jelölik milyen sorrendben készültek el a tesztek. Az 1. az-az állapot amiben közel 1 évig használtam a gépet, és az MTH-t megjárta. A 7. meg csak egy ideiglenes állapot, azért, hogy a későbbiekben felhasználásra kerülő 3-as radi, és AGB tartályom felszabaduljon a könnyed méretvételek miatt.
Tehát amiért írtam az az, hogy én a 6 ventis, 3*12-es radis változatot szemeltem ki végleges megvalósításra, és szerintetek is jól gondolom-e, hogy teljesen fölösleges, azt a pár fokot már hajszolni?!
(A rendszerem amúgy: ~8/10-es Innova cső, Zalman ZM-WB5, és ZM-GWB3, DDC-1VC, i5-750, nv 9800gt, minden alap beállításon, a kapott eredmények 1-1,5 órányi pirme95+GPU Caps eredményei.)
Aktív témák
Hirdetés
- Meggyi001: Párizs - Rue Buenos-Ayres - a szelfik utcája
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Revolut
- Torrent meghívó kunyeráló
- Politika
- Milyen légkondit a lakásba?
- Interactive Brokers társalgó
- Honda topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI MPG Z590 GAMING FORCE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest