Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• mh197

őstag

válasz FoBCRaistlin #25326 üzenetére

Nem tom, sztem csak az életkora alapján lehet saccolni, hogy mennyit bír még. Nekem 4 év után történt ez. Egy szerelgetés után meghajlítottam picit a csövet, gondolom emiatt ott megrepedt, majd utánna már a szivattyú nyomása is elég volt ahhoz, hogy a proci blokk előtti részen szépen kijöjjön a víz. Először azt gondoltam, biztos én voltam a hülye, és nagyon megtörtem, vagy vmi ilyesmi, de később észrevettem, hogy ha máshol is összelapítom a csövet, utánna ott is, mintha egy chipset összenyomnék szépen repedezik be a cső.
    Amúgy nem is értem miért nem gondoltam erre, mert még egy sima kertiboltban is megkérdik, hogy UV állót vagy sima csövet kér-e vki. Ugyanis a nap UV-je ugyanúgy szétviszi a gyengébb kerti csöveket. Mondjuk az UV állót is, csak picit hosszabb idő múltán (tapsztalat! :) )
    Szóval én ezek után 2-3 évente tuti újra fogok csövezni, akár jó, aikár nem, mert nem akarom újra ezt a poént látni!
    Mindez a saját tapasztalatom, nem tom másnak van-e már a rendszerében 4 évesnél idősebb csöve a rendszerben úgy, hogy non-stop ment mellette az UV cső?! :F

Aktív témák